BLX javaslatait kiegészíteném még a Sotm sms 200 Neo-val mint alternatíva.
Nem a legegyszerűbb beállítani, és leginkább Roon-al használható jól, de a hangja remek és elég emberi áron mennek a használtak.

BLX javaslatait kiegészíteném még a Sotm sms 200 Neo-val mint alternatíva.

Ha Heed DA dacod van 2.3-as kártyával és stabil letjátszót keresel, akkor én ezeket venném számításba:d.janos írta: ↑2026.07.23., csüt. 18:27Igen, jelenleg is csak futómű a Mini. Heed DA (2.3) vagy DACtilus (1.0) a dac, attól függ milyen kedvem van.tomrider írta: ↑2026.07.23., csüt. 11:38Nagy kérdés, hogy lehet-e csak futómű. 200k-ba egy minihez hasonló DAC-al rendelkező hálózati lejátszó (ami jobban szól mint a Mini), nem nagyon fér bele. Ami belefér, az nem fog jobban szólni, csak máshogy.d.janos írta: ↑2026.07.21., kedd 23:56Nem követtem az elmúlt időben, hol tart a minőség/szolgáltatás . 3 éve vettem egy Auralic Aries Mini-t lineáris táppal, ami hangban alatta van a Allo Digione Signature + RPI (lineáris táppal, nálam nem volt stabil, ezért maradtam csak az Auralic mellett).
Mit érdemes meghallgatni? Árban maradnék 200k körül használtban. Köszönöm.![]()
A saját fejlesztésű bpplay/bptune audio lejátszó környezetem valószínűleg odatehető bármely más RPi 5-ön futó megoldás melle, többségüket meghaladó módon optimalizált az audio file lejátszásra.Deenoo írta: ↑2026.08.01., szomb. 17:14Nem mindegy valóban. Jelen esetben Moode Audio-ról van szó.
Így pontosítva Raspi+Moode vs Wiim Ultra, lenne a kérdés.
Avagy lehetséges a Málnán futtatni olyan szoftvert ( mi lenne az?) ami hangban eléri/meghaladja a Wiim Ultra által produkált hangot?
Tehát nem szükséges feltétlen új "vasat" vásárolni?

Nem mindegy valóban. Jelen esetben Moode Audio-ról van szó.
Önmagában a Pi nem tud streamelni. Nem mindegy milyen szoftverrel használja az ember.

Ha esetleg jársz még felém, tudok adni meghallgatásra egy wiim pro plus-t LHY LPS 25 táppal, - ha már felmerült - össze tudod hallgatni a meglévővel. (még tart a felújításunk, kihasználatlanul elcsomagolva vannak, nem eladó, mielőtt bárki ezt burkolt hirdetésnek tekintené)d.janos írta: ↑2026.07.21., kedd 23:56Nem követtem az elmúlt időben, hol tart a minőség/szolgáltatás . 3 éve vettem egy Auralic Aries Mini-t lineáris táppal, ami hangban alatta van a Allo Digione Signature + RPI (lineáris táppal, nálam nem volt stabil, ezért maradtam csak az Auralic mellett).

Igen, jelenleg is csak futómű a Mini. Heed DA (2.3) vagy DACtilus (1.0) a dac, attól függ milyen kedvem van.tomrider írta: ↑2026.07.23., csüt. 11:38Nagy kérdés, hogy lehet-e csak futómű. 200k-ba egy minihez hasonló DAC-al rendelkező hálózati lejátszó (ami jobban szól mint a Mini), nem nagyon fér bele. Ami belefér, az nem fog jobban szólni, csak máshogy.d.janos írta: ↑2026.07.21., kedd 23:56Nem követtem az elmúlt időben, hol tart a minőség/szolgáltatás . 3 éve vettem egy Auralic Aries Mini-t lineáris táppal, ami hangban alatta van a Allo Digione Signature + RPI (lineáris táppal, nálam nem volt stabil, ezért maradtam csak az Auralic mellett).

Nagy kérdés, hogy lehet-e csak futómű. 200k-ba egy minihez hasonló DAC-al rendelkező hálózati lejátszó (ami jobban szól mint a Mini), nem nagyon fér bele. Ami belefér, az nem fog jobban szólni, csak máshogy.d.janos írta: ↑2026.07.21., kedd 23:56Nem követtem az elmúlt időben, hol tart a minőség/szolgáltatás . 3 éve vettem egy Auralic Aries Mini-t lineáris táppal, ami hangban alatta van a Allo Digione Signature + RPI (lineáris táppal, nálam nem volt stabil, ezért maradtam csak az Auralic mellett).

Ha az Auralic tetszik, akkor ennyiért már kaphatsz Femto modellt, ami garantáltan jobban szól a Mininél. Volt Mini és teszteltem az LE és a Femto kiviteleket is, mindet kedveltem, az előrelépés Mini -> Femto irányban egyértelmű. Ami megfontolandó, hogy ez egy régi technika, frissítés nincs rá, és hát a stream műfaja igen gyorsan fejlődik.d.janos írta: ↑2026.07.21., kedd 23:56Nem követtem az elmúlt időben, hol tart a minőség/szolgáltatás . 3 éve vettem egy Auralic Aries Mini-t lineáris táppal, ami hangban alatta van a Allo Digione Signature + RPI (lineáris táppal, nálam nem volt stabil, ezért maradtam csak az Auralic mellett).

KakalakiAkka írta: ↑2026.06.13., szomb. 18:24Sziasztok!
Van esetleg tapasztalata vkinek Volumio termékkel? Konkrétan a Primo érdekelne, mert van benne dac, de tud usb-n dac-ot kiszolgálni (nekem meg van dacom, ami tud usb-t). Meggyőzhető vagyok esetleg a Primo Plusról is, ha úgy alakul... (csak akkor nincs ott külső dac, de ezzel együtt tudok élni, adott esetben).
Simán streamer nem érdekelne, mert akkor meg lehet, kéne hozzá másik dac, stb.
Nekem bejött a Volumio os vonala, ezért töprengek a gyári megoldásukon. Lineáris tápjaim lennének hozzá.![]()
Köszönöm az esetleges válaszokat!

Igen, feltétlen kipróbálom. Köszi az ötletet.juliush írta: ↑2026.06.11., csüt. 21:16Ha jól láttam a Neo specifikációját, biztosít más lehetőséget is a Plextor használatára!
Az Általad kivitelezett csatlakozás esetén a meghajtó adattárolóként funkcionál, amelyről a Neo tud rippelni a saját belső SSD meghajtójára. Én a helyedben kipróbálnám ezt az opciót is!
Tapasztalataim szerint (Resonessence Labs Invicta DAC SPDIF-ről vs. SD kártyáról) saját belső félvezetős tárolóról valamivel jobb hangminőségre lehet számítani, mint a külső, fizikai lemezt olvasó, és annak tartalmát digitális összeköttetés útján továbbító megoldások esetén.
De ez nyilván eszközről-eszközre változhat!

Ha jól láttam a Neo specifikációját, biztosít más lehetőséget is a Plextor használatára!
Elöljáróban elárulom, a MI-t faggattam a rendszer összeállításban napokon/heteken át, megadva az alapadataimat és ellenőrizve a válaszokat.

Elöljáróban elárulom, a MI-t faggattam a rendszer összeállításban napokon/heteken át, megadva az alapadataimat és ellenőrizve a válaszokat.
A NEO-S streamer is, elvileg tamogat Spotify es Tidal Connect-et, Airplay-t, UPnP/DLNA-t es Roon-t is. En inkabb ezekkel probalkoznek mintsem egy osszetakolt CD olvaso megoldassal, meg ha a Plextor regen kiemelkedo volt is a maga kategoriajaban.

Amikor az önálló dacok kezdtek megjelenni, sokan kísérleteztek azzal (én is), hogy dvd lejátszókat használjanak futóműnek.kpista írta: ↑2026.06.10., szer. 08:48Vásároltam egy Neo S-t és összekötöttem Plextor Premium CD, ill. DVD íróval.
Több éve pihentek a Plextorok dobozukban.
Pozitív értelemben meglepett a Neo+Plextor hangzás. Ami nem is csoda, hiszen a Plextor kiolvasás a Neo Sabre DAC-jával párosulva jót ígér.
CD lejátszóm nincs, nem tudom összehasonítani.
Egy Arcam BR lejátszóval tudom összevetni, ill. ugyanazon lemezek FLAC fájljaival.
Érdekelne, van másnak tapasztalata ilyen v. bármilyen CD-ROM párosításban?
Érdekelne ötlet is a tökéletesítéshez