Hétfőn akartam mesélbi, PC-n gépelve, részletesen röviden:
Ma bükköztünk. 1 barral lentebb fújtam a xarabb út miatt a 25ös Conti Competition szingót (ez komfortban kb 2 barral kevedebb nyomású clinchernek felel.meg). Felfele az út nagyon tossz, éreztem, ez is sok. Lefele engedtem belőle E7 H8 barra (ma kb ez a VT nyomás,igaz tubeless. Vagyis Valter Ati ennyit mesélt. Defekt után maradt benne 7 bar hátul)). Jó volt a kanyarodás és az apró, ám annál idegesítőbb keresztrepedéseket, durva útfelületeket jól csillapította. Aztán a Vargahegyről Miskolctapolca fele van egy hosszú egyenes, de inkább aszfaltgyűrődős huplikkal. Ott 10barral lefele, a hupli üt egyet gyorsan, nem túl nagyot es ennyi (ülve végig lehet tolni nyélen). A mai 7-8 baros konfigot bazi hosszan belengeti. Az a hülye hasonlat ugrott be, ha pofánvernek puszta kézzel, vagy boxkesztyűvel. A pucérkezes xar, de gyors es lehet felszakad a szemhélyad, orrod bevérzik, de egy gyors, "éles" püff. Nem tudom, ki kapott már kesztyűvel... régen kick-box edzés. Haverral pötyögtünk, amikor azt gonfoltam, OK, ennyi volt. Levettem a fedezéket, ez a barom meg pofánvágott... nem szakadt fel semmim,,de kb fél percig azt se tudtam merre van az elöre, majd másik fél perc, mire úgy-ahogy rendbejöttem... (ilyen lehet az agyrázkódás. Az a tetű kesztyű brutálisan "lecsap")
Ma, ez a lefele, minden egyes huplinál betalált kesztyűvel. De a hosszan ellebegő, alig csillapított hullámzás a puha gumival hányingerszerűen hatott rám, fejem is megfájdult (lehet ez a tengeribetegség? Autóban is nehezen viselem, ha nagyon leng a futómű és hosszan csillapított)
Mindenesetre a 7/8 szingónyomás nem tudom vajon milyen clinchernek felel meg, de valami nagyon nem volt kóser. Még kap majd egy esélyt a felfelében,de lefele ez a kis nyomás 25ösön elég necces. Ballonosabb gumin ez az elnyúló damping még hajósabb lehet...