Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 700

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: Snipi »

wasiliy888 írta:
Tegnap, 12:22
Snipi írta:
Tegnap, 11:43

Igen igaz. Szerencsére külön (nagyképűen szólva : dedikált :D ) zenedühöngő szobám van, így amíg ez a "járatás" megy, ... "zeneszoba" ajtó becsuk ... , és tudok mást csinálni (pl. visszafeküdni, és még durmolni 1-2 órát) ... :D (Mert általában ezt a beizzítást hétvégén - meg ha szabizás alatt itthon döglök - reggel szoktam ... munka közben "viszonylag" ritkán hallgatok "leülősen" zenét ... valszeg. úgy rúgnának ki mint macskát .... )
Irigylésre méltó helyzetben vagy. Vannak, akik úgy hallgatnak zenét, pl akitől vettem a dac/előfokomat, hogy péntek délután hazaérnek munkából, belökik a hifit, és vasárnap estig megy folyamatosan rajta valami, halkan. Amikor leül elé, akkor tekeri fel a hangerőt, választ műsort, majd megint vissza halkítva megy rajta egy rádió, vagy ilyesmi.
Ez persze, nem túl környezetbarát, meg erősebben használódnak az alkatrészek. Mondjuk, egy kondenzátor, aminek az élettartama 20000 óra, hamar el tud fogyni. Főleg, ha még erősen melegszik is az erősítő. Ami jó a végfok tranzisztornak, mert alacsonyabb a torzítása több nagyságrenddel, a kondi viszont fele annyi üzemórát bír csak.
Hát van egy pár rendszerem. A "zeneszobában" 4, ezek "komolyabbak" - legalábbis nekem - , a nappalinak kinevezett szobában 3, ebből 2 ami "jobb" (Rotel-Heybrook és Arcam-Triangle ilyesmi ... ) és a hálóban 1, bár azt csak háttérzajozásra használom, főleg a köcsög felettem lakó szomszéd zajongásának elnyomása céljából. (A hálót használom "irodának" is.)
Tudom pszichiátriai eset vagyok, de gyerekkori álmom volt a sok hifi-rendszer. Jó oldala az, hogy nem sokat vannak használva (felváltva rongálom őket) így remélhetőleg már addig működni fognak, amíg el nem patkolok. Ami már csak azért is jó lenne, mert kb. 20 évig szívtam azzal, hogy olyan rendszereket rakjak össze amiket szívesen hallgatok, olyan a hangjuk. (Tudom, szar mind ... )

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Snipi írta:
Tegnap, 11:43

Igen igaz. Szerencsére külön (nagyképűen szólva : dedikált :D ) zenedühöngő szobám van, így amíg ez a "járatás" megy, ... "zeneszoba" ajtó becsuk ... , és tudok mást csinálni (pl. visszafeküdni, és még durmolni 1-2 órát) ... :D (Mert általában ezt a beizzítást hétvégén - meg ha szabizás alatt itthon döglök - reggel szoktam ... munka közben "viszonylag" ritkán hallgatok "leülősen" zenét ... valszeg. úgy rúgnának ki mint macskát .... )
Irigylésre méltó helyzetben vagy. Vannak, akik úgy hallgatnak zenét, pl akitől vettem a dac/előfokomat, hogy péntek délután hazaérnek munkából, belökik a hifit, és vasárnap estig megy folyamatosan rajta valami, halkan. Amikor leül elé, akkor tekeri fel a hangerőt, választ műsort, majd megint vissza halkítva megy rajta egy rádió, vagy ilyesmi.
Ez persze, nem túl környezetbarát, meg erősebben használódnak az alkatrészek. Mondjuk, egy kondenzátor, aminek az élettartama 20000 óra, hamar el tud fogyni. Főleg, ha még erősen melegszik is az erősítő. Ami jó a végfok tranzisztornak, mert alacsonyabb a torzítása több nagyságrenddel, a kondi viszont fele annyi üzemórát bír csak.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

wasiliy888 írta:
Tegnap, 11:20
Snipi írta:
Tegnap, 11:00
trane írta:
Tegnap, 10:12

