Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3064

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: trane »

pärt írta:
2026.08.01., szomb. 22:30
revox írta:
2026.08.01., szomb. 21:52

Van ez így, bár én a tüdőpukkanásra értettem. Nem emléxem mi volt a pontos probléma,meg úgy őszintén, nem is látom -én analfabéta- mi az összefüggés és már nem emléxem rá, mi is lett a baja, de sziréna vitte...
Begörcsölhetett szegény, szerintem a tüdőre nemigen van hatással. Gyerekkoromban az idősebbek riogattak vele, hogy a túl hideg víztől "leég a tüdőnk". 36_1_5.gif
lehet, (rendesen) félrenyelt gondolkodik.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pärt írta:
2026.08.01., szomb. 22:24
Oszt' meg is másztad azt a hegyet? ;) Mert csak onnantól hegy, odáig csak táj az út mellett. :P
Szerintem kérdezzük meg inkább Szalont vagy geza123-t, hogy hegyek-e ezek. :D
mint lentebb írom, meg hát 36_1_11.gif ; ill. a geológiai szakemberek azé' csak tudják, mi-micsoda leborulok.gif

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5594

Hozzászólás Szerző: pärt »

revox írta:
2026.08.01., szomb. 21:52

Van ez így, bár én a tüdőpukkanásra értettem. Nem emléxem mi volt a pontos probléma,meg úgy őszintén, nem is látom -én analfabéta- mi az összefüggés és már nem emléxem rá, mi is lett a baja, de sziréna vitte...
Begörcsölhetett szegény, szerintem a tüdőre nemigen van hatással. Gyerekkoromban az idősebbek riogattak vele, hogy a túl hideg víztől "leég a tüdőnk". 36_1_5.gif

A holnapi bábolnai bajnokoknak jó tekerést kívánok! :smile53: Vigyázzatok magatokra, frissítsetek rengeteget! ;peace;
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pärt 2026.08.01., szomb. 22:35-kor.

pärt
Őslakos
Őslakos

trane írta:
2026.08.01., szomb. 21:56

naésakkor, hogy tudományosan is alátámasszam a "Hegy"séget...
Oszt' meg is másztad azt a hegyet? ;) Mert csak onnantól hegy, odáig csak táj az út mellett. :P
Szerintem kérdezzük meg inkább Szalont vagy geza123-t, hogy hegyek-e ezek. :D

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

trane írta:
2026.08.01., szomb. 21:25
pärt írta:
2026.08.01., szomb. 21:21
...Ez egyébként valamelyik másik megyében található Tarnalelesz lehet, itt a hevesi Tarnalelesz környékén csak dombok vannak. :kapdelm:
500km-rel a lábban az biza' Hegy :kiss:
naésakkor, hogy tudományosan is alátámasszam a "Hegy"séget :rolleyes: > idézet a Bükki Nemzeti Park Ig. honlapján a Tarna-Lázbérc Tájvédelmi Körzetet illetően: "A tájvédelmi körzet három területi egységből áll: Vajdavár-hegység (Arló, Borsodszentgyörgy, Bükkszenterzsébet, Domaháza, Istenmezeje, Szentdomonkos, Tarnalelesz, Váraszó községek határában), Hevesaranyosi-dombvidék (Hevesaranyos határában, Úszó-völgy (Csernely határában)"

naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??????? :smile52:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4819
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

trane írta:
2026.08.01., szomb. 20:47
revox írta:
2026.08.01., szomb. 20:10
Nekem mindegy,csak ne légy "triathlonos"
na, rászóltál :smile29: > Tarnaleleszen volt az 1. nyomóskutas frissítőpontom. mire a kiöntött teavizet hideg(ebb)re cseréltem, egy igazi triatlonos húzott el előttem. intettem, azt' gondoltam, úgyis mingyá' utólérem, váltunk majd pár szót, a Hegyen meg otthagyom :rolleyes: . aha. a (3km-re lévő) Hegy alájig csak a távolságot tudtam tartani, ott meg az első kanyarig láttam a fickót, azt' annyi :bang: . hiába no, az arcom még megvan, de sem a kondi (a mai nappal van 500km-em az idén), sem a melegtűrés má' nincs sad.gif . azzal vígasztalom magam, hogy legalább 60 má' elmúltam :sleeping:
Van ez így, bár én a tüdőpukkanásra értettem. Nem emléxem mi volt a pontos probléma,meg úgy őszintén, nem is látom -én analfabéta- mi az összefüggés és már nem emléxem rá, mi is lett a baja, de sziréna vitte.

