Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8206

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

MrCollector írta:
2026.07.14., kedd 11:23
Jó, hogy valamiért mindig lehet nyavalyogni nem? Ha már építő jellegű hozzászólásra nincs idő. :rolleyes:
MrCollector írta:
2026.07.14., kedd 06:40
A dobok hangja feszesebb, nem annyira puffogós, mintha a "bőrt" jobban megfeszítették volna rajta. Minden hang gyorsabbnak hat, a megindulások direktebbek. A magasak terén mutatkozik meg legjobban a felbontásbeli különbség. A cinek sistergősebbek, fémesebb hatásúak, légiesebbek.
Nem szeretnék kompetencián súlyosan kívülre kerülni, így csak a dobok és cintányérok hangjának jellemzését idéztem ide. Borzalmas. Ez nálam digitális szennyezés. Ez lenne az építés? gondolkodik.gif
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: orion »

asebestyen írta:
2026.07.14., kedd 09:53
A HiFi közhelyek nemzetközi logisztikai központjában kinyílt az egyik hangár ajtaja és kifolyott egy becsületes mennyiség. ;peace; Nincs kétégem, hogy maradt még benne elég, a következő ezer évre még biztosan kitart. :smile32:
Valahogy el kell adni a szajrét a madaraknak. (galambok, verebek, pingvinek) Sokba kerül manapság egy tengerparti nyaralás kellenek a lelkes szponzorok. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4776
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

MrCollector írta:
2026.07.14., kedd 11:23
asebestyen írta:
A HiFi közhelyek nemzetközi logisztikai központjában kinyílt az egyik hangár ajtaja és kifolyott egy becsületes mennyiség. ;peace; Nincs kétégem, hogy maradt még benne elég, a következő ezer évre még biztosan kitart. :smile32:
Jó, hogy valamiért mindig lehet nyavalyogni nem? Ha már építő jellegű hozzászólásra nincs idő. :rolleyes:
Sebi jó gyerek. Mindig betol valami frappánsat,ha gittrágás van :D

sokat tudnék mesélni az ezüst és rézmadzagok házasításáról, főelg,hogy két nagyobbnak mondható rendszerem van, ahol két,első ránézésre szögesen ellentétes filozófia dolgozik, bár érdekes módon a végeredmény elég hasonló és engem mindkettő megtalált.

Avantgarde erősítő és Hangfal, ami ugye fetes és réz (ezüstözött,de az nem sokat jelent) alapon dolgoznak. Nagy hatésfokú, nem túl bonyolult váltóval,de 3 utas megoldásban,ami ráadásul szub-szat rendszer, jelenleg réz Kondo kábelekkel.Az interkonenktek ezüstök itt is, pl a KSL LP jól illeszthető rezek közé.

a másik bázisa,ahol már az erősítő is hemszeg az ezüsttöl (Kondo), de ha sorba megyek: Ezüst tekercses hangszedő, ezüst shellkábel,ezüst karkábel. Ezüst interkonnekt megy az ezüst belső kábelezéső MC PreAmpba,ahonan ezüstön megy az ominózis ezüst erősítőbe. Innen ezüst hangfalkábelen megy a FAL, szélessávú hansgugárzókba,ahol a hangszóró tekercse ezüst és a belső kábelezés is. Nyilván, minden tápkábel ezüst.(minden kábel kondo,felsópolcos ezüst)

a két rendszer meglepően, hasonlóan szól, ameddig a fizikia engedi. Nyilván a FAL nem tudja lekapni a fődémet,mint az Avantgarde, de azért megrezgeti a kanapét rendesen. Ismerősök,ha eljönnek, nem tudják hirtelen megmondani, mi szól, csak ha odamennek és megfülelik.

én,aki napi szinten ismerem őket, azért tudok különbséget tenni, de amikor telefonnal felveszek valami zenét, pár hét múlva még én is kinagyítom,melyik erősítő van bakpcsolava, annyira kicsi a difi.

de tudok mondani eltérést, amit én már érzékelek, ennyi idő -veleélés- után. Az ezüstös rendszer valamivel muzikálisabb. A művészi értékeket jobban közvetíti. Az AA rendszer picit realisztikusabb, de ez a művészet rovására megy. Ami, persze, nem megfelelő kifejezés, mert itt az eltérés nagyon minimális, mint mondom, nálam sokszor megforduló ismerősök se tudják megmondani, belépve a szobába, éppen mi szól. Mindkettő nagyon realisztikus és "művészi", a mérleg nyelve alig láthatóan billeg erra-arra.