minden bizonnyal ugyanazért, ami okán kell a bemelegítés/újra- vagy bejáratás a pl. erősítőknek :rolleyes: > ui. a cső is egy alkatrész (amiből garmadával van a készülékekben, ergo, tkp. azokat melegíted/járatod ˙{adott esetben újra} be) leborulok.gif
Nekem egyszer egy "írástudó" barátom (kollégám, aki barátom is) valami "nyugalmi áramokról" magyarázott, hogy az játszik közbe ebben a 2-24-72 órás "járatásban" de én nem értettem, mert nekem olyan volt mintha kínaiul beszélt volna ... :D
A nyugalmi áramnak ehhez nincs köze véleményem szerint. Tudomásom szerint ennek leginkább abban van szerepe, egy AB-osztályú tranzisztoros erősítőben például, hogy a nullátmeneti torzítás ne jöjjön létre. Egy nagyon kis áramról van szó, ami vezérlőjel hiányában a végerősítő tranzisztort nem engedi lezárni, pont amiatt, hogy az előbb említett torzításfajtát el lehessen kerülni. De a hozzáértők majd kijavítanak, ha nem jól mondom. Az A-osztályúaknál pedig mindig a maximális áram folyik a végtranzisztorokon, ami vezérlőjel hiányában hővé alakul. Ennek van a hangzásra gyakorolt hatása is.
De az erősítő bemelegedésével kapcsolatban azt vettem észre, hogy nem elegendő csupán bekapcsolni (legyen szó bármilyen típusról), sokkal jobb, ha szól is rajta valami. Mert úgy melegszik be igazán, vagy jobban. És ez gyakran több óra bizony.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2874

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

-CB- írta:
Tegnap, 08:52
Igen, többnyire kell minimum fél óra minden vasnak, hogy a legjobbját nyújtsa. Mondjuk az A osztály eleve ennyi alatt melegszik be.
Másrészt kell a fülünknek is fél óra, hogy kompenzálja az esetleges hangzásbeli egyenetlenségeket...
Rég nem üzemelt dolgoknál akár 80 óra járatás is elkél.
A legmeglepőbb az volt számomra, hogy régi, használt, de egy ideje használaton kívüli csövek hangja hogy le tud ülni.
nagyon jó cimbim Jadis Orchestra-t vásárolt,használt példányt amely nem volt használva,jó pár hónapig,és panaszkodott rá hogy sehogysem szól.....7 nap/24h égetés után,végre megszólalt ahogyan kell.. ;)
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Snipi írta:
Tegnap, 11:00
trane írta:
-CB- írta:
...A legmeglepőbb az volt számomra, hogy régi, használt, de egy ideje használaton kívüli csövek hangja hogy le tud ülni.
minden bizonnyal ugyanazért, ami okán kell a bemelegítés/újra- vagy bejáratás a pl. erősítőknek :rolleyes: > ui. a cső is egy alkatrész (amiből garmadával van a készülékekben, ergo, tkp. azokat melegíted/járatod ˙{adott esetben újra} be) leborulok.gif
Nekem egyszer egy "írástudó" barátom (kollégám, aki barátom is) valami "nyugalmi áramokról" magyarázott, hogy az játszik közbe ebben a 2-24-72 órás "járatásban" de én nem értettem, mert nekem olyan volt mintha kínaiul beszélt volna ... :D
A nyugalmi áramnak ehhez nincs köze véleményem szerint. Tudomásom szerint ennek leginkább abban van szerepe, egy AB-osztályú tranzisztoros erősítőben például, hogy a nullátmeneti torzítás ne jöjjön létre. Egy nagyon kis áramról van szó, ami vezérlőjel hiányában a végerősítő tranzisztort nem engedi lezárni, pont amiatt, hogy az előbb említett torzításfajtát el lehessen kerülni. De a hozzáértők majd kijavítanak, ha nem jól mondom. Az A-osztályúaknál pedig mindig a maximális áram folyik a végtranzisztorokon, ami vezérlőjel hiányában hővé alakul. Ennek van a hangzásra gyakorolt hatása is.
De az erősítő bemelegedésével kapcsolatban azt vettem észre, hogy nem elegendő csupán bekapcsolni (legyen szó bármilyen típusról), sokkal jobb, ha szól is rajta valami. Mert úgy melegszik be igazán, vagy jobban. És ez gyakran több óra bizony.
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

trane írta:
-CB- írta:
...A legmeglepőbb az volt számomra, hogy régi, használt, de egy ideje használaton kívüli csövek hangja hogy le tud ülni.

