Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3737

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Erőszakosabbnak kellett volna lennem a beállásnál. A bírók mentek végig és nézték,ki hova áll. A rajtszámon ugye minden rajta van és küldözgették el az embereket. De később előrébb kellett volna menni. A lassú rajtban mentem, de nyílván nem akartam ott végig nyélen menni. Előrébb jutottam amennyit sikerült. Mondom, helyezés szempontjából nem volt célkitűzés,idő szempontjából pedig az a fél óra hiányzott, amit vagy a rajtnál vagy annak a sornak az utolérésével sikerült volna. Akkor 100% elégedett lennék. Viszont tanultam belőle. ;) és ez is valami. Ennyivel is "több" lettem.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4744
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

AAttila írta:
Tegnap, 09:23
revox írta:
Tegnap, 09:07

gratua! jó volt? biztos jó volt egy kis "benzingőzt szagolni" :tutiok:
Igen,minden pillanata megérte. Volt,ami a szépsége,volt, ami nehézsége miatt. Sokat tanultam ma is. Főleg a helyezkedésről. Kb a 750. hely körül rajtoltam. Hiába a lassú rajt, annyira sokat nem tudtam előre menni. Illetve az első lejtőzés után próbáltunk Parádtól utolérni egy csoportot. A siroki elágig ment az üldözés és olyan 50-60m kellett volna még, de nem ment. Elfogytam és már váltani sem tudtam,mert a csoportunk is lemaradt mögöttem. Ez fájt az egész versenyen a legjobban. Ha azt ott elkapom,akkor olyan 30 perccel jobb lett volna az időm a végére, amit tulajdonképpen magamban kitűztem. Ez nem lett meg. Utána nem akartam egyedül menni, így kicsit túristás tempóban mentem pár emberrel. Ebben a csoportban volt egy riválisom (azonos korosztály). Nem akartam elvinni a célig,mert nem tudtam a képességeit,így emeltem egy kicsit a tempón úgy 25-30-cal a vége előtt és onnantól egyedül mentem,mert senki nem tudott jönni. Végül 20 percet adtam annak az embernek. ;) ez jól esett.
Szóval lehetett volna jobb is,ha picit több a szerencsém, de nem volt eredménybeli elvárásom (6 hónap felkészüléssel nem is lehet) így csalódás nem ért. Szerettem volna egy ilyen "komolyabb" versenyen részt venni. Most ez pipa.
Ami pedig még kiemelten fontos: ÁKOS készített fel és nagyon hálás vagyok Neki! :smile53: Mindenre odafigyelt ezalatt a 6 hónap alatt és a versenyen való frissítés is megbeszéltük. Azzal sem volt semmi gond. Semmivel nem volt semmi gond. Nagyon köszönöm Ákos :smile53: Minden a terv szerint ment. Ami nem az pedig az én hibám, amiből tanultam.
igen, erre figyelni kell,mert ahol ennyi induló van,hiába van power,nem jutsz előre,mert pont,aik hátul vannak,azok kamikázéba nyomják. És ha ez jó hír, a dögsor soha nem ér fel, ha kidolgozod a beled a,kkor se,met Te ott ragadtál és nem lemaradtál, de a többiek nagy része lemaradt (értsd: gyenge,nem fog tudni menni). Aki az éles rajtnál nem marad spiccen(főmezőny), utána nem fog felérni. De így versenyeztél egy jót az "ellenfélel" és láthatóan igen derekasan helytáltál.

ez nem erő kérdése volt, versenyrutin. Ha nincs is hely az első sorokban rajtnál, be kell furakodni valahogy. ha csapatmezben vagy,beengednek a többiek,mert ott a helyed.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3006

Hozzászólás Szerző: trane »

