asebestyen írta: ↑2026.07.18., szomb. 14:19
Semmivel sem kell egyet érteni. :) Én nem kérdőjelezem meg a drótok közti hangzásbéli eltérést.

Hogyne lenne, hisz a hifi az eszement túlzásokról szól, drótok terén meg depláne. Én az értelmét / arányosságát kérdőjelezem meg. Nagyon kíváncsi lennék, hány hifista hasalna el egy jó akusztikus felvétel vs jó szintetizált hangok elválasztásában. Pl akusztikus dob vs Padtech, de majdnem bármilyen hangszer lehetne a minden részletet feltáró hifi rendszerével és a mindenkiénél jobb fülével. De valójában ez is lényegtelen, mert a hifi lényege, hogy olyan illúziót keltsen, amit a hallgatója élvez, vágyik. Ha ez megvan, a többi mindegy. Ha valakinek a gumilábak cseréje adja meg azt az illúziót, hajrá! Néha, tényleg nem kell sűrűn, de néha azért egy kis józanság, a hifista "hangfejlesztő" addikcióból érdemes lehet kievickélni, hátha más nézőpontok is értelmet nyernek (nem, nem a sajátomra gondolok).
Szerintem megértettem amit írtál, nyilván sarkosabban fogalmaztál annál, mind ahogy valóban gondolod.
( Különben miért is lennének Oyaide Tunami tápkábeleid - ha csak nem cserélted le közbe jobbra őket - ha csak nem azért, mert minden más már annyira rendben van...

)
Én erre a túlzásra hívtam fel a figyelmet, talán sarkosabban, hogy átmenjen a lényeg.
Az arányossággal kapcsolatban osztom a nézeted, nagyon is.
Alap hifihez és sem invesztálnék AN Vz-re - csak a példa kedvéért

- bármennyit is javít az összképen, bocs, összhangon, az áraránytalanság okán.
Nyilván egy fos - ha már ilyen kedvelt szó lett az alvégen - gumilábat, ami elpunnyasztja a hangot, a leggagyibb rendszerben is kicserélném egy filléres tüskére is akár, vagy egy kicsit jobbra, ha bebizonyosodik, hogy valóban segít, nem kell hozzá minden másnak tökéletesnek lennie.
Azért, mert beszélünk dolgokról nem azt jelenti, hogy havonta csereberélünk ezt-azt.
Én biztosan nem.
Az írások sűrüségével egyenes arányosságot feltételezni a tyütyüzéssel és készülékcserékkel, az hibás következtetés szerintem.
A hangfejlesztő addikciókból a magam részéről bőven ki vagyok evickélve, józan életet élek...
Nyilván azok nevében nem tudok beszélni akik évente cserélik a dobozaikat és erősítőjüket " tapasztalatszerzés " okán...