lehet, (rendesen) félrenyelt
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
mint lentebb írom, meg hát
; ill. a geológiai szakemberek azé' csak tudják, mi-micsoda védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

A holnapi bábolnai bajnokoknak jó tekerést kívánok!
Vigyázzatok magatokra, frissítsetek rengeteget!
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5594
Begörcsölhetett szegény, szerintem a tüdőre nemigen van hatással. Gyerekkoromban az idősebbek riogattak vele, hogy a túl hideg víztől "leég a tüdőnk".

A holnapi bábolnai bajnokoknak jó tekerést kívánok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pärt 2026.08.01., szomb. 22:35-kor.
naésakkor, hogy tudományosan is alátámasszam a "Hegy"séget
naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???????
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Csak e.miatt jeleztem a magam kifacsarós módján, hogy óvatosan a hirtelen hideggel
Amúgy lehet az egyik kanyarban befutott a sűrűbe, meglapult, nehogy beégesse egy nyugger tata
Van ez így, bár én a tüdőpukkanásra értettem. Nem emléxem mi volt a pontos probléma,meg úgy őszintén, nem is látom -én analfabéta- mi az összefüggés és már nem emléxem rá, mi is lett a baja, de sziréna vitte.trane írta: ↑2026.08.01., szomb. 20:47na, rászóltál> Tarnaleleszen volt az 1. nyomóskutas frissítőpontom. mire a kiöntött teavizet hideg(ebb)re cseréltem, egy igazi triatlonos húzott el előttem. intettem, azt' gondoltam, úgyis mingyá' utólérem, váltunk majd pár szót, a Hegyen meg otthagyom
. aha. a (3km-re lévő) Hegy alájig csak a távolságot tudtam tartani, ott meg az első kanyarig láttam a fickót, azt' annyi
. hiába no, az arcom még megvan, de sem a kondi (a mai nappal van 500km-em az idén), sem a melegtűrés má' nincs
. azzal vígasztalom magam, hogy legalább 60 má' elmúltam
![]()
Csak e.miatt jeleztem a magam kifacsarós módján, hogy óvatosan a hirtelen hideggel
Amúgy lehet az egyik kanyarban befutott a sűrűbe, meglapult, nehogy beégesse egy nyugger tata
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Ez egyébként valamelyik másik megyében található Tarnalelesz lehet, itt a hevesi Tarnalelesz környékén csak dombok vannak.
- pärt
- Őslakos

Annyira tekintélyt parancsoló lehetett a megjelenésed, hogy megtolta, nehogy szégyenben maradjon.trane írta: ↑2026.08.01., szomb. 20:47...Tarnaleleszen volt az 1. nyomóskutas frissítőpontom. mire a kiöntött teavizet hideg(ebb)re cseréltem, egy igazi triatlonos húzott el előttem. intettem, azt' gondoltam, úgyis mingyá' utólérem, váltunk majd pár szót, a Hegyen meg otthagyom. aha. a (3km-re lévő) Hegy alájig csak a távolságot tudtam tartani, ott meg az első kanyarig láttam a fickót, azt' annyi
. hiába no, az arcom még megvan, de sem a kondi (a mai nappal van 500km-em az idén), sem a melegtűrés má' nincs
. azzal vígasztalom magam, hogy legalább 60 má' elmúltam
![]()
Ez egyébként valamelyik másik megyében található Tarnalelesz lehet, itt a hevesi Tarnalelesz környékén csak dombok vannak.

na, rászóltál
. hiába no, az arcom még megvan, de sem a kondi (a mai nappal van 500km-em az idén), sem a melegtűrés má' nincs védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- pärt
- Őslakos

Azért vannak fokozatok. USA-ban egy vödör jeget adnak, amibe egy kis ital is kerül, azzal én sem tudok mit kezdeni. Keleti népeknél meg tényleg megvan ez a meleg ital fétis, de annak részben a forralással fertőtlenítés és ettől nem függetlenül a tea kultusz a gyökere.
Én naponta nagyjából két liter teát iszom meg, de mellé nem nagyon kívánnék húgymeleg vizet inni. Ok, ma tekerés közben az volt, sőt, mivel a nap is sütötte, inkább 40+ fokos (pedig a második adag még jávorkúti forrásvíznek indult), de itthon már hideget tudtam inni, de jeget nem rakok semmibe.
Én naponta nagyjából két liter teát iszom meg, de mellé nem nagyon kívánnék húgymeleg vizet inni. Ok, ma tekerés közben az volt, sőt, mivel a nap is sütötte, inkább 40+ fokos (pedig a második adag még jávorkúti forrásvíznek indult), de itthon már hideget tudtam inni, de jeget nem rakok semmibe.
Nekem mindegy,csak ne légy "triathlonos"
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
akkor igyad, tesó
. ja, meg szóJJá a profiknak is, meleggel frissítsenek védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
De van egy másik dolog, amit majd sebi biztos jobban tud, de triathlonos csávónak elpukkant a tüdeje, amikkr verseny után berántotta a hideg vizet. Kolléga mellett feküdt a kórházban, nem urban legend.
De pl a TMP fiúk kimentek hongkongba szétnézni. A keleti népek röhögnek a nyugaton, hogy hideg dolgokat isznak. A csapvíz is ha nem elég meleg, képesek melegíteni is és úgy szervirozzák. Kajához főleg. A hideg italok a bevitt zsírt megdermesztik. Japók is ezért teáznak. Biztos nem ezen múlik, de keleten kicsit tovább élnek
Pedig ilyenkor jobb a meleg. A tested meleg.
De van egy másik dolog, amit majd sebi biztos jobban tud, de triathlonos csávónak elpukkant a tüdeje, amikkr verseny után berántotta a hideg vizet. Kolléga mellett feküdt a kórházban, nem urban legend.
De pl a TMP fiúk kimentek hongkongba szétnézni. A keleti népek röhögnek a nyugaton, hogy hideg dolgokat isznak. A csapvíz is ha nem elég meleg, képesek melegíteni is és úgy szervirozzák. Kajához főleg. A hideg italok a bevitt zsírt megdermesztik. Japók is ezért teáznak. Biztos nem ezen múlik, de keleten kicsit tovább élnek
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2026.08.01., szomb. 20:09-kor.
halfnote.hu
halfnote.hu
én B-lapátfalván tettem ugyanígy, ugyanannyival hátra, csak egy nyomóskútnál és csak 2dl, de HIDEG vízzel hazáig
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Nekem még kb. 4-5 kili volt hazáig, de úgy döntöttem, jobb lesz megállni egy benzinkútnál valami léért. A háromnegyed liternyi izolötty majdnem egy nyelésre csúszott le.
- pärt
- Őslakos

Addig szöszöltél a beállítással, hogy insta-képes legyen, hogy a habot elvitte a cica.
Nekem még kb. 4-5 kili volt hazáig, de úgy döntöttem, jobb lesz megállni egy benzinkútnál valami léért. A háromnegyed liternyi izolötty majdnem egy nyelésre csúszott le.
A testhő ilyenkor felmegy (terhelésen) 38-39-re, máris más a 37 a saját testhőhöh képest.
De pl olimposz déli oldalán,rendszerint 40 fokban megyünk, odatűző napon. Persze, xar, de 30 fokban se jobb a meredeken dzsanázni.
Xal xar ez a meleg, de bringán, veretve máshogy adja. Inni kell. Legfeljebb majszolj közben sült tokaszalonnát sópótlásnak
Mentünk mi is 37-ben versenyen. Ha előtte szokod a meleget, xal nem a klímás kocsiban pihensz, alig fogod észerevenni. Kaja, pia. Pulzusom avg-ben kb 5-el volt magasabb, 185
A testhő ilyenkor felmegy (terhelésen) 38-39-re, máris más a 37 a saját testhőhöh képest.
De pl olimposz déli oldalán,rendszerint 40 fokban megyünk, odatűző napon. Persze, xar, de 30 fokban se jobb a meredeken dzsanázni.
Xal xar ez a meleg, de bringán, veretve máshogy adja. Inni kell. Legfeljebb majszolj közben sült tokaszalonnát sópótlásnak
halfnote.hu
halfnote.hu
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1494
Én ugyan nem.
Na, még kb. egy huszas hazáig, az már legalább árnyékos (viszont nagyrészt emelkedik
Igazad van. Ugyanakkor NEKEM szükségem van ilyen akadályokra, amikkel próbára teszem magam. Jobban megismerem a határaim. Persze, ha úgy érzem,simán feladom és leállok. Nem "életem műve" egy ilyen verseny.
- pärt
- Őslakos

Ti máshogy élveztek.
Én vigyázok magamra: belőlem csak egy van, másokból meg rengeteg 
És 159 ilyen elvetemült nevező van a mezőnyünkbenpärt írta: ↑2026.08.01., szomb. 14:33Én most futottam be. Bár az átlagnál valamivel jobban bírom a meleget, de az biztos, hogy ha lenne is rá hajlandóságom, ilyen időben, ebben a korban tuti nem indulnék el egy versenyen.37C°-ban el lehet öregesen karistolni, de komolyabb terheléssel inkább a hőtűrést lehet tesztelni, nem az edzési munkát. Múlt hét végén 114 kilit gurultam, most 95-öt, de amaz nagyságrenddel kevésbé volt fárasztó.
- pärt
- Őslakos

Én most futottam be. Bár az átlagnál valamivel jobban bírom a meleget, de az biztos, hogy ha lenne is rá hajlandóságom, ilyen időben, ebben a korban tuti nem indulnék el egy versenyen.
37C°-ban el lehet öregesen karistolni, de komolyabb terheléssel inkább a hőtűrést lehet tesztelni, nem az edzési munkát. Múlt hét végén 114 kilit gurultam, most 95-öt, de amaz nagyságrenddel kevésbé volt fárasztó.
Sajnos az időjárás alaposan megnehezíti az amúgy is kevés idő beosztását. Én nem tudok olyan korán felkelni, mert fontos, hogy aludjak.trane írta: ↑2026.08.01., szomb. 13:238:30-11:15h között bringáztam egyet, de ilyet még nem éltem: a kulacsban ihatatlanul meleg, szinte forró volt a víz, kénytelen voltam 2 nyomós csapnál (hála az égnek, hogy errefelé vannak még ilyenek!
) megállni és frisset tölteni...
. egyre inkább úgy tűnik, a nyári (rendes, nem esti) bringázást el kell felejteni
- vagy reggel 6-kor elindulni
![]()