Ebből,ki mit tanulhat a kábelek terén, azt nem tudom, talán azt, minden út rómába vezet, csak tudni kell,merre is van az a K*rva róma és hogy lehet oda eljutni :rolleyes: :smile53: (na jó, azért az ezüst kábelrendszer jobb és jobban szerepel az AA rendszerben is, a távolság tovább csökken, de fenének van annyi pénze :D )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2026.07.14., kedd 12:18-kor.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 573

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

asebestyen írta:
Ha kérdésed van: 20/3383456

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

MrCollector írta:
2026.07.14., kedd 09:51
revox írta:
2026.07.14., kedd 09:27
melyik V volt? gondolom,ez jó kérdés :D
Az újon, ami jelenleg kapható "AN-V 19 strand symmetrical 99,99% pure silver" felirat van. A nálam lévőn a "19 strand" ebből hiányzik.

A zene mindenhol ott van. Ami ebből hiányzik, az ott van a másikban.

De szívesen veszek felajánlásokat jobb AN kábel kipróbálására. :D

A rendszeremben ez volt a leggyengébb kábel, a többi biztos nem fogta vissza.
nem a jó vagy rossz kábel a kérdés, egy ezüst kábel illesztése kapcsán,hanem a rendszerszintű gondolkodás. ha rézdrótok közé teszed ezeket, ahhoz kellő -ezekkel eltöltött idő- gyakorlat kell. de inkább ne tegyük oda :D

ha 19,akkor 19, egy híján 20 :) az a Vx volt valamikor.

de ha nem AN-P dugó van rajta, akkor elvileg az nem mai AN-V, hacsak nem maszekban dugózta valaki költésghatékonyabban a kis dugóval. De ha nicsn ráírva a 19, az régebbi V. de nagyon nem érdekes. Ami lejött, az valid, mint írtam, nálam is ez történik a hálószobában. Az más kérdés, mi történik a nagyobb rendszerben, de oda meg elég kompromisszumos verzió a V, de sajnos a Vz is.
mert nincs a földön örök boldogság, vagy hogy is mondják a nagyok :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8206

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox írta:
2026.07.14., kedd 09:27
Az újon, ami jelenleg kapható "AN-V 19 strand symmetrical 99,99% pure silver" felirat van. A nálam lévőn a "19 strand" ebből hiányzik.

A zene mindenhol ott van. Ami ebből hiányzik, az ott van a másikban.

De szívesen veszek felajánlásokat jobb AN kábel kipróbálására. :D

A rendszeremben ez volt a leggyengébb kábel, a többi biztos nem fogta vissza.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára MrCollector 2026.07.14., kedd 09:56-kor.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

egyébként a leírásból, egyetlen dolog hiányzik: hol van a zene?
hajlamosak vagyunk hangokra koncerntrálni, meg "térre", de hol van a zene?

csak zárójeles rész, ami nem csorbítja a "teszt" érthetőségét
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

