Lassan betelik a pohár.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általános csevegő
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 820
Re: Általános csevegő
Lekapcsolták a Kossuth rádiót és a helyén a Bartók rádió szól.A középhullámon is..
Az MTV 1 is lekapcsolva...
Az MTV 1 is lekapcsolva...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Egyszerűbb ugyanazt az 50 régi bóvli (többnyire thriller, vagy krimi) filmet ismételgetni hol egyik, hol másik csatornán, mint heti 5 új készítésű, erőszak mentes alkotás jogdíját kifizetni, és azt leadni.
Igazából csak a (gyógyszer)reklámok közti rövidke időt kell valahogy kitölteni...
Szoktam is mondani, hogy ha TV-t nézünk, biztosan betegek vagyunk :-)
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1418
Egyszerűbb ilyen hangzatos, ámde messzi, és ellenőrizhetetlen tartalmakkal felkelteni a figyelmet, mint valós, ellenőrizhető, releváns tartalommal.Hovarju#7 írta: ↑Tegnap, 14:47Tudom, hogy ez isten káromlás, de valahogy mégis irányítani kéne a közmédia tartalmakat. Én, ha azt látom a hírekben pl. hogy Tokyó-ban valakinek levágták a fejét, akkor azt gondolom, hogy rettenetes, de mi közöm hozzá. Szóval messze van és kiragadott tény egy nagyon eltérő ország életéből. Nem rám tartozik. Ami meg rám tartozna azt nem látom.
Egyszerűbb ugyanazt az 50 régi bóvli (többnyire thriller, vagy krimi) filmet ismételgetni hol egyik, hol másik csatornán, mint heti 5 új készítésű, erőszak mentes alkotás jogdíját kifizetni, és azt leadni.
Igazából csak a (gyógyszer)reklámok közti rövidke időt kell valahogy kitölteni...
Szoktam is mondani, hogy ha TV-t nézünk, biztosan betegek vagyunk :-)
-
Hovarju#7
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 11
Tudom, hogy ez isten káromlás, de valahogy mégis irányítani kéne a közmédia tartalmakat. Én, ha azt látom a hírekben pl. hogy Tokyó-ban valakinek levágták a fejét, akkor azt gondolom, hogy rettenetes, de mi közöm hozzá. Szóval messze van és kiragadott tény egy nagyon eltérő ország életéből. Nem rám tartozik. Ami meg rám tartozna azt nem látom.
Ez így elég pontatlan és egysíkú. Biztos van akit csak a balhé érdekel, de nem biztos, hogy ha valaki tv-t néz az csak tanulni és művelődni akar.Hovarju#7 írta: ↑2026.07.03., pén. 19:09A te életedet talán nem rombolja, de sokan egész nap vagy legalább is minden este a TVt bámulják és nagyon rossz műsorokat néznek. Az utóbbi időben talán csak az M5 csatornán voltak értékes műsorok. De a nézők többsége nem az értelmes műsorokra kíváncsi. Nem tanulni művelődni akar, hanem intenzív, erőszakos tartalmak érdeklik, azok foglalják le a figyelmét.
Én pl. az egész napi stressz és vesződség után pl. kikapcsolódni szeretnék a tv-n. Ha éppen nem vágyom zenehallgatásra vagy másra ...
De ne adj isten, érdekelnek a napi történések is (hírek, események stb.) és nem a zinternet erdőbe vivő világára vagyok kíváncsi ... Persze itt is tudni kell szelektálni ...
-
Hovarju#7

A te életedet talán nem rombolja, de sokan egész nap vagy legalább is minden este a TVt bámulják és nagyon rossz műsorokat néznek. Az utóbbi időben talán csak az M5 csatornán voltak értékes műsorok. De a nézők többsége nem az értelmes műsorokra kíváncsi. Nem tanulni művelődni akar, hanem intenzív, erőszakos tartalmak érdeklik, azok foglalják le a figyelmét.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6498
Ennek a mondatnak se füle, se farka. Egyszóval: értelmetlen.
Mellesleg amiről itt "üresen fecsegünk", annak semmi köze a jó vagy rossz ízléshez.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

Szóval akkor módosul a képlet arra, hogy a tévé az idősek testi-lelki egészségét rombolja?
Ez már másként fest, de érdekes módon az én "mintavételezésemben" - ami pont úgy nem szignifikáns mint a tiéd - nem az idősek azok, akik reggeltől estig tévéznek, sokkal inkább az én (boomer) korosztályomban (50-60 között) vannak. Vagyis: tényleg ismerek olyan otvenes éveiben járót, aki minden szabadidejét vagy tévézéssel, vagy facebook-ozással tölti, de egyetlen ilyent sem ismerek 70-es, 80-as korosztályból. Édesanyám a 70-es éveiben, sőt a 80-asai elején is alig nézett tévét, este megnézte a DunaTV-n a híradót, esetleg egy filmet, de napközben egész nap soha nem volt bekapcsolva a tévé. Volt olyan, hogy egy év kihagyás után "hazamentem" (a szülői ház durván 600 km-re van a mostani lakhelyemtől), és megkért, hogy nézzem már meg, mi van a tévével, mert több hónapja nem tud nézni rajta semmit, valami elállítódott, mind román adások jönnek be... nem volt semmi a tévével a szolgáltató átrendezte a csatornákat - de nem is ez a lényeg, hanem anyum nem volt kétségbe esve, nem hívott "szerelőt", nem zavarta a szomszédokat, de ha már otthon voltam, akkor szólt, hogy ha lehet, nézzek rá. Hónapokig nem hiányzott neki a tévé annyira, hogy emiatt problémája legyen. Két nagybátyám/nagynéném is volt, akiknek egyáltalán nem volt tévé a házukban, öregkorukban sem, de a rádiót rendszeresen hallgatták - házimunka közben. Azt anyum is.
Azt viszont nem tartom sem elképzelhetetlennek, sem ördögtől valónak, hogy amikor már nem tudnak bot vagy járókeret nélkül járni, fáj minden mozdulat, olvasni sem látnak már (érdekes, anyum még 2 éve, bőven a demencia-diagnózisa után, már amikor nem tudott önellátó lenni és gondozásra szorult, akkor is olvasott, a legjobb ajándék számára egy könnyv volt kb mindig - de aztán sajnos egyszer csak nem olvasott már - ilyen ez a betegség), nem megy a kézimunka, mert romlanak a motorikus képességek, stb. akkor sokaknak csak a tévé meg a főzés marad időtöltésnek.
Amikor anyumat magamhoz vettem, el kellett tejen egy kis idő, hogy rájöjek: nagyon félreértjük az idős (70 fölötti) emberek viselkedését, és sokszor teljesen alaptalanul nézzük le azt. A szellemi leépülésüket nem a tévé okozza, sőt, az az egyik legfontosabb ingerforrásuk. Sokkal gyilkosabb a magány, amiben hagyjuk őket. Ha kenyeret törünk fölöttük, akkor inkább nézzünk először tükörbe: ők rengeteget tettek értünk, mi mivel viszonozzuk ezt? Szánunk rájuk egyáltalán időt? Elég gyakran hívjuk, és beszélgetünk velük? Elég gyakran látogatjuk őket meg? És hidd el, hogy erre a válasz _általában_ lesújtó. Ebben jómagam is ludas vagyok, és rengetegen ludasak vagyunk. És ezek után elítéljük őket, hogy magányukban adott esetben az egyik legfontosabb ingerforrásuk a tévé? Az én édesanyám biztosan nem a tévé miatt lett demens... A magány viszont nagyon sokáig volt az egyetlen "társa", édesapám 25 évvel ezelőtt bekövetkezett halála után. Anyum akkor még csak 60 volt (apum 67 évesen halt meg). Sok dolgot jóvátennék a mostani tudásommal, de már késő, sajnos.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
-
Hovarju#7

Akkor lenne értelmes dolog a rossz tendenciákkal foglalkozni, ha lenne olyan mint általános JÓ ízlés. De ilyen nincs és nem is lesz ezért csak üres fecsegés folyik erről.
Hát tényleg nem, de ez a réteg a TV nélkül is megtalálná a módját, hogy leépüljenek testileg-lelkileg.-CB- írta: ↑2026.07.02., csüt. 17:01Ez így rendben is van. De ismerek több időst is, aki szó szerint reggeltől estig a bugyuta szappanoperákat -és a velük járó reklámokat- nézi. Nem hiszem, hogy hozzájárul testi-lelki egészségükhöz.alto írta: ↑2026.07.02., csüt. 16:43A TV is csak egy eszköz, amit lehet jól is, meg rosszul is használni.-CB- írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:44
A televízió feltalálása kezdte el alapjaiban rombolni az emberek életét. Úgy lelkileg, mint fizikailag. Mi nem fizetünk elő semmire pluszban, így mivel gyakorlatilag heti 1-2 nézhető film van, sok este telik inkább zenehallgatással. De ha meghal az amúgy 11 éves LED TV-m (egyszer már meghalt 6 évesen, de feltámasztotta egy helyi szaki), nem fogunk új TV-t venni.
Sok idős embernek ez jelenti az egyetlen kapcsolatot a külvilággal, ez szomorú, de e nélkül talán még szomorúbb lenne.
Nem tartanak senki fejéhez pisztolyt, hogy mindennap órákat töltsön el előtte.
Én szeretek időnként tenisztornákat nézni, vagy a Barcelona foci meccseit. Néha egy-két érdekesebb koncertet a Mezzo-n.
Nem tudtam ott lenni a Müpában a Kurtág 100 koncerten, de néztem élőben a Dunán. Hetente kb. egy film vagy egy érdekesebb dokumentumfilm a Netflixen (mondjuk ezért havi ötezer kissé túlzásnak tűnik tényleg).
Nem gondolom, hogy az én életemet ez bárhogy rombolná.
Az viszont biztos, hogy a hagyományos lineáris tévézés napjai meg vannak számolva.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
Magyarország 2023-ban 27 uniós ország közül a 10. helyen áll összességében, ami közepes-magas kalózkodási aktivitást jelent.Aszpirin írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:00Nem biztos, hogy itt a helye, de hátha...
Szóval: éves HBO Max Premium előfizetésem van, amelyet az Apple-ön keresztül számláznak (Apple előfizetés).
Megnéztem, a tavaly még 38.900 forint volt, most újul meg aug. 1.-jén, de már 45.900 forintért. (havi ütemezésben ugyanez tavaly 3890 lett volba, idén már 4590)
Akinek esetleg van ilyen előfizetése: nálatok is ennyit (majdnem 20%-ot - ez azért ismét messze infláció felett van) drágított az HBO Max, vagy ezt az Apple-nek köszönhetem?
És ami erről ismét eszembe jutott:
Most már soha nem látott mértékű összegeket fizetnek ki sokan - köztük én is - média-szolgáltatási előfizetésekre.
Totál szétbarmolják ezzel a szolgáltatók a piacot, szerintem. Miközben igyekeznek a sztárokat és a filmeket magukhoz babusgatni és kötni. Egyik film/filmsorozat az HBO-n megy, a másik a Netflixen, a harmadik a Disney+-on, a negyedik az AppleTV-n, az ötödik a babámfülén - és ilyen summák mellett mégis mennyit kellene havonta elkölteni streamingre? A Netflix ára is az egekben van már. Az egész streamingnek valamikor még az volt az ígérete, hogy on-demand tévézés a broadcast-tévénél jobb áron... és mi lett belőle? És akkor most képesek még reklámokat is betenni ezért a pénzért...
Csodálkozik valaki, ha virágzik a torrentezés?
EU-szinten, 2023: A filmek 9%-ot, a szoftverek 8%-ot, a zene mindössze 6%-ot tesznek ki.
A torrent/letöltés visszaszorulóban van a kalózkodáson belül is – csak nem a legális streaminggel szemben, hanem az illegális streaminggel (pl. kalóz IPTV-szolgáltatásokkal, stream-aggregátor oldalakkal) szemben veszít teret.
(Claude AI).
Magyarországon (megnéztem változott-e a szabályozás, de nem), magáncélra tölthetsz le torrent oldalról, ha azt nem jövedelemszerzésre használod.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- -CB-
- Beköltözött

Ez így rendben is van. De ismerek több időst is, aki szó szerint reggeltől estig a bugyuta szappanoperákat -és a velük járó reklámokat- nézi. Nem hiszem, hogy hozzájárul testi-lelki egészségükhöz.alto írta: ↑2026.07.02., csüt. 16:43A TV is csak egy eszköz, amit lehet jól is, meg rosszul is használni.-CB- írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:44A televízió feltalálása kezdte el alapjaiban rombolni az emberek életét. Úgy lelkileg, mint fizikailag. Mi nem fizetünk elő semmire pluszban, így mivel gyakorlatilag heti 1-2 nézhető film van, sok este telik inkább zenehallgatással. De ha meghal az amúgy 11 éves LED TV-m (egyszer már meghalt 6 évesen, de feltámasztotta egy helyi szaki), nem fogunk új TV-t venni.Aszpirin írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:00Nem biztos, hogy itt a helye, de hátha...
Szóval: éves HBO Max Premium előfizetésem van, amelyet az Apple-ön keresztül számláznak (Apple előfizetés).
Megnéztem, a tavaly még 38.900 forint volt, most újul meg aug. 1.-jén, de már 45.900 forintért. (havi ütemezésben ugyanez tavaly 3890 lett volba, idén már 4590)
Akinek esetleg van ilyen előfizetése: nálatok is ennyit (majdnem 20%-ot - ez azért ismét messze infláció felett van) drágított az HBO Max, vagy ezt az Apple-nek köszönhetem?
Most már soha nem látott mértékű összegeket fizetnek ki sokan - köztük én is - média-szolgáltatási előfizetésekre.
Totál szétbarmolják ezzel a szolgáltatók a piacot, szerintem. Miközben igyekeznek a sztárokat és a filmeket magukhoz babusgatni és kötni. Egyik film/filmsorozat az HBO-n megy, a másik a Netflixen, a harmadik a Disney+-on, a negyedik az AppleTV-n, az ötödik a babámfülén - és ilyen summák mellett mégis mennyit kellene havonta elkölteni streamingre? A Netflix ára is az egekben van már. Az egész streamingnek valamikor még az volt az ígérete, hogy on-demand tévézés a broadcast-tévénél jobb áron... és mi lett belőle? És akkor most képesek még reklámokat is betenni ezért a pénzért...
Sok idős embernek ez jelenti az egyetlen kapcsolatot a külvilággal, ez szomorú, de e nélkül talán még szomorúbb lenne.
Én szeretek időnként tenisztornákat nézni, vagy a Barcelona foci meccseit. Néha egy-két érdekesebb koncertet a Mezzo-n.
Nem tudtam ott lenni a Müpában a Kurtág 100 koncerten, de néztem élőben a Dunán. Hetente kb. egy film vagy egy érdekesebb dokumentumfilm a Netflixen (mondjuk ezért havi ötezer kissé túlzásnak tűnik tényleg).
Az viszont biztos, hogy a hagyományos lineáris tévézés napjai meg vannak számolva.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11447
- Kapcsolat:
Az ember mindig is megtalálta, mivel rombolja magát. Kétlem, hogy ezért a technikai vívmányok, mint pl. a televízió tehető felelőssé. Nekem 25 éve nincs semmilyen televíziós előfizetésem, ez idő alatt TV készülékem sem volt. Most megint van (meguntam a projektoros szenvedést), de nem TV adást, hanem filmeket, koncerteket, sportot nézek rajta, no meg követek néhány közszolgálati, szakmai és utazós Youtube csatornát on-demand módon, tehát akkor nézem, amikor akarom, semmilyen adásrendhez nem igazodom. Nem érzem magamon a rombolást.
Ahogy Aszpirin rámutatott, az online videó streaming szolgáltatások rettenetesen el vannak cseszve, nem vagyok hajlandó ebbe a buliba beszállni. Ahhoz képest a zenei streaming egy Kánaán. Amúgy sem értem, egy film miért lenne kevésbé értéktelen, ha premier után 2 hónappal nézem meg.
A TV is csak egy eszköz, amit lehet jól is, meg rosszul is használni.-CB- írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:44A televízió feltalálása kezdte el alapjaiban rombolni az emberek életét. Úgy lelkileg, mint fizikailag. Mi nem fizetünk elő semmire pluszban, így mivel gyakorlatilag heti 1-2 nézhető film van, sok este telik inkább zenehallgatással. De ha meghal az amúgy 11 éves LED TV-m (egyszer már meghalt 6 évesen, de feltámasztotta egy helyi szaki), nem fogunk új TV-t venni.Aszpirin írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:00Nem biztos, hogy itt a helye, de hátha...
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Aszpirin
- V.I.P.

Nahát, ez egy igen komoly megfejtése a nagy világegyenletnek, talán érdemelne valami bizonyítást vagy legalább statisztikai alátámasztást.
Akárhogy is, ha esetleg érintett lennél valamelyik idős családtagod által a demenciának nevezett, leírhatatlanul szörnyű és kegyetlen betegségfélében (Alzheimer-féle, Lewy-testes, vaszkuláris, frontotemporális, ... demencia), akkor tudnád, hogy egy tévé akár a megmentést is jelentheti az ápoló hozzátartozó számára. Édesanyámat én gondoztam saját otthonomban 3 és fél évig, és MINDENT megért, hogy leültethettem egy HBO-sorozat elé (igazából tényleg nem mindegy, hogy milyen sorozat, de a HBO-n mentek olyanok, amik neki tetszettek, és akár végtelenített formában is tudta nézni, mert másnapra már elfelejtette az előző napi adagot), és az lekötötte a figyelmét legalább egy-két órára, és addig sem akart elmászkálni, addig sem kiabált hogy hol van az édesanyja meg édesapja, stb, legalább home office-ban ezalatt tudtam dolgozni - már amikor. Az utolsó kb 9 hónapban már nem nézett filmeket/sorozatokat, de voltak kivételek, az Elfújta a szél-t bluray-ről kb 20-szor nézte meg illetve néztük meg együtt (nem azért, mert nekem a kedvenc filmem lenne, mégis kb kívülről tudom már), illetve Youtube-ról órák hosszat képes volt nótákat nézni, meg olyan videókat, amikben virágokat mutatnak és alatta könnyed lasssú zene szól, na meg André Rieu-előadást is képes volt úgy végignézni, hogy ő is vezényelt közben, meg egyéb szimfonikus nagyzenekari koncerteket... ezeket amint megtaláltam, rögtön mentettem is saját litára, és hidd el, megváltást hoztak számomra...
Szóval anyum miatt van éves HBO Max-előfizetésem, és Youtube Premium is, magam miatt pedig AppleTV+, mert érdemes megnézni, a normális filmeket A-kategóriás színészekkel most már az Apple készíti, bármilyen viccenek hangzik. Brad Pitt, Tom Hanks, Leonardo DiCaprio, Keanu Reeves, Joaquin Phoenix, Denzel Washington, Ethan Hawke, Ewan McGregor, Nicholas Hoult, Samuel L. Jackson, Javier Bardem, stb.., egy halom igen nagy sztárszínész, szóval egy halom nagy név, akik még emberekről szóló, emberi léptékű, mondanivalóval is rendelkező filmekben akartak szerepelni, náluk kötött ki, és egészen elképesztő minőségű az Apple Originals egyestés mozifilm-felhozatala). Anyum viszon már legfeljebb a kórház mennyezetét nézi súlyos állapotban, én meg valószínűleg lemondom az HBO Max-ot is, mielőtt megújul 45900 forintért egy újabb évre.
Azt kell mondjam, borítékolható volt a különböző platformok indulásával, hogy egy idő után összességében jóval meghaladja majd egy "sima" tv-előfizetés árát. Cserébe -elvileg- nincs vagy nagyon kevés reklám, nem hónapok vagy évek múlva láthatod az újdonságot. Úgy gondolom, hogy klasszikus tv-műsor előfizetés túlhaladottá vált mára, a streaming a népszerűségét pedig a növekvő havi díjakkal és csökkenő színvonalú, futószalagon gyártott filmekkel erodálja.
Egyre többnek megoldás a sima net előfizetés és pár nap/hét késéssel "letorrentezi" a számára megfelelő filmet.
Csak mellesleg írom, hogy pl. a Tidal augusztustól 1790-ről 2200 Ft-ra emeli a havi díjat.
Egyre többnek megoldás a sima net előfizetés és pár nap/hét késéssel "letorrentezi" a számára megfelelő filmet.
Csak mellesleg írom, hogy pl. a Tidal augusztustól 1790-ről 2200 Ft-ra emeli a havi díjat.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
- -CB-
- Beköltözött

A televízió feltalálása kezdte el alapjaiban rombolni az emberek életét. Úgy lelkileg, mint fizikailag. Mi nem fizetünk elő semmire pluszban, így mivel gyakorlatilag heti 1-2 nézhető film van, sok este telik inkább zenehallgatással. De ha meghal az amúgy 11 éves LED TV-m (egyszer már meghalt 6 évesen, de feltámasztotta egy helyi szaki), nem fogunk új TV-t venni.Aszpirin írta: ↑2026.07.02., csüt. 13:00Nem biztos, hogy itt a helye, de hátha...
- Aszpirin
- V.I.P.

Nem biztos, hogy itt a helye, de hátha...
Lehet kicsit többet írtam,mint amit akartam,...de akkor okfejtésként lezárom egy mondattal.
Két lehetőséget kizárnék,az egyik,hogy nem voltak jók a hangszerek,a másik,hogy ott,azon a helyen nem lehet jó hangot csinálni. Akkor marad a másik két lehetőség egyike: vagy a hangosításra használt berendezés volt rossz /vagyrosszul installálva/ vagy aki kezelte a vezérlőpult gombjait nem értett a munkájához.
