Jelen esetben arról van szó, hogy a dac mivel közel veszteségmentes adatot kap "tökéletes" lökést ad, amit a többi komponens ügyesen kirugózik. A végeredmény egy jó összhang.
Szinergia amikor együtt a végeredmény jó, nem rossz. Igen bölcs smiley.

Jelen esetben arról van szó, hogy a dac mivel közel veszteségmentes adatot kap "tökéletes" lökést ad, amit a többi komponens ügyesen kirugózik. A végeredmény egy jó összhang.

Rock60 írta: ↑2026.07.31., pén. 19:54Én még ott tartok - talán lemaradtam valamirőlorion írta: ↑2026.07.31., pén. 18:29
Rávilágítottál arra, hogy a gagyi kábel magas parazita kapacitása fűrésszel nyesi le a magas hangokat. Egyeseknek ez "analógos", "nyugodt" vagy mi a szart szoktak mondani, másoknál viszont igen durva hiba. Eztán abban a 6moon teszteben a cikkért fizető megbízónak mégsem írhatták le, hogy a dac-od annyira reszelős és hallgathatatlan hosszú távon, hogy kellett hozzá keresnünk olyan kábelhibát, meg rendszerhibát, ami ezt lefűrészeli, a saját hibájával elfedi.![]()
- hogy a kábelek között nincsen lényeges különbség.
Egyébként, még ha a trágár stílusod hagy is kívánnivalót maga után, a mondókád érdemi részével egyetértek.
Én még ott tartok - talán lemaradtam valamirőlorion írta: ↑2026.07.31., pén. 18:29
Rávilágítottál arra, hogy a gagyi kábel magas parazita kapacitása fűrésszel nyesi le a magas hangokat. Egyeseknek ez "analógos", "nyugodt" vagy mi a szart szoktak mondani, másoknál viszont igen durva hiba. Eztán abban a 6moon teszteben a cikkért fizető megbízónak mégsem írhatták le, hogy a dac-od annyira reszelős és hallgathatatlan hosszú távon, hogy kellett hozzá keresnünk olyan kábelhibát, meg rendszerhibát, ami ezt lefűrészeli, a saját hibájával elfedi.![]()
Amit a hakapeszi mondott a frekvenciamenetről, hogy 50Hz alatt meg a 12k felett durván esik ebből látszik, hogy fingja nincs. -1 dB-n belül van az esés az teljesen flat lineáris kiváló átvitel.hericstamas írta: ↑2026.07.31., pén. 18:27Kezd elmenni offba, de fikázást kiegészíteném.
Pl. szegény süket manusz pont ilyen hangfalakat használt évekig:
https://www.soundonsound.com/techniques ... zimmer?amp
Tuti kereste az 50 Hz alatti tartományt ő is.![]()

Tényleg kezd elmenni offba a dolog. Engem nem érdekel H.Z. hogyan használta, vagy meddig, neki ez munkaeszköz volt, vagy most is az. Gondolom, nálad is úgy van elhelyezve, ahogy ott a fotón látszik, és kb 1 méterről hallgatod.hericstamas írta: ↑2026.07.31., pén. 18:27Kezd elmenni offba, de fikázást kiegészíteném.
Pl. szegény süket manusz pont ilyen hangfalakat használt évekig:
https://www.soundonsound.com/techniques ... zimmer?amp
Tuti kereste az 50 Hz alatti tartományt ő is.![]()
Szinergiának azt hívják amikor két dolog találkozásakor egymás előnyös tulajdonságait ötvözik, nem azt amikor egy durva hibát egy másikkal vagy kettővel elfedünk.hericstamas írta: ↑2026.07.31., pén. 18:32Pedig kb. erről van szó szerintem. Mások ezt szinergiának hívják, ha nem kekeckedni akarnak.orion írta: ↑2026.07.31., pén. 18:29Rávilágítottál arra, hogy a gagyi kábel magas parazita kapacitása fűrésszel nyesi le a magas hangokat. Egyeseknek ez "analógos", "nyugodt" vagy mi a szart szoktak mondani, másoknál viszont igen durva hiba. Eztán abban a 6moon teszteben a cikkért fizető megbízónak mégsem írhatták le, hogy a dac-od annyira reszelős és hallgathatatlan hosszú távon, hogy kellett hozzá keresnünk olyan kábelhibát, meg rendszerhibát, ami ezt lefűrészeli, a saját hibájával elfedi.![]()