MrCollector írta:
Tegnap , hosszú várakozás után, sikerült végre meghallgatnom egy Audio Note AN-V RCA (GP-AG) kábelt saját, a fejhallgatós, rendszerben. Igen tudom, ez még nem AN-Vz vagy Vx és nem is egy Sootto. De a semmitől jobb. Szerintem itt köztünk már mindenki tudja, ez egy színezüst vezetőjű kábel.
Elsőre a kellemes, meleg jelzők jutottak eszembe. Semmiképpen sem a "fényes", világos, magas, vékony. Nem mondanám az AN-V-re, hogy fedett, inkább csak sima és enyhén lágy. Azonban mindez elég jó dinamikával párosul. Megjegyzem eddig egy színezüst kábelem volt, egy fejhallgató kábel. Kíváncsiságból vettem meg, de szinte nem is használom. Az már nekem egy kicsit unalmas, dinamikátlan. Az AN-V nem az.
Mindenképp szerettem volna összehasonlítani másik kábelekkel ezért megpróbáltam belőni azt az ársávot amibe el kell helyezkednie. Nem nagyon találtam, vagy nem kerestem elég sokáig, szerelt kábel árat. Alkatrészenként vásárolva kb. 340e Ft-ra jön ki jelenleg az 1m-es sztereo kivitel. Ennek megfelelően először egy azonos árú (350e Ft) kábellel hasonlítottam össze. A különbség "zongorázható" volt. A réz kábel jobb felbontást, nagyobb dinamikát és teret adott az AN-V-hez képest. Minden megfogottabb, pontosabb. A basszus mélyebbre megy, az AN-V kicsit folyósabb mélyéhez képest. A dobok hangja feszesebb, nem annyira puffogós, mintha a "bőrt" jobban megfeszítették volna rajta. Minden hang gyorsabbnak hat, a megindulások direktebbek. A közepek harapósabbak, tisztábbak az emberi hangokban is több a részlet. A zongora billenytyűi keményebben koppannak, a lecsengések tisztábbak. A magasak terén mutatkozik meg legjobban a felbontásbeli különbség. A cinek sistergősebbek, fémesebb hatásúak, légiesebbek.
Az AN-V tere nem annyira nagy, bár nem rossz, azonban a réz kábel egy szélesebb levegősebb színpadon mutat be mindent.
Ezek után kíváncsi voltam mi történik, ha egy olcsóbb (190e Ft) szintén réz kábellel ( a drágábbal megegyező márka) állítom szembe. Az előzőekben tapasztalt eltérések lényegében megmaradtak, de sokkal közelebb került egymáshoz a két kábel. Mondhatnám azt is, hogy itt már elég vájtfülűnek kell lenni ahhoz, hogy halljuk az eltéréseket.
Hogy tetszett-e a kábel? Végül is igen. Azonban a sajátjaimat nem cserélném le rá.
gondolkoztam, írjak e valamit,mert bár én se vagyok oda az AN-V-ért, de ennek más oka van: AN de inkább Kondo vonalon ez nem számít komoly kábelnek.... megrítam,kitöröltem, de ctrl-X funkciógombokkal, így itt van a végólapomon...
Kéretik éptójelleggel olvasni mindenkinek és tanuljon belőle, ne keresse a csomót katikán :rolleyes:

van kb 10 verziója és időben lépdelve előre azért egyre jobbak. de ami a fő szempont, egy új,aminek az árát nézted, már nem 13 vagy 14 elemi szálat tartalmaz,hanme 20 vagy 21-et, és mesterségesen öregített a vezető (lenyúlva a kondo KSL technológiát, csak az UK azt mondja,szulfátosítja az ezüstöt mesterségesen. az meg mikor szulfátosodik,ha öregszik,xal egykutya) ami a régi sorban már a Vx-nek felel meg és Kondoban a KSL technológiának, ez hangban is közelebb van a nyitottabb és "feszesebb", uniformizálhatóbb megszólaláshoz.
a régebbi AN-V használtpiaci ára kb 150ezer és kb pont ennyit is tud, itt érdemes keresni a megfejtést (listaára 100ezer volt, azt legalább tartja bőven).

egyébként egy ilyen ezüstdrótot nem lehet kiemelni és betenni egy rendszerbe (lehet.de kellő "gyakorlattal"). oda kell az ezüst tápdrót is (hangfaldrót itt nem játszik, de gondolom a fülesnek van vezetéke).

egyébként kb az jött le,aminek le kell jönnie. Pontosan ez történik nálam is, ha a hálószobahifibe bekötök egy ilyen drótot.

viszont ez az egész megtévesztő lehet. aki full ezüst kábelrendszert használ, ha rézdrótot kénytelen hallgatni, azt tapasztalja, csak kisebb mértkben, amit Te is megéltél, csak ez valójában olyan, mint a "több részlet" (ami hibás kifejezés) oltárán a lemezek nyomásakor dinamikakompressziót alkalmaznak, hogy az üssön oda az autórádión is. Valójában történik egy kis kompresszálás (nem mérhető dinamikakompresszió,de a kábelek ezen vislkedését kompresszálásnak hívja a szakma. Felbontás,sznímélység csökkenés lehet helyesebb lenne,de azt senki nem érti), amitól tisztább,nyersebb a történet. Most élem át,mert az új hangfalam bejáratós és hiánmyzik még egy ezüst hangfalkábel (több kell hozzá és csak egy szett van) a bekötéséhez (csak beszerezhetetlen jelenleg az ezüstpiaci válság miatt), így nem is erőltetem az ezüstöt, mert csak egy katyvasz lesz az egész. Jó-jó, csak hétvégén,amikor bekapcsoltam a full ezüst kábelrendszerrel a Furuyama hangfalat, azóta az új nem akar tetszeni, mert a réz nem ezüst, hogy rohadna meg :D (bár ebben a rendszerben éppen a CD egy régi QSSC AN-V-vel van bekötve, de pl az ezüst tápdrótot már nem komálja az erősítő, míg az be nem kerül mindenhnova és a hangfalkábel nem lesz ezüst)

