Ha pedélütem is van hozzá rendelve, akkor az nem ez. Ehhez nincs fordulat, az az összes többihez van. :)revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 12:43lehet nálad nem jó edzést néztem,de megtaláltam Atinál, ez tuti az, vagyis annak tűnik...Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
az elején kcsiit beárngatja a pulzust, az melegítés része gondolom. aztán viszonylag nagy terhelésen, normál vagy picit fölötte pedálütemmel megy viszonylag rövidet, madj ezt követően lezább terhelésen,alacsony pedálütemmel hosszabbat és ez van szériázva.
érdekes tréning, ha nem titkos recept,érdekel mi az apropója. (az értékeket kitakartam,nehogy az ellenfelek meglessék)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10133
Re: Kerékpározás
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
lehet nálad nem jó edzést néztem,de megtaláltam Atinál, ez tuti az, vagyis annak tűnik...Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
az elején kcsiit beárngatja a pulzust, az melegítés része gondolom. aztán viszonylag nagy terhelésen, normál vagy picit fölötte pedálütemmel megy viszonylag rövidet, madj ezt követően lezább terhelésen,alacsony pedálütemmel hosszabbat és ez van szériázva.
érdekes tréning, ha nem titkos recept,érdekel mi az apropója. (az értékeket kitakartam,nehogy az ellenfelek meglessék
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
vágesz. két eltérő terheléssel és eltérő idővel dolgozó tréning mixelve.Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
nálunk is voltak jelölések, nem is ekvés és volt benne logika és pont azért,maiért sebi is elenevzi az edzéseket.pärt írta: ↑2026.07.30., csüt. 10:28Nem akarom én megreformálni a sporttudományos nevezéktant, csak rácsodálkoztam, milyen hangzatos elnevezés.De látod, még Revi is rákérdezett, pedig ő azért velem ellentétben végzett már edzési munkát - még ha halvány árnyalatnyi értelmezési vitáitok fel is merülnek néhanap.
Bár igaz, ők még az edző bá' áltál rájuk eresztett kardfogú tigrisek elől menekültek.
![]()
gyors kivettem egyet a régi naptárból
3x(10km) x 4(1km)1km
ez azt jelenti, hogy 3 szériát kell nyomni, szériák között 10 km pihenő (ami nem 25 km/h-t takar,de ezt már tisztáztuk,de az felfogható Z2-nek kb)
tehát, 3 széria,10 kili eltolásokkal, ahol 1km nyélmenés van, 1 kili pihenőkkel 4 alkalommal. tehát ez összesen 12db 1 kilis nyelezést jelent, a megfelleő regenerációs időkkel.
ránézésre nem utal a terhelésre, de az 1(1)-ből tudjuk,hogy ez azt jelenti,hogy ami a csövön kifér. ilyen rövid távon maxot kell tolni. Ha ettől eltért a terhelés,akkor az jelezve volt az edzéstervben külön. De egy kilin nincs mit alkudozni
lehet így egyszerűbb,csak az importáló alkamzás ilyen xarul hozta át az endomondoról régebben,de kb látszik a lényege
amiért én megkérdeztem, az totálisan az érdeklődés tárgya és valóban érdekel,ez milyen jelelgű terhelést és pihenést jelent. sok év eltelt és érdekel,most milyen edzések vannak. Az is lehet, be tudom valahova sorolni,amit mi is csináltunk,csak más a neve.
tehát, bár értékelem a jó humort
és kimondottan sportszakmai érdeklődés volt és van. Xal érdekel a megfejtés. Egyrészt,mi a terhelés menete,másrészt ezzel mit edzünk. stravára rápillantottam, folyamatos watterhelést látok, lejtőkön gurulást, amit kb a pulzus is követ és beállt statikusra a statik wattok esetén. csak nem látom,hol van benne a csel,amitől külön nevet kapott és ilyen furmányosat eskü,tényleg érdekel. bár, én már csak kocabringázok és elvagyok amagam kis világában ezen a téren, de az érdeklődésem megvan, mit csinálnak most másként az emberek
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5572
Nem akarom én megreformálni a sporttudományos nevezéktant, csak rácsodálkoztam, milyen hangzatos elnevezés.
De látod, még Revi is rákérdezett, pedig ő azért velem ellentétben végzett már edzési munkát - még ha halvány árnyalatnyi értelmezési vitáitok fel is merülnek néhanap.
Bár igaz, ők még az edző bá' áltál rájuk eresztett kardfogú tigrisek elől menekültek. 