Pedig kb. erről van szó szerintem. Mások ezt szinergiának hívják, ha nem kekeckedni akarnak.orion írta: ↑2026.07.31., pén. 18:29Rávilágítottál arra, hogy a gagyi kábel magas parazita kapacitása fűrésszel nyesi le a magas hangokat. Egyeseknek ez "analógos", "nyugodt" vagy mi a szart szoktak mondani, másoknál viszont igen durva hiba. Eztán abban a 6moon teszteben a cikkért fizető megbízónak mégsem írhatták le, hogy a dac-od annyira reszelős és hallgathatatlan hosszú távon, hogy kellett hozzá keresnünk olyan kábelhibát, meg rendszerhibát, ami ezt lefűrészeli, a saját hibájával elfedi.![]()
Rávilágítottál arra, hogy a gagyi kábel magas parazita kapacitása fűrésszel nyesi le a magas hangokat. Egyeseknek ez "analógos", "nyugodt" vagy mi a szart szoktak mondani, másoknál viszont igen durva hiba. Eztán abban a 6moon teszteben a cikkért fizető megbízónak mégsem írhatták le, hogy a dac-od annyira reszelős és hallgathatatlan hosszú távon, hogy kellett hozzá keresnünk olyan kábelhibát, meg rendszerhibát, ami ezt lefűrészeli, a saját hibájával elfedi.

Ezzel nem értek egyet. Például elő-, és végfok között a nem korrekt árnyékolással rendelkező rca interconnect kábel képes átvinni a tápból eredő búgást, zajt. Egy árnyékolt típus pedig képes ezt a búgást jelentősen lecsökkenteni, vagy megszűntetni, ezt szerintem nevezhetjük zajszűrésnek. Persze te, mint az köztudomású, ellenzed az árnyékolást legyen szó bármely kábelfajtáról.

Á, ne is törődj vele! Értelmetlen betűhalmaz, mint mikor valaki rákönyököl a billentyűzetre véletlenül.

IC kábellel nem lehet zajt szűrni. Ha nem elég jó a magas átvitele, mint a szénkábelnek, akkor nemcsak a zajt szűri ki, hanem a zene finomságait is. Van akit ez egyáltalán nem zavar és nyugodtnak és sokáig hallgathatónak ítéli azt, amit hall.
Na, ez viszont már bőven kimeríti az " agresszív kekeckedés " fogalmát.
Nem ismerem ezt a DAC-ot, de nem is futok megismerni. Azonban javaslom a 6moos tesztjeit nem komolyan venni, azon soha nincs független valódi pro/kontra értékelés. Én már csak a készülékek felnyitott képei miatt szoktam néha átnézni.istvan01 írta: ↑2026.07.31., pén. 10:52A Benchmark Dac1 https://6moons.com/audioreviews/benchmark/dac1_2.html egy könyörtelenül őszinte dac, ebből minden kijön ami a felvételen van, kellett utána a szénkábel és az Accustic Arts erősítő és a Quested hangfalak karaktere, mindegyik lágyít, nyújt rajta. Így már minden megvan összeáll a kép. Ez a szénkábel egy zeneibb, karakteresebb dac-kal nyilván már nem működne gondolom. Akkor ezek szerint kevesen használnak ilyen nyers dacokat, aminek jól állna a szén kábel. Nem a hossza lesz az egyetlen limitje, mint korábban gondoltam.
wasiliy888 írta: ↑2026.07.31., pén. 11:59
Alapvetően elég nagy szemétség így látatlanban (hallatlanban) távfikázni mások rendszerét, berendezését. De én ebben jó vagyok.
Őszintén szólva eddig nem is hallottam az általad használt integrált erősítőről, illetve a hangsugárzódról sem. A dac-nak a brandje már ismerős, igaz nem az a konkrét típus, ami neked van. Tehát, utánaolvastam mindnek.
...Ennek a kábelnek a hangzásában elég egyöntetűek itt a vélemenyek.
Atomfizikai értelmezést ne várjál tőlem. A szén előfordulása mint szűrő, kondicionálóra két példát tudok mondani.wasiliy888 írta: ↑2026.07.31., pén. 12:41Oké, akkor váltsunk témát! Mindenki nyugodjon le a ...!istvan01 írta: ↑2026.07.31., pén. 09:42
... a szén, mint áram vezető képes a durva anomáliákkal működő LC szűrőknél sokkal "barátságosabban" zajos áramot szűrni magasabb frekvencia tartományban. A szén még akkor hasznos ezzel a tulajdonsággal, amikor közvetlen nem is vezeti a munkaáramot, hanem csak körülveszi, mint villamos és mechanikus elnyelő szűrő.
István, a mondadódból ez a rész ragadott meg. Ki tudnád ezt fejteni bővebben? (Úgy, hogy még én is megértsem.)
Azért, kérdezem, mert nemrég csináltam egy usb kábelt. És megfordult a fejemben, hogy a vezetőszálakat befújom (a két végén persze nem, hogy forrasztható legyen a csatlakozóhoz) grafén spray-vel. Lehet ilyet venni elektronikai szaküzletekben kb 7-8e Ft az olcsóbb és nagyjából a duplája a drágább. Nem tudom, talán az a különbség, hogy más a grafén tartalmuk. Végül elvetettem, hogy hátha nem ér semmit, vagy esetleg még rosszabb is tőle a végeredmény. Szóval, van ilyesmivel tapasztalat? Bárki mondhatja, aki próbálta. Kösz, előre is.

