Elvileg igaz lehet, amit írsz...asebestyen írta: ↑2026.07.17., pén. 09:31
Az otthoni hifi rendszerek döntő többségének nem a kábelezése vagy a kábelezésének bejáratlansága a legnagyobb baja, ahogy nem a bizgentyűk, tuning biztosítékok és hangsugárzó kábel elemelők. Legyen egy normális méretű / akusztikájú helyiség, egy normális fázismenetű hangsugárzó, ami terhelésen sem hullik szét, egy (vagy inkább több) erősítő, ami terhelésen is koherensen viselkedik a teljes vagy a neki dedikált tartományban, stb...
Na igen, drótozni könnyebb, talán olcsóbb?, csak amíg a lényeg nincs rendben, minek? Tudom, mindenkinél minden rendben van már rég.![]()
De ki mondja meg, hogy mikor eléggé " normális " minden hifi komponens és akusztika, amikor már a földi halandó hifistának megfordulhat már a fejében, hogy a hulladék gatyamadzagokkal is kezdeni kellene már valamit ? ( És, ne szólják meg miatta a kábelezzünk topicban.)
Na, és mikor van minden " rendben " ?
A kérdések nyilván költőiek.
Aki szereti a jót, vagy kiemelkedőt, hallása is van és persze pénze is, annak valószínűleg 5 milla alatt nem tudsz olyat mutatni, ami számára elég " normális " és " rendben " van.
De mondhatnék 20 millát is. ( Tegnap unalomból átnéztem a Magicos kínálatát...)
Mindenki a lehetőségei szerint lövi be azt a szintet, ami szerinte már normális és rendben lévő.
Tehát, akinél valaki szerint - maradjunk ezeknél a mértékegységeknél - nem elég normálisak a szerkezetek és persze ezért nincs is minden rendben, az ne is foglalkozzon a kábelekkel, vagy hasznos kiegészítőkkel ?
Ez nyilván viccnek is rossz.
Ebből a megközelítésből nézve 10 hifistábó max. 1 cserélhetné ki a gyári filléres kanócait valami jobbra, vagy cserélhetné ki a gép vicces gumilábait.
Ez még viccnek is rossz. ( Ja, ezt már írtam, nem baj...