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8266
A 2 név bonyolultsága teljesen megegyezik, a különbség abban van, hogy a Te edzésed címe az edzés helyét jeleníti meg, Vinkleré pedig az elvégzett munka jellegét. A 2 helyzet eltér továbbá abban, hogy Te úgy mész ahogy akarsz, szegény Vinkler meg egy előre megkonstruált terhelést kap ilyenkor és teljesít, amit később visszanézve, nekem a címből már tudnom kell, mi volt ott a feladat. Ha minden este azt írná, hogy kis esti pilisi, jó könnyű lenne visszamenőleg kideríteni, mi volt ott a sztori.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Vinkler
- Adminisztrátor

Hát azt, hogy az edzés, amit kiírtak, annak ezt a nevet adták.
Es az mit takar?Vinkler írta: ↑2026.07.29., szer. 21:46Én az edzéssel kaptam a nevet is.![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én az edzéssel kaptam a nevet is.
Én is mentem egy rövidet, de az csak egy karcos tanyabornak felel meg. Még dolgozom az elnevezésen, egyelőre a "kis esti bükki" munkacímet kapta.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5572
A dűlőszelektált francia boroknak van ilyen bonyolult neve.
Én is mentem egy rövidet, de az csak egy karcos tanyabornak felel meg. Még dolgozom az elnevezésen, egyelőre a "kis esti bükki" munkacímet kapta.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Fura. Nem a kedvencem, de ez nem is arról szól.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nah, amíg ti itt résztávozgattatok elméletben, én lenyomtam egy 2 órás VO2-Tempo hybrid edzést. De a mellkaspántom szerintem meghalt.
Ez még régi iskola, nálunk szégyen volt nem beforogni minden résztávban. Aki nem tette, azt nem kezelték embernek és ezt én is így gondoltam. Ök voltak a kaskalák, jelentsen is bármitasebestyen írta: ↑2026.07.29., szer. 18:37Akkor ezekből az ábrákból honnan tudjuk, hogy ebből a menésből mennyi a Te részed/érdemed?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 18:20
Magadnál vagy?![]()
Ezek csapatedzések. Ha egyedül.mentem, max olyankor volt, ha betegség után még gyors lett volna a csapattal, de az nem ennyi lenne38 körül max 30 kilin tudtam volna,lehet ott se. Majd megnézem. Már váltottam telóra.. most bűnözök, benyomtam a hifit
![]()
De xarul.szól...![]()
![]()
Pihenő meg általában lánctalp volt, ha befújt, ha nem, pusztán a jó lánctalptechnika beidegződése miatt :)
Sajna ezek még endomondorol lettek átmentve tapiiriccal es a pulzusadatok nem jöttek át (de az mutatna dolgokat), de néha maga a sebesség is hülye görbét rajzol, csak cikkcakkoz.
De passz, ezek milyen adatok. Akkor gyorsnak éreztúk magunkat
Melegszik a szub, sak nem aprítom fel
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

Akkor ezekből az ábrákból honnan tudjuk, hogy ebből a menésből mennyi a Te részed/érdemed?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 18:20
Magadnál vagy?![]()
Ezek csapatedzések. Ha egyedül.mentem, max olyankor volt, ha betegség után még gyors lett volna a csapattal, de az nem ennyi lenne38 körül max 30 kilin tudtam volna,lehet ott se. Majd megnézem. Már váltottam telóra.. most bűnözök, benyomtam a hifit
![]()
De xarul.szól...![]()
De ezek az edzések avg-ben csalókák. Ha beállunk ststik 43ra csapatban, világból kimegyünk, de ilyen edzésünk sose volt. Mindig feladat volt. Edzőbá mindig azt mondta, 40el bárki tud mennyi, 50el nem. Így a menés az neki azt jelentette, hogy 50 (környéke. Azért ez szélfüggő volt. De pl 2 kilis résztávok esetén a szél se lehetett kifogás, azt le kellett hozni 50el).
De olyankor valami hajt és megoldod. Meg, ha w kilit kell.leforogni mondjuk 4-5en, már csak 4-500 méter a tied. A visszaállás nehezebb vezetés után, mint vezetni. Sokszor,ha hullámban volt az utolsó kili, inkább levezetted, mert rosszabb lett volna kiállni.
De olyankor valami hajt és megoldod. Meg, ha w kilit kell.leforogni mondjuk 4-5en, már csak 4-500 méter a tied. A visszaállás nehezebb vezetés után, mint vezetni. Sokszor,ha hullámban volt az utolsó kili, inkább levezetted, mert rosszabb lett volna kiállni.
halfnote.hu
halfnote.hu
Magadnál vagy?asebestyen írta: ↑2026.07.29., szer. 17:52Egyedül mentél?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 17:37gyorsan rászűrtem erreaz 54 kilis szegmenrtre,itt sokat mentünk egy időben, azért látszik,hogy a 43 elég kiugró a többi mellett. persze,kérdés,mikor,mi volt a feladat. egy sprintnapot nehéz résztávoshoz hasonlítani. régi szép idők,... szeritnem belehalnék most felébe...
csarda_hort_csarda_all.jpg
Ezek csapatedzések. Ha egyedül.mentem, max olyankor volt, ha betegség után még gyors lett volna a csapattal, de az nem ennyi lenne
De xarul.szól...
