Remek.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5572
Re: Kerékpározás
Lehet Revit kritizálni, de az biztos, hogy idáig mindig mezben jött tekerni.asebestyen írta: ↑2026.07.30., csüt. 16:28
Jó kis BZK karaván...Nevezzük ki Revit Főszervezőnek. De tessék mezbe jönni!
Szalon is jó lenne ha jönne
, a gumizós, nyeklő-nyakló SL8-cal.
![]()
Szerintem jövő hétvégén ráérek. 
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8263
Jó kis BZK karaván...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- pärt
- Őslakos

Inkább beszéljük meg a legközelebbi BZK rájdot. 
- asebestyen
- V.I.P.

Ez a pulzus dolog aztán tényleg annyi körülmény függvénye, hogy csak ezek összességének ismeretében értelmezhető.revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 14:00a kardfogú trigrisek világában nem merünk/tudunk laktáttermeléssel dobálózni, mert nem tudjuk mi az pontosanasebestyen írta: ↑2026.07.30., csüt. 13:39
Ati esetén - a Te nyelvedre fordítva - egész közel van a megfejtés.Vinkleré viszont, bár látszólag majdnem ugyanaz, mégis más, hiszen Ő nem Ati.
![]()
Én meg görgőn csináltam hasonlót, ami megint más. Mind alapozás, hogy valami közös is legyen.
![]()
![]()
de jól detektéltad,amit akartam mondani a bugyuta dialektussal
![]()
de ötletes, gratula![]()
szépen meg is lett csinálva. Elég szép az a görbe, amit bemásoltam... ránézésre a pulzusesés is merdekebb, mint az emelkedés, ebben azért már van meló és megtérülés![]()
Ha valamilyen belső terhelési mutatóval szeretnénk kontrollálni azt, hogy milyen anyagokat milyen arányban metabolizálunk, akkor a légzés pl sokkal jobb, mint a pulzus. A legjobb meg a mért külső terhelés - ahhoz tartozó belső terhelési mutatók (core temperature, légzésszám, pulzus, verejtékezési ráta, stb) - ezekhez kapcsolódó érzések (rpe skála), ez így együtt már elég megbízható, komplex képet ad.
Na jó, elég volt.
a kardfogú trigrisek világában nem merünk/tudunk laktáttermeléssel dobálózni, mert nem tudjuk mi az pontosanasebestyen írta: ↑2026.07.30., csüt. 13:39
Ati esetén - a Te nyelvedre fordítva - egész közel van a megfejtés.Vinkleré viszont, bár látszólag majdnem ugyanaz, mégis más, hiszen Ő nem Ati.
![]()
Én meg görgőn csináltam hasonlót, ami megint más. Mind alapozás, hogy valami közös is legyen.
![]()
de ötletes, gratula
szépen meg is lett csinálva. Elég szép az a görbe, amit bemásoltam... ránézésre a pulzusesés is merdekebb, mint az emelkedés, ebben azért már van meló és megtérülés
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