Oké, akkor váltsunk témát! Mindenki nyugodjon le a ...!istvan01 írta: ↑2026.07.31., pén. 09:42
... a szén, mint áram vezető képes a durva anomáliákkal működő LC szűrőknél sokkal "barátságosabban" zajos áramot szűrni magasabb frekvencia tartományban. A szén még akkor hasznos ezzel a tulajdonsággal, amikor közvetlen nem is vezeti a munkaáramot, hanem csak körülveszi, mint villamos és mechanikus elnyelő szűrő.

Alapvetően elég nagy szemétség így látatlanban (hallatlanban) távfikázni mások rendszerét, berendezését. De én ebben jó vagyok.hericstamas írta: ↑2026.07.31., pén. 11:02
Én meg saját tapasztalatom alapján javaslom (a konkrét termék esetén) komolyan venni ezt a tesztet, ezért is linkeltem be.Futni meg nem kell sehova. Nem kell ehhez még csak hasonló rendszert sem építenie senkinek, mint az enyém. Ez nekem "kellett". Ettől függetlenül ez a kábel kombináció egy hasonlóan nyers dacot, jól kisimíthat ezek szerint.

Én meg saját tapasztalatom alapján javaslom (a konkrét termék esetén) komolyan venni ezt a tesztet, ezért is linkeltem be.istvan01 írta: ↑2026.07.31., pén. 10:52Nem ismerem ezt a DAC-ot, de nem is futok megismerni. Azonban javaslom a 6moos tesztjeit nem komolyan venni, azon soha nincs független valódi pro/kontra értékelés. Én már csak a készülékek felnyitott képei miatt szoktam néha átnézni.hericstamas írta: ↑2026.07.31., pén. 10:34A Benchmark Dac1 https://6moons.com/audioreviews/benchmark/dac1_2.html egy könyörtelenül őszinte dac, ebből minden kijön ami a felvételen van, kellett utána a szénkábel és az Accustic Arts erősítő és a Quested hangfalak karaktere, mindegyik lágyít, nyújt rajta. Így már minden megvan összeáll a kép. Ez a szénkábel egy zeneibb, karakteresebb dac-kal nyilván már nem működne gondolom. Akkor ezek szerint kevesen használnak ilyen nyers dacokat, aminek jól állna a szén kábel. Nem a hossza lesz az egyetlen limitje, mint korábban gondoltam.istvan01 írta: ↑2026.07.31., pén. 09:42
11év alatt 5-6 kész rendszer?
Ez így erős kapkodás jele. Még akkor is ha az az 5-6 rendszer nem komplett mindenben cserélődött egymás után.
Csak hasonlítás képpen, nekem 2005 óta ugyan az az erősítőm és DAC-om. (Ez utóbbi nem is ismeri az ezer újabb formátumokat). Az LP és CD vonalam leépült, nincs már, média játszóm, ami DAC-ot táplálja 2005óta egyszer cserélődött. Kábelezés ez idő alatt cserélődött többször, soha nem kompletten. Nálam az odafigyelős hifizés 1980-ban kezdődött.
Vissza térve a szenes jel kábelre. Nekem minimális tapasztalatom volt egyikkel (típusra nem emlékszem). Viszont azonnal hallható volt az akkori ítészek által leírt jellemző, kerekít, enyhén lassít, homályosít. Azonban az éles, kemény hangzású jónak mondott felvezetős erősítők hangzásán kellemesen javít, javíthat.
Érdemes az akkori és későbbi tapasztalatokból leszűrni, hogy a szén, mint áram vezető képes a durva anomáliákkal működő LC szűrőknél sokkal "barátságosabban" zajos áramot szűrni magasabb frekvencia tartományban. A szén még akkor hasznos ezzel a tulajdonsággal, amikor közvetlen nem is vezeti a munkaáramot, hanem csak körülveszi, mint villamos és mechanikus elnyelő szűrő.