de teljesen korrekt a teszt és leírásod, intő jel azoknak,akik egy szem AN-V-től várják a messiást: nem fog eljönni és ne is erőltessse senki, ha az első benyomása negatív, az később hatványozódni fog. (amit már párszor leírtam, de most legalább alá is van támasztva) :smile53:
halfnote.hu

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3426

Hozzászólás Szerző: tunerman »

MrCollector írta:
Tegnap , hosszú várakozás után, sikerült végre meghallgatnom egy Audio Note AN-V RCA (GP-AG) kábelt saját, a fejhallgatós, rendszerben. Igen tudom, ez még nem AN-Vz vagy Vx és nem is egy Sootto. De a semmitől jobb. Szerintem itt köztünk már mindenki tudja, ez egy színezüst vezetőjű kábel.
Elsőre a kellemes, meleg jelzők jutottak eszembe. Semmiképpen sem a "fényes", világos, magas, vékony. Nem mondanám az AN-V-re, hogy fedett, inkább csak sima és enyhén lágy. Azonban mindez elég jó dinamikával párosul. Megjegyzem eddig egy színezüst kábelem volt, egy fejhallgató kábel. Kíváncsiságból vettem meg, de szinte nem is használom. Az már nekem egy kicsit unalmas, dinamikátlan. Az AN-V nem az.
Mindenképp szerettem volna összehasonlítani másik kábelekkel ezért megpróbáltam belőni azt az ársávot amibe el kell helyezkednie. Nem nagyon találtam, vagy nem kerestem elég sokáig, szerelt kábel árat. Alkatrészenként vásárolva kb. 340e Ft-ra jön ki jelenleg az 1m-es sztereo kivitel. Ennek megfelelően először egy azonos árú (350e Ft) kábellel hasonlítottam össze. A különbség "zongorázható" volt. A réz kábel jobb felbontást, nagyobb dinamikát és teret adott az AN-V-hez képest. Minden megfogottabb, pontosabb. A basszus mélyebbre megy, az AN-V kicsit folyósabb mélyéhez képest. A dobok hangja feszesebb, nem annyira puffogós, mintha a "bőrt" jobban megfeszítették volna rajta. Minden hang gyorsabbnak hat, a megindulások direktebbek. A közepek harapósabbak, tisztábbak az emberi hangokban is több a részlet. A zongora billenytyűi keményebben koppannak, a lecsengések tisztábbak. A magasak terén mutatkozik meg legjobban a felbontásbeli különbség. A cinek sistergősebbek, fémesebb hatásúak, légiesebbek.
Az AN-V tere nem annyira nagy, bár nem rossz, azonban a réz kábel egy szélesebb levegősebb színpadon mutat be mindent.
Ezek után kíváncsi voltam mi történik, ha egy olcsóbb (190e Ft) szintén réz kábellel ( a drágábbal megegyező márka) állítom szembe. Az előzőekben tapasztalt eltérések lényegében megmaradtak, de sokkal közelebb került egymáshoz a két kábel. Mondhatnám azt is, hogy itt már elég vájtfülűnek kell lenni ahhoz, hogy halljuk az eltéréseket.
Hogy tetszett-e a kábel? Végül is igen. Azonban a sajátjaimat nem cserélném le rá.