Csak e.miatt jeleztem a magam kifacsarós módján, hogy óvatosan a hirtelen hideggel :rolleyes:

Amúgy lehet az egyik kanyarban befutott a sűrűbe, meglapult, nehogy beégesse egy nyugger tata ;peace;
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rotox írta:
2026.08.01., szomb. 21:38
Ha az áttételre gondolsz, az 50/11 - 34/34, csak öregesen. ;) De - a pontosság kedvéért - régen is 52/13 - 42/21 (!!! :o ezt ma már értelmezni sem tudom gondolkodik.gif) volt.
jaaaaaaaaaaaaaaa :smile53: - és én sem :nonononono:

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1494

Hozzászólás Szerző: Rotox »

trane írta:
2026.08.01., szomb. 18:16
52/12 > nem, rossz ;peace;
Ha az áttételre gondolsz, az 50/11 - 34/34, csak öregesen. ;) De - a pontosság kedvéért - régen is 52/13 - 42/21 (!!! :o ezt ma már értelmezni sem tudom gondolkodik.gif) volt.

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pärt írta:
2026.08.01., szomb. 21:21
...Ez egyébként valamelyik másik megyében található Tarnalelesz lehet, itt a hevesi Tarnalelesz környékén csak dombok vannak. :kapdelm:
500km-rel a lábban az biza' Hegy :kiss:

pärt
Őslakos
Őslakos

trane írta:
2026.08.01., szomb. 20:47
...Tarnaleleszen volt az 1. nyomóskutas frissítőpontom. mire a kiöntött teavizet hideg(ebb)re cseréltem, egy igazi triatlonos húzott el előttem. intettem, azt' gondoltam, úgyis mingyá' utólérem, váltunk majd pár szót, a Hegyen meg otthagyom :rolleyes: . aha. a (3km-re lévő) Hegy alájig csak a távolságot tudtam tartani, ott meg az első kanyarig láttam a fickót, azt' annyi :bang: . hiába no, az arcom még megvan, de sem a kondi (a mai nappal van 500km-em az idén), sem a melegtűrés má' nincs sad.gif . azzal vígasztalom magam, hogy legalább 60 má' elmúltam :sleeping:
Annyira tekintélyt parancsoló lehetett a megjelenésed, hogy megtolta, nehogy szégyenben maradjon. ;peace;
Ez egyébként valamelyik másik megyében található Tarnalelesz lehet, itt a hevesi Tarnalelesz környékén csak dombok vannak. :kapdelm:

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

revox írta:
2026.08.01., szomb. 20:10
na, rászóltál :smile29: > Tarnaleleszen volt az 1. nyomóskutas frissítőpontom. mire a kiöntött teavizet hideg(ebb)re cseréltem, egy igazi triatlonos húzott el előttem. intettem, azt' gondoltam, úgyis mingyá' utólérem, váltunk majd pár szót, a Hegyen meg otthagyom :rolleyes: . aha. a (3km-re lévő) Hegy alájig csak a távolságot tudtam tartani, ott meg az első kanyarig láttam a fickót, azt' annyi :bang: . hiába no, az arcom még megvan, de sem a kondi (a mai nappal van 500km-em az idén), sem a melegtűrés má' nincs sad.gif . azzal vígasztalom magam, hogy legalább 60 má' elmúltam :sleeping:

