Köszönöm az őszinte választ. Hallás oldalról közelítettem és műszakilag megindokoltam. Nem szemmel hallgatok zenét, hogy milyen szép a cucc, hanem füllel.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 330
Re: Kábelezzünk
Hagyjad Rock! ELEXnek igaza van, nem szabad etetni.Rock60 írta: ↑2026.07.19., vas. 18:55Próbáld meg már egy kicsit túltenni magad ezen a műszaki megközelítésen.
Nem erre kellene ráfeszülni, mert nem szűkséges feltétlenül megérteni és megindokolni, hogy mi miért van - főleg, ha nem megy - mert akkor az lesz a vége, hogy amit nem értünk, az nincsen.![]()
Fogadd el - ha már kipróbálni nem vagy hajlandó - hogy a tápkábelek hangja között nagy eltérés van, és vagyonokat sem szűkséges feltétlenül kiadni értük.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR, SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-DIY usbAg-AudioGD Master11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed SignatureRev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-DIY usbAg-AudioGD Master11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed SignatureRev.-DIY 2WVB20Lmk4
Próbáld meg már egy kicsit túltenni magad ezen a műszaki megközelítésen.
Nem erre kellene ráfeszülni, mert nem szűkséges feltétlenül megérteni és megindokolni, hogy mi miért van - főleg, ha nem megy - mert akkor az lesz a vége, hogy amit nem értünk, az nincsen.
Fogadd el - ha már kipróbálni nem vagy hajlandó - hogy a tápkábelek hangja között nagy eltérés van, és vagyonokat sem szűkséges feltétlenül kiadni értük.
Nem feltétlenül csak a kapcsolási zajok kiszűréséről van szó.
Vannak árnyékolás nélküli tápkábelek is, amik szintén nagy előrelépést jelentenek hangban a gyárilag mellékelt PC kanócokhoz képest.
Nem én fogom megindokolni a hatást, nem is értek hozzá, de nem is érdekel. A lényeg, hogy így van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2026.07.19., vas. 19:05-kor.
Nálam éjjel is megy halk zene, mivel minden zajra felébrednék a zene pedig felülírja a város zaját. Egyesek zajszűrős fülessel kínlódnak, nálunk ez jött be már 4+ éve. De ennek van egy pozitív mellékhatása, ha úgy tetszik tuning. Éjjel jobban elcsendesedik a város és a hálózaton is kevesebb a kapcsolási zaj, amit a klímák és egyéb fogyasztók invertere, kapcsoló üzemű tápja szemetel a hálózatra, pedig van szűrő és trafó, merthogy 117V-os az usák cucc. Ez a zenében is megmutatkozik hangyányit (hangsúlyozom hangyányit) tisztább és a kinti zaj is kevésbé szűrődik be ezért a részletek jobban hallhatók. Szóval nem valami csodakábel dolgozik éjszakai műszakban, hanem a hálózaton maga a szinusz lesz kevésbé torz ezért a tisztességesen szűrt tápegységnek kevesebb szemetet kell kiszűrni. De ez a pozitív hatás igen pici a többi elemhez képest. Tegyük fel, hogy elfogadjuk, hogy a csoda tápkábel kevesebb kapcsolási zajt enged be, de az elért különbség ár/érték arányban csapnivaló az egyéb komponensek befolyásához képest.
Leírtam, olvasd el és érvelj!
Ja, az nem megy?
Csak nem magadra vetted?
[/quote]
Nem én vettem magamra, te tetted a fórumra.
Ezt a stílust szívesen olvasnád mástól is?
Nem jó irány.
Szerinted zagyvaság, meg a három kalauzhalacska szerint.
Mondjuk, asebi megindokolhatná, hogy miért, arra kíváncsi volnék... ( Két blogról van szó.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2026.07.19., vas. 18:30-kor.
Csak nem magadra vetted?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Nem vagyok moderátor, de zavar!
A hülyézést itt légy szives mellőzd!!!
Btw, senki sem mondta itt, hogy nem számít a kábel.
A Long cikkre gondolsz? Az zagyvaság, felsleges.
Meséld már el,hogy a fizikát,hogy hallod?orion írta: ↑2026.07.19., vas. 14:14Soha nem a könnyebb ellenállás felé megyek. Ezeket tisztába tenni a legnehezebb. Kábel ráér a legvégén, de észszerű keretek között nem a túlárazott marketing (5000%-os haszon meg hasonlók), hanem inkább a fizika a döntsön.
Csinálj már egy fórumot aminek az a címe,hogy nincs különbség a kábelek közt.
És gyűjtsd oda a hasonszőrű hülyéket és beszélgessetek.
Itt én arról szeretnék olvasgatni,hogy melyik kábellel kinek milyen tapasztalata van.
Az információ.
Ez amit Te csinálsz az nettó bomlasztás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2026.07.19., vas. 19:10-kor.
Ok: stílus
Ok: stílus
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Tedd azt.
Aztán, ha hazaértél, akkor se olvasd el még véletlenül sem egyiket sem,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2026.07.19., vas. 16:53-kor.
Inkább kilovagol (bicózik) ebben a szép időben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2026.07.19., vas. 15:03-kor.
Ok: Elbénázott idézés javítasa
Ok: Elbénázott idézés javítasa
Remélhetőleg orion is megtette.revox írta: ↑2026.07.18., szomb. 07:57
Hangsúlyosabban kitexzem a linket és legyen szíves mindenki elolvasni.
https://longkft.hu/audioblog/tapkabel-t ... -tapkabel/
Zseniális a blog, de utána a " Napi megvilágosodás 23 - Há' nooormális ? " sem kutya...
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10105
Lehet, hogy újdonság lesz számodra, de tudod vannak olyanok, akik fejlesztenek. Eladják a jelenlegit, megveszik az újat.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 128
Én is ismerek olyat, akinél igen.orion írta: ↑2026.07.19., vas. 14:26Akkor biztos azért sokasodik az eladó second hand kábelek köre.white-tiger írta: ↑2026.07.19., vas. 14:20Ez már értelmesebb megközelítés. Kiegészítve azzal, hogy nálam nem a fizika, hanem a hallásom dönt.![]()
Akkor biztos azért sokasodik az eladó second hand kábelek köre.white-tiger írta: ↑2026.07.19., vas. 14:20Ez már értelmesebb megközelítés. Kiegészítve azzal, hogy nálam nem a fizika, hanem a hallásom dönt.
- Vinkler
- Adminisztrátor

white-tiger írta: ↑2026.07.19., vas. 14:20Ez már értelmesebb megközelítés. Kiegészítve azzal, hogy nálam nem a fizika, hanem a hallásom dönt.
Így!Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- white-tiger
- Fórumlakó

Ez már értelmesebb megközelítés. Kiegészítve azzal, hogy nálam nem a fizika, hanem a hallásom dönt.orion írta: ↑2026.07.19., vas. 14:14Soha nem a könnyebb ellenállás felé megyek. Ezeket tisztába tenni a legnehezebb. Kábel ráér a legvégén, de észszerű keretek között nem a túlárazott marketing (5000%-os haszon meg hasonlók), hanem inkább a fizika a döntsön.
Soha nem a könnyebb ellenállás felé megyek. Ezeket tisztába tenni a legnehezebb. Kábel ráér a legvégén, de észszerű keretek között nem a túlárazott marketing (5000%-os haszon meg hasonlók), hanem inkább a fizika a döntsön.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Elég szűklátókörű megközelítés. Mi van, ha ez a csomag kiegészül kábelekkel? Semmi, mert nyilván úgy lesz egész.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Elindult a rotáció, a kábelekre locsolt pénzek kimentése majd értelmesebb irányba fejlesztés (erősítő, forrás, hangdoboz, koncertjegy)
- white-tiger
- Fórumlakó

"Én az értelmét / arányosságát kérdőjelezem meg. Nagyon kíváncsi lennék, hány hifista hasalna el egy jó akusztikus felvétel vs jó szintetizált hangok elválasztásában."asebestyen írta: ↑2026.07.18., szomb. 14:19Semmivel sem kell egyet érteni. :) Én nem kérdőjelezem meg a drótok közti hangzásbéli eltérést.Rock60 írta: ↑2026.07.18., szomb. 13:29Én értem, amit sebi írt - reméljük nem kötelező mindenben egyetérteni - Te viszont nem, amit én, ezért inkább fosod a szót.Alex_Aston írta: ↑2026.07.18., szomb. 10:10
Aki akarja érti, amit írt, aki nem, vagy 30-40 éve bolyong az erdőben, az inkább próbál belelátni olyat, amit nem írt, es.inkabb fossa a szót, hogy írhasson valamit.
Asszem nem én bolyongok Marantz- al az erdőben évtizedek óta.![]()
![]()
Hogyne lenne, hisz a hifi az eszement túlzásokról szól, drótok terén meg depláne. Én az értelmét / arányosságát kérdőjelezem meg. Nagyon kíváncsi lennék, hány hifista hasalna el egy jó akusztikus felvétel vs jó szintetizált hangok elválasztásában. Pl akusztikus dob vs Padtech, de majdnem bármilyen hangszer lehetne a minden részletet feltáró hifi rendszerével és a mindenkiénél jobb fülével. De valójában ez is lényegtelen, mert a hifi lényege, hogy olyan illúziót keltsen, amit a hallgatója élvez, vágyik. Ha ez megvan, a többi mindegy. Ha valakinek a gumilábak cseréje adja meg azt az illúziót, hajrá! Néha, tényleg nem kell sűrűn, de néha azért egy kis józanság, a hifista "hangfejlesztő" addikcióból érdemes lehet kievickélni, hátha más nézőpontok is értelmet nyernek (nem, nem a sajátomra gondolok).
Nyilván van értelme, ha betartod az - általad megfelelőnek tartott - ár/érték arányosságot. Ez persze szubjektív, már csak a különböző értékű rendszerek miatt is. Mindenkinek más a preferencia és a pénzügyi határ.
Lehet hogy elbukna egy ilyen teszten néhány hifista, akár én is. Kipróbálnám egyébként. De ez nem egy verseny, hanem egy hobby. Szeresd hallgatni amid van. Ennyi.