Ati esetén - a Te nyelvedre fordítva - egész közel van a megfejtés.revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 13:10
ja,pedig kedztem összerkani, mit történik
mgas terhelés,nagy fordulaton,rövid ideig... a pulzus felszalad, a gyors izmok beindulnak, majd egy rövid pihenő után egy nagyon alacsony fordulaton beterheli a fáradt izmokat, de most nem pulzusból,hanem nyomatékból kell dolgozni. A Watt sökken,de a nyomaték szinte semmit. Xal ez olyan kcisit genyózós,de van értelme edzés. a pulzus végig normális a kisebb terhelésen, alacsony pedálütemen, izomból dolgozik. több értlemét látom, egyrészt a pulzis és izommunka eloszlását segíti,másrészt pl egy hegyi kaptatónál nem jön zavarba a láb, ha így van edzve, hogy relatíve fáradtan, terhelés után, még tudjon izomból menni. harmadik, ha szépen forgat 60rpm-en a hajtástechnika is finomodik.
de lehet akkor nem is jó tréninget nézekmeg kit tudja,mire gondolt a költő, én csak kibicelek, próbálom összrakni a sztroit. régebebn volt valami edzésmódszer,ami ezzel trenirozta a hegyimenőket,de az nagyon régen volt és lehet ahhoz ennek most semmi köze
![]()
nagy genyó vagy Te sebi, de így van ez jólasebestyen írta: ↑2026.07.30., csüt. 13:03Srácok, ez nem ennyire primitív azért, a cím meg nem annyira bonyolult.revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:53vágesz. két eltérő terheléssel és eltérő idővel dolgozó tréning mixelve.Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.![]()
De tetszik, összemixelsz pörköltet madártejjel és kijön belőle a zöldbabfőzelék.![]()
Ha nagyon röviden és elnagyoltan akarom mégis körülírni, akkor a különböző izomrost típusok tudatos ki-bekapcsolgatásáról, több működő rost toborzásáról és az ezekhez tartozó energianyerő rendszerek közti váltási képességek javításáról szól első sorban, azt reméljük tőle.![]()
Egy 4 hetes blokk 1 olyan edzése, ami minden héten épül, ami azt jelenti, hogy nincs 2 egyforma egy blokkon belül sem, mert az intenzitás valamilyen módon emelkedik, ami lehet a teljesítmény növelése, résztáv hosszának növelése, intervallumok számának növelése, pedálfordulat csökkentése vagy épp növelése, a pihenőidő csökkentése, a pihenő rész teljesítményének növelése, ezek kombinációi, stb, stb, stb... További kedvenceim az előfárasztás, amikor olyan helyzetbe hozzuk az idegrendszert vagy bizonyos izomrostokat egy bizonyos terheléssel, ami nehézséget a következő blokkban felhasználunk. Ez lehet valamely üzemanyag kifogyasztása is akár a felsoroltakon túl, de lehet laktát felhalmozás, lehet oxigén adósság, stb...
Természetesen ezeknek megvan a maguk helye és ideje, önmagukban egyesével, random módon teljesen értelmetlenek.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
ja,pedig kedztem összerkani, mit történikVinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 13:03Ha pedélütem is van hozzá rendelve, akkor az nem ez. Ehhez nincs fordulat, az az összes többihez van. :)revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 12:43lehet nálad nem jó edzést néztem,de megtaláltam Atinál, ez tuti az, vagyis annak tűnik...Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
az elején kcsiit beárngatja a pulzust, az melegítés része gondolom. aztán viszonylag nagy terhelésen, normál vagy picit fölötte pedálütemmel megy viszonylag rövidet, madj ezt követően lezább terhelésen,alacsony pedálütemmel hosszabbat és ez van szériázva.
érdekes tréning, ha nem titkos recept,érdekel mi az apropója. (az értékeket kitakartam,nehogy az ellenfelek meglessék)
mgas terhelés,nagy fordulaton,rövid ideig... a pulzus felszalad, a gyors izmok beindulnak, majd egy rövid pihenő után egy nagyon alacsony fordulaton beterheli a fáradt izmokat, de most nem pulzusból,hanem nyomatékból kell dolgozni. A Watt sökken,de a nyomaték szinte semmit. Xal ez olyan kcisit genyózós,de van értelme edzés. a pulzus végig normális a kisebb terhelésen, alacsony pedálütemen, izomból dolgozik. több értlemét látom, egyrészt a pulzis és izommunka eloszlását segíti,másrészt pl egy hegyi kaptatónál nem jön zavarba a láb, ha így van edzve, hogy relatíve fáradtan, terhelés után, még tudjon izomból menni. harmadik, ha szépen forgat 60rpm-en a hajtástechnika is finomodik.
de lehet akkor nem is jó tréninget nézek
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