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

Egyedül mentél?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 17:37gyorsan rászűrtem erreaz 54 kilis szegmenrtre,itt sokat mentünk egy időben, azért látszik,hogy a 43 elég kiugró a többi mellett. persze,kérdés,mikor,mi volt a feladat. egy sprintnapot nehéz résztávoshoz hasonlítani. régi szép idők,... szeritnem belehalnék most felébe...
csarda_hort_csarda_all.jpg
gyorsan rászűrtem erreaz 54 kilis szegmenrtre,itt sokat mentünk egy időben, azért látszik,hogy a 43 elég kiugró a többi mellett. persze,kérdés,mikor,mi volt a feladat. egy sprintnapot nehéz résztávoshoz hasonlítani. régi szép idők,... szeritnem belehalnék most felébe...
halfnote.hu
halfnote.hu
Én '19-ben kezdtem bringázni. Vettem egy montit és kezdtem a városban 6,5km körrel. Nagyon gyorsan rájöttem,hogy ez nekem tetszik,csak nem haladok. Így hamarosan megvettem Trane kolléga Bianchi bicóját.
Nagyon patent volt a gép és imádtam tekerni vele. Gyakorlatilag az a bicó nyitotta fel a szemem. Tudtam önerőből síkon 50 felett tekerni,magabiztosan tudtam kezelni a kanyarokban is,aztán jöttek a hosszabb utak. Jött egy lehetőség a Deda váz szettre és ezért cseréltem. Megvettem hozzá a Red alkatrészeket és boldogság volt. Így jött a covid után ez a Hajdú kupa. Ott csak licences versenyzők indulhattak. OK, azok is amatőrök,de egy picit jobbak. Na ott tudtam én húzni a sort és voltak az élményeim. 1,5-2 év bringázás után. Ezért nagy szám NEKEM.
Egy kis csitri vagyok ebben a sportban, de imádom még mindig. Vasárnap felkelek és mire ébred a család,lenyomtam egy százast,úgy,hogy nem vagyok fáradt. Frissen, üdén megyek haza.
Élvezem a tekerést,a tájat, a munkásokat a földeken,a szőlőkben, stb.
Ákos nagyon sokat hozott ki belőlem. Egyrészt a számok nem hazudnak (ennyi idő után már csak látszik egy trend), másrészt nagyon jó érzésekkel tekerek. És igen,most ott tartok, hogy a 36-37km/h tempó közben simán beszélgetek. Tudom,vannak,akiknek ez nem nagy dolog,de nekem jó,hogy haladunk, de közben tudunk dumcsizni. Szeretném folytatni Vele,mert még csak az elején járunk valaminek,ami érzésem szerint sok jót tartogat még számomra. Ha nem is,mint versenyző, de egy egészséges, életerős ember,aki néha néha versenyez egyet
Egy kis csitri vagyok ebben a sportban, de imádom még mindig. Vasárnap felkelek és mire ébred a család,lenyomtam egy százast,úgy,hogy nem vagyok fáradt. Frissen, üdén megyek haza.
Élvezem a tekerést,a tájat, a munkásokat a földeken,a szőlőkben, stb.
Ákos nagyon sokat hozott ki belőlem. Egyrészt a számok nem hazudnak (ennyi idő után már csak látszik egy trend), másrészt nagyon jó érzésekkel tekerek. És igen,most ott tartok, hogy a 36-37km/h tempó közben simán beszélgetek. Tudom,vannak,akiknek ez nem nagy dolog,de nekem jó,hogy haladunk, de közben tudunk dumcsizni. Szeretném folytatni Vele,mert még csak az elején járunk valaminek,ami érzésem szerint sok jót tartogat még számomra. Ha nem is,mint versenyző, de egy egészséges, életerős ember,aki néha néha versenyez egyet
igazad van, a második etap (második 2x10) már nem volt 50-esasebestyen írta: ↑2026.07.29., szer. 17:08Nah, mesélj Revi, hogy volt az a 4 x 10km résztáv 50km/h-val?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 16:30
versenyen 40-el pihennekcsak a tisztánlátás végett Mi régebben edzésen mentünk 38-42 (szélfüggő) pihenőben résztávok között. És nekem gyanús,hogy az eltelt évek alatt gyorsult annyit a mezőny, hogy ami nekünk 50 volt,ma már inkább kb 53-54. Ettől az átlag nem lesz túl magas, mert egy-egy lassítórész sokat leszed belőle. nekünk pl az edzésátlagok 36-38 között jöttek ki,de vol benne 5 kili melegítés 35-el, voltak településen áthaladások, stoptáblák, esetleg leforgatás. De amikor 40 fölé ment az edzésátlag,akkor az már elég ing-gatya volt, ahol 10 km-es réstávokat nyomtunk 50 körül és mondjuk 4-et, rövidke 65 km-es edzésen
![]()
de,ha tudsz menni önerőőbl 31 körül, akkor a mezőnyben elvagy 40-el vígan. 50-el már nem biztos. és ugye, ma már az 50 se biztos,hogy 50. az csak nálam akadt be. az azóta kicsit lehet több...![]()
De komolyan, részletesen írd már le, légyszi, mert érdekel.
