Srácok, ez nem ennyire primitív azért, a cím meg nem annyira bonyolult.revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:53vágesz. két eltérő terheléssel és eltérő idővel dolgozó tréning mixelve.Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
De tetszik, összemixelsz pörköltet madártejjel és kijön belőle a zöldbabfőzelék.
Ha nagyon röviden és elnagyoltan akarom mégis körülírni, akkor a különböző izomrost típusok tudatos ki-bekapcsolgatásáról, több működő rost toborzásáról és az ezekhez tartozó energianyerő rendszerek közti váltási képességek javításáról szól első sorban, azt reméljük tőle.
Egy 4 hetes blokk 1 olyan edzése, ami minden héten épül, ami azt jelenti, hogy nincs 2 egyforma egy blokkon belül sem, mert az intenzitás valamilyen módon emelkedik, ami lehet a teljesítmény növelése, résztáv hosszának növelése, intervallumok számának növelése, pedálfordulat csökkentése vagy épp növelése, a pihenőidő csökkentése, a pihenő rész teljesítményének növelése, ezek kombinációi, stb, stb, stb... További kedvenceim az előfárasztás, amikor olyan helyzetbe hozzuk az idegrendszert vagy bizonyos izomrostokat egy bizonyos terheléssel, ami nehézséget a következő blokkban felhasználunk. Ez lehet valamely üzemanyag kifogyasztása is akár a felsoroltakon túl, de lehet laktát felhalmozás, lehet oxigén adósság, stb...
Természetesen ezeknek megvan a maguk helye és ideje, önmagukban egyesével, random módon teljesen értelmetlenek.

és kimondottan sportszakmai érdeklődés volt és van. Xal érdekel a megfejtés. Egyrészt,mi a terhelés menete,másrészt ezzel mit edzünk. stravára rápillantottam, folyamatos watterhelést látok, lejtőkön gurulást, amit kb a pulzus is követ és beállt statikusra a statik wattok esetén. csak nem látom,hol van benne a csel,amitől külön nevet kapott és ilyen furmányosat