Nem véletlenül van a trombita réz(ötvözetek)ből. :smile29:
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Különben ahogy haladunk felfelé a HiFi szamárlétrán :D , egyre jobban kihallatszik a réz(ötvözetek) hangzási balansza - pont úgy ahogy részletesen kifejtetted...talán nem mindig hallgatunk tűzoltózenekart. :smile53:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Snipi írta:
2026.07.14., kedd 08:57
Bocs nem tudom kihagyni : ha egy dob bőrét jobban megfeszíted, az magasabb hangot fog kiadni. :D
Bár ezt gondolom úgyis tudod ...
Igen, feszesebb a dob hangja, nem puffogós. Ezt írtam.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 692

Hozzászólás Szerző: Snipi »

MrCollector írta:
Bocs nem tudom kihagyni : ha egy dob bőrét jobban megfeszíted, az magasabb hangot fog kiadni. :D
Bár ezt gondolom úgyis tudod ...

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rock60 írta:
2026.07.13., hétf. 18:38
orion írta:
2026.07.13., hétf. 17:38

Nála ez inkább már rögeszme volt. Az ongaku inkább dc csatolt meghajtás és az RCA vt4c karaktere miatt szólt úgy nem feltétlenül az ezüst miatt. Egyszerűen csak kipróbálta szerintem amit adott esetben lehet, hogy ő is ii. vh. bombázók elektronikájában látott, mert ott is volt ezüst huzalos trafó...

Ha visszaolvasod nem azt írtam, hogy az ezüst nem lehet jobb, ne forgasd ki a szavaimat.

Az ezüst kábelnek általában picit nyitottabb, fényesebb a hangja, talán így lehetne megfogalmazni.
Irigylem revox türelmét és nyugalmát. :smile53:
Senki nem forgatta ki a szavaidat.

Szédítő, amilyen lesajnáló és kioktató módon tudod szavakba önteni valamiről, valakiről a véleményed.
Legyen az Kondo, fórumlakó, vagy a sakkozó galambok.
( Remélem, ez nem ragályos... gondolkodik.gif )

A rosszabbul sikerült ezüst kábelekre igaz lehet - ahogy ezt már többször kitárgyaltuk a múltban.
A jobbak minden szempontból jobbak a réznél. Talán így lehetne megfogalmazni. :D
Próbáld ki egyszer...
Nem sajnáltam le Kondót, de ha így gondolod legalább felbolydult a fórum, úgyis napi szinten belassul, ma még ráadásul áltehenészek is megjelentek. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
orion írta:

Nála ez inkább már rögeszme volt. Az ongaku inkább dc csatolt meghajtás és az RCA vt4c karaktere miatt szólt úgy nem feltétlenül az ezüst miatt. Egyszerűen csak kipróbálta szerintem amit adott esetben lehet, hogy ő is ii. vh. bombázók elektronikájában látott, mert ott is volt ezüst huzalos trafó...

Ha visszaolvasod nem azt írtam, hogy az ezüst nem lehet jobb, ne forgasd ki a szavaimat.

Az ezüst kábelnek általában picit nyitottabb, fényesebb a hangja, talán így lehetne megfogalmazni.

Szédítő, amilyen lesajnáló és kioktató módon tudod szavakba önteni valamiről, valakiről a véleményed.

A rosszabbul sikerült ezüst kábelekre igaz lehet - ahogy ezt már többször kitárgyaltuk a múltban.
A jobbak minden szempontból jobbak a réznél. Talán így lehetne megfogalmazni. :D
Próbáld ki egyszer...
Már. csak egy kérdésem maradt: mit jelent az, hogy fényesebb az ezüst hangja. De nem fontos kérdés,mert semmit,valami olvasott zagyvaság. A kard, az fényesebb, pl a láncnál (főleg, ha fénykard... na jó, offolom magam. Nemtom,mi volt az ebédben...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2026.07.13., hétf. 19:01-kor.
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1555

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:

Az viszont valóban tökmindegy, Riskát réz, ezüst,vagy bőrkorbáccsal vágom tőgyön, ha a tilosban legel, arrébb fog szökellni :rolleyes:
Minden virág virágozzék (csak Riska le ne legelje, de adok neki a teflonkorbáccsal)
Nem figyeltél, szerintem. gondolkodik.gif
A teflonszigetelésű ezüstkorbács ellen Riska fényesebb hangon fog tiltakozni. :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1555

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

orion írta:

Próbáld ki egyszer...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

orion írta:

Nála ez inkább már rögeszme volt. Az ongaku inkább dc csatolt meghajtás és az RCA vt4c karaktere miatt szólt úgy nem feltétlenül az ezüst miatt.