![]()
azt nézem, melegítést és leforgatást lekapva 54 kilin 43-as átlagot mentünk (oda vissza. kifele jobb szelünk volt,visszafele jobban befújt), 14 kili pihenővel. Volt még akkor melegítés 5 kili, leforgatás 30-al 5 kili és így is 40 fölött maradt a teljes átlag. de az egy beteg nap volt. jellemzően 36-38, néha mentünk 40 fölé avg.
10 kilis menések jellemzően hétvégén voltak, össz táv kb 120-130, ebben volt kb 5 tizes résztáv, ott menni kellett 50 körül, de ott a pihenők hosszabbak voltak.
de nem vagyok ilyen penge memóriban,megkerestem starván (https://www.strava.com/activities/2617991222/overview)
elnézve, nemtom mit adnék most egy ilyen gpx-ért
halfnote.hu
halfnote.hu
De komolyan, részletesen írd már le, légyszi, mert érdekel.
- asebestyen
- V.I.P.

Nah, mesélj Revi, hogy volt az a 4 x 10km résztáv 50km/h-val?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 16:30
versenyen 40-el pihennekcsak a tisztánlátás végett Mi régebben edzésen mentünk 38-42 (szélfüggő) pihenőben résztávok között. És nekem gyanús,hogy az eltelt évek alatt gyorsult annyit a mezőny, hogy ami nekünk 50 volt,ma már inkább kb 53-54. Ettől az átlag nem lesz túl magas, mert egy-egy lassítórész sokat leszed belőle. nekünk pl az edzésátlagok 36-38 között jöttek ki,de vol benne 5 kili melegítés 35-el, voltak településen áthaladások, stoptáblák, esetleg leforgatás. De amikor 40 fölé ment az edzésátlag,akkor az már elég ing-gatya volt, ahol 10 km-es réstávokat nyomtunk 50 körül és mondjuk 4-et, rövidke 65 km-es edzésen
![]()
de,ha tudsz menni önerőőbl 31 körül, akkor a mezőnyben elvagy 40-el vígan. 50-el már nem biztos. és ugye, ma már az 50 se biztos,hogy 50. az csak nálam akadt be. az azóta kicsit lehet több...
versenyen 40-el pihennekst81 írta: ↑2026.07.29., szer. 15:43Ákos, jól látod, én abszolút asebestyen1 vagyok. Már korábban, a közös gurulásunk idején beszéltük, hogy lelkes amatőr vagyok, élvezetből "edzek" a magam szintjén és eljárok versenyekre a hangulat, a komfortzónából való kilépés és az "edzések" megkoronázásaként. Meg hogy ne üljek otthon![]()
A jellemzően 31-32-es átlagsebességemmel nem a 40-nel menők csoportjában kell próbálkoznom, mert pár száz méter után "el lesz sózva a leves"![]()
de,ha tudsz menni önerőőbl 31 körül, akkor a mezőnyben elvagy 40-el vígan. 50-el már nem biztos. és ugye, ma már az 50 se biztos,hogy 50. az csak nálam akadt be. az azóta kicsit lehet több...
halfnote.hu
halfnote.hu
Ákos, jól látod, én abszolút asebestyen1 vagyok. Már korábban, a közös gurulásunk idején beszéltük, hogy lelkes amatőr vagyok, élvezetből "edzek" a magam szintjén és eljárok versenyekre a hangulat, a komfortzónából való kilépés és az "edzések" megkoronázásaként. Meg hogy ne üljek otthon
A jellemzően 31-32-es átlagsebességemmel nem a 40-nel menők csoportjában kell próbálkoznom, mert pár száz méter után "el lesz sózva a leves"
A jellemzően 31-32-es átlagsebességemmel nem a 40-nel menők csoportjában kell próbálkoznom, mert pár száz méter után "el lesz sózva a leves"
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable