Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6682

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A felesleg az off-ban, ott lehet folytatni. Ha itt folytatja tovább valaki, akkor mehet egy hetet pihenni, és a topikot ideiglenesen le fogom zárni.
Mi a bánatért kell ezt időről időre eljátszanunk? :smile51: :smile30:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 582

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

kaef2 írta:
2026.08.01., szomb. 16:45
tonee73 írta:
2026.08.01., szomb. 12:42
Kéretik visszatérni a topik címében említett témához, nem szeretném lezárni ideiglenesen. gondolkodik.gif
Van valami diszkrét bája Amir honlapját a Kábelezzünk topikban beidézni... :smile53: :smile53: :smile53:
36_1_11.gif
Akinek ez érdemben számít...
Ha kérdésed van: 20/3383456

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4417

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

tonee73 írta:
2026.08.01., szomb. 12:42
Kéretik visszatérni a topik címében említett témához, nem szeretném lezárni ideiglenesen. gondolkodik.gif
Van valami diszkrét bája Amir honlapját a Kábelezzünk topikban beidézni... :smile53: :smile53: :smile53:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6682

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

hericstamas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 69

Hozzászólás Szerző: hericstamas »

Mi a link üzenete? Vannak, voltak jobb mérési eredményt produkáló dacok? A DAC1 egy régi referencia dac? És akkor? gondolkodik.gif
Wiim Ultra streamer»VDH Link digit»Benchmark DAC1»VDH The First IC»Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3»Rega Couple phono
Ösvény végén Einstein Octopus, Cardas és DIY tápkábelek

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: orion »

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1570

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

orion írta:
2026.08.01., szomb. 10:13
...Kicseréltek pár diódát meg csatolót a tesztelt készülékben, de a kimeneti fokozat és egyéb elemek nem változtak. Virág nyelven írták le, hogy bohóckodni kellett, hogy hallgathatóvá váljék. De nyilván egy gyárit csak ha te megérintesz már kinyílik.
Szerintem senki nem írt olyat, hogy az Almarro gyári állapotában hallgathatatlan lenne, nem is írhat, hiszen sokan ismerik a kvalitásait.
Én régen vettem volna már egyet, ha nem lenne sajnos kevés a Quad-hoz. sad.gif
Az más kérdés, hogy ( majdnem) mindenen lehet javítani, amitől jobb lehet, mint a gyári.
Hogy ez mennyit ér, azt mindenki eldöntheti magának, nem kell ahhoz segítségképpen bekiabálni a pálya széléről...

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
2026.08.01., szomb. 09:50
orion írta:
2026.08.01., szomb. 09:17
[OFF - katt ide ha látni akarod]
A teszt arról a darabról szólt a képen. A tuning meg az, amikor valami hirtelen megjavul és ezért 2-szer annyiba kerül csak mert megérintetted :smile29: viewtopic.php?f=32&t=232066&p=3023636#p3023636 https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php ... o#p2771569
Köszönöm, hogy magadtól rávilágítottál a legnagyobb böszmeségre ebben a dologban. Milyen hozzáértő az aki egy modifikált készülék tesztje alapján ítél meg egy feltételezhetően gyári darabot? bravo.gif
Kicseréltek pár diódát meg csatolót a tesztelt készülékben, de a kimeneti fokozat és egyéb elemek nem változtak. Virág nyelven írták le, hogy bohóckodni kellett, hogy hallgathatóvá váljék. De nyilván egy gyárit csak ha te megérintesz már kinyílik. De itt most inkább idéznélek mert a bullshit nyelvét én magam nem használom. "
asebestyen írta:
2026.07.14., kedd 12:38
MrCollector írta:
2026.07.14., kedd 11:23
Jó, hogy valamiért mindig lehet nyavalyogni nem? Ha már építő jellegű hozzászólásra nincs idő. :rolleyes:
MrCollector írta:
2026.07.14., kedd 06:40
A dobok hangja feszesebb, nem annyira puffogós, mintha a "bőrt" jobban megfeszítették volna rajta. Minden hang gyorsabbnak hat, a megindulások direktebbek. A magasak terén mutatkozik meg legjobban a felbontásbeli különbség. A cinek sistergősebbek, fémesebb hatásúak, légiesebbek.
Nem szeretnék kompetencián súlyosan kívülre kerülni, így csak a dobok és cintányérok hangjának jellemzését idéztem ide. Borzalmas. Ez nálam digitális szennyezés. Ez lenne az építés? gondolkodik.gif

