vagy akkor fogorvoshoz menni,amikor letörik belőle egy jókora darab
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
azt ne mondd má', hogy ott a síkságon muszáj nyitott szájjal bringázni
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
végülis,talán még örültem is neki (na,nem a homokosnak, az elég para volt. amerre nézek homokfelhő és alig lehet levegőt venni). de bemásztam a városba és ott körözgettem, így legalább nem untam magam halálra, meg volt benne egy kis meló
de kezd a lendület (már kedv,erő még nuku) visszajönni, csak most az egyik fogam bedurrant tegnap.. vajh mitől... fognyak volt tömve. haraptam egyet és kettétört
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
rossz hír, ebből nem lesz TDFSnipi írta: ↑2026.07.02., csüt. 11:52Jó neked a szél ...revox írta: ↑2026.07.02., csüt. 09:45tegnap elég komoly idő volt felénkszerintem ez az a trópusi homokvihar, vagy afrikai,vagy micsoda. valami sárga szart fújt a szél, de úgy televerte orrom, fülem, szemem, szám, levegőt alig tudtam venni. Csak óvatosan mentem ki a szováti útra, ha jön az eső,haza tudjak menni. rettenet fekete felhők jöttek,elkezdtem rövidíteni a kört, de a másodiknál alig tudtam felmenni a felüljáróra. Bazi nagy szél dobálta a binyót (35-ös kerékkel is!!!), miközben a forgószél kavarta ezt a sárga valamit... még jó,hogy van rajtam plussz,különben felkapott volna
menekülőre fogtam, be a városba, de ilyen messze (amúgy kb 2 kili) még sose volt a várostábla
a 4-esen a felüljáróról lefele dagasztani kellett és 25-öt volt a tempó
![]()
aztán beértem, a szélvihar megmaradt,de már homok nélkül, de egy csepp eső nem esett... hülye város ez, az eső mindig elkerüli (lyukban van, biztos az áramlatok)
Legalább edzel a jövő évi TDF-re, hátha megint beteszik a Mont Ventoux-ot![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10196
Én tegnap simán hazaértem a szél előtt. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Jó neked a szél ...revox írta: ↑2026.07.02., csüt. 09:45tegnap elég komoly idő volt felénkszerintem ez az a trópusi homokvihar, vagy afrikai,vagy micsoda. valami sárga szart fújt a szél, de úgy televerte orrom, fülem, szemem, szám, levegőt alig tudtam venni. Csak óvatosan mentem ki a szováti útra, ha jön az eső,haza tudjak menni. rettenet fekete felhők jöttek,elkezdtem rövidíteni a kört, de a másodiknál alig tudtam felmenni a felüljáróra. Bazi nagy szél dobálta a binyót (35-ös kerékkel is!!!), miközben a forgószél kavarta ezt a sárga valamit... még jó,hogy van rajtam plussz,különben felkapott volna
menekülőre fogtam, be a városba, de ilyen messze (amúgy kb 2 kili) még sose volt a várostábla
![]()
aztán beértem, a szélvihar megmaradt,de már homok nélkül, de egy csepp eső nem esett... hülye város ez, az eső mindig elkerüli (lyukban van, biztos az áramlatok)
Legalább edzel a jövő évi TDF-re, hátha megint beteszik a Mont Ventoux-ot
debrecen érdekes. lényegében egy lyukban van, én tányérnak hívom a falut. bárhova elindulsz,felfele kell menni, ez lent van egy gödörben. de valahogy el is viszi a kisebb esőfelhőket a szél,szétcsapja. Tegnap olyan fekete volt az ég, rongyoltam befele,amikor megjött a szélvihar, aztán beérve, kitisztult. Nem tudom,tegnap mekkora volt, de a 4-esen az autószalonnál elég veszetten megfeszültek a zászlókgianni321 írta: ↑2026.07.02., csüt. 10:19
Én meg mindig a szoboszlói termálvízre fogom, hogy az zavarja el az esőt. Van itt Szobin egy geológus srác, akivel néha tekerünk együtt, megosztottam vele az elméletem,nem tudta tudományosan alátámasztani...
csak azt nem mondta épp, hogy baromság...
Feri meg ugyanonnan ahonnan én is vettem az enyémet, vett most egy S-Works Tarmac SL8-at. Én is néztem azt a bringát, de nem éreztem, hogy a jobb karbon anyag miatt ki kéne adni még vagy plusz 3 kilót, úh inkább hagytam.
Tegnap este akartam én is menni, de aztán kavargott itt is, meg esett pár szem eső is, de ahogy nagymamám mondta, még a port se verte el. Most viszont mentem egyet, - egyedül - 55 kili 32-es északi (pofa és persze hát)szélben, 28,5-es átlaggal, mit ne mondjak, nem esett ez most annyira jól. Meg itt az alföldön összejött kemény 160 méter szint is.![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 896
Én meg mindig a szoboszlói termálvízre fogom, hogy az zavarja el az esőt. Van itt Szobin egy geológus srác, akivel néha tekerünk együtt, megosztottam vele az elméletem,revox írta: ↑2026.07.02., csüt. 09:45én aztán biztos nem érem félreFerinek szerintem több bicaja van,mert emlékeim szerint valami újabb kiadásúval volt,amikor párszor kimentem velük... vagyis nekem úgy rémlik
tegnap elég komoly idő volt felénkszerintem ez az a trópusi homokvihar, vagy afrikai,vagy micsoda. valami sárga szart fújt a szél, de úgy televerte orrom, fülem, szemem, szám, levegőt alig tudtam venni. Csak óvatosan mentem ki a szováti útra, ha jön az eső,haza tudjak menni. rettenet fekete felhők jöttek,elkezdtem rövidíteni a kört, de a másodiknál alig tudtam felmenni a felüljáróra. Bazi nagy szél dobálta a binyót (35-ös kerékkel is!!!), miközben a forgószél kavarta ezt a sárga valamit... még jó,hogy van rajtam plussz,különben felkapott volna
![]()
Tegnap este akartam én is menni, de aztán kavargott itt is, meg esett pár szem eső is, de ahogy nagymamám mondta, még a port se verte el. Most viszont mentem egyet, - egyedül - 55 kili 32-es északi (pofa és persze hát)szélben, 28,5-es átlaggal, mit ne mondjak, nem esett ez most annyira jól. Meg itt az alföldön összejött kemény 160 méter szint is.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
én aztán biztos nem érem félre
tegnap elég komoly idő volt felénk
halfnote.hu
halfnote.hu
-
gianni321
- V.I.P.

