A dűlőszelektált francia boroknak van ilyen bonyolult neve.
Én is mentem egy rövidet, de az csak egy karcos tanyabornak felel meg. Még dolgozom az elnevezésen, egyelőre a "kis esti bükki" munkacímet kapta.

A dűlőszelektált francia boroknak van ilyen bonyolult neve.

Fura. Nem a kedvencem, de ez nem is arról szól.

Ez még régi iskola, nálunk szégyen volt nem beforogni minden résztávban. Aki nem tette, azt nem kezelték embernek és ezt én is így gondoltam. Ök voltak a kaskalák, jelentsen is bármitasebestyen írta: ↑2026.07.29., szer. 18:37Akkor ezekből az ábrákból honnan tudjuk, hogy ebből a menésből mennyi a Te részed/érdemed?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 18:20
Magadnál vagy?![]()
Ezek csapatedzések. Ha egyedül.mentem, max olyankor volt, ha betegség után még gyors lett volna a csapattal, de az nem ennyi lenne38 körül max 30 kilin tudtam volna,lehet ott se. Majd megnézem. Már váltottam telóra.. most bűnözök, benyomtam a hifit
![]()
De xarul.szól...![]()
![]()

Akkor ezekből az ábrákból honnan tudjuk, hogy ebből a menésből mennyi a Te részed/érdemed?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 18:20
Magadnál vagy?![]()
Ezek csapatedzések. Ha egyedül.mentem, max olyankor volt, ha betegség után még gyors lett volna a csapattal, de az nem ennyi lenne38 körül max 30 kilin tudtam volna,lehet ott se. Majd megnézem. Már váltottam telóra.. most bűnözök, benyomtam a hifit
![]()
De xarul.szól...![]()
Magadnál vagy?asebestyen írta: ↑2026.07.29., szer. 17:52Egyedül mentél?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 17:37gyorsan rászűrtem erreaz 54 kilis szegmenrtre,itt sokat mentünk egy időben, azért látszik,hogy a 43 elég kiugró a többi mellett. persze,kérdés,mikor,mi volt a feladat. egy sprintnapot nehéz résztávoshoz hasonlítani. régi szép idők,... szeritnem belehalnék most felébe...
csarda_hort_csarda_all.jpg

Egyedül mentél?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 17:37gyorsan rászűrtem erreaz 54 kilis szegmenrtre,itt sokat mentünk egy időben, azért látszik,hogy a 43 elég kiugró a többi mellett. persze,kérdés,mikor,mi volt a feladat. egy sprintnapot nehéz résztávoshoz hasonlítani. régi szép idők,... szeritnem belehalnék most felébe...
csarda_hort_csarda_all.jpg
igazad van, a második etap (második 2x10) már nem volt 50-esasebestyen írta: ↑2026.07.29., szer. 17:08Nah, mesélj Revi, hogy volt az a 4 x 10km résztáv 50km/h-val?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 16:30
versenyen 40-el pihennekcsak a tisztánlátás végett Mi régebben edzésen mentünk 38-42 (szélfüggő) pihenőben résztávok között. És nekem gyanús,hogy az eltelt évek alatt gyorsult annyit a mezőny, hogy ami nekünk 50 volt,ma már inkább kb 53-54. Ettől az átlag nem lesz túl magas, mert egy-egy lassítórész sokat leszed belőle. nekünk pl az edzésátlagok 36-38 között jöttek ki,de vol benne 5 kili melegítés 35-el, voltak településen áthaladások, stoptáblák, esetleg leforgatás. De amikor 40 fölé ment az edzésátlag,akkor az már elég ing-gatya volt, ahol 10 km-es réstávokat nyomtunk 50 körül és mondjuk 4-et, rövidke 65 km-es edzésen
![]()
de,ha tudsz menni önerőőbl 31 körül, akkor a mezőnyben elvagy 40-el vígan. 50-el már nem biztos. és ugye, ma már az 50 se biztos,hogy 50. az csak nálam akadt be. az azóta kicsit lehet több...![]()
De komolyan, részletesen írd már le, légyszi, mert érdekel.
![]()

Nah, mesélj Revi, hogy volt az a 4 x 10km résztáv 50km/h-val?revox írta: ↑2026.07.29., szer. 16:30
versenyen 40-el pihennekcsak a tisztánlátás végett Mi régebben edzésen mentünk 38-42 (szélfüggő) pihenőben résztávok között. És nekem gyanús,hogy az eltelt évek alatt gyorsult annyit a mezőny, hogy ami nekünk 50 volt,ma már inkább kb 53-54. Ettől az átlag nem lesz túl magas, mert egy-egy lassítórész sokat leszed belőle. nekünk pl az edzésátlagok 36-38 között jöttek ki,de vol benne 5 kili melegítés 35-el, voltak településen áthaladások, stoptáblák, esetleg leforgatás. De amikor 40 fölé ment az edzésátlag,akkor az már elég ing-gatya volt, ahol 10 km-es réstávokat nyomtunk 50 körül és mondjuk 4-et, rövidke 65 km-es edzésen
![]()
de,ha tudsz menni önerőőbl 31 körül, akkor a mezőnyben elvagy 40-el vígan. 50-el már nem biztos. és ugye, ma már az 50 se biztos,hogy 50. az csak nálam akadt be. az azóta kicsit lehet több...
versenyen 40-el pihennekst81 írta: ↑2026.07.29., szer. 15:43Ákos, jól látod, én abszolút asebestyen1 vagyok. Már korábban, a közös gurulásunk idején beszéltük, hogy lelkes amatőr vagyok, élvezetből "edzek" a magam szintjén és eljárok versenyekre a hangulat, a komfortzónából való kilépés és az "edzések" megkoronázásaként. Meg hogy ne üljek otthon![]()
A jellemzően 31-32-es átlagsebességemmel nem a 40-nel menők csoportjában kell próbálkoznom, mert pár száz méter után "el lesz sózva a leves"![]()

Nah, mielőtt belemagyaráznánk valami marhaságot....revox írta: ↑2026.07.29., szer. 12:53
ezt Ati írta: "És én a Mátra óta kevesebbet is edzettem. Szerintem simán tudunk együtt menni."
gondoltam,csábítja ST-t közös mezőnybe... én meg adtam alá egy kis lovat,támogatást. ill annyit, hogy tud esetleg valaki ott maradni egy ilyen csoportban, aki edzeget, de nincs kimaxolva![]()
na,egy újabb,sikeres versenyszervezéAAttila írta: ↑2026.07.29., szer. 13:51Inkább kussolok,mert nem szeretnék másik edzőt keresni,legfőképpen azért,mert TELJESEN ELÉGEDETT vagyok a jelenlegivel.![]()
De egyébként arra reagáltam, hogy St írta, nem tudná tenni rám a kereket. Csak biztatni szerettem volna,hogy fog az menni. Azt nem gondolnám, hogy ha menés lenne,tudna menni a GR-rel. Még én sem,mivel mindenki egy mezőnyben lesz U19-től, az Eliten át a vénekig.
De tanulhatunk magunkról,verseny szituációkról,stb.
csak kibicelünk ,de vélhetően a visma mit hegyimenő akarta vinni és egyértelműen segítőnek. Lehet próbálták ezt ráerőltetni, de akkor ez már lehet sok volt. Nekem szimpi srác, kedves, csendes és azért erős is, de valljuk be, én egyszer láttam vingegornak vezetni és sajnos sokat nem tudott hozzátenni. Azt a 100-200 métert vingegor magában is megoldotta volna ilyen tempóban.asebestyen írta: ↑2026.07.29., szer. 12:11Én meg a rendszerekkel vagyok kritikus. Nem tudom a rendszer 1 elemét kárhoztatni és dicsőíteni sem, együtt működik vagy sem. A képességek nem fognak alkalmazkodni a készségfejlesztéshez, a készségfejlesztést kell a képességekhez szabni.
Atinál sem ismerem a pontos körülményeket, de amennyiben a Vismánál 3 évig olyasmit forszíroztak, ami Neki nem nagyon használt, elég nagy eséllyel soha többet nem fogja elérni azt a szintet, amit a Visma nélkül elérhetett volna. Sajnos ez ilyen. Ezért őt kritizálni én nem tudom. Az meg teljesen szubjektív dolog, hogy én sosem voltam, nem is vagyok és valósíznű már nem is leszek rajongója.
ezt Ati írta: "És én a Mátra óta kevesebbet is edzettem. Szerintem simán tudunk együtt menni."asebestyen írta: ↑2026.07.29., szer. 12:23Ha ez megtörténik, akkor felszólítom Atit, azonnal keressen új edzőt, mert a jelenlegi teljesen alkalmatlan.revox írta: ↑2026.07.29., szer. 10:47azt én úgy gondoltam, menj jAtiék csoportjával (ha jól értem,Ati fűzött,menj velük), de annak a közepén. néha fogod harapni a kormányt (fogadra ügyelj), de el lehet evickélni, ha minden oldalról védenek. Viszont, ha azt érzed,de könnyen megy és elkezdesz jancsizni,hogy előremégy egy kis időre, a fagyi visszyanlhat![]()
de a lényeg,hogy élvezd, ha néha fáj is![]()
![]()
![]()
Persze ha nem sikerül, attól még lehet az edzője ugyanúgy alkalmatlan.![]()

Ha ez megtörténik, akkor felszólítom Atit, azonnal keressen új edzőt, mert a jelenlegi teljesen alkalmatlan.revox írta: ↑2026.07.29., szer. 10:47azt én úgy gondoltam, menj jAtiék csoportjával (ha jól értem,Ati fűzött,menj velük), de annak a közepén. néha fogod harapni a kormányt (fogadra ügyelj), de el lehet evickélni, ha minden oldalról védenek. Viszont, ha azt érzed,de könnyen megy és elkezdesz jancsizni,hogy előremégy egy kis időre, a fagyi visszyanlhat![]()
de a lényeg,hogy élvezd, ha néha fáj is![]()

Én meg a rendszerekkel vagyok kritikus. Nem tudom a rendszer 1 elemét kárhoztatni és dicsőíteni sem, együtt működik vagy sem. A képességek nem fognak alkalmazkodni a készségfejlesztéshez, a készségfejlesztést kell a képességekhez szabni.
asebestyen írta: ↑2026.07.29., szer. 08:58Ezek a saját tapasztalatokon alapuló ajánlások itt se érnek semmit másoknak, ahogy hifiben sem.
azt én úgy gondoltam, menj jAtiék csoportjával (ha jól értem,Ati fűzött,menj velük), de annak a közepén. néha fogod harapni a kormányt (fogadra ügyelj), de el lehet evickélni, ha minden oldalról védenek. Viszont, ha azt érzed,de könnyen megy és elkezdesz jancsizni,hogy előremégy egy kis időre, a fagyi visszyanlhat