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

orion írta:
2026.08.01., szomb. 09:17
A teszt arról a darabról szólt a képen. A tuning meg az, amikor valami hirtelen megjavul és ezért 2-szer annyiba kerül csak mert megérintetted :smile29: viewtopic.php?f=32&t=232066&p=3023636#p3023636 https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php ... o#p2771569
Köszönöm, hogy magadtól rávilágítottál a legnagyobb böszmeségre ebben a dologban. Milyen hozzáértő az aki egy modifikált készülék tesztje alapján ítél meg egy feltételezhetően gyári darabot? bravo.gif

hericstamas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector írta:
2026.08.01., szomb. 09:09
Csak egy pár szösszenetre reagálnék.

- "Elnézve a képen azt a panelt abból a taknyolásból nem csoda, hogy kijön ez+az. Azok a birodalmi lépegető dióda meg más lábak, mint valami antenna, adnak vesznek minden digitális szőrt. Nézni is rettenet. Nyilván a tesztnél is ma már ki kéne írni, hogy vigyázat termékmegjelenítést tartalmaz. :D A kábelbullshitet is kéretik ennek megfelelően kezelni. :D"

Ha elolvastad volna az írást tudnád, hogy a képen lévő dac egy "tuningolt" darab, pont azok az ágaskodó alkatrészek azok amik a gyári smd alkatrészeket helyettesítik a jobb hang érdekében. Hogy ez bejött-e vagy sem az most lényegtelen. Egyébként elég csak kiguglizni típus alapján, pár tucat képet egyből talál a belsejéről bárki, még csak AI sem kell hozzá. :D

- A szinergia az amikor az egymással együttműködő dolgok (emberek, készülékek, stb.) jobb eredményt adnak, mint önmagukban. Tehát, ha egy magasba húzó és egy magashiányos készülék/kábel összekerül, az eredmény jobb/hallgathatóbb lesz hiszen valamilyen szinten kompenzálják egymás hibáit. Persze ez egy tüneti kezelés, ettől még külön-külön nyilvánvaló hibákkal küzdenek.

- "Alapvetően elég nagy szemétség így látatlanban (hallatlanban) távfikázni mások rendszerét, berendezését. De én ebben jó vagyok." - És ezzel sajnos nem vagy egyedül, de legalább van önismereted. :rolleyes:

Nem is értem mi alapján ítél meg valaki akár csak egy olyan dolgot is, nemhogy egy egész rendszert, amit sosem hallott saját fülével szólni. A tesztek olvasása nagyon hasznos is tud lenni, de messzemenő következtetéseket sajnos nem érdemes levonni belőlük a legtöbb esetben. Ennek okaival szerintem itt a legtöbben tisztában is vannak. Akik pedig nem azok úgy is ezek alapján vásárolnak továbbra is.
A legnagyobb gond szerintem, hogy egy relatív drága erősítő előtt miért egy belépő szintű streamer van. Több ismerősöm is használ/használt Wiim készülékeket, én is kipróbáltam egyszer az egyiket. Röviden, ha a hangjuk összhangban lenne szolgáltatásaikkal akkor igazán jók is lehetnének.
Nekem az tetszik, hogy oké nem hallottátok, ezért netes fotókból, online tesztekből, régi teljesen más rendszereken szerzett tapasztalatokból kiindulva alkottok véleményt, majd közlitek hogy mondjuk a teszteknek nem érdemes hinni, tisztelet a kivételnek.
Azt sem értem miért kell támadni? Kérdeztem egy kábellel, VDH Link számomra furcsa gyári szerelésével kapcsolatban. Ezt szerintem kiveséztük, máraki vette a fáradtságot és esetleg belenézett a korabeli VDH-s anyagokba.
Majd azt mertem állítani, hogy nekem tetszik itthon amit hallok, ezért szerintem ezek a kábelek jók. Erre kaptam fejlesztési tanácsokat, meg hogy süket vagyok. A tanácsok mindig is érdekeltek, igaz itt ezen a fórumon a stílusa ezek szerint "egyedi".
Mindenki abból indul ki, hogy itt "segíteni kell" a másikon, jelezném rajtam nem kell, én most elégedett vagyok, ha ezt nagyon nehéz is elfogadni egy ilyen hibáktól hemzsegő rendszer előtt ülve.

