A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ide kell majd még kulacs,valóban, 90 kilire. ráadásul ezek mocskos,nagytányéros emelkedőnek tűnnek. pont annyira emelkedik,hogy a kistányér még nem, a nagy meg már izom.
Ma mentem még egy 55 km-es kört 31-es átlaggal ebben a szép, 36-38 fokban, öttől-hétig. Úgy éreztem, mintha egy nyitott sütő előtt helyben futnék. Ez már a piszok meleg kategória. 1 kulacsot használtam el, de a vége már elég meleg lötty volt.
Ezért a versenyre hárommal készülök, feleségem fogja menet közben "hozzámvágni". Energiaszeletet is részben így kérek, mert ilyen melegben 20 km után már inkább híg massza állagú. Energiazselét, magnéziumot kis műanyag fiolában, így annak sem számít a meleg és nem kell foggal bontogatni, csak lepattintom a fedelét.
Az ásványi anyag,elektrolit stb bevitelhez "szinte mindegy" a víz hőfoka. Persze kellemesebb a friss,hideg kútvíz, de a meleg lötty pont annyira fog regenerálni. Szerintem a 3 kevés is lesz. Bár ez függ attól is,hogy mennyire vagy izzadós. Mindenesetre ezen ne spórolj, ha 2-t fel tud adni, akkor 4-t is. Mondjuk 2.,4.,6. körben. Ha lesz zseléd, azt hagyjál a végére is,hogy maradjon kakaó a végén. De biztosan ismered a tested/ szervezeted, hogy hogyan üzemel. Aszerint frissíts
A füredi versenyen jártam úgy, hogy többet ittam a kelletténél, elkezdett lötyögni a hasamban a nedű, majd negyed óra múlva egy 3 perces WC szünet következett, az út menti gaz öntözése céljából... Nagyon nem esett jól e miatt megállni.
ugynez van a reggelivel... előtte napokon érdemes betölteni a tartalékot. etap előtt max-3-4 órával valamit,hogy helyére kerüljön,mire rajt van.
vízzel az a baj,ha már a hólyagban van,azzal nicsn mit tenni,azt már nem izzadod ki.
de ez is az "ismerd meg magad" történet. nincs aranyszabály. én edzéseken 20-30 kili után betoltam egy banánt,vagy egy gyümölcspürét, biztos,ami biztos. versenyen már nem fogllakoztam ezzel. reggeli korán ettem valamit, versenyen már csak zselé,lehetőelg jól kiürítve mindent. egyszer a túrósbatyu majdnem kijött. az volt a reggelim utána elővigyázatosabb voltam
Ma mentem még egy 55 km-es kört 31-es átlaggal ebben a szép, 36-38 fokban, öttől-hétig. Úgy éreztem, mintha egy nyitott sütő előtt helyben futnék. Ez már a piszok meleg kategória. 1 kulacsot használtam el, de a vége már elég meleg lötty volt.
Ezért a versenyre hárommal készülök, feleségem fogja menet közben "hozzámvágni". Energiaszeletet is részben így kérek, mert ilyen melegben 20 km után már inkább híg massza állagú. Energiazselét, magnéziumot kis műanyag fiolában, így annak sem számít a meleg és nem kell foggal bontogatni, csak lepattintom a fedelét.
Az ásványi anyag,elektrolit stb bevitelhez "szinte mindegy" a víz hőfoka. Persze kellemesebb a friss,hideg kútvíz, de a meleg lötty pont annyira fog regenerálni. Szerintem a 3 kevés is lesz. Bár ez függ attól is,hogy mennyire vagy izzadós. Mindenesetre ezen ne spórolj, ha 2-t fel tud adni, akkor 4-t is. Mondjuk 2.,4.,6. körben. Ha lesz zseléd, azt hagyjál a végére is,hogy maradjon kakaó a végén. De biztosan ismered a tested/ szervezeted, hogy hogyan üzemel. Aszerint frissíts
A füredi versenyen jártam úgy, hogy többet ittam a kelletténél, elkezdett lötyögni a hasamban a nedű, majd negyed óra múlva egy 3 perces WC szünet következett, az út menti gaz öntözése céljából... Nagyon nem esett jól e miatt megállni.
mekkora táv lesz, mennyire szintes? nicns egy gpx hozzá?
nem akarok menni, csak azé,kell e ennyire megbonyolítani az életet
Remek. Nálam annyi van, hogy most nem tudok messzebb utazni, Mátra/Bükk férne bele.