AAttila írta:
Tegnap, 09:23
...Sokat tanultam ma is. Főleg a helyezkedésről. Kb a 750. hely körül rajtoltam. Hiába a lassú rajt, annyira sokat nem tudtam előre menni...
először is mégegyszer gratula, Druszám ;peace; - és Ákosnak is! 36_1_11.gif -, nagyszerű eredményt értél/értetek el így is. viszont - hacsak nem q...ra erős az emberfia - rajtnál/azt követően mielőbb föl kell csúszni az elejére, főleg, ha hegyek is jönnek, mert - mint megélted - amúgy nem lehet igazán jó eredményt elérni leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
Tegnap, 09:07
AAttila írta:
2026.07.05., vas. 21:07
st81 írta:
2026.07.05., vas. 20:50
Kösz az infót, nem esett le hogy más verseny is lesz ma...
Én is Gratulálok Neked. :tutiok:
Igen,minden pillanata megérte. Volt,ami a szépsége,volt, ami nehézsége miatt. Sokat tanultam ma is. Főleg a helyezkedésről. Kb a 750. hely körül rajtoltam. Hiába a lassú rajt, annyira sokat nem tudtam előre menni. Illetve az első lejtőzés után próbáltunk Parádtól utolérni egy csoportot. A siroki elágig ment az üldözés és olyan 50-60m kellett volna még, de nem ment. Elfogytam és már váltani sem tudtam,mert a csoportunk is lemaradt mögöttem. Ez fájt az egész versenyen a legjobban. Ha azt ott elkapom,akkor olyan 30 perccel jobb lett volna az időm a végére, amit tulajdonképpen magamban kitűztem. Ez nem lett meg. Utána nem akartam egyedül menni, így kicsit túristás tempóban mentem pár emberrel. Ebben a csoportban volt egy riválisom (azonos korosztály). Nem akartam elvinni a célig,mert nem tudtam a képességeit,így emeltem egy kicsit a tempón úgy 25-30-cal a vége előtt és onnantól egyedül mentem,mert senki nem tudott jönni. Végül 20 percet adtam annak az embernek. ;) ez jól esett.
Szóval lehetett volna jobb is,ha picit több a szerencsém, de nem volt eredménybeli elvárásom (6 hónap felkészüléssel nem is lehet) így csalódás nem ért. Szerettem volna egy ilyen "komolyabb" versenyen részt venni. Most ez pipa.
Ami pedig még kiemelten fontos: ÁKOS készített fel és nagyon hálás vagyok Neki! :smile53: Mindenre odafigyelt ezalatt a 6 hónap alatt és a versenyen való frissítés is megbeszéltük. Azzal sem volt semmi gond. Semmivel nem volt semmi gond. Nagyon köszönöm Ákos :smile53: Minden a terv szerint ment. Ami nem az pedig az én hibám, amiből tanultam.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
st81 írta:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2026.07.05., vas. 21:36
st81 írta:
Gratula neki!
Pedig Tour de France is volt ma. :kapdelm:
na,ezt is átalszom,mint a girot :D mire észrevettem,hogy van, már vége is volt :D
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

AAttila írta:
őszinte gratula, tezsvírem! ;peace;

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10074

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

asebestyen írta:
2026.07.05., vas. 21:36
st81 írta:
Gratula neki!
Meg F1 ;peace;
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8173

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

st81 írta:
Gratula neki!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

st81 írta:
2026.07.05., vas. 20:09
Nem láttam Atit a versenyen sad.gif
A nem ebikeosok között 13. hely (1 óra 59 perc) jött össze a 114-ből. :napsut:
Gratula!

Velem bezzeg sose tekersz, pedig itt laksz a szomszédban. NEM vagyok ebike-os! :ohnoohnoohno: :D

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5471

Hozzászólás Szerző: pärt »

Vinkler írta:
2026.07.05., vas. 20:17
30-nál lehet nem mennék feljebb. Elég ostobán nézhet is ki sajnos.
Most egy négy évszakos 28 millis Vredestein edzőgumi van fent; ők eléggé más szabvány szerint mérhetnek, mert kb. 3 millivel szélesebb a névlegesnél, így nagyjából 31millire terjed ki. A Continál 19 mm felnivel érvényes a névleges szélesség, szóval a 21 millis felnin kicsit 33 felett lenne a 32-es, az a mostanihoz képest alig észrevehetően szélesebb. Ha 30-ast vennék, az lenne kb. ugyanolyan széles, mint a mostani 28-as.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

st81 írta:

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 347

Hozzászólás Szerző: st81 »

Gratula neki!
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

pärt
Őslakos
Őslakos

st81 írta:
Ati nem a Pilisben gurult, a Mátra Gran Fondo-n indult. Most néztem rá, kategóriájában 9. bravo.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

st81 írta:
Hol?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2026.07.05., vas. 10:57
Vinkler írta:
2026.07.01., szer. 10:44
pärt írta:
2026.07.01., szer. 10:36
Ha marad a tárcsás műanyagbringám, akkor ez a legfőbb ok, hogy ebben elfér a széles gumi. Már a harmincas contikkal szemezgetek. :rolleyes:
32-es nem fér bele?
Persze, kicsit piszkál, hogy kipróbáljam ezt is, végülis pont ezért vettem a gépet, hogy megismerjek új dolgokat. Rákerestem, az Emondára 28-ast enged a cég, amit elég konzervatív módon számoltak ki: 4mm+2mm oldalanként a ráhagyás, utóbbi a kerék kihajlást kompenzálandó. Ez a 6mm nálam elöl bőven megvan, hátul inkább 5mm. Gyakorlatban persze sokan kísérleteznek szélesebbel, úgy néz ki, a 32-es is simán elfér. Száraz időben használva, nem örjöngő sprinterként nemigen jelenthet gondot, lehet hogy kipróbálom.
Ha túl necces, akkor mehet a városira, és enyém lesz a leggyorsabb agyváltós ingázó. :rolleyes:
30-nál lehet nem mennék feljebb. Elég ostobán nézhet is ki sajnos.

st81
V.I.P.
V.I.P.

pärt
Őslakos
Őslakos

Vinkler írta:
2026.07.01., szer. 10:44
pärt írta:
2026.07.01., szer. 10:36
Ha marad a tárcsás műanyagbringám, akkor ez a legfőbb ok, hogy ebben elfér a széles gumi. Már a harmincas contikkal szemezgetek. :rolleyes:
32-es nem fér bele?
Persze, kicsit piszkál, hogy kipróbáljam ezt is, végülis pont ezért vettem a gépet, hogy megismerjek új dolgokat. Rákerestem, az Emondára 28-ast enged a cég, amit elég konzervatív módon számoltak ki: 4mm+2mm oldalanként a ráhagyás, utóbbi a kerék kihajlást kompenzálandó. Ez a 6mm nálam elöl bőven megvan, hátul inkább 5mm. Gyakorlatban persze sokan kísérleteznek szélesebbel, úgy néz ki, a 32-es is simán elfér. Száraz időben használva, nem örjöngő sprinterként nemigen jelenthet gondot, lehet hogy kipróbálom.
Ha túl necces, akkor mehet a városira, és enyém lesz a leggyorsabb agyváltós ingázó. :rolleyes:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

kasumi írta:
2026.07.05., vas. 07:41
gianni321 írta:
2026.07.04., szomb. 22:05
Nem tudom szoktatok-e nyújtani bringa előtt és/vagy után, (nyilván alap kéne, h legyen) én idáig csak az SMR hengert, meg a gyógytornámat nyomtam és ennyivel nagyjából elvoltam. Az alábbi nyújtás sorozatot ma találtam, amit végig is csináltam. Kifejezetten jól éreztem ma magam a bringán. :napsut:

https://www.youtube.com/watch?v=vMXY79r64jI
Amennyire én tudom, semmilyen edzés előtt nem ajánlott nyújtani, mert az - mint a neve is mutatja - az izmok megnyújtására szolgál, amelyek éppen az edzés hatására rövidülnek meg.
Edzések előtt bemelegítés ajánlott (ami nem egyenlő a nyújtással).
Visszakérdezek, ha szabad... :rolleyes:
Mi a különbség a passzív nyújtás, az aktív nyújtás és a mobilizálás között?
Mit jelent az, hogy megnyúlik vagy megrövidül egy izom és miért rövidül meg, illetve miért jó, ha kinyújtjuk? Lehet túlnyújtani vagy nem lehet? Tulajdonképpen mi történik, amikor megrövidül (azon túl, hogy csökken a hossza :rolleyes: :D ) ?
Hogy kell bemelegíteni vagy mit jelent az egyáltalán, hogy bemelegítünk?
Ha gyorsan válaszol valaki, Ati még a verseny előtt talán fel tudja használni a know-how-t. :D

