1. A stílusod alapján nem is érdekel. Az írásaid alapján meg el tudom képzelni.orion írta: ↑2026.07.13., hétf. 11:061. Nem ismersz, nem tudsz róla semmit, kor vagy tapasztalat és ez így is marad, nem célom, hogy képbe hozzalak. Itt a fórum posztok száma és lájkok száma irreleváns. Nem fórumoztam inkább csináltam.
2. Előszőr a rendszer elemeit hozom azonos minőségi szintre. Nem a tápkábel a legfontosabb. Nem félek pl. a hangváltóban az alkatrészek minőségi cseréjétől vagy az erősítő hangot javító módosításaitól. Tőled ilyet eddig nem láttunk, csak csőcserebere meg kábelek dugdosása.
3. Ha már DAC, ott sem a tápkábel a legfontosabb láncszem, hanem a tápszűrés minősége. Pl. nálam +12Vdc megy be egy telco ipari tápból, tisztességes szűrés + emc szűrés. De gondolkodtál már a dc betáp kábel végén ferritgyűrűben, mert ez pl. sokkal többet számít a külső zajok (wifi, bt, gsm, kapcsolási zajok szemete) megfogásában, mint a kábel. Mert a zaj jittert okoz. Ez megy be 2x 33000uF szűrés (egy erősítő is megirigyelné). Ebből a hatalmas stabil "tartályból" van előállítva a dac-nak a stabilizált +5Vdc.
4. A tápkábel gyakran akkor szokott előkerülni, amikor a user érzi, hogy valami nem jó a szarul szóló rendszeren és jobb ötlet híján jön a drága kábelcserebere, meg a csatlakozók, mert megpróbál minden szalmaszálba kapaszkodni.
5. A legutóbb, amit a modern csövek fényezésével előadtál az vicces volt. Majd ha esetleg már láttál olyat, aki hallott a ruszki és kínai csodákon kívül olyan régi gyártásúakat is, amit mások esetleg életükben nem fognak már látni. Vagy a gyártásuk lépéseibe is beleolvastál, így tudod, hogy az újakból mit spóroltak ki és a qualiton csöves vonalon kívül valódi hang is megfordul a környezetedben, akkor talán lényeges lesz az irományod.![]()
2. És miből gondolod, hogy más nem így csinálja??? Én nem fogom bántani a cuccaim belsejét. Így is tetszenek. A csöves témáról akadj már le itt. Gyere oda, ahol az a főtéma.
3. A tápszűrőből nekem tápkábel megy a dac-ba. Viszont a DC kábel ugyan úgy számít, és nem csak a filléres ferrit gyűrű miatt, amit egyébként egyes gyártók tápkábeleken is használnak. De ha filléres digitális kábel megy a dac-odba, akkor a tápolásod elveszti az értelmét.
4. A tápkábel akkor kerül elő mikor áram alá helyezel egy készüléket. Mindegy milyen, a tápkábel minősége számítani fog.
5. Ennek tudod hol a helye igaz? Majd, ha összehasonlítottad a saját erősítőidet egy Qualiton-al, akkor talán valamennyire mérvadó lehet a véleményed.