revox írta: ↑2026.07.01., szer. 23:38Nem szégyeled magad egy ilyen avitt géppel?gianni321 írta: ↑2026.07.01., szer. 23:26Itt meg az én SL8-am:gianni321 írta: ↑2026.07.01., szer. 23:18A minap megjelent az ùj Speci Tarmac SL9. Tour előtt pár nappal természetesen.
Biztos elmondják majd, hogy kb. 150 ponton vàltoztattak az SL8-hoz képest, de rànézésre alig változott valami. Masszìvabb lett a hátsó támvilla, meg olyan lett a hátsó kerékjárati ív, mint a Canyon Aeroadé. Na, bumm... Egy SL8.5 elnevezés lehet korektebb lett volna. Az első tesztek szerint érzésre kb. lehetetlen megmondani épp melyiken ül az ember. Íme:![]()
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
-
gianni321
- V.I.P.

Akkor meg is vagyunk.pärt írta: ↑2026.07.01., szer. 23:36Ugyan már! Csak nem akarod lefitymálni a cég által bemondott 4 watt előnyt (kimérték, becsszó!), amihez csak 45 km/h-val kell megzavargászni.gianni321 írta: ↑2026.07.01., szer. 23:18A minap megjelent az ùj Speci Tarmac SL9. Tour előtt pár nappal természetesen.
Biztos elmondják majd, hogy kb. 150 ponton vàltoztattak az SL8-hoz képest, de rànézésre alig változott valami. Masszìvabb lett a hátulja, meg olyan lett a hátsó kerékjárati ív, mint a Canyoné. Na, bumm... Egy SL8.5 elnevezés lehet korektebb lett volna... Az első tesztek szerint érzésre kb. lehetetlen megmondani épp melyiken ül az ember. Íme:![]()
Az tippre kb. annyi különbség lehet, mintha kinyírnád a fülszőrödet.
Nem szégyeled magad egy ilyen avitt géppel?gianni321 írta: ↑2026.07.01., szer. 23:26Itt meg az én SL8-am:gianni321 írta: ↑2026.07.01., szer. 23:18A minap megjelent az ùj Speci Tarmac SL9. Tour előtt pár nappal természetesen.
Biztos elmondják majd, hogy kb. 150 ponton vàltoztattak az SL8-hoz képest, de rànézésre alig változott valami. Masszìvabb lett a hátsó támvilla, meg olyan lett a hátsó kerékjárati ív, mint a Canyon Aeroadé. Na, bumm... Egy SL8.5 elnevezés lehet korektebb lett volna. Az első tesztek szerint érzésre kb. lehetetlen megmondani épp melyiken ül az ember. Íme:
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5633
Ugyan már! Csak nem akarod lefitymálni a cég által bemondott 4 watt előnyt (kimérték, becsszó!), amihez csak 45 km/h-val kell megzavargászni.gianni321 írta: ↑2026.07.01., szer. 23:18A minap megjelent az ùj Speci Tarmac SL9. Tour előtt pár nappal természetesen.
Biztos elmondják majd, hogy kb. 150 ponton vàltoztattak az SL8-hoz képest, de rànézésre alig változott valami. Masszìvabb lett a hátulja, meg olyan lett a hátsó kerékjárati ív, mint a Canyoné. Na, bumm... Egy SL8.5 elnevezés lehet korektebb lett volna... Az első tesztek szerint érzésre kb. lehetetlen megmondani épp melyiken ül az ember. Íme:
Az tippre kb. annyi különbség lehet, mintha kinyírnád a fülszőrödet.
-
gianni321
- V.I.P.

