Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fórummal kapcsolatos észrevételek
- csandaz
- Adminisztrátor

- Értékelés: 208
- Kapcsolat:
Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek
Ha valaki meg tudja csinálni, nyugodtan.
Nem hozzászólás van, hanem csak nézegeti az oldalt és töltögeti a képeket... csak egyszerre 30 ip ugrál az sql szerveren. és ez nem enterprise hogy lehessen késleltetni vagy halasztani. Csinálja amit kérnek az "emberek"
Nem hozzászólás van, hanem csak nézegeti az oldalt és töltögeti a képeket... csak egyszerre 30 ip ugrál az sql szerveren. és ez nem enterprise hogy lehessen késleltetni vagy halasztani. Csinálja amit kérnek az "emberek"
- csandaz
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
nincs captcha megjelenítésre....
Jön 30 ip cím és elkezd mászkálni az oldalon, ez megfolytja az sql szervert amíg el nem eri a beállított terhelésküszöböt.
akkor nem teljesít új kérést és jön az "ideiglenesen nem elérhető" üzenet
Az sql végigmegy a kéréseken terhelés csökken, pár perc múlva jön újabb adag máshonnan. ddos támadás, nem tudok kitiltani mindenkit, minden 5. IP valami más országnól, amerika, kína, UAE, afganisztán, kanada.
Most vagy hagyjuk hogy minden második kattintás után megáll az egész, vagy kitiltjuk a nem magyarokat és hátha elmegy a kedvük.
tonee nem tud bejönni most próbálom az IP-jét kideríteni
Jön 30 ip cím és elkezd mászkálni az oldalon, ez megfolytja az sql szervert amíg el nem eri a beállított terhelésküszöböt.
akkor nem teljesít új kérést és jön az "ideiglenesen nem elérhető" üzenet
Az sql végigmegy a kéréseken terhelés csökken, pár perc múlva jön újabb adag máshonnan. ddos támadás, nem tudok kitiltani mindenkit, minden 5. IP valami más országnól, amerika, kína, UAE, afganisztán, kanada.
Most vagy hagyjuk hogy minden második kattintás után megáll az egész, vagy kitiltjuk a nem magyarokat és hátha elmegy a kedvük.
tonee nem tud bejönni most próbálom az IP-jét kideríteni
Aszpirin írta: ↑2026.07.03., pén. 18:31Ezt tudod, hogy tényleg atombomba, ugye, amivel ártatlanokat is "kinyírsz"? Vannak fórumtársak Szlovákiából, Romániából, Ausztriából, velük mi a helyzet? Fenn vagyunk a HifiShark-on, ha valaki onnan akar ránk izgulni egy hirdetés miatt, akkor mi a helyzet?
Ha valaki nosrmál esetben magyar IP-címről ír, de épp külföldön van, akkor vegyen VPN-t és állítsa Magyarországra, csak az AVX fórum miatt? Ha valaki multinál dolgozik és a céges környezetből megy rá az AVX-re, akkor lehet, hogy külföldi IP-nek látszik - amerikai, német, stb.
Tonee73 bejut? Ő Angliából használja a fórumot, és eléggé értékes a munkája....
Vagy ő is "collateral damage" lesz?
Végig volt gondolva ez a "ledobtam az atomot, csak magyar IP-címmel lehet az oldalt használni" dolog?
Én korábban megnéztem, hogy ezek a botgyanús regek milyen régióból jöttek (IPdata.co), és ha Pakisztán, India északi része, stb. akkor azt az IP-range-et tiltottam ki csak, ami a szolgáltatójához tartozott, és ez is hatásos volt legtöbbször.
De a kérdés leginkább az, hogy hogyan jut be egy AI bot, átjátssza a reCaptcha-t? Egy AI bot-nak már a jelenlegi hozzászólás-védelem sem védelem, nevetségesen egyszerű ez az "Ird be ezt a számot", ha tényleg AI botról van szó. Valami komolyabb kellene oda.
Meg a biztonsági frissítéseket megcsinálni végre.
Just my two pence.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6505
Miért vagyunk még mindig a 3.3.1-en? Az már ősrégi.
ld. https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2672170We are pleased to announce the release of phpBB 3.3.17 “Young Bertie”. This version is a maintenance and security release of the 3.3.x branch which fixes four security issues with one being a critical security issue. Please update to this new version as soon as possible. If you are not able to update immediately, please read this announcement in the support forums: [URGENT] Workaround to prevent authentication bypass
phpBB 3.3.17 also adds further hardening, introduces improvements to the OAuth flow, and resolves some issues noticed in previous releases
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Ezt tudod, hogy tényleg atombomba, ugye, amivel ártatlanokat is "kinyírsz"? Vannak fórumtársak Szlovákiából, Romániából, Ausztriából, velük mi a helyzet? Fenn vagyunk a HifiShark-on, ha valaki onnan akar ránk izgulni egy hirdetés miatt, akkor mi a helyzet?
Ha valaki nosrmál esetben magyar IP-címről ír, de épp külföldön van, akkor vegyen VPN-t és állítsa Magyarországra, csak az AVX fórum miatt? Ha valaki multinál dolgozik és a céges környezetből megy rá az AVX-re, akkor lehet, hogy külföldi IP-nek látszik - amerikai, német, stb.
Tonee73 bejut? Ő Angliából használja a fórumot, és eléggé értékes a munkája....
Vagy ő is "collateral damage" lesz?
Végig volt gondolva ez a "ledobtam az atomot, csak magyar IP-címmel lehet az oldalt használni" dolog?
Én korábban megnéztem, hogy ezek a botgyanús regek milyen régióból jöttek (IPdata.co), és ha Pakisztán, India északi része, stb. akkor azt az IP-range-et tiltottam ki csak, ami a szolgáltatójához tartozott, és ez is hatásos volt legtöbbször.
De a kérdés leginkább az, hogy hogyan jut be egy AI bot, átjátssza a reCaptcha-t? Egy AI bot-nak már a jelenlegi hozzászólás-védelem sem védelem, nevetségesen egyszerű ez az "Ird be ezt a számot", ha tényleg AI botról van szó. Valami komolyabb kellene oda.
Meg a biztonsági frissítéseket megcsinálni végre.
Just my two pence.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 492
- csandaz
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Jah, mert ledobtam az atomot, csak magyar ip címmel lehet az oldalt használni
- csandaz
- Adminisztrátor

- Kapcsolat:
Az oldalt folymatosan botok végzálják... néha jobban, néha elfáradnak. Futok délután egy kör kitiltást.
Pár napja nálam minden 2. kattintás után elérhetetlenné válik az oldal kb. 10 percre, majd újra olvasható.
Usher - Valhalla - Emotiva
Van egy tobb eves phpBB hiba, szerintem frissitsetek minnel hamarabb (3.3.1 van fent most es 3.3.17-re kellene frissiteni).
https://www.aikido.dev/blog/phpbb-authe ... bypass-rce
https://www.aikido.dev/blog/phpbb-authe ... bypass-rce
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10075
… bezzeg régen, minden jobb volt…
Na ne már! Tessék kiszállni a negatív spirálból, az semmi jóra nem vezet…
.
Na ne már! Tessék kiszállni a negatív spirálból, az semmi jóra nem vezet…
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4165
Nem tudom hova jutott az oldal, mert csak ezt szajkózod, viszont igazán segíthetnél, és akkor hátha lehetne rajta javitani.
Pont erre van ez a topik.
Én ugyan még csak bö 6 éve vagyok itt, és csak néha olvastam vissza, hogy.mik voltak előtte, viszont ez alatt az idő alatt vagy 2 tucat értékes embert ismertem meg személyesen, többekkel már-már baráti viszony is kialakult, rendszeresen beszélgetünk fórumon kívül is, meg találkozunk időnként, amit itt is meg szoktunk hirdetni. Én úgy látom, hogy ez a fórum jelenleg is egy béke szigete, ahol nem a gyűlölködés és az állandó fikázás, meg a másiknál mindenképpen okosabbnak gondolom magam hozzáállás a jellemző (tisztelet a kivételnek).
Szóval ha szerinted ez egy lesajnálni való állapot, akkor remélem ez a legnagyobb gond az életben, mert akkor elég boldog világban lehetünk. Soha rosszabbat.
Egyéb iránt pedig, ha valami nem tetszik, tovabb lehet lépni, vagy tenni kell a valtozásert. Mindkettő adott.
Én úgy latom, az utóbbi időben (mondjuk az elmúlt 5 évben) azon kívül, hogy néha ide írod, hogy mivé lett ez a fórum, meg néha az árakon hüledezel, semmit sem tettél. Márpedig a passzivitásnál rosszabb dolog nem sok van.
Tessék építő javaslatot tenni, vagy akár cselekedni. Olyan úgy sincs persze, hogy mindig minden mindenkinek tetszik, hisz ezért is színes a világ.
De a világ (és egy fórum) olyan lesz, amilyenné tesszük, nem magától alakul úgy semmi sem.
A sírás rívás tudtommal semmit sem vitt még előrébb az életben. Ha tévedek segíts ebben is kérlek, hogy mitől lesz jobb a forum, ha építő szándék nélkül mondjuk fel évente ide írod, hogy régen minden jobb volt.
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- V.I.P.

Ööööö.... Ez most nagyon mellément. Tudatlannak lenni nem bűn, de van, amikor jobb hallgatni.
Nyilván kimaradt Neked, és nem fogja ő leírni, épp emiatt hadd játsszam el a fogadatlan prókátort:
Alex valóban néha kicsit sok tud lenni (bocs Alex), DE ami nekem csak hirtelen eszembe jut:
- rendszeresen szervez zenehallgatásos fórum-minitalikat a saját otthonában (esetenként máshol is), ahová bárkit szívesen lát: viewtopic.php?f=52&t=74945
- és az egyik, mindenki által tisztelt és szeretett fórumtársunk sajnálatos és nagyon korai elhunyta után, saját ötlete által vezérelve, saját felajánlásból ő maga szervezett gyűjtést a fórumtárs családjának, és az összegyűlt tekintélyes összeget SZEMÉLYESEN vitte el vidékre a temetés napján, és nyújtotta át a gyászoló hozzátartozóknak az AVX fórum nevében: viewtopic.php?f=100&t=196575
Remélem nem kell több érvet felhoznom amellett, hogy miért kapitális baromság az, amit a V.I.P. tagságáról írtál.
Örülök,hogy böfögésnek tartod a hozzászólásaimat.Én inkább nem írok véleményt az 5 ezer hozzászólásodról.Alex_Aston írta: ↑2026.05.24., vas. 09:34Odaát már túl OFF lenne, inkább áthozom ide.vasek írta: ↑2026.05.23., szomb. 21:42Az utóbbi 1-2 évben jó párszor leírtam a véleményemet és sajnálkozásomat.Alex_Aston írta: ↑2026.05.23., szomb. 19:03
Mitt tettél az évek során annak érdekében, hogy ne így legyen?
Vagy mit teszel most?
Fogalmad sincs,hogy régebben milyen segítőkész,szinte baráti társaság volt itt.
Az ilyen gátlástalan figurákat egy pillanat alatt kipenderítették innen,most röhög a kemény büntetésén.
Én úgy gondolom, hogy érdemi tett nélkül fél évente odaböfögni valahova, hogy nem jó, a nélkül, hogy bármi építő javaslat, ne adj Isten tett lenne mögötte, az nem vezet a megoldáshoz, sőt, inkabb csak romboló hatással jár.
Mindenkinek itt a lehetőség, hogy tegyen valamit a fórum érdekében, hisz csak ez visz előre bármit is. De az, hogy csak azt.minfjuk, nem jó, az nagyon nem, sőt.
Úgy látszik,hogy ez alapján lehet itt valaki V.I.P..Lehet,hogy emiatt is jutott ide ez az oldal.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6662
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Nem találom a xerxes és a quad készülékeim hírdetéseit és a tannoy ardent sem találom
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Re: ?
A kérdésed átkerült a helyére. Egyébként melyik hirdetésedet hiányolod? Én nem látok töröltet.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Megadtam
Talán nem adtál meg valamit ami kötelező.
Ár, átvétel helye…
Olvasd el a szabályzatot!
Ár, átvétel helye…
Olvasd el a szabályzatot!
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
?
Vajon miért törlik a hirdetésemet?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Kiegészíteném a kötelezően megadandót:istvan01 írta: ↑2026.05.24., vas. 13:36
Ez a néhány infó kötelező:
- eladás ára
- előfordulás helye, város, kerület
- szállítás, postázás módja, vagy érte kell menni
hirdetésből kizárható:
- klónozott DIY termék
- fake gyártmány
javasolt infó:
- saját képek, sérülésekről, modifkációkról
- elérhetőség telefon, pm stb
- fizetés módja
- származás helye, kereskedő, első-másod tulajdonos megjelölés
- eredeti számla, vagy előző tulajdonosnál megadható ár.
- előfordulás helye: megye / vármegye) szintig kötelező, ettől "nagyobb felbontás" (város, utca, házszám) a felhasználóra van bízva
-ha csak posta ill. futár kerül megadásra az helyettesítheti a kötelezően megadandó hely adatot
-a profilban megadott hely adat nem helyettesítheti a hirdetésben nem megadottat (nem minden eszközön látszik)
-az, hogy valaki hová tudja elhurcolni az eladandó cuccát semmilyen esetben sem helyettesítheti a kötelezően megadandó hely adatot, ez csak kiegészítő info
Köszönet!
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10075
Most visszanéztem. Nem volt az sem, hogy hol található és az sem, hogy hol tudod átadni.EmeszCsaba írta: ↑2026.05.24., vas. 16:46Most látom hogy lehet, hogy "óriási" hibát követtem el, és nem azt írtam bele a hirdetésbe, hogy hol van helyileg most a termék, hanem hogy hol tudom átadni. Végülis a józan ész szerint egy vevő szempontjából ez a fontosabb. Ennek tudatában ismét megpróbálom. Köszönöm.istvan01 írta: ↑2026.05.24., vas. 13:36Ez a néhány infó kötelező:EmeszCsaba írta: ↑2026.05.24., vas. 07:49Szevasztok!
Másodára fordul elő, hogy eltűnik egy hírdetésem. Tegnap este raktam fel egy mélyláda hírdetést, megjelent, de ma reggel már nem látom, és a hozzászólásaim között sincs. Valamit rosszul csináltam, és törölve lett? De gondolom arról kapnék értesítést.
- eladás ára
hirdetésből kizárható:
- klónozott DIY termék
- fake gyártmány
javasolt infó:
- fizetés módja
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
-
EmeszCsaba
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Most látom hogy lehet, hogy "óriási" hibát követtem el, és nem azt írtam bele a hirdetésbe, hogy hol van helyileg most a termék, hanem hogy hol tudom átadni. Végülis a józan ész szerint egy vevő szempontjából ez a fontosabb. Ennek tudatában ismét megpróbálom. Köszönöm.istvan01 írta: ↑2026.05.24., vas. 13:36Ez a néhány infó kötelező:EmeszCsaba írta: ↑2026.05.24., vas. 07:49Szevasztok!
Másodára fordul elő, hogy eltűnik egy hírdetésem. Tegnap este raktam fel egy mélyláda hírdetést, megjelent, de ma reggel már nem látom, és a hozzászólásaim között sincs. Valamit rosszul csináltam, és törölve lett? De gondolom arról kapnék értesítést.
- eladás ára
hirdetésből kizárható:
- klónozott DIY termék
- fake gyártmány
javasolt infó:
- fizetés módja
5.8.13. A Fórum szabályzatnak nem megfelelő és hiányos adatokkal megnyitott Témákat a Moderátorok figyelmeztetés nélkül törölhetik.
Csak nem olvastad el figyelmesen azt a fránya Szabályzatot, mert abban bizony benne foglaltatik:EmeszCsaba írta: ↑2026.05.24., vas. 07:49Szevasztok!
5.8.13. A Fórum szabályzatnak nem megfelelő és hiányos adatokkal megnyitott Témákat a Moderátorok figyelmeztetés nélkül törölhetik.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- eladás ára
hirdetésből kizárható:
- klónozott DIY termék
- fake gyártmány
javasolt infó:
- fizetés módja
Ez a néhány infó kötelező:EmeszCsaba írta: ↑2026.05.24., vas. 07:49Szevasztok!
- eladás ára
hirdetésből kizárható:
- klónozott DIY termék
- fake gyártmány
javasolt infó:
- fizetés módja