Akár egy jól bevált Mátra. Vagy most jutott eszembe, hozom haza a családot vasárnap Mezőtúrról. Ha befér a bicó a csomagok mellé, akkor előtte tekerhetünk egyet a Bükkben is és onnan megyek Túrra.
Ati esetén - a Te nyelvedre fordítva - egész közel van a megfejtés. Vinkleré viszont, bár látszólag majdnem ugyanaz, mégis más, hiszen Ő nem Ati. Én meg görgőn csináltam hasonlót, ami megint más. Mind alapozás, hogy valami közös is legyen.
a kardfogú trigrisek világában nem merünk/tudunk laktáttermeléssel dobálózni, mert nem tudjuk mi az pontosan de jól detektéltad,amit akartam mondani a bugyuta dialektussal
de ötletes, gratula
szépen meg is lett csinálva. Elég szép az a görbe, amit bemásoltam... ránézésre a pulzusesés is merdekebb, mint az emelkedés, ebben azért már van meló és megtérülés
Ez a pulzus dolog aztán tényleg annyi körülmény függvénye, hogy csak ezek összességének ismeretében értelmezhető.
Ha valamilyen belső terhelési mutatóval szeretnénk kontrollálni azt, hogy milyen anyagokat milyen arányban metabolizálunk, akkor a légzés pl sokkal jobb, mint a pulzus. A legjobb meg a mért külső terhelés - ahhoz tartozó belső terhelési mutatók (core temperature, légzésszám, pulzus, verejtékezési ráta, stb) - ezekhez kapcsolódó érzések (rpe skála), ez így együtt már elég megbízható, komplex képet ad.
Na jó, elég volt.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Ati esetén - a Te nyelvedre fordítva - egész közel van a megfejtés. Vinkleré viszont, bár látszólag majdnem ugyanaz, mégis más, hiszen Ő nem Ati. Én meg görgőn csináltam hasonlót, ami megint más. Mind alapozás, hogy valami közös is legyen.
a kardfogú trigrisek világában nem merünk/tudunk laktáttermeléssel dobálózni, mert nem tudjuk mi az pontosan de jól detektéltad,amit akartam mondani a bugyuta dialektussal
de ötletes, gratula
szépen meg is lett csinálva. Elég szép az a görbe, amit bemásoltam... ránézésre a pulzusesés is merdekebb, mint az emelkedés, ebben azért már van meló és megtérülés
mgas terhelés,nagy fordulaton,rövid ideig... a pulzus felszalad, a gyors izmok beindulnak, majd egy rövid pihenő után egy nagyon alacsony fordulaton beterheli a fáradt izmokat, de most nem pulzusból,hanem nyomatékból kell dolgozni. A Watt sökken,de a nyomaték szinte semmit. Xal ez olyan kcisit genyózós,de van értelme edzés. a pulzus végig normális a kisebb terhelésen, alacsony pedálütemen, izomból dolgozik. több értlemét látom, egyrészt a pulzis és izommunka eloszlását segíti,másrészt pl egy hegyi kaptatónál nem jön zavarba a láb, ha így van edzve, hogy relatíve fáradtan, terhelés után, még tudjon izomból menni. harmadik, ha szépen forgat 60rpm-en a hajtástechnika is finomodik.
de lehet akkor nem is jó tréninget nézek meg kit tudja,mire gondolt a költő, én csak kibicelek, próbálom összrakni a sztroit. régebebn volt valami edzésmódszer,ami ezzel trenirozta a hegyimenőket,de az nagyon régen volt és lehet ahhoz ennek most semmi köze
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok