asebestyen írta: ↑2026.07.27., hétf. 16:16A csatlakozó amúgyis a beszarik, a bizonytalanok és a gyengék fegyvere. Egy rendes felkent hifista mindent direktbe köt, természetesen csakis préselés jöhet szóba, hisz a forraszanyag agyoncsapja A hangot teljesen.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Ha már WBT...
Márkafanokat kérdezném:
Mennyire jó a Pole Terminal WBT - 0700 ?
Mennyi lehet az értéke egy origin új, 40 éves négy darabos szettnek ?
Márkafanokat kérdezném:
Mennyire jó a Pole Terminal WBT - 0700 ?
Mennyi lehet az értéke egy origin új, 40 éves négy darabos szettnek ?
Nyilván szarkasztikusságból
mondtad, de igaz.
( A préselésben nem vagyok biztos egy panelen...
)
Ha valaki úgy érzi, hogy megállapodott, és belátható időn belül nem fog sem erősítőt, sem kábelt cserélni, akkor miért ne ?
Mondjuk, ha van valakinek egy elő-végfoka, és stabil állandó helye is a rackban - és ami fontos, hallja is a hozadékát - akkor tejesen logikus döntés a direktbe kötés, szerintem.
Nincs az a dugó, vagy aljzat, ami ne lenne sokkal rosszabb, mint ha nem lennének " útban ".
asebestyen írta: ↑2026.07.27., hétf. 16:16A csatlakozó amúgyis a beszarik, a bizonytalanok és a gyengék fegyvere. Egy rendes felkent hifista mindent direktbe köt, természetesen csakis préselés jöhet szóba, hisz a forraszanyag agyoncsapja A hangot teljesen.![]()
Nyilván szarkasztikusságból
( A préselésben nem vagyok biztos egy panelen...
Ha valaki úgy érzi, hogy megállapodott, és belátható időn belül nem fog sem erősítőt, sem kábelt cserélni, akkor miért ne ?
Mondjuk, ha van valakinek egy elő-végfoka, és stabil állandó helye is a rackban - és ami fontos, hallja is a hozadékát - akkor tejesen logikus döntés a direktbe kötés, szerintem.
Nincs az a dugó, vagy aljzat, ami ne lenne sokkal rosszabb, mint ha nem lennének " útban ".
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8261
A csatlakozó amúgyis a beszarik, a bizonytalanok és a gyengék fegyvere. Egy rendes felkent hifista mindent direktbe köt, természetesen csakis préselés jöhet szóba, hisz a forraszanyag agyoncsapja A hangot teljesen. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Sajnos ez nagyon sok mindenre igaz, bár én nem a "rosszabb" szót használnám, hanem kicsit körülírva azt mondanám, hogy minél kevesebb pénzből akarják kihozni az adott "X" terméket. Lett légyen az bármi. (Toronyóra lánccal stb ...
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Nos akkor nézzük a Szent Grált a 0208-as RCA aljzatot.Igazi mestermű...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 336
Ejnye! Ez már nagyon Rudibás kinyilatkoztatásként hangzott. Szerintem. Vigyázz, lebuktatod magad!
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR, SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-DIY usbAg-AudioGD Master11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed SignatureRev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-DIY usbAg-AudioGD Master11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed SignatureRev.-DIY 2WVB20Lmk4
Én ezt egyáltalán nem tapasztaltam. Itt van a kezemben egy vadi új (3hete érkezett) Nextgen ezüst RCA aljzat, ami nagyítóval is körbe nézve pont úgy néz ki ahogy lerajzolják az adat lapon. Van a fiókban egy 20évvel ezelőtti pont ez a típus, egyformák.arzachel írta: ↑2026.07.27., hétf. 11:52Sajnos a WBT-nél is érvényes a minél újabb annál rosszabb elv.Régen a kezdeteknél eszergált hasított hüvely volt az aljzatban .Ma már elintézik egy darab réznek látszó hajlított lemezdarabbal.Természetesen ezt hallani is...istvan01 írta: ↑2026.07.26., vas. 10:52Ez is többféle felépítésű, márka és család függő is lehet. pl WBT szépen lerajzolja azoknak akiket ez érdekel.
https://wbt.de/fileadmin/content/produc ... 0244_E.pdf
https://wbt.de/fileadmin/content/produc ... _Ms__E.pdf
Amiben én biztos vagyok, ETI (Eichmann) csatikat nem fogok beszerezni, nekem amblokk nagy csalódás, függetlenül attól, hogy WBT-ETI sokáig perben állt egymással.
- arzachel
- V.I.P.

Biztos jó,de én azért maradnék ennél.https://www.hificollective.co.uk/phono_ ... pline.html
Ennek a gyártását is abbahagyták...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
-
Hovarju#7
- Újonc fórumos

- Értékelés: 16
WBT aljzatokat nem teszteltem, de az RCA dugóknál a legújabbak a legjobbak a NextGen silver fantasztikus. Szerintem
- arzachel
- V.I.P.

Sajnos a WBT-nél is érvényes a minél újabb annál rosszabb elv.Régen a kezdeteknél eszergált hasított hüvely volt az aljzatban .Ma már elintézik egy darab réznek látszó hajlított lemezdarabbal.Természetesen ezt hallani is...istvan01 írta: ↑2026.07.26., vas. 10:52Ez is többféle felépítésű, márka és család függő is lehet. pl WBT szépen lerajzolja azoknak akiket ez érdekel.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Ez is többféle felépítésű, márka és család függő is lehet. pl WBT szépen lerajzolja azoknak akiket ez érdekel.
Kerestem,de nem találok infót,képet arról hogy az rca aljzatoknak milyen a belső felépítése,azaz hogy miként is van kialakítva bennük az rca dugó közép tűjének az érintkezése.
Van erről tudomása valakinek?
Kíváncsi vagyok,ezért érdekelne,ennyi.
Van erről tudomása valakinek?
Kíváncsi vagyok,ezért érdekelne,ennyi.
AES-EBU kábel aszimmetrikus SPdiff-nek, koax szerűnek úgy tudom elképzelni, hogy az AES_EBU belső mindkét ere kötve van meleg RCA közép érintkezőhöz. Kábel árnyékolás pedig RCA külső GND érintkezőhöz. Ha ez mégis közelít a 75ohmhoz, az szerencse. Mint ahogy tudható, SPDiff jelátvitel 1m-en sem túl érzékeny a 75ohm pontosságára.hericstamas írta: ↑2026.07.23., csüt. 12:21Nagyon hasznosnak találom az általam belinkelt korabeli VDH oldalt. Nagyon nyíltan beszélnek minden egyes kábelük felhasználási lehetőségeiről, egy csomó technikai részletet is megosztanak, le a kalappal.
Sajnos ezt a konkrét 110 Ohmos kábelüket nem írták, hogy ajánlanák spdif-nek, ellenben szimmetrikus hangátvitelre igen. Ahogy mondjuk a Grimm Audio is TPR XLR-jét, úgyhogy ez nem egyedi. Használtam is egy darabig a Grimm-et, nagyon szerettem, aztán "eltűnt" az aktuális erősítőmről a szimmetrikus bemenet. :-)
Érdekesség, hogy pl. a full szénszálas The First kábelüket viszont kifejezetten ajánlják spdif feladatra, pedig semmi nem indokolja, sejteti hogy jó legyen. Na jó mégis, annyira nagy az ellenállása, hogy elvész benne a visszaverődés konyhanyelven.
Úgyhogy sok reményt nem fűzök ehhez a VDH Link 110 Ohm-os kábelhez, mint spdif. Egy ezüst spdifet kellene találnom tőlük abból a korból vagy még egy First-öt az első szériából.![]()
-
hericstamas
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 69
Nagyon hasznosnak találom az általam belinkelt korabeli VDH oldalt. Nagyon nyíltan beszélnek minden egyes kábelük felhasználási lehetőségeiről, egy csomó technikai részletet is megosztanak, le a kalappal.
Sajnos ezt a konkrét 110 Ohmos kábelüket nem írták, hogy ajánlanák spdif-nek, ellenben szimmetrikus hangátvitelre igen. Ahogy mondjuk a Grimm Audio is TPR XLR-jét, úgyhogy ez nem egyedi. Használtam is egy darabig a Grimm-et, nagyon szerettem, aztán "eltűnt" az aktuális erősítőmről a szimmetrikus bemenet. :-)
Érdekesség, hogy pl. a full szénszálas The First kábelüket viszont kifejezetten ajánlják spdif feladatra, pedig semmi nem indokolja, sejteti hogy jó legyen. Na jó mégis, annyira nagy az ellenállása, hogy elvész benne a visszaverődés konyhanyelven.
Úgyhogy sok reményt nem fűzök ehhez a VDH Link 110 Ohm-os kábelhez, mint spdif. Egy ezüst spdifet kellene találnom tőlük abból a korból vagy még egy First-öt az első szériából.
Úgyhogy sok reményt nem fűzök ehhez a VDH Link 110 Ohm-os kábelhez, mint spdif. Egy ezüst spdifet kellene találnom tőlük abból a korból vagy még egy First-öt az első szériából.
Wiim Ultra streamer»VDH Link digit»Benchmark DAC1»VDH The First IC»
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3»Rega Couple phono»
Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108
Ösvény végén Einstein Octopus, Cardas és DIY tápkábelek
Accustic Arts Power ES integrált erősítő»VDH Teatrack hangfalkábel»Quested Monitoring VH2108
Én úgy tudom, analóg-stúdió környezetben az XLR kábelezés 600ohm impedanciára van méretezve, különösen a nagyobb hosszaknál lehet fontos. A 600ohm akkor számított jobban, amikor az XLR készülékek leválasztó trafóval készültek, akár mindkét végen.MrCollector írta: ↑2026.07.23., csüt. 10:42Én eddig egy AES 110 Ohm-os kábelt hallottam "analóg" XLR felhasználásra. Számomra tragikus volt. El sem tudom képzelni rca kábelként ez hogyan fog szerepelni. De gondolom beszámolsz majd róla.hericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 15:14Ma guberáltam egy ilyet. Valakinek valami tippje, hogy ez miért ilyen szerelés? Mindene gyárinak néz ki. Kísértetiesen hasonlít, a The First-re, de nem az a felirata szerint.
s-l1600-3.jpgs-l1600-2.jpgs-l140.jpg
Home hifiben az XLR analóg hossz egyáltalán nem igényli a 600ohmos kábel illesztést, el megy az akár 110ohmal is, vagy impedancia pontatlanul is.
Erre példa pl a 110ohmos OYAIDE AR-910 XLR Cable 5N Pure Silver. Ezt gyárilag szerelik analóg és AES-EBU digit kábelnek is. Biztos van más példa is. De az OYIADE ennek eltérő változatát szereli RCA kábelként, OYAIDE AZ-910.
Az EAS-EBU kábelek RCA aszimmetrikusként működhetnek, de nem biztos hogy optimálisan.
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 582
Én eddig egy AES 110 Ohm-os kábelt hallottam "analóg" XLR felhasználásra. Számomra tragikus volt. El sem tudom képzelni rca kábelként ez hogyan fog szerepelni. De gondolom beszámolsz majd róla.hericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 15:14Ma guberáltam egy ilyet. Valakinek valami tippje, hogy ez miért ilyen szerelés? Mindene gyárinak néz ki. Kísértetiesen hasonlít, a The First-re, de nem az a felirata szerint.
Ha kérdésed van: 20/3383456
Éljen a archive.org
https://web.archive.org/web/20000607040 ... .htm#specs
Szóval létezett 1,2 méteres gyári szerelt RCA is belőle.
- a két belső ér közül az egyik viszi a jelet;
- a másik a jel-visszavezetés;
- az árnyékolás csak az egyik oldalon csatlakozik az RCA testhez;
- a másik oldalon „lebeg”, tehát nem visz jeláramot;
- a földelt oldalt a matrica jelöli, amit a VDH alapbeállítás szerint ezt az oldalt a forrás felé tették.
-
hericstamas
- Kezdő Fórumlakó

https://web.archive.org/web/20000607040 ... .htm#specs
Szóval létezett 1,2 méteres gyári szerelt RCA is belőle.
- a két belső ér közül az egyik viszi a jelet;
- a másik a jel-visszavezetés;
- az árnyékolás csak az egyik oldalon csatlakozik az RCA testhez;
- a másik oldalon „lebeg”, tehát nem visz jeláramot;
- a földelt oldalt a matrica jelöli, amit a VDH alapbeállítás szerint ezt az oldalt a forrás felé tették.
hericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 21:29Gyanúsan gyári lesz ez is, még nincs nálam. (Hollandiából jön.) Kerestem róla képeket, hirdetéseket abból a korból. 3 db RCA-val szerelt és 1 XLR verziót találtam. Azt értem, hogy egy AES kábel nem ilyen, ezért is kérdeztem mire gondolhatott a szerző (VDH). A csati gyári VDH rajta. Érdekes, kíváncsi leszek. Azt nem hiszem, hogy a tiszta szénkábel lenne. Tényleg a mostani First Ultimate az az? Ha igen, akkor hogy lehet abból is digit?Shimano írta: ↑2026.07.20., hétf. 17:50Ez egy régi szimmetrikus digitkàbel,gyárilag xlr csatikkal szerelt,és hogy miért került rá rca,az jó kérdés.hericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 15:14Ma guberáltam egy ilyet. Valakinek valami tippje, hogy ez miért ilyen szerelés? Mindene gyárinak néz ki. Kísértetiesen hasonlít, a The First-re, de nem az a felirata szerint.