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3036

Hozzászólás Szerző: trane »

-CB- írta:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1425

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Igen, többnyire kell minimum fél óra minden vasnak, hogy a legjobbját nyújtsa. Mondjuk az A osztály eleve ennyi alatt melegszik be.
Másrészt kell a fülünknek is fél óra, hogy kompenzálja az esetleges hangzásbeli egyenetlenségeket...
Rég nem üzemelt dolgoknál akár 80 óra járatás is elkél.
A legmeglepőbb az volt számomra, hogy régi, használt, de egy ideje használaton kívüli csövek hangja hogy le tud ülni.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem van csöves erősítőm is meg félvezetős is. Mindkettő hangján nagyon sokat dob, ha hallgatás előtt kb. 2 órát "csak úgy" be van kapcsolva. Az okát nem tudom. A "nagyon sokat" azt jelenti, hogy tényleg nagyon sokat. (Aztaaa effektus :D ).
Állítólag van még két ilyen "hangminőség javulás" 1. 24 óra után és egy 72 óra után. Ezt a kettőt még nem próbáltam. Csöves erősítő esetén szerintem nem is javasolt. (Bár aki szereti a kánikulát a kecóban, meg nem számít a villanyszámla ... :D )
Nekem volt pl. olyan félvezetős erősítőm (Etalon Suprampli) ami "kikapcsolt" állapotban (távirányítóról) igazából ki se kapcsolt (van a hátulján egy "főkapcsoló"), csak levette a bemenetről a jelet. (Szvsz. ezt tonne73 is meg tudná erősíteni.) Vannak olyan ismerőseim akik ki se kapcsolják a félvezetős erősítőjüket. (Nem A osztály.) Szerintem nem véletlenül.
Szóval ez a "hallgatás előtti járatás, bemelegítés" nem feltétlen a csövek bemelegítését jelenti.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

joseph66 írta:
2026.07.18., szomb. 15:56

Köszönöm a választ, de a csöveshez nem értek. Úgy tudom, hogy eleve meg kell várni, amíg bemelegszik, de többet tényleg nem értek hozzá. Ezért nem gondolkodom csöves erősítőn.
Ha a csövek felfűtési idejére gondolsz bekapcsolást követően, az csak néhány másodpercet szokott igénybe venni. Amúgy mindenféle erősítő hangjának jót tesz ha bemelegszik.

joseph66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: joseph66 »

arzachel írta:
2026.07.18., szomb. 15:08
joseph66 írta:
2026.07.17., pén. 21:47
Helló!
Próbálom alakítani a rendszeremet a hallásomhoz.
Úgy döntöttem, lecserélem a DAC-ot Eversolo DMP-A8-ra és hozzá egy végfokra.
Milyen végfokot javasoltok?
Ezeket szeretném:
Lineáris teljesítmény, alacsony zaj, elég erő, ha lehet fekete, trigger kimenet.

A következőket néztem:
Cambridge Audio Edge W bemutató darab = 2799 EUR kb. 1m HUF (nem fekete)
Eversolo AMP F10 új = 1790 EUR kb. 650.000 HUF
NAD M22 V2 használt = 1599 EUR kb. 600.000 HUF
NAD C 298 új = 2500 EUR kb. 900.000 HUF (zajban kicsit rosszabb)

Legyen egyelőre a Harbeth C7 hangfal.

Mit javasolnátok? Más is szóba jöhet, 1m HUF-ig.

Esetleg ha érdekel : https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=227204
Köszönöm a választ, de a csöveshez nem értek. Úgy tudom, hogy eleve meg kell várni, amíg bemelegszik, de többet tényleg nem értek hozzá. Ezért nem gondolkodom csöves erősítőn.
Emotiva XSP-1 GEN2 előfok - Gustard X26III streamer+DAC - Pro-Ject CD Box DS CD lejátszó - Harbeth C7ES-3 XD hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - 2xEzüst OCC XLR - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 823

Hozzászólás Szerző: arzachel »

joseph66 írta:
Helló!
Ezeket szeretném:
Lineáris teljesítmény, alacsony zaj, elég erő, ha lehet fekete, trigger kimenet.

A következőket néztem:

Esetleg ha érdekel : https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=227204
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3549
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

joseph66 írta:
Helló!
Ezeket szeretném:

A következőket néztem:

A fentiek közül messze az Edge W a legjobb hang, ha az is érdekel.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

joseph66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: joseph66 »

Helló!
Ezeket szeretném:

A következőket néztem:

Emotiva XSP-1 GEN2 előfok - Gustard X26III streamer+DAC - Pro-Ject CD Box DS CD lejátszó - Harbeth C7ES-3 XD hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - 2xEzüst OCC XLR - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

GTomi írta:
2026.07.16., csüt. 14:48
keko írta:
2026.07.15., szer. 19:49
Mennyit érhet manapság egy SANSUI QA 7000 erősítő magyarországon?
Szvsz állapottól függő, fel kell-e újítani, vagy már fel van újítva, de érdemes hifishark-ot nézni a kb. ár miatt, illetve google helyett most már a AI-t kérdezgetni :)

(egyik ai összegzés:
Ha most szeretne vásárolni, a készülék beszerzése valószínűleg csak külföldről (Németország, Hollandia) lehetséges, ahol a hirdetések 650–995 EUR (kb. 260.000–400.000 Ft) sávban mozognak. Magyarországi "készpénzes" átvétel esetén a eladók valószínűleg a 350.000 Ft körüli árat céloznák meg a ritkaságra hivatkozva.")
Igen, nagyjából 1000 Euro körül van az értéke, ha nem karcos, nincs leütve, és műszakilag is rendben van.
A valódi értéke a ritkaságából fakad, kevés ilyen kvadrofón kütyü maradt fenn mára, annak éri meg, akit ez izgat, sztereó erősítőként ennyiért jobbakat is lehet kapni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Hozzászólás Szerző: GTomi »

keko írta:
2026.07.15., szer. 19:49
Szvsz állapottól függő, fel kell-e újítani, vagy már fel van újítva, de érdemes hifishark-ot nézni a kb. ár miatt, illetve google helyett most már a AI-t kérdezgetni :)

(egyik ai összegzés:
Ha most szeretne vásárolni, a készülék beszerzése valószínűleg csak külföldről (Németország, Hollandia) lehetséges, ahol a hirdetések 650–995 EUR (kb. 260.000–400.000 Ft) sávban mozognak. Magyarországi "készpénzes" átvétel esetén a eladók valószínűleg a 350.000 Ft körüli árat céloznák meg a ritkaságra hivatkozva.")
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

keko
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: keko »

selkino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: selkino »

trane írta:
2026.07.12., vas. 20:01
selkino írta:
2026.07.12., vas. 19:50
Sziasztok!

Adás-vétel alforumban lehet "keresek" hirdetést is feladni?...
igen, itt :rolleyes: > viewforum.php?f=117
köszönöm!

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3036

Hozzászólás Szerző: trane »

selkino írta:
2026.07.12., vas. 19:50
Sziasztok!

Adás-vétel alforumban lehet "keresek" hirdetést is feladni?...
igen, itt :rolleyes: > viewforum.php?f=117

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

selkino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: selkino »

Sziasztok!

Adás-vétel alforumban lehet "keresek" hirdetést is feladni?

Heybrook HB1-emhez keresek Creek erősítőt.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2874

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

köszi mindenkinek :smile32: ...én konkrétan az MF M6si500 lettem volna kiváncsi,de közben sikerült leveleznem topictársunkal,akinek több példánya volt,több helyszinen használta,és nem volt vele gond sehol sem ;) ...de tárgytalan már a téma az M6Si500-al kapcsolatban,haverom döntése az, hogy inkább szervizelteti az MF F15-sét :smile53:
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

-CB- írta:
2026.07.05., vas. 07:40
wasiliy888 írta:
2026.07.04., szomb. 21:17
dixie-chicken írta:
2026.07.01., szer. 08:05
Hali mindenkinek,gyors kérdés,haverom részére..bizonyos körökben (?) az a hir járja,hogy a Musical Fidelity M6Si500,használat közben "zajos,búg a trafó"...OK,nekem is voltak készülékeim ahol ez jelen volt,de kb 1m távolságrol,ez ha szólt a zene,ez már nem volt hallható...tapasztalatok/vélemények?

köszi :smile53:
Az említett készülékkel kapcsolatban nem, de egyébkent mintha lett volna már ez téma valamely másik topikban. És úgy emlékszem, hogy inkább a környezettől függő. Nem annyira a lakás, vagy házban lévő többi fogyasztó által a hálózatra visszajuttatott zaj mennyiségétől, hanem inkább környék, utca fogyasztói által. Tehát a helyi villamosművek a hálózaton eszközölt fejlesztéseitől lehet remélni a megszűnését, mérséklődését. Persze, lehet hogy egy jócskán alulgerjesztett, többszörösen árnyékolt, gyantával vagy más rezgéscsillapítóval kiöntött táptrafóval szerelt készülék kevésbé érzékeny rá. De ebben nem vagyok kompetens, talán istván01 meg tudná mondani.
Úgy tudom a toroid trafó az egyenfeszültségtől zúg. Tehát ha megvaltozik a földpotenciál. Nálam nincs fi relé, meg elég vacak a hálózat, ha bekapcsol a boyler, zúg a router analóg tápja.
Ez nem a földpotenciáltól függ. A 230 Voltos hálózati tápfeszültség un. DC komponense a tiszta szinuszjel torzulásától keletkezik, amelyet jellemzően bizonyos ipari elektromos gépek, háztartási nagyfogyasztók asszimetrikus terhelése okoz. Úgy érdemes elképzelni, hogy a tiszta szinusz jel esetén a görbe felső része alatti terület (a szinuszjel határozott integráltja 0 és 180 fok között) és a görbe alsó része alatti terület (a szinuszjel határozott integráltja 180 és 360 fok között) pontosan megegyezik, azaz az eredő DC komponens zéró. Egy torzult jel esetén pedig eltér egymástól, így az eredő DC komponens egy nullától különböző érték lesz.

Toroid trafók esetén a hálózati DC offset eltolhatja a munkapontot a szaturációs tartomány felé, ami rezgést okozhat és extra melegedést is.

A problémát hálózati egyenfeszültség-blokkolókkal (ún. DC blockerekkel) lehet kiküszöbölni, melyet a búgó transzformátorú készülék elé kell bekötni.
BARTIMEX AUDIO Honlap

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1425

Hozzászólás Szerző: -CB- »

wasiliy888 írta:
2026.07.04., szomb. 21:17
dixie-chicken írta:
Hali mindenkinek,gyors kérdés,haverom részére..bizonyos körökben (?) az a hir járja,hogy a Musical Fidelity M6Si500,használat közben "zajos,búg a trafó"...OK,nekem is voltak készülékeim ahol ez jelen volt,de kb 1m távolságrol,ez ha szólt a zene,ez már nem volt hallható...tapasztalatok/vélemények?

Az említett készülékkel kapcsolatban nem, de egyébkent mintha lett volna már ez téma valamely másik topikban. És úgy emlékszem, hogy inkább a környezettől függő. Nem annyira a lakás, vagy házban lévő többi fogyasztó által a hálózatra visszajuttatott zaj mennyiségétől, hanem inkább környék, utca fogyasztói által. Tehát a helyi villamosművek a hálózaton eszközölt fejlesztéseitől lehet remélni a megszűnését, mérséklődését. Persze, lehet hogy egy jócskán alulgerjesztett, többszörösen árnyékolt, gyantával vagy más rezgéscsillapítóval kiöntött táptrafóval szerelt készülék kevésbé érzékeny rá. De ebben nem vagyok kompetens, talán istván01 meg tudná mondani.
Úgy tudom a toroid trafó az egyenfeszültségtől zúg. Tehát ha megvaltozik a földpotenciál. Nálam nincs fi relé, meg elég vacak a hálózat, ha bekapcsol a boyler, zúg a router analóg tápja.

Sokolradio96
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Re: Trio(Kenwood) KA-7300 japán belpiacos integrált erősítő

Hozzászólás Szerző: Sokolradio96 »

Kedves Old Hifi Audio!

Köszönöm a választ, engem máris meggyőztél! Akkor lássuk mit is kapunk ma közel 200e-ért és mi vár a leendő gazdára? gondolkodik.gif

Egy külsőleg szép állapotban lévő dual-mono sztereó erősítő látható, legalábbis annak tűnik.. szimmetrikus felépítéssel.
Idáig szinte best buy is lehetne, de! 1 dologban biztos vagyok! Ezekkel az "old hifi" cuccokkal csak 1 baj van, megveszed és azzal a lendülettel viheted a műszerészhez, elektrotechnikushoz! Hacsak nem vagy tapasztalt technikus, gondolok itt pl a recsegő potikra, melyek nem szakszerű "lekontaktolása" olaj a tűzre és az esetek többségében idéglenes megoldás.

Más dolog, amely lemaradt és pótolnám!

A leendő gazdinak legyen tudomása arról hogy AC100V-ról üzemel a készülék gyárilag, amely kissé alattomos módon került megnevezésre a hirdetésben: " 2000 W-os toroid átalakító trafóval együtt".

Ez azt jelenti hogy a készülék itthol önmagában nem használható, mivel Japán belpiacos, nem szereti az AC230V-ot.

Természetesen, mint irtam 50+ éves készülék, ne várjunk sokat. De! Aki ilyen eszközöket venne, nem árt majd egy kis szaktudás hozzá, vagy egy szervizes kolega.

Sokan vannak közöttünk akiknek nem mindegy mit kapnak a pénzükért és a szervízháttér megléte örök életre szól, amely alap feltétel!

Sikeres eladást kívánok hozzá és tényleg nem akartam lehúzni a gépet, de jobb inkább tisztázni mi is vár a gazdira és mennyi is az annyi végül! Legendák ide vagy oda, ma már vannak jobb gépek ennyiért, teljesen új magyar termékek, örök garanciával, olcsóbban. Azthiszem elkell jutni a hifiben egy bizonyos "szintig" amikor már nem mindegy! gondolkodik.gif

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

dixie-chicken írta:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”