Srácok, ez nem ennyire primitív azért, a cím meg nem annyira bonyolult.revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:53vágesz. két eltérő terheléssel és eltérő idővel dolgozó tréning mixelve.Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
De tetszik, összemixelsz pörköltet madártejjel és kijön belőle a zöldbabfőzelék.
Ha nagyon röviden és elnagyoltan akarom mégis körülírni, akkor a különböző izomrost típusok tudatos ki-bekapcsolgatásáról, több működő rost toborzásáról és az ezekhez tartozó energianyerő rendszerek közti váltási képességek javításáról szól első sorban, azt reméljük tőle.
Egy 4 hetes blokk 1 olyan edzése, ami minden héten épül, ami azt jelenti, hogy nincs 2 egyforma egy blokkon belül sem, mert az intenzitás valamilyen módon emelkedik, ami lehet a teljesítmény növelése, résztáv hosszának növelése, intervallumok számának növelése, pedálfordulat csökkentése vagy épp növelése, a pihenőidő csökkentése, a pihenő rész teljesítményének növelése, ezek kombinációi, stb, stb, stb... További kedvenceim az előfárasztás, amikor olyan helyzetbe hozzuk az idegrendszert vagy bizonyos izomrostokat egy bizonyos terheléssel, ami nehézséget a következő blokkban felhasználunk. Ez lehet valamely üzemanyag kifogyasztása is akár a felsoroltakon túl, de lehet laktát felhalmozás, lehet oxigén adósság, stb...
Természetesen ezeknek megvan a maguk helye és ideje, önmagukban egyesével, random módon teljesen értelmetlenek.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10132
Ha pedélütem is van hozzá rendelve, akkor az nem ez. Ehhez nincs fordulat, az az összes többihez van. :)revox írta: ↑2026.07.30., csüt. 12:43lehet nálad nem jó edzést néztem,de megtaláltam Atinál, ez tuti az, vagyis annak tűnik...Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
az elején kcsiit beárngatja a pulzust, az melegítés része gondolom. aztán viszonylag nagy terhelésen, normál vagy picit fölötte pedálütemmel megy viszonylag rövidet, madj ezt követően lezább terhelésen,alacsony pedálütemmel hosszabbat és ez van szériázva.
érdekes tréning, ha nem titkos recept,érdekel mi az apropója. (az értékeket kitakartam,nehogy az ellenfelek meglessék)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
lehet nálad nem jó edzést néztem,de megtaláltam Atinál, ez tuti az, vagyis annak tűnik...Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
érdekes tréning, ha nem titkos recept,érdekel mi az apropója. (az értékeket kitakartam,nehogy az ellenfelek meglessék
halfnote.hu
halfnote.hu
vágesz. két eltérő terheléssel és eltérő idővel dolgozó tréning mixelve.Vinkler írta: ↑2026.07.30., csüt. 11:48A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

