Hát van egy pár rendszerem. A "zeneszobában" 4, ezek "komolyabbak" - legalábbis nekem - , a nappalinak kinevezett szobában 3, ebből 2 ami "jobb" (Rotel-Heybrook és Arcam-Triangle ilyesmi ... ) és a hálóban 1, bár azt csak háttérzajozásra használom, főleg a köcsög felettem lakó szomszéd zajongásának elnyomása céljából. (A hálót használom "irodának" is.)wasiliy888 írta: ↑Tegnap, 12:22Irigylésre méltó helyzetben vagy. Vannak, akik úgy hallgatnak zenét, pl akitől vettem a dac/előfokomat, hogy péntek délután hazaérnek munkából, belökik a hifit, és vasárnap estig megy folyamatosan rajta valami, halkan. Amikor leül elé, akkor tekeri fel a hangerőt, választ műsort, majd megint vissza halkítva megy rajta egy rádió, vagy ilyesmi.Snipi írta: ↑Tegnap, 11:43
Igen igaz. Szerencsére külön (nagyképűen szólva : dedikált) zenedühöngő szobám van, így amíg ez a "járatás" megy, ... "zeneszoba" ajtó becsuk ... , és tudok mást csinálni (pl. visszafeküdni, és még durmolni 1-2 órát) ...
(Mert általában ezt a beizzítást hétvégén - meg ha szabizás alatt itthon döglök - reggel szoktam ... munka közben "viszonylag" ritkán hallgatok "leülősen" zenét ... valszeg. úgy rúgnának ki mint macskát .... )
Ez persze, nem túl környezetbarát, meg erősebben használódnak az alkatrészek. Mondjuk, egy kondenzátor, aminek az élettartama 20000 óra, hamar el tud fogyni. Főleg, ha még erősen melegszik is az erősítő. Ami jó a végfok tranzisztornak, mert alacsonyabb a torzítása több nagyságrenddel, a kondi viszont fele annyi üzemórát bír csak.
Tudom pszichiátriai eset vagyok, de gyerekkori álmom volt a sok hifi-rendszer. Jó oldala az, hogy nem sokat vannak használva (felváltva rongálom őket) így remélhetőleg már addig működni fognak, amíg el nem patkolok. Ami már csak azért is jó lenne, mert kb. 20 évig szívtam azzal, hogy olyan rendszereket rakjak össze amiket szívesen hallgatok, olyan a hangjuk. (Tudom, szar mind ... )