pärt
Őslakos
Őslakos

Azért vannak fokozatok. USA-ban egy vödör jeget adnak, amibe egy kis ital is kerül, azzal én sem tudok mit kezdeni. Keleti népeknél meg tényleg megvan ez a meleg ital fétis, de annak részben a forralással fertőtlenítés és ettől nem függetlenül a tea kultusz a gyökere.
Én naponta nagyjából két liter teát iszom meg, de mellé nem nagyon kívánnék húgymeleg vizet inni. Ok, ma tekerés közben az volt, sőt, mivel a nap is sütötte, inkább 40+ fokos (pedig a második adag még jávorkúti forrásvíznek indult), de itthon már hideget tudtam inni, de jeget nem rakok semmibe.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2026.08.01., szomb. 20:03
revox írta:
2026.08.01., szomb. 19:53
Pedig ilyenkor jobb a meleg. A tested meleg...
akkor igyad, tesó :goodluck: . ja, meg szóJJá a profiknak is, meleggel frissítsenek :kiss: (félreértések elkerülésére: amíg iható a kulacsomban a víz, úgy iszom - de /közel/ forrót azé' má' nem :ohnoohnoohno: . a Hegybe' /munkában/ meg nincs víz, úgyhogy egész nap a langyosat/meleget iszom leborulok.gif )
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

revox írta:
2026.08.01., szomb. 19:53
Pedig ilyenkor jobb a meleg. A tested meleg...
akkor igyad, tesó :goodluck: . ja, meg szóJJá a profiknak is, meleggel frissítsenek :kiss: (félreértések elkerülésére: amíg iható a kulacsomban a víz, úgy iszom - de /közel/ forrót azé' má' nem :ohnoohnoohno: . a Hegybe' /munkában/ meg nincs víz, úgyhogy egész nap a langyosat/meleget iszom leborulok.gif )

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2026.08.01., szomb. 19:09
pärt írta:
2026.08.01., szomb. 18:42
Nekem még kb. 4-5 kili volt hazáig, de úgy döntöttem, jobb lesz megállni egy benzinkútnál valami léért. A háromnegyed liternyi izolötty majdnem egy nyelésre csúszott le.
én B-lapátfalván tettem ugyanígy, ugyanannyival hátra, csak egy nyomóskútnál és csak 2dl, de HIDEG vízzel hazáig :smile49:
Pedig ilyenkor jobb a meleg. A tested meleg.

De van egy másik dolog, amit majd sebi biztos jobban tud, de triathlonos csávónak elpukkant a tüdeje, amikkr verseny után berántotta a hideg vizet. Kolléga mellett feküdt a kórházban, nem urban legend.

De pl a TMP fiúk kimentek hongkongba szétnézni. A keleti népek röhögnek a nyugaton, hogy hideg dolgokat isznak. A csapvíz is ha nem elég meleg, képesek melegíteni is és úgy szervirozzák. Kajához főleg. A hideg italok a bevitt zsírt megdermesztik. Japók is ezért teáznak. Biztos nem ezen múlik, de keleten kicsit tovább élnek
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2026.08.01., szomb. 20:09-kor.
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pärt írta:
2026.08.01., szomb. 18:42
Nekem még kb. 4-5 kili volt hazáig, de úgy döntöttem, jobb lesz megállni egy benzinkútnál valami léért. A háromnegyed liternyi izolötty majdnem egy nyelésre csúszott le.
én B-lapátfalván tettem ugyanígy, ugyanannyival hátra, csak egy nyomóskútnál és csak 2dl, de HIDEG vízzel hazáig :smile49:

pärt
Őslakos
Őslakos

Rotox írta:
2026.08.01., szomb. 17:48

Én ugyan nem. :ohnoohnoohno: (Nesze nektek, táplálkozási szakemberek :D)

Na, még kb. egy huszas hazáig, az már legalább árnyékos (viszont nagyrészt emelkedik :angry: ;)), de a lényeg, hogy már nincs 37 fok...
Addig szöszöltél a beállítással, hogy insta-képes legyen, hogy a habot elvitte a cica. 31_1_21.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2026.08.01., szomb. 15:59
pärt írta:
2026.08.01., szomb. 15:33
Ti máshogy élveztek. :D Én vigyázok magamra: belőlem csak egy van, másokból meg rengeteg ;peace;
Igazad van. Ugyanakkor NEKEM szükségem van ilyen akadályokra, amikkel próbára teszem magam. Jobban megismerem a határaim. Persze, ha úgy érzem,simán feladom és leállok. Nem "életem műve" egy ilyen verseny.
Mentünk mi is 37-ben versenyen. Ha előtte szokod a meleget, xal nem a klímás kocsiban pihensz, alig fogod észerevenni. Kaja, pia. Pulzusom avg-ben kb 5-el volt magasabb, 185 :D
A testhő ilyenkor felmegy (terhelésen) 38-39-re, máris más a 37 a saját testhőhöh képest.