A miérteket, majd asebestyen leírja. Az bizos, hogy 2 különböző edzés keveréke, nem klasszik. A VO2 edzés a magas pulzusra megy, a tempo, az sztem a Z2 teteje, vagy a Z3 alja. Nekem 2 perc 311-325W volt kiírva, aztán 2 perc pihenő és 10 perc 226-239W, majd 4 perc pihenő. Mindezt 4x ismételve. Előtte bemelegítés, utána levezetés.
nálunk is voltak jelölések, nem is ekvés és volt benne logika és pont azért,maiért sebi is elenevzi az edzéseket.pärt írta: ↑2026.07.30., csüt. 10:28Nem akarom én megreformálni a sporttudományos nevezéktant, csak rácsodálkoztam, milyen hangzatos elnevezés.De látod, még Revi is rákérdezett, pedig ő azért velem ellentétben végzett már edzési munkát - még ha halvány árnyalatnyi értelmezési vitáitok fel is merülnek néhanap.
Bár igaz, ők még az edző bá' áltál rájuk eresztett kardfogú tigrisek elől menekültek.
![]()
gyors kivettem egyet a régi naptárból
3x(10km) x 4(1km)1km
ez azt jelenti, hogy 3 szériát kell nyomni, szériák között 10 km pihenő (ami nem 25 km/h-t takar,de ezt már tisztáztuk,de az felfogható Z2-nek kb)
tehát, 3 széria,10 kili eltolásokkal, ahol 1km nyélmenés van, 1 kili pihenőkkel 4 alkalommal. tehát ez összesen 12db 1 kilis nyelezést jelent, a megfelleő regenerációs időkkel.
ránézésre nem utal a terhelésre, de az 1(1)-ből tudjuk,hogy ez azt jelenti,hogy ami a csövön kifér. ilyen rövid távon maxot kell tolni. Ha ettől eltért a terhelés,akkor az jelezve volt az edzéstervben külön. De egy kilin nincs mit alkudozni
lehet így egyszerűbb,csak az importáló alkamzás ilyen xarul hozta át az endomondoról régebben,de kb látszik a lényege
amiért én megkérdeztem, az totálisan az érdeklődés tárgya és valóban érdekel,ez milyen jelelgű terhelést és pihenést jelent. sok év eltelt és érdekel,most milyen edzések vannak. Az is lehet, be tudom valahova sorolni,amit mi is csináltunk,csak más a neve.
tehát, bár értékelem a jó humort
és kimondottan sportszakmai érdeklődés volt és van. Xal érdekel a megfejtés. Egyrészt,mi a terhelés menete,másrészt ezzel mit edzünk. stravára rápillantottam, folyamatos watterhelést látok, lejtőkön gurulást, amit kb a pulzus is követ és beállt statikusra a statik wattok esetén. csak nem látom,hol van benne a csel,amitől külön nevet kapott és ilyen furmányosat eskü,tényleg érdekel. bár, én már csak kocabringázok és elvagyok amagam kis világában ezen a téren, de az érdeklődésem megvan, mit csinálnak most másként az emberek
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Nem akarom én megreformálni a sporttudományos nevezéktant, csak rácsodálkoztam, milyen hangzatos elnevezés.
De látod, még Revi is rákérdezett, pedig ő azért velem ellentétben végzett már edzési munkát - még ha halvány árnyalatnyi értelmezési vitáitok fel is merülnek néhanap.
Bár igaz, ők még az edző bá' áltál rájuk eresztett kardfogú tigrisek elől menekültek. 
- asebestyen
- V.I.P.

A 2 név bonyolultsága teljesen megegyezik, a különbség abban van, hogy a Te edzésed címe az edzés helyét jeleníti meg, Vinkleré pedig az elvégzett munka jellegét. A 2 helyzet eltér továbbá abban, hogy Te úgy mész ahogy akarsz, szegény Vinkler meg egy előre megkonstruált terhelést kap ilyenkor és teljesít, amit később visszanézve, nekem a címből már tudnom kell, mi volt ott a feladat. Ha minden este azt írná, hogy kis esti pilisi, jó könnyű lenne visszamenőleg kideríteni, mi volt ott a sztori.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Hát azt, hogy az edzés, amit kiírtak, annak ezt a nevet adták.
Es az mit takar?Vinkler írta: ↑2026.07.29., szer. 21:46Én az edzéssel kaptam a nevet is.![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én az edzéssel kaptam a nevet is.
- pärt
- Őslakos

A dűlőszelektált francia boroknak van ilyen bonyolult neve.
Én is mentem egy rövidet, de az csak egy karcos tanyabornak felel meg. Még dolgozom az elnevezésen, egyelőre a "kis esti bükki" munkacímet kapta.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Fura. Nem a kedvencem, de ez nem is arról szól.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nah, amíg ti itt résztávozgattatok elméletben, én lenyomtam egy 2 órás VO2-Tempo hybrid edzést. De a mellkaspántom szerintem meghalt.