Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5527

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: pärt »

geza123 írta:
2026.07.10., pén. 20:56

Ha a számok érdekelnek: 1150 km, 9000 m szint, hét és fél nap alatt. Napi átlag ~150 km, és a szint az 5 nap alatt jött össze.
És igen, volt, hogy fájt, pl. a 17%, 16 kg-ra megpakolt bicóval, granny gear nélkül (cseréltünk első nap bicót, én mentem aztán kacskával) nem volt már nekem mosolygós. 31_1_21.gif
De izomláz, és egyebek nélkül letudtuk, igyekeztünk figyelni a frissítésre, pótlásra.
Hú, az a 17% elég embert próbáló lehetett, pláne megpakolt géppel. Milyen áttétellel kellett leküzdeni?
Az esés nem volt nagyon komoly?

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 488

Hozzászólás Szerző: geza123 »

revox írta:
2026.07.10., pén. 20:42

Köszi :) jól hangzik. De,ha jól értesültem, azért komoly távok és szintek is voltak, úgy, hogy jutott majd minden napra. A regeneráció biztos nem volt egyszerű :rolleyes:
Ha a számok érdekelnek: 1150 km, 9000 m szint, hét és fél nap alatt. Napi átlag ~150 km, és a szint az 5 nap alatt jött össze.
És igen, volt, hogy fájt, pl. a 17%, 16 kg-ra megpakolt bicóval, granny gear nélkül (cseréltünk első nap bicót, én mentem aztán kacskával) nem volt már nekem mosolygós. 31_1_21.gif
De izomláz, és egyebek nélkül letudtuk, igyekeztünk figyelni a frissítésre, pótlásra.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4776
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

geza123 írta:
2026.07.10., pén. 20:25
revox írta:
2026.07.10., pén. 10:23
...
majd Gézát várom, hogy meséljen, mi jót bringázott mostanában.
Géza tekert kicsit Rómában, aztán meg Olaszországban, és utána kicsit még Szlovéniában is. :)
Röviden: jó volt.
Kicsit hosszabban: voltak nagyon jó, meg kevésbé jó történések is.
Volt esés, elgörbült váltótartó fül, defekt hegyek, nem túl jó formában lévő gyermek (érettségi és miegymás miatt), aki a meleget sem tolerálja annyira, mint az öreg, és hozzá jóóóó meleg az első 4 napban. Nem szerencsés párosítás. Volt olyan nap, hogy nem két kulacs, de fejenként 8 liter víz fogyott el. 31_1_21.gif

Meg volt jó hangulat, gyönyörű helyek. Rómában komfortosabban, és nagyobb biztonságban éreztem magamat biciklivel a forgalomban, mit azt Győrben valaha is tettem. Teljesen véletlenül Toszkánában Sting éttermében is volt egy vacsora (nagyszerű volt, és ottlétünk alatt mindösszesen egy Sting szám szólt, az amúgy kiváló zenei válogatásban :))
Találkoztunk nagyon sok, kedves emberrel, elsőre nagyon meglepő volt, de aztán majdnem megszoktuk a végére.
Kis érdekesség: Ljubljanából vasárnap reggel 8kor kifelé tartva nem tudtuk megelőzni Domen Novakot, aki edzését befejezve (a hegyek felől jött) mosolyogva előre köszönt az embernek, meg a fiának.
Emlékezetes marad ez a túra is.
Köszi :) jól hangzik. De,ha jól értesültem, azért komoly távok és szintek is voltak, úgy, hogy jutott majd minden napra. A regeneráció biztos nem volt egyszerű :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 488

Hozzászólás Szerző: geza123 »

revox írta:
...
Géza tekert kicsit Rómában, aztán meg Olaszországban, és utána kicsit még Szlovéniában is. :)
Röviden: jó volt.
Kicsit hosszabban: voltak nagyon jó, meg kevésbé jó történések is.
Volt esés, elgörbült váltótartó fül, defekt hegyek, nem túl jó formában lévő gyermek (érettségi és miegymás miatt), aki a meleget sem tolerálja annyira, mint az öreg, és hozzá jóóóó meleg az első 4 napban. Nem szerencsés párosítás. Volt olyan nap, hogy nem két kulacs, de fejenként 8 liter víz fogyott el. 31_1_21.gif

Meg volt jó hangulat, gyönyörű helyek. Rómában komfortosabban, és nagyobb biztonságban éreztem magamat biciklivel a forgalomban, mit azt Győrben valaha is tettem. Teljesen véletlenül Toszkánában Sting éttermében is volt egy vacsora (nagyszerű volt, és ottlétünk alatt mindösszesen egy Sting szám szólt, az amúgy kiváló zenei válogatásban :))
Találkoztunk nagyon sok, kedves emberrel, elsőre nagyon meglepő volt, de aztán majdnem megszoktuk a végére.
Kis érdekesség: Ljubljanából vasárnap reggel 8kor kifelé tartva nem tudtuk megelőzni Domen Novakot, aki edzését befejezve (a hegyek felől jött) mosolyogva előre köszönt az embernek, meg a fiának.
Emlékezetes marad ez a túra is.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2026.07.10., pén. 11:06
revox írta:
2026.07.10., pén. 10:59
régen minden jobb vót :D
meg hihetetlen
ez a szó néha nekem is eszembe jut. fel nem tudom fogni, amikor mentünk,hogy tudtunk menni. de tudom,minden ennek volt alárendelve és melóhelyre is csak aludni jártam be :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3035

Hozzászólás Szerző: trane »

asebestyen írta:
2026.07.10., pén. 11:27
Maga a teljesítmény csodálatos :smile32: , nagyon komoly zsíroxidációs képességeket feltételez, azonban a folyadék és ásványi anyag folyamatos pótlásának hiánya súlyos, rendszeresen így kerékpározva visszafordíthatatlan szervkárosodásokat okoz...
igen, és teljesen igazad van - viszont Magyaroszágról és 1992-ről beszélünk... :kiss:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8206

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

trane írta:
meg hihetetlen :nonononono: , innét nézve. jópár éve IdesAnyámmal jöttünk vissza Bp.-ről, és a Mátrán keresztül tettük. elképzelhetetlennek tűnt, hogy a haverommal párban a 181km-es kört (Ózd - Nemti - Mátraháza /erdészeti úton/ - Kékes- Gyöngyös - Kisnána - Verpelét - Eger - Ózd) lenyomtuk 2 kiscsokival meg 2 kulacs vízzel, 35km/h-s átlaggal uvegajto.gif
Maga a teljesítmény csodálatos :smile32: , nagyon komoly zsíroxidációs képességeket feltételez, azonban a folyadék és ásványi anyag folyamatos pótlásának hiánya súlyos, rendszeresen így kerékpározva visszafordíthatatlan szervkárosodásokat okoz. Én is csináltam az elején marhaságokat természetesen, és amikor már kezdtem volna elhinni, hogy ez milyen kemény dolog, a belgyógyász feleségem azt mondta, ez nem keménység, ez hülyeség, és igaza volt. Én sok, jó formában lévő, alacsony zsigeri zsírral bíró korosodó kerékpárost szeretnék látni, akik nem mennek ugyan 40-nel aero pozícióban, viszont képesek a mozgás minél több formájára és valamelyike(ke)t rendszeresen művelik is.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

trane írta:
..a haverommal párban a 181km-es kört (Ózd - Nemti - Mátraháza /erdészeti úton/ - Kékes- Gyöngyös - Kisnána - Verpelét - Eger - Ózd) lenyomtuk 2 kiscsokival meg 2 kulacs vízzel, 35km/h-s átlaggal uvegajto.gif
bocs', pontosítok :rolleyes: : 33km/h-s volt az az átlag, megnéztem a füzetemben - és idén össz. annyit mentem, mint akkor, aznap sad.gif

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

revox írta:
2026.07.10., pén. 10:59
meg hihetetlen :nonononono: , innét nézve. jópár éve IdesAnyámmal jöttünk vissza Bp.-ről, és a Mátrán keresztül tettük. elképzelhetetlennek tűnt, hogy a haverommal párban a 181km-es kört (Ózd - Nemti - Mátraháza /erdészeti úton/ - Kékes- Gyöngyös - Kisnána - Verpelét - Eger - Ózd) lenyomtuk 2 kiscsokival meg 2 kulacs vízzel, 35km/h-s átlaggal uvegajto.gif

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2026.07.10., pén. 10:31
pedig az :D ahogy Sebi megállapította, vannak sokkal érdekesebb birngás szakágak.
Én csak a saját érzéseimről írtam, vannak akik odavannak az outizásért, más nem is érdekli őket. Ezzel aztán semmi gond.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

trane írta:
2026.07.10., pén. 10:51
revox írta:
40el nem is nagyon lehet egyyedül,max rövid résztávokat...
a régi-szép időkben :rolleyes: azé' mentem én 40km/h fölötti átlagot (Ózd-Kbarcika fordítóval) 50km-en (OB-ra készülve) :smile52:
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

revox írta:
40el nem is nagyon lehet egyyedül,max rövid résztávokat...
a régi-szép időkben :rolleyes: azé' mentem én 40km/h fölötti átlagot (Ózd-Kbarcika fordítóval) 50km-en (OB-ra készülve) :smile52:

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

revox írta:
2026.07.10., pén. 09:50
...egyébként azon a tréningen,mikor ráébredtem,hogy még fent fogok, pont ezért állt ki a csuklóm, mert a fejem toltam még lentebb, de a kormányt fogni kellett...
hátecsém, ezt ha valamilyen más tematikájú :smile52: oldalon nyomd le, mivel értik a szakszavakat :smile29: is, biza' ott is rendesen megdícsérnének érte :fekverohog:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2026.07.10., pén. 10:13
revox írta:
...pont ezért állt ki a csuklóm, mert a fejem toltam még lentebb...
Doktor Freud ilyenkor megnyalta szája szélét, és figyelmesebben kezdett jegyzetelni a noteszbe. 31_1_21.gif Úgy néz ki, a felnőttfilmes analógia bepöccintett valamit. Méghogy az országúti bringázás merő szenvedés meg unalom! Ugyan! ;peace;
pedig az :D ahogy Sebi megállapította, vannak sokkal érdekesebb birngás szakágak. de én se tudom megmagyarázni,mi ez az outi bekkattanás. valsz nem lehet eldobni,amit már megszoktál. nomeg, outival is vannak szép részek, élmények, lehet azzal is kirándulni,csak utazni kell érte. Mi már ezt megszoktuk, mert ha bármit látni akarunk (hegy,víz,...), utazni kell, ráadásul felénk a többi szakág értelmezhetetlen a 9 méteres legnagyobb climbbal :D igaz, van egy jó kis Valoparkunk egy CX pályával,de vessetek meg,még életemben nem voltam rajta biciklivel. Autóval már csapattam néhány kört az aszfaltos részen, de annak meg túl szűk gyorsan kanyarodni :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2026.07.10., pén. 10:06

Én meg soha nem is tudtam 40-nel, pláne 40 felett menni. :rolleyes:
Eztán pedig biztosan nem is fogok tudni, mivel már a B oldal pörög, másrészt alig-alig kerékpározom már. :) Ha kerékpározom és még ráadásul outival megyek, az csak valami praktikus okból kifolyólag lehet, mert hát abban olyan sok élvezeti faktor számomra nincs, pláne azokon az utakon, amiken milliószor mentem már és a hétköznapi edzéseket, tekeréseket végzem.
Egy jobb 4h-s gravel pl az én csuklómat is meg tudja dolgozni rendesen, ha rendes terepen megyek. De még úgyis 100x inkább az, mint országúton a forgalomban kátyút kerülgetni...
40el nem is nagyon lehet egyyedül,max rövid résztávokat. Persze, a mi szintünkön. és ez a B oldal előrehaladtával, hogy analóg legyen, a belső barázda torzítása egyre nőni fog :D

azért tekersz Te azzal a gravellal is szép átlagokat, de ismerünk, semmi nem jó :D

halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

revox írta:
...pont ezért állt ki a csuklóm, mert a fejem toltam még lentebb...
Doktor Freud ilyenkor megnyalta szája szélét, és figyelmesebben kezd jegyzetelni a noteszbe. 31_1_21.gif Úgy néz ki, a felnőttfilmes analógia bepöccintett valamit. Méghogy az országúti bringázás merő szenvedés meg unalom! Ugyan! ;peace;
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pärt 2026.07.10., pén. 10:32-kor.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
bizonyos szög alá nem akarok menni stucniban. voltak fokosabbak,de nekem instabilabbnak hatott. de hosszabat se akarok. más az,ha lentebb nyúlok,mint ha előre kell kapaszkodni.
egyébként azon a tréningen,mikor ráébredtem,hogy még fent fogok, pont ezért állt ki a csuklóm, mert a fejem toltam még lentebb, de a kormányt fogni kellett. A testem ott volt,ahol kell, csak a csuklónak ez nem volt kényelmes.
de ez most nagyon nem aktuális :D nem mostanában fogok 40 fölött menni :D talán már soha :rolleyes:
Én meg soha nem is tudtam 40-nel, pláne 40 felett menni. sad.gif
Eztán pedig biztosan nem is fogok tudni, mivel már a B oldal pörög, másrészt alig-alig kerékpározom már. :) Ha kerékpározom és még ráadásul outival megyek, az csak valami praktikus okból kifolyólag lehet, mert hát abban olyan sok élvezeti faktor számomra nincs, pláne azokon az utakon, amiken milliószor mentem már és a hétköznapi edzéseket, tekeréseket végzem.
Egy jobb 4h-s gravel pl az én csuklómat is meg tudja dolgozni rendesen, ha rendes terepen megyek. De még úgyis 100x inkább az, mint országúton a forgalomban kátyút kerülgetni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2026.07.10., pén. 10:16-kor.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2026.07.10., pén. 09:31
revox írta:
2026.07.10., pén. 08:44
mer magas a kormány :D még behízva állítottam be és a bükki sétákra. aztán talán egyszer engedtem lentebb rajta (fékkarok,mert legalul van 4mm-es csapágykupakkal)), ami ha egyedül poroszkálok elmegy,de mikor kimentem a dksi-s fiúkkal és elkezdtek menni, már nem tudtam hova hajolni. Akkor akartam átfittingelni, de közbejött Kürthy halála és azóta rámzúdult a hifi lavina és nem mentem a fiúkkal,így okafogyot volt a beálltás módosítása. pl a reactomat átállítotam egyszer,azon a fogás lentebb van. ha arról átülök erre,hirtelen chopperen érzem magam :D

bár tudom,poénnak szántad, valóban van ebben az ülésben valami természetellenes,azt pedig a kormány magassága okozza
Nincs baj a 4mm kupakkal, csak egy 130mm-es -20° -os kormányszár kell. Különben nem a legmélyebb pozíció a legaerobb, de mindegy, valamiben hinni kell. :D
bizonyos szög alá nem akarok menni stucniban. voltak fokosabbak,de nekem instabilabbnak hatott. de hosszabat se akarok. más az,ha lentebb nyúlok,mint ha előre kell kapaszkodni.
egyébként azon a tréningen,mikor ráébredtem,hogy még fent fogok, pont ezért állt ki a csuklóm, mert a fejem toltam még lentebb, de a kormányt fogni kellett. A testem ott volt,ahol kell, csak a csuklónak ez nem volt kényelmes.
de ez most nagyon nem aktuális :D nem mostanában fogok 40 fölött menni :D talán már soha :rolleyes:
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2026.07.10., pén. 08:44
mer magas a kormány :D még behízva állítottam be és a bükki sétákra. aztán talán egyszer engedtem lentebb rajta (fékkarok,mert legalul van 4mm-es csapágykupakkal)), ami ha egyedül poroszkálok elmegy,de mikor kimentem a dksi-s fiúkkal és elkezdtek menni, már nem tudtam hova hajolni. Akkor akartam átfittingelni, de közbejött Kürthy halála és azóta rámzúdult a hifi lavina és nem mentem a fiúkkal,így okafogyot volt a beálltás módosítása. pl a reactomat átállítotam egyszer,azon a fogás lentebb van. ha arról átülök erre,hirtelen chopperen érzem magam :D

bár tudom,poénnak szántad, valóban van ebben az ülésben valami természetellenes,azt pedig a kormány magassága okozza
Nincs baj a 4mm kupakkal, csak egy 130mm-es -20° -os kormányszár kell. Különben nem a legmélyebb pozíció a legaerobb, de mindegy, valamiben hinni kell. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2026.07.09., csüt. 23:17
Nekem nagyon kényelmetlen ez a sáska póz, a derekam valamennyire bírja, de nem szereti sem a csuklóm, sem a könyömöm. Százszor inkább az alsófogás.
nem vagyok a tesztek nagy hírnöke,mert általában nem fedik rendesen a valóságot, de talán az a szélcsatornás teszt valamelyest valid lehet, ahol ezeket a pózokat figyelték. Csak tippelni tudom,hogy a vizszintesen álló alkar miatt csak a felkar hasítja a szelet a sáskában,míg alsófogásban az egész kar. De talán a póz másik ereje abban rejlik, nagyon hasonlatos az időfiutam pózra. Így beforgva a test totál befeszül és teljes testből kontrollálva megy a hajtás.
Azt el tudom mondani,ha valaki szólóban megy így és nincs előtte kerék,amit nézhet, nem a dereke fog kiállni,hanem a nyaka, hogy néha fel kell nézzen, nem e stukkózza le az útszéli fát kanyarban, vagy nem harapja e le a nyelvét egy kátyú miatt. haladós,de nem csuklóbarát az fix. ŰDe talán a nyak miatt necces már a víneknek. kb 3 éve Valter Ati szólóban nyerte a magyar bajnokságot, szinte végig így ment. a komplett mezőny nem tudta elfogni. Persze,ahhoz erő is kellett, a sáska kevés lett volna :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2026.07.09., csüt. 21:37
revox írta:
2026.07.09., csüt. 17:34
talán... derák szög vagy fiam...

aero_pozi.jpg
Jó jó,de én úgy látom, kb 1mm-rel hátrébb ülsz a kelleténél 31_1_21.gif

halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

AAttila írta:
2026.07.09., csüt. 21:30

Én nem vagyok profi, de hétvégén Parádtól a siroki elágig üldöztünk egy csoportot. Sajnos az 5 főből, csak ketten egy lengyel sráccal forogtunk, 50-60m kellett volna még, de nem lett meg. Villant a könyököm, semmi. Hátranézek, már nem is láttam a csoportunkat :D Pedig az a csoport lett volna nekem a tutibefutó. Na de a lényeg, 25 percen keresztül így kellett menni 46-48-cal. (Persze hátszél is volt) Nem lehet másképp, mert az pazarlás.
Screenshot_20260709_213242_Strava.jpg
Na de Te NAGYON utol akartad érni azt a csoportot. Nálunk nem sistereg ennyire a versenyszellem, úgyhogy nem is töppedünk rá úgy a felsőcsőre (kivéve Revi, ő a kisboltba is így megy kifliért :D ).
Nekem nagyon kényelmetlen ez a sáska póz, a derekam valamennyire bírja, de nem szereti sem a csuklóm, sem a könyömöm. Százszor inkább az alsófogás.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3755

Hozzászólás Szerző: AAttila »

revox írta:

aero_pozi.jpg
Jó jó,de én úgy látom, kb 1mm-rel hátrébb ülsz a kelleténél 31_1_21.gif

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3755

Hozzászólás Szerző: AAttila »

pärt írta:
2026.07.09., csüt. 20:04
revox írta:

aero_pozi.jpg
Erről a pózról a felnőttfilmek jutnak eszembe, ahol félórán keresztül akrobatikusan fűrészelnek teljes boldogságban, tudni illik nehezen tudom elképzelni, hogy egy nem profi egy percen túl is bírná amazt vagy emezt. :kapdelm:
Én nem vagyok profi, de hétvégén Parádtól a siroki elágig üldöztünk egy csoportot. Sajnos az 5 főből, csak ketten egy lengyel sráccal forogtunk, 50-60m kellett volna még, de nem lett meg. Villant a könyököm, semmi. Hátranézek, már nem is láttam a csoportunkat :D Pedig az a csoport lett volna nekem a tutibefutó. Na de a lényeg, 25 percen keresztül így kellett menni 46-48-cal. (Persze hátszél is volt) Nem lehet másképp, mert az pazarlás.
Screenshot_20260709_213242_Strava.jpg
Screenshot_20260709_213242_Strava.jpg (63.98 KiB) Megtekintve 208 alkalommal

pärt
Őslakos
Őslakos

revox írta:

aero_pozi.jpg
Erről a pózról a felnőttfilmek jutnak eszembe, ahol félórán keresztül akrobatikusan fűrészelnek teljes boldogságban, tudni illik nehezen tudom elképzelni, hogy egy nem profi egy percen túl is bírná amazt vagy emezt. :kapdelm:

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”