Köszönöm szépen a felajálást, de azt hiszem a lényegre fény derült, nagyon sokat segítettetek! Köszönet érte!tonee73 írta: ↑2026.07.01., szer. 20:34Én 11 éve Wise-os vagyok - akkor még nem volt Revolut. Tudok egyetlen egy kártyával fizetni Angol fontban, USA dollárban, forintban és Euróval is. Egyébként ha jól emlékszem max. 36 típusú valutával lehet ezt megcsinálni. (Plusz minden beaktivált pénznemhez kapsz egy országazonos formátumú bankszámlszámot, tehát az azonos pénznemben történő utalásoknak nincs díja - sem utaláskor sem fogadáskor - így díjmentesen utalhat neked más is, ha a pénznem megegyezik).GTomi írta: ↑2026.07.01., szer. 19:55Revolutot használom, külföldön is, azzal való fizetés tapasztalatom szerint, ahogy írtad, az az egyik "legjobb".tonee73 írta: ↑2026.07.01., szer. 19:04Skócia hivatalos fizetőeszköze GBP (angol font) tehát mindenütt el kell fogadják.
Külön ilyen fizetőeszköz, hogy "skót font", nem létezik.Skót fontnak azt nevezik, amit a skóciai bankok bocsátottak ki (más történelmi személyiségekkel nyomva), de az is angol font.
Tehát az angol fontnak tökéletesnek kell lennie.
Ha pedig kártyáznátok: nyissatok online egy Wise vagy Revolut számlát, oda utaltok forintot a magyar bankszámláról és messze jobb árfolyamon át tudjátok váltani GBP-re mint bármelyik váltónál váltott cash-t, illetve nem fognak lehúzni a magyar bankkártyás fizetéssel a magyar banki "jó"váltási árfolyamokkal és nem lesz sem tranzakciós terminál meg a t@k@m tudja milyen díj...![]()
Zoli: ha érdekelnek még részletek akkor keress meg, ha tudok segítek! (akár egy Wise-os meghívó linkkel is).
Számomra sokkal hitelesebb egy olyan ember szava, aki már járt ott, megtapasztalta, pláne egy olyané, aki ott, és benne él! Ez ezerszer többet ér, mint az AI próbálkozásai, vagy a téma után érdeklődő emberek agyalása. Ezért is gondoltam itt is megkérdezni.
Kedves vagy, köszönöm az ajálatot, de úgy tudom, hogy már a Revolut mellett döntöttek(mást nem is ismerünk). A párom, és a fiam intézte éppen a héten. Melegen ajálották, hogy egy ilyen megoldás mindenképpen legyen.
Mivel az ominózus utazás csak szeptemberben lesz, így nyitva hagyom még a topicot, mert hátha adódik még valami kérdés a témában.
Köszönöm szépen mindenkinek, igazán hálás vagyok!
Ui.: Most legalább azt is megtudtam, hogy mi a fene is az a Revolut, ami hónapok óta ugrál fel a reklámokban.
Rettenetesen elment mellettem a világ...