Hát hogy illik-e azt nem tudom, de hogy elkérik az biztos...Snipi írta: ↑2026.07.14., kedd 14:26Szerintem USA-val kapcsolatban az sem elhanyagolható tényező (a nagy kecók miatt), hogy böszme nagy hangfalak vannak, - név nélkül - nagy 1000 Wattos erősítőkkel amikkel hegeszteni (sőt! heggeszteniwhite-tiger írta: ↑2026.07.14., kedd 13:54Tudom és tényleg nem árt. Amcsiban jellemző amit írtál a 110V miatt, a házak és nappalik pedig elég nagyok. Innen az általad is írt nagyobb áram igény. És nyilván a vastag hajó kötelekért még több pénzt lehet kérni. Ez meg már az üzleti része. És igen, valóban az ár és érték nem mindig aranyos illetve csak a kábel vezető anyag vastagsága is csak egy paraméter több más mellett. Van még jópár befolyásoló tényező.Hovarju#7 írta: ↑2026.07.12., vas. 17:44
Azért az nem árt, ha tudod, hogy a nagy energia átvitel és a zene tisztasága köszönő viszonyban sincsenek egymással. 230 V-on a nagy energiához nem kell karvastagságú kábel. Nekem van egy olyan érzésem, hogy a túlméretezés egyik oka, hogy a kábel gyártők nagy része 110 V-ot használó területre szállít és a vevők jó része baromi nagy szobákban hallgat zenét. Akkor tényleg nagy az áram igény.) is lehet, amik zabálják az ampert mint a állat. (Erősítő is, hangfal is.) Oda meg kell a kar vastagságú kábel. És igen! Egy ilyen szörnyetegért már illik elkérni egy Chevi Corvette árát.
![]()
Én egyébként a kábelt szükséges és kikerülhetetlen "rossznak" tartom, és adott esetben bár simán belefér a hat számjegyű összeg is, de azért vannak lélektani határok, amikor olyan ára(ka)t látok, mikor nálam is elgurul a gyógyszer..