A Wiim valóban a leggyengébb láncszem szerintem is a hangminőség szempontjából. Tápmadzagot cseréltem adapterrel, ami az Octopus jobban szűrt ágán van. Lankábel optikai konverteren megy át közvetlen előtte, jó táppal a konverterben.
Viszont funkcióban "mindent" is tud. Streamelek vele NAS-ról, Tidalről, Youtubemusicról (lehet röhögni), wiim(netes)radióról natívan. uPnP is előfordul. HDMI-n viszi az apple TV hangját a filmekhez. Csak a koax kimenetét használnom.
Mi lenne az a streamer ami tudja ezeket a funkciókat egyben és jelentősen jobb?
Wiim Ultra streamer»VDH Link digit»Benchmark DAC1»VDH The First IC»Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3458

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Hovarju#7 írta:
2026.08.01., szomb. 08:32
hericstamas írta:
2026.07.31., pén. 11:02

Ettől függetlenül ez a kábel kombináció egy hasonlóan nyers dacot, jól kisimíthat ezek szerint.
Ez egy nagyon rossz fogalmazás. A hangjelet ami kijön egy DAC-ból nem lehet "simitani". Egy hibát nem lehet másik hibával kijavítani, mert az csak tovább ront a hangon

Azért a NOS DAC kimeneteket szükséges valamiképpen értékelhető jelekké alakítani :D
Aztán annyira amennyire sikerül, de DAC egység hangkimeneti jelén még maradhatnak az átalakításból származó maradékok...
Melléklet: 1kHz/10kHz NOS DAC szinusz jele.
TJ.
Csatolmányok
NOS DAC 1kHz output signal.png
NOS DAC 1kHz output signal.png (1.12 MiB) Megtekintve 630 alkalommal
Waweform NOS DAC 10kHz.png
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
2026.08.01., szomb. 09:09

- "Elnézve a képen azt a panelt abból a taknyolásból nem csoda, hogy kijön ez+az. Azok a birodalmi lépegető dióda meg más lábak, mint valami antenna, adnak vesznek minden digitális szőrt. Nézni is rettenet. Nyilván a tesztnél is ma már ki kéne írni, hogy vigyázat termékmegjelenítést tartalmaz. :D A kábelbullshitet is kéretik ennek megfelelően kezelni. :D"

Ha elolvastad volna az írást tudnád, hogy a képen lévő dac egy "tuningolt" darab, pont azok az ágaskodó alkatrészek azok amik a gyári smd alkatrészeket helyettesítik a jobb hang érdekében. Hogy ez bejött-e vagy sem az most lényegtelen. Egyébként elég csak kiguglizni típus alapján, pár tucat képet egyből talál a belsejéről bárki, még csak AI sem kell hozzá. :D

- A szinergia az amikor az egymással együttműködő dolgok (emberek, készülékek, stb.) jobb eredményt adnak, mint önmagukban. Tehát, ha egy magasba húzó és egy magashiányos készülék/kábel összekerül, az eredmény jobb/hallgathatóbb lesz hiszen valamilyen szinten kompenzálják egymás hibáit. Persze ez egy tüneti kezelés, ettől még külön-külön nyilvánvaló hibákkal küzdenek.

- "Alapvetően elég nagy szemétség így látatlanban (hallatlanban) távfikázni mások rendszerét, berendezését. De én ebben jó vagyok." - És ezzel sajnos nem vagy egyedül, de legalább van önismereted. :rolleyes:

Nem is értem mi alapján ítél meg valaki akár csak egy olyan dolgot is, nemhogy egy egész rendszert, amit sosem hallott saját fülével szólni. A tesztek olvasása nagyon hasznos is tud lenni, de messzemenő következtetéseket sajnos nem érdemes levonni belőlük a legtöbb esetben. Ennek okaival szerintem itt a legtöbben tisztában is vannak. Akik pedig nem azok úgy is ezek alapján vásárolnak továbbra is.
A legnagyobb gond szerintem, hogy egy relatív drága erősítő előtt miért egy belépő szintű streamer van. Több ismerősöm is használ/használt Wiim készülékeket, én is kipróbáltam egyszer az egyiket. Röviden, ha a hangjuk összhangban lenne szolgáltatásaikkal akkor igazán jók is lehetnének.