Itt meg az én SL8-am:gianni321 írta: ↑2026.07.01., szer. 23:18A minap megjelent az ùj Speci Tarmac SL9. Tour előtt pár nappal természetesen.
Biztos elmondják majd, hogy kb. 150 ponton vàltoztattak az SL8-hoz képest, de rànézésre alig változott valami. Masszìvabb lett a hátsó támvilla, meg olyan lett a hátsó kerékjárati ív, mint a Canyon Aeroadé. Na, bumm... Egy SL8.5 elnevezés lehet korektebb lett volna. Az első tesztek szerint érzésre kb. lehetetlen megmondani épp melyiken ül az ember. Íme:
- pärt
- Őslakos

Meglehet. Bár nem hiszem, hogy akkora reveláció lenne egy 32-es a 30-as után. Amúgy is több tényező befolyásolja, kinek mi a jobb. Például nem mindegy, hogy egy benézett kátyúba hány kilóval landol az ember. Nagyobb súlynál komoly előny az a kis plusz levegőtérfogat.
-
gianni321
- V.I.P.

A minap megjelent az ùj Speci Tarmac SL9. Tour előtt pár nappal természetesen.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gianni321 2026.07.01., szer. 23:22-kor.
Pedig nincs nagy különbség az outi és a gravel közt, de a szabadság, amit ad....
- pärt
- Őslakos

Biztos, de már nehezen találnék neki helyet az életemben. Most örülök, ha három-négy naponta el tudok menni
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8330
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
21-től használtam már mindent én is. Igazából ez a 32-es, ami most van a legjobb szvsz. Súlyt leszámítva mindenben jobb és nem lassabb! Sőt! A protourban is egyre többen választják ezt a méretet, de még a 28-30 a többség, ez tény.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én nem így érzem.
21-től használtam már mindent én is. Igazából ez a 32-es, ami most van a legjobb szvsz. Súlyt leszámítva mindenben jobb és nem lassabb! Sőt! A protourban is egyre többen választják ezt a méretet, de még a 28-30 a többség, ez tény.
Rettegj Stelvio
(első az ügyfélmegtartás, még ha béna is mint a s*gg
)
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Szerintem simán, de az már felesleges. Ezeken a csontrázó erdészeti ösvényeken is elgurultam idáig 23-25 körüli gumikkal, újabban 28-al. 30 bőven elég lesz, azért nem tervezek gravelezni. Tesztek szerint is ez a méret a legjobb kompromisszum.
- pärt
- Őslakos

Van ilyen is, pl. ezen az említett túrán megyünk felfelé, míg elég nem lesz a jóból, aztán visszagurulunk. De a Mátra felé is vannak szép túrák, az jellegében kicsit eltér. Itt a Bükkben jellemzőbb a hosszabb mászás, ereszkedés, a Mátra felé gurulva több a hullámvasút. Van persze ott is nagy egybefüggő mászás, de odáig sok kis dombot kell leküzdeni, ha Eger felől megyünk.
- Vinkler
- Adminisztrátor

32-es nem fér bele?
- pärt
- Őslakos

Igen, az a szakasz a hevesi-borsodi népművészet, az ún. bükki patchwork mintapéldája. Ez úgy készül, hogy az aszfalt kicsit megreped, azt hagyni kell pár hónapig, hogy télen a fagy lyukat tudjon bele rágni, akkor a kátyút szigorúan körülvágás, kitisztítás nélkül valami gyorstrutymóval ideiglenes megtömik amit a tavaszi esők félig kimosnak, a keletkezett hiányokat egy megint más anyaggal pótolják, ami mellől szép lassan - de inkább gyorsabban - kimorzsolódik a téli ideiglenes cucc maradéka is, amit pár hónap múlva egy újabb keverékkel pótolnak (épp miből maradt a hordó alján egy kis vakarék)...és ez így megy pár évtizedig, míg a kátyúfoltok túlsúlyba kerülnek az eredeti aszfalthoz képest. Azt aztán úgy hagyjuk, mert hungaricum, és éppúgy része a magyar identitásnak, mint a pacalpöri, a lovasíjászat, édes pezsgő meg a kukoricagríz a sörben.
Ha marad a tárcsás műanyagbringám, akkor ez a legfőbb ok, hogy ebben elfér a széles gumi. Már a harmincas contikkal szemezgetek.