Ma is kapható,de már bordó színben.![]()
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
némi optikai csalódást is fedezz fel :)revox írta: ↑2026.07.20., hétf. 19:45nemértempantera írta: ↑2026.07.20., hétf. 17:23Nem kétlem, mi több magam is tapasztaltam számos esetben a különböző kábelek (táp IC, hangszóró) közötti -néha jelentős- hangzásbeli különbségeket. Mindazonáltal -némi meditatív felhanggal- érdemes lehet elgondolkodni a mellékelt két képen. A feketével kitakart részben találhatók az árkategóriák, márkanevek, és a neten található tesztek, vélemények.![]()
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
-
hericstamas
- Kezdő Fórumlakó

Gyanúsan gyári lesz ez is, még nincs nálam. (Hollandiából jön.) Kerestem róla képeket, hirdetéseket abból a korból. 3 db RCA-val szerelt és 1 XLR verziót találtam. Azt értem, hogy egy AES kábel nem ilyen, ezért is kérdeztem mire gondolhatott a szerző (VDH). A csati gyári VDH rajta. Érdekes, kíváncsi leszek. Azt nem hiszem, hogy a tiszta szénkábel lenne. Tényleg a mostani First Ultimate az az? Ha igen, akkor hogy lehet abból is digit?Shimano írta: ↑2026.07.20., hétf. 17:50Ez egy régi szimmetrikus digitkàbel,gyárilag xlr csatikkal szerelt,és hogy miért került rá rca,az jó kérdés.hericstamas írta: ↑2026.07.20., hétf. 15:14Ma guberáltam egy ilyet. Valakinek valami tippje, hogy ez miért ilyen szerelés? Mindene gyárinak néz ki. Kísértetiesen hasonlít, a The First-re, de nem az a felirata szerint.
Ma is kapható,de már bordó színben.
-
pantera
- Nincs visszaút

- Értékelés: 68
Revi te egy más történet vagy, ezen a fokozaton bizonyosan igen régen túl, szóval ne is értsed.....revox írta: ↑2026.07.20., hétf. 19:45nemértempantera írta: ↑2026.07.20., hétf. 17:23Nem kétlem, mi több magam is tapasztaltam számos esetben a különböző kábelek (táp IC, hangszóró) közötti -néha jelentős- hangzásbeli különbségeket. Mindazonáltal -némi meditatív felhanggal- érdemes lehet elgondolkodni a mellékelt két képen. A feketével kitakart részben találhatók az árkategóriák, márkanevek, és a neten található tesztek, vélemények.![]()
nemértempantera írta: ↑2026.07.20., hétf. 17:23Nem kétlem, mi több magam is tapasztaltam számos esetben a különböző kábelek (táp IC, hangszóró) közötti -néha jelentős- hangzásbeli különbségeket. Mindazonáltal -némi meditatív felhanggal- érdemes lehet elgondolkodni a mellékelt két képen. A feketével kitakart részben találhatók az árkategóriák, márkanevek, és a neten található tesztek, vélemények.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 132
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 132
Támogatom a javaslatot. Ők ott oszthatnák egymásnak az észt, mi meg itt a tapasztalatot.supravox írta: ↑2026.07.19., vas. 16:50Meséld már el,hogy a fizikát,hogy hallod?
Csinálj már egy fórumot aminek az a címe,hogy nincs különbség a kábelek közt.
És gyűjtsd oda a hasonszőrű hülyéket és beszélgessetek.
Itt én arról szeretnék olvasgatni,hogy melyik kábellel kinek milyen tapasztalata van.
Az információ.
Ez amit Te csinálsz az nettó bomlasztás.
“ Meséld már el,hogy a fizikát,hogy hallod?” -
na erre én a kérdésre én is várnék választ tőle.
Ez jó! :)pantera írta: ↑2026.07.20., hétf. 17:23Nem kétlem, mi több magam is tapasztaltam számos esetben a különböző kábelek (táp IC, hangszóró) közötti -néha jelentős- hangzásbeli különbségeket. Mindazonáltal -némi meditatív felhanggal- érdemes lehet elgondolkodni a mellékelt két képen. A feketével kitakart részben találhatók az árkategóriák, márkanevek, és a neten található tesztek, vélemények.