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hovarju#7
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Hovarju#7 »

hericstamas írta:

Ettől függetlenül ez a kábel kombináció egy hasonlóan nyers dacot, jól kisimíthat ezek szerint.
Ez egy nagyon rossz fogalmazás. A hangjelet ami kijön egy DAC-ból nem lehet "simitani". Egy hibát nem lehet másik hibával kijavítani, mert az csak tovább ront a hangon

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Hovarju#7 írta:
2026.07.31., pén. 12:21
Végre neki lehet esni valakinek. Igaz magas labdát adott fel. A lényeg az, hogy akikben van agresszív, kekeckedő hajlam azok kiélhessék magukat.
Igen, igazad van. Nem szép töltünk... :(

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

hericstamas írta:
istvan01 írta:
2026.07.31., pén. 10:52
hericstamas írta:
2026.07.31., pén. 10:34

A Benchmark Dac1 https://6moons.com/audioreviews/benchmark/dac1_2.html egy könyörtelenül őszinte dac, ebből minden kijön ami a felvételen van, kellett utána a szénkábel és az Accustic Arts erősítő és a Quested hangfalak karaktere, mindegyik lágyít, nyújt rajta. Így már minden megvan összeáll a kép. Ez a szénkábel egy zeneibb, karakteresebb dac-kal nyilván már nem működne gondolom. Akkor ezek szerint kevesen használnak ilyen nyers dacokat, aminek jól állna a szén kábel. Nem a hossza lesz az egyetlen limitje, mint korábban gondoltam.
Nem ismerem ezt a DAC-ot, de nem is futok megismerni. Azonban javaslom a 6moos tesztjeit nem komolyan venni, azon soha nincs független valódi pro/kontra értékelés. Én már csak a készülékek felnyitott képei miatt szoktam néha átnézni.
Én meg saját tapasztalatom alapján javaslom (a konkrét termék esetén) komolyan venni ezt a tesztet, ezért is linkeltem be. :rolleyes: Futni meg nem kell sehova. Nem kell ehhez még csak hasonló rendszert sem építenie senkinek, mint az enyém. Ez nekem "kellett". Ettől függetlenül ez a kábel kombináció egy hasonlóan nyers dacot, jól kisimíthat ezek szerint.
Szerintem gyorsítsd fel a rendszercserék számát /év mert így lassan jutsz el a várt eredményhez.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

hericstamas írta:
2026.07.31., pén. 10:34
istvan01 írta:
2026.07.31., pén. 09:42
hericstamas írta:
2026.07.31., pén. 09:07

Én már a modern kor gyermeke vagyok. Igaz volt Sanyo (két)kazettásmagnóm, amit a ballagási pénzemből vettem. :D
Dokumentáltan 2014 óta hifizek.
Az egész arról szól, hogy van egy csomó jó élményem, tapasztalatom zenéhez kapcsolódóan, amit újra és újra elő szeretnék idézni otthon. Azt az érzést hajszolom, amikor egy szám végén tapsolni szeretnék, de legalább egy-egy pillanatot jól fogjon meg a rendszer. Ez az én széles zenei ízlésem mellett nem könnyű feladat.
Már volt kb. 5-6 db "kész" rendszerem, ami már nem tud jobb lenni, azaz van benne valami kisebb nagyobb hiba, amit a korlátai miatt nem tud meghaladni. Olyankor az egészet felrúgom és egy teljesen másik megközelítést próbálok.
Ez az első olyan rendszerem, amibe egyenlőre(!) komolyan nem tudok belekötni. Márpedig ha így van, akkor ezek a komponensek valamit igenis tudnak külön-külön és így együtt az én mércém szerint. A lényeg, hogy nagyon jó hallgatni eddig bármilyen műfajon. Ezt nem tapasztaltam eddig otthon, hogy ennyire mindegy mi szól rajta, nekem ez új. :tutiok:
11év alatt 5-6 kész rendszer?
Ez így erős kapkodás jele. Még akkor is ha az az 5-6 rendszer nem komplett mindenben cserélődött egymás után.
Csak hasonlítás képpen, nekem 2005 óta ugyan az az erősítőm és DAC-om. (Ez utóbbi nem is ismeri az ezer újabb formátumokat). Az LP és CD vonalam leépült, nincs már, média játszóm, ami DAC-ot táplálja 2005óta egyszer cserélődött. Kábelezés ez idő alatt cserélődött többször, soha nem kompletten. Nálam az odafigyelős hifizés 1980-ban kezdődött.

