Azt hittem, legalább ezen a fórumon el lehet kerülni a mindent megmérgező politikát
- vagy mégis van?2.1. A Fórumon vallási, politikai, ideológiai jellegű, arra utaló hozzászólásnak helye nincs.

Azt hittem, legalább ezen a fórumon el lehet kerülni a mindent megmérgező politikát
- vagy mégis van?2.1. A Fórumon vallási, politikai, ideológiai jellegű, arra utaló hozzászólásnak helye nincs.

Már régen betelt az a pohár. A lekapcsolás ennek a következménye.

Egyszerűbb ilyen hangzatos, ámde messzi, és ellenőrizhetetlen tartalmakkal felkelteni a figyelmet, mint valós, ellenőrizhető, releváns tartalommal.Hovarju#7 írta: ↑2026.07.06., hétf. 14:47Tudom, hogy ez isten káromlás, de valahogy mégis irányítani kéne a közmédia tartalmakat. Én, ha azt látom a hírekben pl. hogy Tokyó-ban valakinek levágták a fejét, akkor azt gondolom, hogy rettenetes, de mi közöm hozzá. Szóval messze van és kiragadott tény egy nagyon eltérő ország életéből. Nem rám tartozik. Ami meg rám tartozna azt nem látom.

Ez így elég pontatlan és egysíkú. Biztos van akit csak a balhé érdekel, de nem biztos, hogy ha valaki tv-t néz az csak tanulni és művelődni akar.Hovarju#7 írta: ↑2026.07.03., pén. 19:09A te életedet talán nem rombolja, de sokan egész nap vagy legalább is minden este a TVt bámulják és nagyon rossz műsorokat néznek. Az utóbbi időben talán csak az M5 csatornán voltak értékes műsorok. De a nézők többsége nem az értelmes műsorokra kíváncsi. Nem tanulni művelődni akar, hanem intenzív, erőszakos tartalmak érdeklik, azok foglalják le a figyelmét.

A te életedet talán nem rombolja, de sokan egész nap vagy legalább is minden este a TVt bámulják és nagyon rossz műsorokat néznek. Az utóbbi időben talán csak az M5 csatornán voltak értékes műsorok. De a nézők többsége nem az értelmes műsorokra kíváncsi. Nem tanulni művelődni akar, hanem intenzív, erőszakos tartalmak érdeklik, azok foglalják le a figyelmét.

Ennek a mondatnak se füle, se farka. Egyszóval: értelmetlen.

Szóval akkor módosul a képlet arra, hogy a tévé az idősek testi-lelki egészségét rombolja?

Hát tényleg nem, de ez a réteg a TV nélkül is megtalálná a módját, hogy leépüljenek testileg-lelkileg.-CB- írta: ↑2026.07.02., csüt. 17:01Ez így rendben is van. De ismerek több időst is, aki szó szerint reggeltől estig a bugyuta szappanoperákat -és a velük járó reklámokat- nézi. Nem hiszem, hogy hozzájárul testi-lelki egészségükhöz.alto írta: ↑2026.07.02., csüt. 16:43A TV is csak egy eszköz, amit lehet jól is, meg rosszul is használni.-CB- írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:44
A televízió feltalálása kezdte el alapjaiban rombolni az emberek életét. Úgy lelkileg, mint fizikailag. Mi nem fizetünk elő semmire pluszban, így mivel gyakorlatilag heti 1-2 nézhető film van, sok este telik inkább zenehallgatással. De ha meghal az amúgy 11 éves LED TV-m (egyszer már meghalt 6 évesen, de feltámasztotta egy helyi szaki), nem fogunk új TV-t venni.
Sok idős embernek ez jelenti az egyetlen kapcsolatot a külvilággal, ez szomorú, de e nélkül talán még szomorúbb lenne.
Nem tartanak senki fejéhez pisztolyt, hogy mindennap órákat töltsön el előtte.
Én szeretek időnként tenisztornákat nézni, vagy a Barcelona foci meccseit. Néha egy-két érdekesebb koncertet a Mezzo-n.
Nem tudtam ott lenni a Müpában a Kurtág 100 koncerten, de néztem élőben a Dunán. Hetente kb. egy film vagy egy érdekesebb dokumentumfilm a Netflixen (mondjuk ezért havi ötezer kissé túlzásnak tűnik tényleg).
Nem gondolom, hogy az én életemet ez bárhogy rombolná.
Az viszont biztos, hogy a hagyományos lineáris tévézés napjai meg vannak számolva.

Magyarország 2023-ban 27 uniós ország közül a 10. helyen áll összességében, ami közepes-magas kalózkodási aktivitást jelent.Aszpirin írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:00Nem biztos, hogy itt a helye, de hátha...
Szóval: éves HBO Max Premium előfizetésem van, amelyet az Apple-ön keresztül számláznak (Apple előfizetés).
Megnéztem, a tavaly még 38.900 forint volt, most újul meg aug. 1.-jén, de már 45.900 forintért. (havi ütemezésben ugyanez tavaly 3890 lett volba, idén már 4590)
Akinek esetleg van ilyen előfizetése: nálatok is ennyit (majdnem 20%-ot - ez azért ismét messze infláció felett van) drágított az HBO Max, vagy ezt az Apple-nek köszönhetem?
És ami erről ismét eszembe jutott:
Most már soha nem látott mértékű összegeket fizetnek ki sokan - köztük én is - média-szolgáltatási előfizetésekre.
Totál szétbarmolják ezzel a szolgáltatók a piacot, szerintem. Miközben igyekeznek a sztárokat és a filmeket magukhoz babusgatni és kötni. Egyik film/filmsorozat az HBO-n megy, a másik a Netflixen, a harmadik a Disney+-on, a negyedik az AppleTV-n, az ötödik a babámfülén - és ilyen summák mellett mégis mennyit kellene havonta elkölteni streamingre? A Netflix ára is az egekben van már. Az egész streamingnek valamikor még az volt az ígérete, hogy on-demand tévézés a broadcast-tévénél jobb áron... és mi lett belőle? És akkor most képesek még reklámokat is betenni ezért a pénzért...
Csodálkozik valaki, ha virágzik a torrentezés?

Ez így rendben is van. De ismerek több időst is, aki szó szerint reggeltől estig a bugyuta szappanoperákat -és a velük járó reklámokat- nézi. Nem hiszem, hogy hozzájárul testi-lelki egészségükhöz.alto írta: ↑2026.07.02., csüt. 16:43A TV is csak egy eszköz, amit lehet jól is, meg rosszul is használni.-CB- írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:44A televízió feltalálása kezdte el alapjaiban rombolni az emberek életét. Úgy lelkileg, mint fizikailag. Mi nem fizetünk elő semmire pluszban, így mivel gyakorlatilag heti 1-2 nézhető film van, sok este telik inkább zenehallgatással. De ha meghal az amúgy 11 éves LED TV-m (egyszer már meghalt 6 évesen, de feltámasztotta egy helyi szaki), nem fogunk új TV-t venni.Aszpirin írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:00Nem biztos, hogy itt a helye, de hátha...
Szóval: éves HBO Max Premium előfizetésem van, amelyet az Apple-ön keresztül számláznak (Apple előfizetés).
Megnéztem, a tavaly még 38.900 forint volt, most újul meg aug. 1.-jén, de már 45.900 forintért. (havi ütemezésben ugyanez tavaly 3890 lett volba, idén már 4590)
Akinek esetleg van ilyen előfizetése: nálatok is ennyit (majdnem 20%-ot - ez azért ismét messze infláció felett van) drágított az HBO Max, vagy ezt az Apple-nek köszönhetem?
Most már soha nem látott mértékű összegeket fizetnek ki sokan - köztük én is - média-szolgáltatási előfizetésekre.
Totál szétbarmolják ezzel a szolgáltatók a piacot, szerintem. Miközben igyekeznek a sztárokat és a filmeket magukhoz babusgatni és kötni. Egyik film/filmsorozat az HBO-n megy, a másik a Netflixen, a harmadik a Disney+-on, a negyedik az AppleTV-n, az ötödik a babámfülén - és ilyen summák mellett mégis mennyit kellene havonta elkölteni streamingre? A Netflix ára is az egekben van már. Az egész streamingnek valamikor még az volt az ígérete, hogy on-demand tévézés a broadcast-tévénél jobb áron... és mi lett belőle? És akkor most képesek még reklámokat is betenni ezért a pénzért...
Sok idős embernek ez jelenti az egyetlen kapcsolatot a külvilággal, ez szomorú, de e nélkül talán még szomorúbb lenne.
Nem tartanak senki fejéhez pisztolyt, hogy mindennap órákat töltsön el előtte.
Én szeretek időnként tenisztornákat nézni, vagy a Barcelona foci meccseit. Néha egy-két érdekesebb koncertet a Mezzo-n.
Nem tudtam ott lenni a Müpában a Kurtág 100 koncerten, de néztem élőben a Dunán. Hetente kb. egy film vagy egy érdekesebb dokumentumfilm a Netflixen (mondjuk ezért havi ötezer kissé túlzásnak tűnik tényleg).
Nem gondolom, hogy az én életemet ez bárhogy rombolná.
Az viszont biztos, hogy a hagyományos lineáris tévézés napjai meg vannak számolva.

Az ember mindig is megtalálta, mivel rombolja magát. Kétlem, hogy ezért a technikai vívmányok, mint pl. a televízió tehető felelőssé. Nekem 25 éve nincs semmilyen televíziós előfizetésem, ez idő alatt TV készülékem sem volt. Most megint van (meguntam a projektoros szenvedést), de nem TV adást, hanem filmeket, koncerteket, sportot nézek rajta, no meg követek néhány közszolgálati, szakmai és utazós Youtube csatornát on-demand módon, tehát akkor nézem, amikor akarom, semmilyen adásrendhez nem igazodom. Nem érzem magamon a rombolást.

A TV is csak egy eszköz, amit lehet jól is, meg rosszul is használni.-CB- írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:44A televízió feltalálása kezdte el alapjaiban rombolni az emberek életét. Úgy lelkileg, mint fizikailag. Mi nem fizetünk elő semmire pluszban, így mivel gyakorlatilag heti 1-2 nézhető film van, sok este telik inkább zenehallgatással. De ha meghal az amúgy 11 éves LED TV-m (egyszer már meghalt 6 évesen, de feltámasztotta egy helyi szaki), nem fogunk új TV-t venni.Aszpirin írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:00Nem biztos, hogy itt a helye, de hátha...

Nahát, ez egy igen komoly megfejtése a nagy világegyenletnek, talán érdemelne valami bizonyítást vagy legalább statisztikai alátámasztást.

A televízió feltalálása kezdte el alapjaiban rombolni az emberek életét. Úgy lelkileg, mint fizikailag. Mi nem fizetünk elő semmire pluszban, így mivel gyakorlatilag heti 1-2 nézhető film van, sok este telik inkább zenehallgatással. De ha meghal az amúgy 11 éves LED TV-m (egyszer már meghalt 6 évesen, de feltámasztotta egy helyi szaki), nem fogunk új TV-t venni.Aszpirin írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:00Nem biztos, hogy itt a helye, de hátha...

Ezzel így nehéz mit kezdeni. Próbáld részletesebben leírni a tapasztalatod!

Valamint a pénztárca vékonyodását a vélt eredmények érdekében, miközben előfordulhat a többször említett placebo hatása, ami ingyen van. Ja nem, mert fizetned kell érteistvan01 írta: ↑2026.05.03., vas. 07:17Kígyóolaj állapot 2026. Lehet ellentmondani oda-vissza. Egy azonban biztos, a felsorolt jelenségek mentén hatalmas felhőt (lufit) lehet fújni, ami a józan ítélő képességet elfedi.
https://www.headphonesty.com/2025/10/wo ... j8zc-73wQg