Két lehetőséget kizárnék,az egyik,hogy nem voltak jók a hangszerek,a másik,hogy ott,azon a helyen nem lehet jó hangot csinálni. Akkor marad a másik két lehetőség egyike: vagy a hangosításra használt berendezés volt rossz /vagyrosszul installálva/ vagy aki kezelte a vezérlőpult gombjait nem értett a munkájához.
A basszusgitár nem volt basszusgitár,...pengetéseket nem lehetett hallani,csak egy búgó-huhogó mélyhangot.
A zongora/elektromos/ csak akkor volt hallható,ha lassabb-csendesebb rész volt a zenében.
Láttam,hogy jár a dobos keze a cinnen,de hallani nem lehetett,csak a lábdobot és a pergő keményebb beütéseit a bőrre,vagy a kávára.
A szaxofont szerintem senki nem ismerte volna fel,hogy az szaxi amit fúj.
A gitárt akkor lehetett kivenni amikor felállt szólózni.
Talán az ének,a pozan és a trombita kevésbé volt kritizálható,...az vitte a koncertet a hátán.
És mindez úgy,hogy amikor egyenként hangoltak,akkor nem tűnt rossznak,....de együtt nem hozták el a jó élőzenét.
A zongora/elektromos/ csak akkor volt hallható,ha lassabb-csendesebb rész volt a zenében.
Láttam,hogy jár a dobos keze a cinnen,de hallani nem lehetett,csak a lábdobot és a pergő keményebb beütéseit a bőrre,vagy a kávára.
A szaxofont szerintem senki nem ismerte volna fel,hogy az szaxi amit fúj.
A gitárt akkor lehetett kivenni amikor felállt szólózni.
Talán az ének,a pozan és a trombita kevésbé volt kritizálható,...az vitte a koncertet a hátán.
És mindez úgy,hogy amikor egyenként hangoltak,akkor nem tűnt rossznak,....de együtt nem hozták el a jó élőzenét.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11447
- Kapcsolat:
Ezzel így nehéz mit kezdeni. Próbáld részletesebben leírni a tapasztalatod!
Május 1.-én kilátogattunk Hévízen a Kölcsey rendezvénytérre ,...a Kozma Orsi quartet lépett fel fúvos szekcióval és gitárral kiegészítve. Első látásra komoly mennyiségű hangtechnikát raktak össze,...amit már a koncert előtti alapos hangolási próba is alátámasztott. Azután 8-kor elkezdődött a koncert. Hát hogyis mondjam,nem volt jó a hangosítás.Amikor egyenként állították be a hangszerket,akkor nem tűnt rossznak,...de amikor együtt megszólaltak,valahogy nem volt az igazi. Mondjuk annyi átjött ,hogy Orsi jó énekesnő. Nem tudom ,miért szólt így,nem vagyok szakember hangosítástechnikában. Mondhatnám,hogy talán a tér nem alkalmas akusztia szempontjából,de nem mondom,..mert ápr.5-én ugyanitt fellépett a Wonder Women nevű női trió egy jóval szerényebb hangosítással,egy szintetizátorral és egy szaxofonnal és job hangot hallottam,mint máj.1-én.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
Valamint a pénztárca vékonyodását a vélt eredmények érdekében, miközben előfordulhat a többször említett placebo hatása, ami ingyen van. Ja nem, mert fizetned kell érteistvan01 írta: ↑2026.05.03., vas. 07:17Kígyóolaj állapot 2026. Lehet ellentmondani oda-vissza. Egy azonban biztos, a felsorolt jelenségek mentén hatalmas felhőt (lufit) lehet fújni, ami a józan ítélő képességet elfedi.
https://www.headphonesty.com/2025/10/wo ... j8zc-73wQg
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Kígyóolaj állapot 2026. Lehet ellentmondani oda-vissza. Egy azonban biztos, a felsorolt jelenségek mentén hatalmas felhőt (lufit) lehet fújni, ami a józan ítélő képességet elfedi.
Részleteket nem tudok, mert szerencsére nem velem történt, hanem egy barátommal, meg már amúgy is jó régen volt, amikor mesélte sok-sok anyázás közepette ...GTomi írta: ↑2026.04.16., csüt. 10:01Nem arra gondoltál, hogy a sérült áru esetén ugyanúgy a teljes árat ki kell fizetned, hiába szépséghibás?
Nyilván nem, de futottam ilyenbe nem is egyszer az elmút évek folyamán és mondták, hogy hiába sérült, ha kell így akkor vihetem, de nem adhatja olcsóbban.