Vissza térve a szenes jel kábelre. Nekem minimális tapasztalatom volt egyikkel (típusra nem emlékszem). Viszont azonnal hallható volt az akkori ítészek által leírt jellemző, kerekít, enyhén lassít, homályosít. Azonban az éles, kemény hangzású jónak mondott felvezetős erősítők hangzásán kellemesen javít, javíthat.

Érdemes az akkori és későbbi tapasztalatokból leszűrni, hogy a szén, mint áram vezető képes a durva anomáliákkal működő LC szűrőknél sokkal "barátságosabban" zajos áramot szűrni magasabb frekvencia tartományban. A szén még akkor hasznos ezzel a tulajdonsággal, amikor közvetlen nem is vezeti a munkaáramot, hanem csak körülveszi, mint villamos és mechanikus elnyelő szűrő.
A Benchmark Dac1 https://6moons.com/audioreviews/benchmark/dac1_2.html egy könyörtelenül őszinte dac, ebből minden kijön ami a felvételen van, kellett utána a szénkábel és az Accustic Arts erősítő és a Quested hangfalak karaktere, mindegyik lágyít, nyújt rajta. Így már minden megvan összeáll a kép. Ez a szénkábel egy zeneibb, karakteresebb dac-kal nyilván már nem működne gondolom. Akkor ezek szerint kevesen használnak ilyen nyers dacokat, aminek jól állna a szén kábel. Nem a hossza lesz az egyetlen limitje, mint korábban gondoltam.
Tamás, nem kell mindent elhinni a reviews-oknak. A Benchmark dac nem mutat meg mindent ami a felvételeket van. De ha te eddig ezt elhitted, nem csodálom hogy most tetszik neked az új szénkábeled. Bár a kettő szerintem már kifejezetten túl sok, egy rendszerben. De további jó tapsolásolhatnékra várást kívánok....

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

hericstamas írta:
2026.07.31., pén. 22:59
MrCollector írta:
2026.07.31., pén. 22:41
orion írta:
2026.07.31., pén. 18:38
Szinergiának azt hívják amikor két dolog találkozásakor egymás előnyös tulajdonságait ötvözik, nem azt amikor egy durva hibát egy másikkal vagy kettővel elfedünk. :smile29:
Ez nem igaz.
Jelen esetben arról van szó, hogy a dac mivel közel veszteségmentes adatot kap "tökéletes" lökést ad, amit a többi komponens ügyesen kirugózik. A végeredmény egy jó összhang. :napsut:
Szinergia amikor együtt a végeredmény jó, nem rossz. Igen bölcs smiley. :smile28:
egy rossz elektronika (katasztrofális kimeneti fokozat és megvalósítás) hibáját elfedted egy rosszul megépített kábel saját hibájával, azaz a transzparencia hiányával

hericstamas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector írta:
orion írta:
Szinergiának azt hívják amikor két dolog találkozásakor egymás előnyös tulajdonságait ötvözik, nem azt amikor egy durva hibát egy másikkal vagy kettővel elfedünk. :smile29:
Ez nem igaz.
Jelen esetben arról van szó, hogy a dac mivel közel veszteségmentes adatot kap "tökéletes" lökést ad, amit a többi komponens ügyesen kirugózik. A végeredmény egy jó összhang. :napsut:
Szinergia amikor együtt a végeredmény jó, nem rossz. Igen bölcs smiley. :smile28:

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MrCollector írta:
orion írta:
Szinergiának azt hívják amikor két dolog találkozásakor egymás előnyös tulajdonságait ötvözik, nem azt amikor egy durv...a hibát egy másikkal vagy kettővel elfedünk. :smile29:
Ez nem igaz.
A hiteles véleményt hallottuk..
SoundMania írta:
2026.07.13., hétf. 08:00
MrCollector írta:
2026.07.13., hétf. 07:45
SoundMania írta:
2026.07.13., hétf. 07:30

