Holnap cumi lesz a TDF-en : Col de Telegraphe, Galibier ...
Remélem még Pogi is meg fog izzadni egy kicsit.

Közben nagyot ment ez a bringautas bejegyzés. Jó sokan megosztották, de leginkább a derék rendőrők kaptak dícsérő kedveskedést, gyorsan le is tiltották a hozzászólásokat.Rotox írta: ↑2026.07.22., szer. 09:57Ez a Pécs-Orfű kerékpárút, Remete-rétnél, Orfű felől. Azér' én tudtam volna jópár sz@rabb szakaszt is mutatni.(A most csatolt fotó is járt már itt a topicban korábban, de "kedvencem" a folyamatos sár átfolyás a Száraz-kúti pihenőnél.)
Pár hete az újonnan megválasztott országgyűlési képviselőnk kampanyolt a FB-on, hogy szavazzunk erre az Év kerékpárútjaként: https://www.facebook.com/share/p/1D1dGUHzkv/
Érdemes a kommenteket elolvasni...![]()
Mér mit akarsz? Jó ez! Legalább tudsz edzeni a jövő évi Paris-Roubaix-ra (Arenberg rulez!)Rotox írta: ↑2026.07.22., szer. 09:57Ez a Pécs-Orfű kerékpárút, Remete-rétnél, Orfű felől. Azér' én tudtam volna jópár sz@rabb szakaszt is mutatni.(A most csatolt fotó is járt már itt a topicban korábban, de "kedvencem" a folyamatos sár átfolyás a Száraz-kúti pihenőnél.)
Pár hete az újonnan megválasztott országgyűlési képviselőnk kampanyolt a FB-on, hogy szavazzunk erre az Év kerékpárútjaként: https://www.facebook.com/share/p/1D1dGUHzkv/
Érdemes a kommenteket elolvasni...![]()

A képpel semmi baj, az egy kockába sűrítve kitűnően megválaszolja a kérdést - amit csak remélni tudok, hogy egyszer a rendőrségen is feltesznek maguknak - miért is választják helyenként a kerékpárosok a bringaút helyet az autóutat. Kátyú, aszfaltra kúszó susnya, rothadozó avar... Felénk még az út felét elfoglaló, belógó bokorlomb is gyakori.

Ez a Pécs-Orfű kerékpárút, Remete-rétnél, Orfű felől. Azér' én tudtam volna jópár sz@rabb szakaszt is mutatni.
(A most csatolt fotó is járt már itt a topicban korábban, de "kedvencem" a folyamatos sár átfolyás a Száraz-kúti pihenőnél.)
Bluesky-ról idézem magam (#esbringa) :Rotox írta: ↑2026.07.21., kedd 14:51Utoljára ebben a témában: épp most olvasom, ismét doppingteszt, a célpont ezúttal Evenepoel. "Véletlenül" pont az időfutam előtti éjszaka (ahogy Pogi és Vingegaard esetében pedig egy fontos, hegyi befutós szakasz előtt). Azér' ez így elég görénység.![]()
Na, inkább gurulok egyet, aztán majd este megnézem, mi lett az eredmény.![]()
Én most az ITT-n meglepetésre tettem a zizit : MVDPRotox írta: ↑2026.07.21., kedd 14:51Utoljára ebben a témában: épp most olvasom, ismét doppingteszt, a célpont ezúttal Evenepoel. "Véletlenül" pont az időfutam előtti éjszaka (ahogy Pogi és Vingegaard esetében pedig egy fontos, hegyi befutós szakasz előtt). Azér' ez így elég görénység.![]()
Na, inkább gurulok egyet, aztán majd este megnézem, mi lett az eredmény.![]()

Pogi nyilatkozta is, hogy csak 4 órát aludt, szóval Ő már nem aludt vissza.AAttila írta: ↑2026.07.20., hétf. 15:17Szerintem még Jonas járt jobban. Alig aludt el,felébresztik,de utána alhat ameddig kell. 5-kor felkeltenek, már biztosan nem fogsz aludni.
De nem jó egyik sem igazán. Akkor már az lenne igazságos,hogy egyszerre "meglepik" a top10-t. Mindegy,ha éjszaka is,de mindegyiket egyszerre és egyszerre végeznek. Ha már mindenképpen éjjeli minta kell nekik.
Az UCI is továbbra is csak pénz gyűjtésre megy. Hallottátok? Pár hete egy versenyen azért büntettek,mert a rider szemüvege "okosszemüveg" volt és a benne lévő kamera rögzített.

Mindegy mikor meg milyen minta, 15 évvel le vannak maradva. Stanazolollal meg ilyen 40-50 éves szeméttel csak idióta kelet európaiak buknak meg, azok közül is csak a legbugyutabbak.AAttila írta: ↑2026.07.20., hétf. 15:17Szerintem még Jonas járt jobban. Alig aludt el,felébresztik,de utána alhat ameddig kell. 5-kor felkeltenek, már biztosan nem fogsz aludni.
De nem jó egyik sem igazán. Akkor már az lenne igazságos,hogy egyszerre "meglepik" a top10-t. Mindegy,ha éjszaka is,de mindegyiket egyszerre és egyszerre végeznek. Ha már mindenképpen éjjeli minta kell nekik.
Az UCI is továbbra is csak pénz gyűjtésre megy. Hallottátok? Pár hete egy versenyen azért büntettek,mert a rider szemüvege "okosszemüveg" volt és a benne lévő kamera rögzített.
Bocs, tudom bunkóság, de én viccnek szánom : tuti nem fognak odaállni a versenyzők a rajthoz. Max. egyesével. Időfutam lesz ...Rotox írta: ↑2026.07.20., hétf. 14:55Egy kis Tour, talán ma már nem spoiler: Jonas egy igazi úriember - mégha a kerékpárkezelése erősen kérdőjeles is (de ez mondjuk nem csak tegnap derült ki), előtte három, vagy négy csapattársa simán bevette ugyanazt a kanyart.
"Whether that is the reason I dare not speculate. It may well have done something. I should not able to say that."
Egy összetettben is fontos szakasz előtt éjjel kettőkor felébreszteni egy (pontosabban kettőt, mert Pogit meg hajnali ötkor verték fel) versenyzőt dopping ellenőrzés ürügyén a második hét végén az szvsz. durva. Főleg ha egy hazai fiatal nagy reménység profitálhat ebből...
Ha holnap a versenyzők szó nélkül odaállnak a rajthoz, mintha mi sem történt volna, akkor viszont szerintem meg is érdemlik ezt a bánásmódot. Mondjuk Pogi azért elég keményen beszólt a szakaszt követő interjúban.
(Amúgy, hozzá nem értőként: reggel 6-kor nem ugyanazt az eredményt kapnák?)

Működhet a tandem lányokkal is, csak érdemes néha hátranézni, nem éhezett-e el, mert akkor gyorsan beüt nálunk a morcos nyűgösködés.AAttila írta: ↑2026.07.18., szomb. 19:25Bevallom, erre nem számítottamnew_dualcs5000 írta: ↑2026.07.18., szomb. 19:14
...a helyzet az az, hogy a nőm nem tud biciklizni, de szeretne. Most pölö egy olasz útra is visszük a kis DRÁGÁT.![]()
Attól fogszAAttila írta: ↑2026.07.19., vas. 13:18Nekem olyan kellene,amitől sötétedés után világítok és akkor nem gond,ha lemerült a lámpa. Olyat is láttál?Vinkler írta: ↑2026.07.19., vas. 12:35Mindenféle itallal próbálkoznak manapság…AAttila írta: ↑2026.07.17., pén. 07:45Tessék, egy kis olvasnivaló(rövid
)
http://m.velo.hu/a-laktat-mint-uj-csoda ... Fw9VyLEg0Q
.
IMG_4146.jpeg![]()
Nekem olyan kellene,amitől sötétedés után világítok és akkor nem gond,ha lemerült a lámpa. Olyat is láttál?Vinkler írta: ↑2026.07.19., vas. 12:35Mindenféle itallal próbálkoznak manapság…AAttila írta: ↑2026.07.17., pén. 07:45Tessék, egy kis olvasnivaló(rövid
)
.
IMG_4146.jpeg

Mindenféle itallal próbálkoznak manapság…AAttila írta: ↑2026.07.17., pén. 07:45Tessék, egy kis olvasnivaló(rövid
)

Egyébként ez az alsó keretes Shimano szemcsi kb mindenben más, mint, amihez eddig voltam szokva. Az alsó keret is zseni, hiszem általában előre billentett fejjel, a felső részen nézel ki. Ott nincs keret a kilátás sokkal szabadabb érzést ad. Az insert előre nekem is fura volt, de használat közben pont jó helyre kerül. Ki van ez találva kéremszépen.

Vinklernek sokkal jobban bejön a mostani konfig, mint a 9 bar-os tufo. A Scultura Endurance váz eléggé nyúlós, de cserébe olyan rezgéscsillapítása van, hogy bármit elnézek neki. Erre jön a 32-es GP 5000, belsővel elöl 5,4 hátul 5.5 bar-on. Zseni a setup, imádom! Valamikor, ha nagyon unatkozom kicserélem a hagyományos conti belsőket tpu-ra, de annyira izgat kb, hogy már több, mint 1 hónapja porosodnak a polcon.revox írta: ↑2026.07.19., vas. 09:55Neki külön gyártanak V jelzéssel![]()
De szerintem, amit előbb offba tettem, valahol ott a megfejtés. Egy modern bicajt komplettnek kell kezelni. A régiek tuningolása nem biztos, hogy tökéletes megoldás. Amúgy sima lefelében én is élveztem a komfortot. Ezrk a hosszan elnyúló huplik nem tetszettek. De majd még próbálgatom. Ha mindenkinrk jobb, ennyi rmber nem tévedhet. Értékeljétrk az akaratot, korábban az se volt meg... csak nehogy végén 38assal járjak![]()