...
Ha visszaolvasod nem azt írtam, hogy az ezüst nem lehet jobb, ne forgasd ki a szavaimat. Hanem azt, hogy a hangjában a dc csatolás (A2 miatt) és a csőválasztás (vt4c) miatt volt olyan amilyen, az ezüst inkább csak a fűszer volt. Az ezüst kábelnek általában picit nyitottabb, fényesebb a hangja, talán így lehetne megfogalmazni.
Az a baj a bukott tehenészekkel, a szövegértéssel is problémájuk van.

És, persze, értetlenek, mert itt még a DC csatolás és csőhasználat miatt az ami, utána meg a trafó miatt, ami ha ezüst, ha réz, már mindegy, csak a papír az legyen, ami. (Csak akkor azok a K*rva Neirok miért szóltak máshogy rézzel és ezüsttel? Vagy egy AN Jinro miért szól máshogy, mint egy Ongaku Kensei? Első is az Ongaku Kensei kapcsolása, csak pórias rezekkel ezüst helyett)

Egyébként egy ismerősöm volt annyira puncsos Kondonál, kapott ilyen trafókat, persze pénzért. Nem jött össze, vett egy Ongakut. De legalább megpróbálta.

Az viszont valóban tökmindegy, Riskát réz, ezüst,vagy bőrkorbáccsal vágom tőgyön, ha a tilosban legel, arrébb fog szökellni :rolleyes:

De csak vicceskedem, mintázva, hogy hülyeséget bárki le tud írni büntetlenül :rolleyes:

Minden virág virágozzék (csak Riska le ne legelje, de adok neki a teflonkorbáccsal)
halfnote.hu

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

"még egy apró gondolat: amikor pl az említett Ongaku megépült, Kondo azonnal megosztotta a kapcsolási rajzát, hogy bárki megépíthesse magának. Találkoztam néhány épített "kondoval", de alapvetően olyan messziről szagolták az eredeti hangját, amit nehéz lenne meghatározni. Kb annyira, hogy nem érték el egy Qvortrup féel AN OTO muzikalitását se. "

Ez is azt bizonyítja, hogy a trafó rengeteget számít, hiába volt meg nekik a kapcsolás, a trafó tekercselési struktúráját nem ismerték, így azt nem is tudták lemásolni és a Kondo-féle gondolom japán trafópapír szigetelést sem. Emiatt még ezüst huzallal sem szólt volna ugyanúgy, a csövek gyártójáról nem is beszélve, már a GE és másképp szól ugyanabban a munkapotban, mint pl. az RCA.

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

revox írta:
2026.07.13., hétf. 17:27
orion írta:
2026.07.13., hétf. 17:17
revox írta:
2026.07.13., hétf. 17:05

a suttyója, "hisz" a kábelekben :D
Nála ez inkább már rögeszme volt. Az ongaku inkább dc csatolt meghajtás és az RCA vt4c karaktere miatt szólt úgy nem feltétlenül az ezüst miatt. Egyszerűen csak kipróbálta szerintem amit adott esetben lehet, hogy ő is ii. vh. bombázók elektronikájában látott, mert ott is volt ezüst huzalos trafó, ezt egy tanáromtól tudom, aki gyerekkorában összeszedett ilyet roncsokból de nyilván nem hang miatt, hanem talán a nagyfrekvenciás skin hatás miatt talán az éjszakai infra képalkotó rendszer része volt.
ez ott látszik megbukni, hogy volt lehetőségem (saját rendszerben) meghallgatni 3 féle Neiro erősítőt (generációk), ami szintén Kondo keze munkája volt, de réz kimenőtrafóval és több ponton réz alaktrészekkel, majd az ezek alapján fejlesztett Sougát, aminek már amit lehetett, ezüsttel oldottak meg (kimenőt is) és az "ég és föld" túlzás lenne, mert ha valaki csak félórára közelébe került egy Neorinak, lefoxta a bokáját, de jobb volt az ezüstökkel megtömött Souga.

aztán, az se volt mindegy, hogy ezeket a berendezéseket réz, vagy ezüstkbelekkel használtuk. Sőt, még házon belül is, pl egy KSL Vz és KSL LP ezüstvezték között is érzhetünk, akár markánsnak mondható különbséget is egy adot rendszerben, akár Kondo, akár más.

