MrCollector írta: ↑2026.07.14., kedd 11:23
asebestyen írta: ↑2026.07.14., kedd 09:53
A HiFi közhelyek nemzetközi logisztikai központjában kinyílt az egyik hangár ajtaja és kifolyott egy becsületes mennyiség.

Nincs kétégem, hogy maradt még benne elég, a következő ezer évre még biztosan kitart.
Jó, hogy valamiért mindig lehet nyavalyogni nem? Ha már építő jellegű hozzászólásra nincs idő.
Sebi jó gyerek. Mindig betol valami frappánsat,ha gittrágás van
sokat tudnék mesélni az ezüst és rézmadzagok házasításáról, főelg,hogy két nagyobbnak mondható rendszerem van, ahol két,első ránézésre szögesen ellentétes filozófia dolgozik, bár érdekes módon a végeredmény elég hasonló és engem mindkettő megtalált.
Avantgarde erősítő és Hangfal, ami ugye fetes és réz (ezüstözött,de az nem sokat jelent) alapon dolgoznak. Nagy hatésfokú, nem túl bonyolult váltóval,de 3 utas megoldásban,ami ráadásul szub-szat rendszer, jelenleg réz Kondo kábelekkel.Az interkonenktek ezüstök itt is, pl a KSL LP jól illeszthető rezek közé.
a másik bázisa,ahol már az erősítő is hemszeg az ezüsttöl (Kondo), de ha sorba megyek: Ezüst tekercses hangszedő, ezüst shellkábel,ezüst karkábel. Ezüst interkonnekt megy az ezüst belső kábelezéső MC PreAmpba,ahonan ezüstön megy az ominózis ezüst erősítőbe. Innen ezüst hangfalkábelen megy a FAL, szélessávú hansgugárzókba,ahol a hangszóró tekercse ezüst és a belső kábelezés is. Nyilván, minden tápkábel ezüst.(minden kábel kondo,felsópolcos ezüst)
a két rendszer meglepően, hasonlóan szól, ameddig a fizikia engedi. Nyilván a FAL nem tudja lekapni a fődémet,mint az Avantgarde, de azért megrezgeti a kanapét rendesen. Ismerősök,ha eljönnek, nem tudják hirtelen megmondani, mi szól, csak ha odamennek és megfülelik.
én,aki napi szinten ismerem őket, azért tudok különbséget tenni, de amikor telefonnal felveszek valami zenét, pár hét múlva még én is kinagyítom,melyik erősítő van bakpcsolava, annyira kicsi a difi.
de tudok mondani eltérést, amit én már érzékelek, ennyi idő -veleélés- után. Az ezüstös rendszer valamivel muzikálisabb. A művészi értékeket jobban közvetíti. Az AA rendszer picit realisztikusabb, de ez a művészet rovására megy. Ami, persze, nem megfelelő kifejezés, mert itt az eltérés nagyon minimális, mint mondom, nálam sokszor megforduló ismerősök se tudják megmondani, belépve a szobába, éppen mi szól. Mindkettő nagyon realisztikus és "művészi", a mérleg nyelve alig láthatóan billeg erra-arra.
Ebből,ki mit tanulhat a kábelek terén, azt nem tudom, talán azt, minden út rómába vezet, csak tudni kell,merre is van az a K*rva róma és hogy lehet oda eljutni

(na jó, azért az ezüst kábelrendszer jobb és jobban szerepel az AA rendszerben is, a távolság tovább csökken, de fenének van annyi pénze

)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu