Köszönöm a felajánlást, most majd erdélyi túra jön, aztán jelentkeznék egy fülelésre, persze, alkalmazkodom minden téren. Köszi!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SOL Kolibri fan club
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5472
Re: SOL Kolibri fan club
Jól tartjuk őket, szedtek egy kicsit magukra. 
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10074
Ezek a kolibrik jól meghíztak. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- pärt
- Őslakos

Egy pár Satorit Egerben is meg lehet hallgatni egy András által újragondolt csöves erősítővel.
A hangsugárzók nem eladók, az erősítőhöz meg két éve gyűjtöm a lelki erőt, hogy meghirdessem, de még nem sikerült rávenni magamat, így viszont kihasználatlanul áll.
A hangsugárzók nem eladók, az erősítőhöz meg két éve gyűjtöm a lelki erőt, hogy meghirdessem, de még nem sikerült rávenni magamat, így viszont kihasználatlanul áll.
Ha Satoriban gondolkozol akkor nálam (is) meghallgatható. IX. ker.
Nem eladó.
Nem eladó.
- rush4you
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 8
Szerintem azért rakta be a képet, mert az az övé
Azon szépen látszik, hogy dóm.
A "Satori" a szalagsugárzós. Egyébként az ismeretségi körömben van egy eladó Satori. Ha valaki késztetést érezne rá, megadom a kontaktot.
Azon szépen látszik, hogy dóm.
A "Satori" a szalagsugárzós. Egyébként az ismeretségi körömben van egy eladó Satori. Ha valaki késztetést érezne rá, megadom a kontaktot.
- rush4you
- Lefelé a lejtőn

Hello, persze nem véletlen kb 87ótarevox írta: ↑2026.06.19., pén. 13:39hello,rush4you írta: ↑2026.05.20., szer. 01:09Sziasztok, végigolvastam a topikot és már csak az maradt meg bennem kérdésként, hogy a Kolibri két ( vagy hány ) nagyobb testvérét hol lehetne meghallgatni, vagy esetleg megvásárolni egy példányt.
Látom megszűnt az itteni Dragonweed topik és sajnos a weboldal sem üzemel teljesen és nincs is információ.
Hangfal javítás/tuning előtt állva hajlok arra, hogy inkább váltsak egy hazai készítésű, de alapvetően jobb minőségű hangfal felé. A Kolibrit már hallottam, tetszett is. Jelenleg egy Innovations Alto adná alá az áramot, elvileg ehhez jól passzolna ez a vonal.
Valakinek van infója? Köszi előre is.
ha @dragonweed nem tud segíteni, írj rám. van egy közös ismerősünk Andrással ,aki jó dobozokat készít, értelmes áron. ha most kezdeném, vennék olyat és köszönöm, kiszálltam. Alto világ. Nem próbáltam azzal, de több olyan erősítővel,ami ebbe a körbe tartozik.
ui: ahányszor meglátom a neved, a PeCsa ugrik be (de lehet semmi köze hozzá)
When I come up
When I rush
I rush for you
Köszi ezen elgondolkodom, kis nyári szünet aztán belevágok sztem
- Kisherceg
- Nincs visszaút

- Értékelés: 25
Szia!
Pécsen van nálam egy Dragonweed Panther, ami meghallgatható, ha a hangzásvilága érdekel.
Eladni nem tervezem.
Üdv, Adrián
06705007263
Pécsen van nálam egy Dragonweed Panther, ami meghallgatható, ha a hangzásvilága érdekel.
Eladni nem tervezem.
Üdv, Adrián
06705007263
hello,rush4you írta: ↑2026.05.20., szer. 01:09Sziasztok, végigolvastam a topikot és már csak az maradt meg bennem kérdésként, hogy a Kolibri két ( vagy hány ) nagyobb testvérét hol lehetne meghallgatni, vagy esetleg megvásárolni egy példányt.
Látom megszűnt az itteni Dragonweed topik és sajnos a weboldal sem üzemel teljesen és nincs is információ.
Hangfal javítás/tuning előtt állva hajlok arra, hogy inkább váltsak egy hazai készítésű, de alapvetően jobb minőségű hangfal felé. A Kolibrit már hallottam, tetszett is. Jelenleg egy Innovations Alto adná alá az áramot, elvileg ehhez jól passzolna ez a vonal.
ha @dragonweed nem tud segíteni, írj rám. van egy közös ismerősünk Andrással ,aki jó dobozokat készít, értelmes áron. ha most kezdeném, vennék olyat és köszönöm, kiszálltam. Alto világ. Nem próbáltam azzal, de több olyan erősítővel,ami ebbe a körbe tartozik.
ui: ahányszor meglátom a neved, a PeCsa ugrik be (de lehet semmi köze hozzá
When I come up
When I rush
I rush for you
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- rush4you
- Lefelé a lejtőn

Köszi szépen!asebestyen írta: ↑2026.05.20., szer. 07:16Szia!rush4you írta: ↑2026.05.20., szer. 01:09Sziasztok, végigolvastam a topikot és már csak az maradt meg bennem kérdésként, hogy a Kolibri két ( vagy hány ) nagyobb testvérét hol lehetne meghallgatni, vagy esetleg megvásárolni egy példányt.
https://www.avxforum.hu/forum/memberlis ... le&u=53702
Üdv,
ákos
Üdv,
ákos
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8173
Szia!rush4you írta: ↑2026.05.20., szer. 01:09Sziasztok, végigolvastam a topikot és már csak az maradt meg bennem kérdésként, hogy a Kolibri két ( vagy hány ) nagyobb testvérét hol lehetne meghallgatni, vagy esetleg megvásárolni egy példányt.
Üdv,
ákos
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- rush4you
- Lefelé a lejtőn