de ez is csak egy vélemény, de elméleti síkon semmiképp nem leledzik, mert mint említettem, azt se tudom ,miért világít a "villanykörte", ha felkapcsolom a lámpát :D (jó ,oké, nem körte, izzó) . másodsorban, mindenki úgy nyugtatja magát, hogy az oszlop tetején ül, ahogy kedve tartja, demokrácia van :smile53:

még egy apró gondolat: amikor pl az említett Ongaku megépült, Kondo azonnal megosztotta a kapcsolási rajzát, hogy bárki megépíthesse magának. Találkoztam néhány épített "kondoval", de alapvetően olyan messziről szagolták az eredeti hangját, amit nehéz lenne meghatározni. Kb annyira, hogy nem érték el egy Qvortrup féel AN OTO muzikalitását se.
Ha visszaolvasod nem azt írtam, hogy az ezüst nem lehet jobb, ne forgasd ki a szavaimat. Hanem azt, hogy a hangjában a dc csatolás (A2 miatt) és a csőválasztás (vt4c) miatt volt olyan amilyen, az ezüst inkább csak a fűszer volt. Az ezüst kábelnek általában picit nyitottabb, fényesebb a hangja, talán így lehetne megfogalmazni.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

orion írta:
2026.07.13., hétf. 17:17
revox írta:
orion írta:
2026.07.13., hétf. 16:57
Kondó bácsi vonala meg annyiban más, hogy ő mindenből a legjobbra törekedett és mivel az ezüstnél nem talált jobb vezetőt, így arra szavazott. :D
Nála ez inkább már rögeszme volt. Az ongaku inkább dc csatolt meghajtás és az RCA vt4c karaktere miatt szólt úgy nem feltétlenül az ezüst miatt. Egyszerűen csak kipróbálta szerintem amit adott esetben lehet, hogy ő is ii. vh. bombázók elektronikájában látott, mert ott is volt ezüst huzalos trafó, ezt egy tanáromtól tudom, aki gyerekkorában összeszedett ilyet roncsokból de nyilván nem hang miatt, hanem talán a nagyfrekvenciás skin hatás miatt talán az éjszakai infra képalkotó rendszer része volt.
ez ott látszik megbukni, hogy volt lehetőségem (saját rendszerben) meghallgatni 3 féle Neiro erősítőt (generációk), ami szintén Kondo keze munkája volt, de réz kimenőtrafóval és több ponton réz alaktrészekkel, majd az ezek alapján fejlesztett Sougát, aminek már amit lehetett, ezüsttel oldottak meg (kimenőt is) és az "ég és föld" túlzás lenne, mert ha valaki csak félórára közelébe került egy Neorinak, lefoxta a bokáját, de jobb volt az ezüstökkel megtömött Souga.

aztán, az se volt mindegy, hogy ezeket a berendezéseket réz, vagy ezüstkbelekkel használtuk. Sőt, még házon belül is, pl egy KSL Vz és KSL LP ezüstvezték között is érzhetünk, akár markánsnak mondható különbséget is egy adot rendszerben, akár Kondo, akár más.

de ez is csak egy vélemény, de elméleti síkon semmiképp nem leledzik, mert mint említettem, azt se tudom ,miért világít a "villanykörte", ha felkapcsolom a lámpát :D (jó ,oké, nem körte, izzó) . másodsorban, mindenki úgy nyugtatja magát, hogy az oszlop tetején ül, ahogy kedve tartja, demokrácia van :smile53:

még egy apró gondolat: amikor pl az említett Ongaku megépült, Kondo azonnal megosztotta a kapcsolási rajzát, hogy bárki megépíthesse magának. Találkoztam néhány épített "kondoval", de alapvetően olyan messziről szagolták az eredeti hangját, amit nehéz lenne meghatározni. Kb annyira, hogy nem érték el egy Qvortrup féel AN OTO muzikalitását se.
halfnote.hu