Nem ismerem ezt a DAC-ot, de nem is futok megismerni. Azonban javaslom a 6moos tesztjeit nem komolyan venni, azon soha nincs független valódi pro/kontra értékelés. Én már csak a készülékek felnyitott képei miatt szoktam néha átnézni.hericstamas írta: ↑2026.07.31., pén. 10:34A Benchmark Dac1 https://6moons.com/audioreviews/benchmark/dac1_2.html egy könyörtelenül őszinte dac, ebből minden kijön ami a felvételen van, kellett utána a szénkábel és az Accustic Arts erősítő és a Quested hangfalak karaktere, mindegyik lágyít, nyújt rajta. Így már minden megvan összeáll a kép. Ez a szénkábel egy zeneibb, karakteresebb dac-kal nyilván már nem működne gondolom. Akkor ezek szerint kevesen használnak ilyen nyers dacokat, aminek jól állna a szén kábel. Nem a hossza lesz az egyetlen limitje, mint korábban gondoltam.istvan01 írta: ↑2026.07.31., pén. 09:4211év alatt 5-6 kész rendszer?hericstamas írta: ↑2026.07.31., pén. 09:07
Én már a modern kor gyermeke vagyok. Igaz volt Sanyo (két)kazettásmagnóm, amit a ballagási pénzemből vettem.![]()
Dokumentáltan 2014 óta hifizek.
Az egész arról szól, hogy van egy csomó jó élményem, tapasztalatom zenéhez kapcsolódóan, amit újra és újra elő szeretnék idézni otthon. Azt az érzést hajszolom, amikor egy szám végén tapsolni szeretnék, de legalább egy-egy pillanatot jól fogjon meg a rendszer. Ez az én széles zenei ízlésem mellett nem könnyű feladat.
Már volt kb. 5-6 db "kész" rendszerem, ami már nem tud jobb lenni, azaz van benne valami kisebb nagyobb hiba, amit a korlátai miatt nem tud meghaladni. Olyankor az egészet felrúgom és egy teljesen másik megközelítést próbálok.
Ez az első olyan rendszerem, amibe egyenlőre(!) komolyan nem tudok belekötni. Márpedig ha így van, akkor ezek a komponensek valamit igenis tudnak külön-külön és így együtt az én mércém szerint. A lényeg, hogy nagyon jó hallgatni eddig bármilyen műfajon. Ezt nem tapasztaltam eddig otthon, hogy ennyire mindegy mi szól rajta, nekem ez új.![]()
Ez így erős kapkodás jele. Még akkor is ha az az 5-6 rendszer nem komplett mindenben cserélődött egymás után.
Csak hasonlítás képpen, nekem 2005 óta ugyan az az erősítőm és DAC-om. (Ez utóbbi nem is ismeri az ezer újabb formátumokat). Az LP és CD vonalam leépült, nincs már, média játszóm, ami DAC-ot táplálja 2005óta egyszer cserélődött. Kábelezés ez idő alatt cserélődött többször, soha nem kompletten. Nálam az odafigyelős hifizés 1980-ban kezdődött.
Vissza térve a szenes jel kábelre. Nekem minimális tapasztalatom volt egyikkel (típusra nem emlékszem). Viszont azonnal hallható volt az akkori ítészek által leírt jellemző, kerekít, enyhén lassít, homályosít. Azonban az éles, kemény hangzású jónak mondott felvezetős erősítők hangzásán kellemesen javít, javíthat.
Érdemes az akkori és későbbi tapasztalatokból leszűrni, hogy a szén, mint áram vezető képes a durva anomáliákkal működő LC szűrőknél sokkal "barátságosabban" zajos áramot szűrni magasabb frekvencia tartományban. A szén még akkor hasznos ezzel a tulajdonsággal, amikor közvetlen nem is vezeti a munkaáramot, hanem csak körülveszi, mint villamos és mechanikus elnyelő szűrő.