De pl olimposz déli oldalán,rendszerint 40 fokban megyünk, odatűző napon. Persze, xar, de 30 fokban se jobb a meredeken dzsanázni.

Xal xar ez a meleg, de bringán, veretve máshogy adja. Inni kell. Legfeljebb majszolj közben sült tokaszalonnát sópótlásnak :D
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rotox írta:
2026.08.01., szomb. 17:48
...Na, még kb. egy huszas hazáig, az már legalább árnyékos (viszont nagyrészt emelkedik :angry: ;))...
52/12 > nem, rossz ;peace;

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1494

Hozzászólás Szerző: Rotox »

pärt írta:
Ti máshogy élveztek. :D ...
Én ugyan nem. :ohnoohnoohno: (Nesze nektek, táplálkozási szakemberek :D)

Na, még kb. egy huszas hazáig, az már legalább árnyékos (viszont nagyrészt emelkedik :angry: ;)), de a lényeg, hogy már nincs 37 fok...
Csatolmányok
20260801_172930.jpg

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3803

Hozzászólás Szerző: AAttila »

pärt írta:
Ti máshogy élveztek. :D Én vigyázok magamra: belőlem csak egy van, másokból meg rengeteg ;peace;
Igazad van. Ugyanakkor NEKEM szükségem van ilyen akadályokra, amikkel próbára teszem magam. Jobban megismerem a határaim. Persze, ha úgy érzem,simán feladom és leállok. Nem "életem műve" egy ilyen verseny.

pärt
Őslakos
Őslakos

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2026.08.01., szomb. 14:33
Én most futottam be. Bár az átlagnál valamivel jobban bírom a meleget, de az biztos, hogy ha lenne is rá hajlandóságom, ilyen időben, ebben a korban tuti nem indulnék el egy versenyen. :ohnoohnoohno: 37C°-ban el lehet öregesen karistolni, de komolyabb terheléssel inkább a hőtűrést lehet tesztelni, nem az edzési munkát. Múlt hét végén 114 kilit gurultam, most 95-öt, de amaz nagyságrenddel kevésbé volt fárasztó.
És 159 ilyen elvetemült nevező van a mezőnyünkben 31_1_21.gif

pärt
Őslakos
Őslakos

Én most futottam be. Bár az átlagnál valamivel jobban bírom a meleget, de az biztos, hogy ha lenne is rá hajlandóságom, ilyen időben, ebben a korban tuti nem indulnék el egy versenyen. :ohnoohnoohno: 37C°-ban el lehet öregesen karistolni, de komolyabb terheléssel inkább a hőtűrést lehet tesztelni, nem az edzési munkát. Múlt hét végén 114 kilit gurultam, most 95-öt, de amaz nagyságrenddel kevésbé volt fárasztó.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2026.08.01., szomb. 13:23
8:30-11:15h között bringáztam egyet, de ilyet még nem éltem :ohnoohnoohno: : a kulacsban ihatatlanul meleg, szinte forró volt a víz, kénytelen voltam 2 nyomós csapnál (hála az égnek, hogy errefelé vannak még ilyenek! leborulok.gif ) megállni és frisset tölteni... 36_1_5.gif . egyre inkább úgy tűnik, a nyári (rendes, nem esti) bringázást el kell felejteni sad.gif - vagy reggel 6-kor elindulni :yingyang:
Sajnos az időjárás alaposan megnehezíti az amúgy is kevés idő beosztását. Én nem tudok olyan korán felkelni, mert fontos, hogy aludjak.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”