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

revox írta:
orion írta:
Kondó bácsi vonala meg annyiban más, hogy ő mindenből a legjobbra törekedett és mivel az ezüstnél nem talált jobb vezetőt, így arra szavazott. :D
Nála ez inkább már rögeszme volt. Az ongaku inkább dc csatolt meghajtás és az RCA vt4c karaktere miatt szólt úgy nem feltétlenül az ezüst miatt. Egyszerűen csak kipróbálta szerintem amit adott esetben lehet, hogy ő is ii. vh. bombázók elektronikájában látott, mert ott is volt ezüst huzalos trafó, ezt egy tanáromtól tudom, aki gyerekkorában összeszedett ilyet roncsokból de nyilván nem hang miatt, hanem talán a nagyfrekvenciás skin hatás miatt. A trafó talán az éjszakai infra képalkotó rendszer része volt.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

orion írta:
halfnote.hu

orion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

revox írta:
2026.07.13., hétf. 16:44
tunerman írta:
2026.07.13., hétf. 16:39
...de ez mitől teflon? mert elvileg silver platted copper....

Revi!
Nagyon nem akarok a MIL-27500 vezetékek/kábelek típusainak a kódolási rendszerébe belemenni, de beteszek fotót egy 3 eres, sodrott, ezüstözött rézből készült kábelről, ami ezüstözött árnyékolással és teflon szigeteléssel van kivitelezve.
A 3 vezeték között végigfut egy papírcsík, amelyen időnként ott van az adott kábel szerkezetének és anyagainak az azonosítását segítő kódrendszere. :smile53:
TJ.
Amennyiben a teljes MIL-DTL-27500 kábel és vezeték szabványrendszer érdekel, akkor kérdezd meg az AI-t, mindent elmagyaráz.
ennyire nem,de ezüstözött teflon kábel? lehet én vagyok buta (ami nem kizárt), azt hittem a teflon szigetel, de ezt tényleg nem tudom,azért kérdezem... mittudomáén mik ezek a jelek :D nekem csak ez szúrt szemet (telfon kábel.. nem mondtam,hogy ne lenne esetleg jó), de töröltem is,hogy ne akasszam a bulit, de nem időben,úgy látszik :D

edit: olvasni se tudok, oda is írtad, hogy ezüstözött rézkábel,... akkor nem teflon kábel, ... Nekem csak a telfon kábelen akadt meg a szemem és nem tudtam, holmaradtam le... :smile53: :smile53: :smile53:
A repülőgép/űripar/hadiipar nem használhat olyan szigetelőt, ami szétolvad egy zárlattól, mert az katasztrófa lenne pl. egy repülőgépen. Fontos a jó kontaktus és vezetőképesség, ezért galvanizálják ezüsttel a külső réteget, mert korrózió esetén az ezüst oxid is vezet, de a réz oxid meg nem. A teflon mint anyag ráadásul mindig is drága volt, így többnyire csak ők tudták megfizetni. Kondó bácsi vonala meg annyiban más, hogy ő mindenből a legjobbra törekedett és mivel az ezüstnél nem talált jobb vezetőt, így arra szavazott. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tunerman írta:
2026.07.13., hétf. 16:39
...de ez mitől teflon? mert elvileg silver platted copper....

Revi!
Nagyon nem akarok a MIL-27500 vezetékek/kábelek típusainak a kódolási rendszerébe belemenni, de beteszek fotót egy 3 eres, sodrott, ezüstözött rézből készült kábelről, ami ezüstözött árnyékolással és teflon szigeteléssel van kivitelezve.
A 3 vezeték között végigfut egy papírcsík, amelyen időnként ott van az adott kábel szerkezetének és anyagainak az azonosítását segítő kódrendszere. :smile53:
TJ.
Amennyiben a teljes MIL-DTL-27500 kábel és vezeték szabványrendszer érdekel, akkor kérdezd meg az AI-t, mindent elmagyaráz.
ennyire nem,de ezüstözött teflon kábel? lehet én vagyok buta (ami nem kizárt), azt hittem a teflon szigetel, de ezt tényleg nem tudom,azért kérdezem... mittudomáén mik ezek a jelek :D nekem csak ez szúrt szemet (telfon kábel.. nem mondtam,hogy ne lenne esetleg jó), de töröltem is,hogy ne akasszam a bulit, de nem időben,úgy látszik :D

edit: olvasni se tudok, oda is írtad, hogy ezüstözött rézkábel,... akkor nem teflon kábel, ... Nekem csak a telfon kábelen akadt meg a szemem és nem tudtam, holmaradtam le... :smile53: :smile53: :smile53:
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”