Akkor nem is értem miért írtad ott azokat amiket leírtál...
Nem tudsz a trafókról semmit, de szerinted nem az a gyenge láncszem. De azt sem tudod mi a gyenge láncszem...
De a nevesebb gyártók trafóit sem ismered..
Szerintem ennyi elég is...
Mit nem értesz? Ott voltam, láttam, de ami a legfontosabb a gyártó elmondta mi-miért.
Engem inkább az érdekel te miért próbálsz itt okoskodni? Hogyan tudnád te bizonyítani, hogy egy erősítőben a trafó a gyenge láncszem? Egyébként honnan is jön az, hogy a Qualiton erősítőkben a trafó a gyenge láncszem? Szerintem ezt csak úgy lehet, ha kicseréled, majd egymás mellett meghallgatod egy gyári állapotúval. Arra azért kíváncsi lennék ezt megcsináltad-e valaha?
Ha a válasz nem, akkor ennyi elég is... 🙂
Bocs, de te írtad, hogy nem a trafója a gyenge láncszem. Aztán meg hogy sem a trafókhoz nem értesz, sem azt nem tudod mi a gyenge láncszemük... Szóval innen jött a kérdésem. De az összes nem pontosan azonosan megtekert trafó más hangot csinál. És attól még nem lesz jó hangú a trafó ha az összeset azonosan tekerik. Az csak az állandó azonosságot jelenthet. Vagyis lehet mind azonosan jó is meg rossz is.
Köszi! Ennyi tényleg elég.... 😊

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

orion írta:
Ez nem igaz.

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rock60 írta:
2026.07.31., pén. 21:07
orion írta:
2026.07.31., pén. 20:19

Az ember alkalmazkodjon az itteni "úriemberek" stílusához. :D
Itt senki nem beszél trágárul, úgyhogy bátran alkalmazkodhatsz hozzájuk. Nem leszel vele kevesebb.
Akkor nyilván a lehülyézés is csak megszokott napi rutin volt. :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

orion írta:
2026.07.31., pén. 20:19

Az ember alkalmazkodjon az itteni "úriemberek" stílusához. :D
Itt senki nem beszél trágárul, úgyhogy bátran alkalmazkodhatsz hozzájuk. Nem leszel vele kevesebb.

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rock60 írta:
2026.07.31., pén. 19:54
orion írta:
2026.07.31., pén. 18:29

Rávilágítottál arra, hogy a gagyi kábel magas parazita kapacitása fűrésszel nyesi le a magas hangokat. Egyeseknek ez "analógos", "nyugodt" vagy mi a szart szoktak mondani, másoknál viszont igen durva hiba. Eztán abban a 6moon teszteben a cikkért fizető megbízónak mégsem írhatták le, hogy a dac-od annyira reszelős és hallgathatatlan hosszú távon, hogy kellett hozzá keresnünk olyan kábelhibát, meg rendszerhibát, ami ezt lefűrészeli, a saját hibájával elfedi. :smile29:
Én még ott tartok - talán lemaradtam valamiről gondolkodik.gif - hogy a kábelek között nincsen lényeges különbség. :D

Egyébként, még ha a trágár stílusod hagy is kívánnivalót maga után, a mondókád érdemi részével egyetértek.

Az ember alkalmazkodjon az itteni "úriemberek" stílusához. :D Sok rettenetet meg szimplán csak nagyképűen hívnak kábelnek. De a marketingesek megállás nélkül dolgoznak szerencsére újabb és újabb elnevezéseken. Mert az árcédula mellé dukál valami legenda is. Pl. "Perfect-Surface Silver" elcsúszik rajta a részeg elektron vagy a légy "Carbon-Based Radio-Frequency Noise-Dissipation" szóval az elnevezésben a kreativitás határtalan és ez jó, mert van akinek ez elég.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

orion írta:
2026.07.31., pén. 18:29

Rávilágítottál arra, hogy a gagyi kábel magas parazita kapacitása fűrésszel nyesi le a magas hangokat. Egyeseknek ez "analógos", "nyugodt" vagy mi a szart szoktak mondani, másoknál viszont igen durva hiba. Eztán abban a 6moon teszteben a cikkért fizető megbízónak mégsem írhatták le, hogy a dac-od annyira reszelős és hallgathatatlan hosszú távon, hogy kellett hozzá keresnünk olyan kábelhibát, meg rendszerhibát, ami ezt lefűrészeli, a saját hibájával elfedi. :smile29:
Én még ott tartok - talán lemaradtam valamiről gondolkodik.gif - hogy a kábelek között nincsen lényeges különbség. :D

Egyébként, még ha a trágár stílusod hagy is kívánnivalót maga után, a mondókád érdemi részével egyetértek.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”