Sziasztok, végigolvastam a topikot és már csak az maradt meg bennem kérdésként, hogy a Kolibri két ( vagy hány ) nagyobb testvérét hol lehetne meghallgatni, vagy esetleg megvásárolni egy példányt.
-
pantera
- Nincs visszaút

- Értékelés: 62
Igen... "speed rulez".
A legfontosabb tényező a természeteshez közeli hangvisszaadás listáján. A tranziensek jól -időben helyesen- felépülő Fourier sorában (ritkán fordul elő, de egy ultrakönnyű membrános szélessávúnál többnyire igen) található a térinformációk legalább 80%-a.
ennyire azért nem vagyok láma
Ettől többet hozott. De alapvetően akkor azt nyilatkoztam róla, a legjobban a virtuozitást tudta visszaadni (ezt Fernando Saunders gitárjátékán figyeltem meg főként). A tonális egyensúlya talán jobban rendben volt,mint a fotón állványként funkciónáló, lényegesen "nagyobb" FAL egyutasnak. Az egydimenziósság meg főleg nagyon távol áll tőle. Olyan sztereója volt, aminek a 20 milla fölötti többutasok is jelenthetnek
Egy tőlem -sokkal- okosabb ember mondta, a tonális hibákat, hiányát az agy könnyedén pótolja, javítja, de pl a gyors tranziensek hiányát nem tudja. Na, ennél voltak és roppant gyorsak. Igaz, nem nagy a hálószoba, de megdöbbentő,ahogy az a kis vacak szól. Nem szól úgy, mint egy 100 literes doboz, de 3-4-5 litert simán elhitet a hallgatójával. Vannak érdekes jelenségek, ez egy közülük
Azért hozzátenném, amikor az un vinyl partyn megkergettük a Kolibrit, talán Corpus Christi-vel, az is túlmutatott a litereken. De valójában itt -vélhetően- az történik, ezekre nem is figyel az ember, mert a zenei történések mindent felülírnak.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 234
Szerintem úgy,hogy az ember egy ilyen dobozzal szemben nem támaszt nagy elvárásokat.A Sokol rádió is sávhatárolt,dinamikátlal,nem részletgazdag,egydimenziós stb.volt,de arról is tudta az ember,hogy ez ennyit tud és kész.revox írta: ↑2025.05.15., csüt. 13:58nem tudom,lehet e offolni,de a FAL tetején lévő kocka megdöbbentő dolgot művel(t)Azóta #hollóházi gyűjteményét gyarapítja, de utólag, lehet jobb lett volna megtartani, pl nyaraláshoz. DVD-t úgyis viszek, TMP ANT és ez elfér egy kisebb szatyorban... De ettől sokkal teljesebb hangképet mutatott. Nem tudom, hogy ver(t) át, de nem volt hiányérzetem
(47Lab, Micro Cube)
![]()
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
nem tudom,lehet e offolni,de a FAL tetején lévő kocka megdöbbentő dolgot művel(t)

halfnote.hu
halfnote.hu
-
pantera
- Nincs visszaút

Most például:
4 liter levegő, némi fa, fém, műanyag, meg persze vudu....
A "milyen kicsi dobozt lehet csinálni amiből még zene jön" projekt része. Az alja 40 Hz (mérve-hallgatva).
4 liter levegő, némi fa, fém, műanyag, meg persze vudu....
Te is? én is... már lehet találkoztunk is
Most épp egy elég macerás projektben van jelen, mint elsőszámú tanácsadó
halfnote.hu
halfnote.hu
-
pantera
- Nincs visszaút

Igen, András ilyen "kíváncsi fáncsi" típus, szeret kevéssé kitaposott ösvényekkel is próbálkozni. Tudom, ismerem jól, elég sűrűn találkozom vele....

Nekem is lett egy ilyen kis aranyos.Eddig nagyon tetszik.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- pärt
- Őslakos

Tervezője, András elég nyitott a nem pusztán technikai megközelítésekre is, magyarán sokat kísérletezett ezo, paranormális jellegű dolgokkal, például Peter W. Belt ötleteivel is, amiknek egyik fő csapása a színes kiegészítők használata volt. Nem minden "korszakában" alkalmazta ezeket; amennyire látom, attól függ, hogy mi áll éppen az érdeklődése középpontjában. Ha valami radikálisan más irányba indul el - pl. D-osztályú erősítők, omni-dobozok, szélessávú hangsugárzók, határfeszegető ultramini dobozok, krio kezelt kábelek, stb - akkor ezek az észlelési határon billegő dolgok kicsit hátrébb szorulnak.
A magassugárzón mi az a kék pötty? Valami tuning?
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Pont, mint előtte :) Sajnos jóideje (és még jóideig) nem tudok rendes komponens rendszert használni. A Satorik is édesanyámnál állnak, hogy ne a hideg padláson kelljen átvészelniük az elkövetkező éveket.
Különben nagyon megszerettem a kompakt/egybe eszközöket. A hobbi DJ feladatra pedig alkalmasabb egy pár aktív stúdió monitor.
Különben nagyon megszerettem a kompakt/egybe eszközöket. A hobbi DJ feladatra pedig alkalmasabb egy pár aktív stúdió monitor.