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

kasumi írta:
2026.07.05., vas. 07:41
Amennyire én tudom, semmilyen edzés előtt nem ajánlott nyújtani, mert az - mint a neve is mutatja - az izmok megnyújtására szolgál, amelyek éppen az edzés hatására rövidülnek meg.
asszem - mindenféle bántás nélkül írom -, nem vagy igazán tisztában azzal, hogy az edzés előtti nyújtás bemelegítést követően történik leborulok.gif :kiss:

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 492

Hozzászólás Szerző: kasumi »

gianni321 írta:
2026.07.04., szomb. 22:05
Nem tudom szoktatok-e nyújtani bringa előtt és/vagy után, (nyilván alap kéne, h legyen) én idáig csak az SMR hengert, meg a gyógytornámat nyomtam és ennyivel nagyjából elvoltam. Az alábbi nyújtás sorozatot ma találtam, amit végig is csináltam. Kifejezetten jól éreztem ma magam a bringán. :napsut:

Újratervezés

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 894

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

pärt
Őslakos
Őslakos

Szalon írta:
2026.07.03., pén. 23:29
Bevallom mostanában nem követem 100%-ban a legújabb fejlesztéseket, és bemutatókat...
...Szóval összességében nem igazán értem, hogy miért pont ezzel az SL9-es bicaj megjelenéssel kapcsolatban írtad, amit írtál, mivel pont, hogy semmi extrémet nem állítottak, semmi extra újdonságot nem mutattak be, ami pontosan tükrözi is a javulás mértékét, ami elég minimálisnak érződik számszerűsítve is. Számomra ez volt eddig a leghitelesebb új bicaj bemutató.
Nos, én meg szinte semennyire sem követem a legújabb fejlesztéseket, sőt, régebben még kevésbé érdekelt (de ebben semmi elutasítás, régenmindenjobbvolt dac nincsen, csak kevésbé mozgat meg). A régi csatalovamhoz képest nagyjából minden űrhajó volt, még azok a típusok is, amikre most már párás tekintettel, mint retro relikviára tekintenek. Ha megerőltetem magam, most már én is képes vagyok régi holminak látni egy tíz éves gépet. Szóval nem állítom magamról, hogy valamennyire is naprakész lennék, meg igazán nem is villanyoznak fel a legújabb modellek bemutatói - néhány igazán megborult, radikális és megosztó típustól eltekintve, mint pl. a Toots Engineering TheFalcon vagy a Factor One.
Amit írtam az SL9-ről, abba nem érdemes többet belelátni annál, hogy reagáltam Gianni bejegyzésére némi hézagos információ alapján, ami még hozzám is lecsepegett róla - elfogadva, hogy más cégeket inkább illetne a kritika a bemutatók körüli habverés okán. Értékelem, hogy az a bizonyos négy watt meglehetősen visszafogott és a valós körülményeket modellező mérések alapján született érték, meg tényleg üdvözlendő egy holisztikusabb szemlélet megjelenése a fejlesztésben, ahol nem egy paraméter kimaxolására feszítik rá a gárdát, az épp aktuális buzzword bűvöletében. Mindenesetre számomra mégis illeszkedik a kritizált trendbe, elismerve, hogy ezt eléggé visszafogottan teszi. De mégiscsak készítettek egy háromnegyed órás videót a fejlesztésről, ami legalábbis valami nagy durranást sejttet. Ezt a várakozást aztán bajosan igazolhatná; valószínűleg már azon a ponton vagyunk, ahol nehéz látványosan nagy ugrást elérni. Így viszont ennek végignézéséhez vagy szakmabeliek vagy keményvonalas rajongónak kell lenni.
Azért az meglehetősen merész és inkább mérnöki, mintsem versenyzői gondolkodást tükröző kijelentés, hogy az új vázzal a hivatkozott versenyző nem néhány másodperccel veszít, hanem pár másodperccel győz. Lehetőségként megadom, de éppen ezek azok a dolgok, ahol aztán végképp nem lehet számokra váltani a körülmények milliónyi változóját.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1615

Hozzászólás Szerző: Szalon »

pärt írta:
2026.07.03., pén. 00:08
Nem tudom megítélni, melyik cég mennyit költ fejlesztésre, és hogy az milyen jól hasznosul. A cinikus megjegyzésem onnan ered, hogy már annyi generációja jött ki bármely tetszőleges cég csúcsgépének, ami a az újratervezéssel X százalékkal áramvonalasabb, Y százalékkal merevebb (ez azért sokat finomodott a "minél merevebb, annál jobb" elv óta, ahogy kezdett előtérbe kerülni a komfort kérdése) és hány másodpercet hoz Z kilométeren, hogy a közönség már belefáradt ezekbe a kijelentésekbe. Ennél az új gépnél pedig elég általánosnak tűnik a vélemény, hogy használat közben nem igazán érezhető különbség viselkedésben az elődmodellhez képest, a változtatások mögött pedig hiába állhat valóban komoly befektetett energia, semmi olyan újdonságot nem mutat fel, amit már máshol nem láttunk volna.
Bevallom mostanában nem követem 100%-ban a legújabb fejlesztéseket, és bemutatókat, viszont szerintem meglepően sok mindenbe engedtek betekintést az SL9 fejlesztésével kapcsolatban, amivel én mérnöki szemmel maximálisan egyet tudok értei, korrektnek érzek gyakorlatilag mindent, amit csináltak, minden egyes ígéret mögött látom a logikát és a valós mérnöki munkát. Eddig itt érzem legkevésbé a marketinget, nem állítanak semmi extrémet, pont ellenkezőleg... 4W nyereség... ennél egy integrált kormány is többet hozott ugye régebben... És éppen ezért számomra abszolút felüdülés, hogy úgy érzem a mérnökök, tehették a dolgukat és nem a marketing osztály vitte a fejlesztést.
Az egész más kérdés, hogy a jelenlegi UCI szabályoknak megfelelve, amik meglehetősen régóta kötik a mérnökök kezét, ebben kb ennyi van. Pont, hogy nem állítanak semmi extrémet, 4W... az gyakorlatilag semmi. Főleg a mi szintünkön. (kivéve természetesen Ati) De, ez a bicaj elsősorban a profi versenyzőknek készült és tök jó példa, hogy az egyik női versenyen, ha a csaj az új SL9-es ment volna, akkor nem 6 másodperccel kapott volna ki, hanem 3 másodperccel nyerte volna a szakaszt és hazaért volna szökésből.... Ott, számukra ez a 4 watt ég és föld... győzelmet jelentett volna... nyilván számunkra semmi jelentősége nincs.

Az első tesztek is tökéletesen egybevágnak azzal, hogy az SL8-hoz képest nem igazán éreztek sokan semmi lényegi különbséget első körben. Geometria nem változott semmit, mert mindenki (versenyzők) azt kérte, hogy ne nyúljanak a geóhoz, mert tökéletes. Súlyra szintén nem változott az SL8-hoz képest, mivel már azzal is könnyedén el tudták érni az UCI limitet aero kerekekkel is. Ezen a szinten minden kompromisszumos... igen, csinálhattak volna olyan bicajt, ami 20 wattal gyorsabb síkon, de x grammal nehezebb... ők abba az irányba indultak, hogy a valós versenykörülmények között, mi a lehető leggyorsabb összességében. Szerintem baromi sok adatot dolgoztak fel a csapatok versenyzőitől, érdekes volt az a része a beszélgetésnek, ahogy arról beszélnek, hogy állítottak össze egy 100km-es virtuális szakaszt, ami gyakorlatilag lefedi az összes említésre méltó verseny átlagát. Nyilván emellett minden egyes szakaszt, hegyet is le tudnak szimulálni ha akarnak... Azt is jó látni, hogy a szimulációk egyre jobban közelítenek a valós élethez. Nyílván a sokkal pontosabb teszt körülmények miatt az eredmények is sokat pontosodhatnak, amit én abszolút jó iránynak tartok és e- miatt is a javulások mértéke már nem olyan mértékű, mint 10-15 éve.

Nekem nagyon tetszik az irány, ahogy bemutatták az új bicajt. Örülnék, ha a többi gyártó is több technika részletet osztana meg. Abszolút hitelesnek éreztem és nem egy marketing szófosásnak... tetszett, hogy semmi extrémet nem állítottak, de mégis valós fejlesztést és munkát érzek az új bicaj mögött. Az, hogy ez kinek mennyit ér, az teljesen más kérdés... ha belegondolsz az egész kerékpáros "rendszerbe" akkor ugye önmagában a bicaj, az mind súlyra, mind közegellenállásra töredéke az egésznek. Maga a kerékpáros személye, pozíciója a bicajon, sokkal többet számít. Technikailag egyes generációk között túl sok különbség nincs már, főleg a mi szintünkön... a 4Watt az kb 45km/h-s átlagnál jelentkezik, ami 30 körüli tempónál talán 2W-ot jelenthet... a hobbistáknak.

Viszont, amit a számok soha nem fognak elmondani, az a komfort és az érzés, amit az újabb és újabb bicajok/fejlesztések nyújtanak. Erre nincs jelenleg ugye egy szimpla mérőszám... Annyit tudok mondani, hogy ugye van az F12-es Dogmám, amit szeretek és használok is mind a mai napig. Ez ugye ez SL-7es Specivel egy idejű fejlesztés. Abban az időben számomra a Dogma jobbnak érződött, ezért is azt vettem. Az SL-7-es másabb volt, de nem volt azért akkora különbség. Aztán jött az SL-8, amit jóval komfortosabbnak érzek, egyértelmű előrelépés kezelhetőségben is az SL-7hez képest. Számokban az SL-7 és SL-8 között sincs túl nagy különbség, viszont valós életben szerintem egész jelentős és itt nem elsősorban arra gondolok, hogy mennyivel gyorsabb az újabb (az én szintemen főleg), hanem komfortra és kezelhetőségre inkább. És az SL-8as megjelenésénél hangsúlyozták is, hogy mennyit jelent a súlycsökkenés és mennyit jelent a komfort.
Jelenleg ugyan semmi késztetést nem érzek, hogy rendeljek egy SL-9 vázat, mert úgy érzem, számomra ez nem igazán lenne előrelépés, de míg ki nem próbálom, addig leírni sem akarom... azért ne felejtsük el, hogy a gumiszélességek egyre növekednek, ezáltal a súly is, amit gyakorlatilag a vázból faragnak le. Igen, összességében lehet számokban nem tűnik annyira nagy előrelépésnek, de az új bicaj szélesebb gumival/felnivel jön, ami ugye önmagában javít a komforton de ront a súlyon és az aeron... ennek tükrében is érdemes nézni a 4 Watt nyereséget.

Szóval összességében nem igazán értem, hogy miért pont ezzel az SL9-es bicaj megjelenéssel kapcsolatban írtad, amit írtál, mivel pont, hogy semmi extrémet nem állítottak, semmi extra újdonságot nem mutattak be, ami pontosan tükrözi is a javulás mértékét, ami elég minimálisnak érződik számszerűsítve is. Számomra ez volt eddig a leghitelesebb új bicaj bemutató.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

st81
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
2026.07.02., csüt. 22:03
st81 írta:
2026.07.02., csüt. 21:44
Srácok, bejelentkeztem a vasárnapi Pilis Ring rövid távjára (46 km). Még sohasem tekertem a környéken, kocsival is csak egyszer jártam arra. Ahogy néztem, lesz egy pár "bucka" ...
Akkor már ketten tekerünk vasárnap ;peace;
Az enyém egy kicsit hosszabb és nagyobb "buckák" lesznek, de a lényeg,hogy tekerünk és jól érezzük magunkat :smile32:
Örülök, hogy indulsz! A legfontosabb , hogy épségben teljesítsük a tàvot!

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”