Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SOL Kolibri fan club

rush4you
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Re: SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: rush4you »

K P írta:
2026.06.30., kedd 06:26
Ha Satoriban gondolkozol akkor nálam (is) meghallgatható. IX. ker.
Nem eladó. 😊
Köszönöm a felajánlást, most majd erdélyi túra jön, aztán jelentkeznék egy fülelésre, persze, alkalmazkodom minden téren. Köszi!

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5472

Hozzászólás Szerző: pärt »

Jól tartjuk őket, szedtek egy kicsit magukra. :D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10074

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ezek a kolibrik jól meghíztak. :fekverohog:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

pärt
Őslakos
Őslakos

Egy pár Satorit Egerben is meg lehet hallgatni egy András által újragondolt csöves erősítővel.
A hangsugárzók nem eladók, az erősítőhöz meg két éve gyűjtöm a lelki erőt, hogy meghirdessem, de még nem sikerült rávenni magamat, így viszont kihasználatlanul áll. sad.gif
IMG_20260704_175338.jpg
IMG20240425184622.jpg

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: K P »

Ha Satoriban gondolkozol akkor nálam (is) meghallgatható. IX. ker.
Nem eladó. 😊
Csatolmányok
IMG_0054.jpeg

rush4you
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tul írta:
2026.06.29., hétf. 22:25
Szerintem azért rakta be a képet, mert az az övé :rolleyes:
Azon szépen látszik, hogy dóm.
A "Satori" a szalagsugárzós. Egyébként az ismeretségi körömben van egy eladó Satori. Ha valaki késztetést érezne rá, megadom a kontaktot.
rush4you írta:
2026.06.29., hétf. 21:48
Kisherceg írta:
2026.06.20., szomb. 23:10
Szia!
Pécsen van nálam egy Dragonweed Panther, ami meghallgatható, ha a hangzásvilága érdekel.

Eladni nem tervezem.

Üdv, Adrián
06705007263
Jó tudni, köszi . Ez a szalagsugárzós ugye?
Köszi, Erik
Nem is néztem a képet csak a választ ;)

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1305

Hozzászólás Szerző: Tul »

Szerintem azért rakta be a képet, mert az az övé :rolleyes:
Azon szépen látszik, hogy dóm.
A "Satori" a szalagsugárzós. Egyébként az ismeretségi körömben van egy eladó Satori. Ha valaki késztetést érezne rá, megadom a kontaktot.
rush4you írta:
2026.06.29., hétf. 21:48
Kisherceg írta:
Szia!
Pécsen van nálam egy Dragonweed Panther, ami meghallgatható, ha a hangzásvilága érdekel.

Eladni nem tervezem.

Üdv, Adrián
06705007263
Köszi, Erik

rush4you
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kisherceg írta:
Szia!

Eladni nem tervezem.

Üdv, Adrián
06705007263
Köszi, Erik

rush4you
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

revox írta:
2026.06.19., pén. 13:39
rush4you írta:
2026.05.20., szer. 01:09
Sziasztok, végigolvastam a topikot és már csak az maradt meg bennem kérdésként, hogy a Kolibri két ( vagy hány ) nagyobb testvérét hol lehetne meghallgatni, vagy esetleg megvásárolni egy példányt.
Látom megszűnt az itteni Dragonweed topik és sajnos a weboldal sem üzemel teljesen és nincs is információ.
Hangfal javítás/tuning előtt állva hajlok arra, hogy inkább váltsak egy hazai készítésű, de alapvetően jobb minőségű hangfal felé. A Kolibrit már hallottam, tetszett is. Jelenleg egy Innovations Alto adná alá az áramot, elvileg ehhez jól passzolna ez a vonal.
Valakinek van infója? Köszi előre is.
hello,

ha @dragonweed nem tud segíteni, írj rám. van egy közös ismerősünk Andrással ,aki jó dobozokat készít, értelmes áron. ha most kezdeném, vennék olyat és köszönöm, kiszálltam. Alto világ. Nem próbáltam azzal, de több olyan erősítővel,ami ebbe a körbe tartozik.

ui: ahányszor meglátom a neved, a PeCsa ugrik be (de lehet semmi köze hozzá :D )
When I come up
When I rush
I rush for you
Hello, persze nem véletlen kb 87óta ;)
Köszi ezen elgondolkodom, kis nyári szünet aztán belevágok sztem

Kisherceg
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: Kisherceg »

Szia!

Eladni nem tervezem.

Üdv, Adrián
06705007263
Csatolmányok
IMG_179192CC-275D-4029-916E-CE8428F0B494.jpeg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4745
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

rush4you írta:
Sziasztok, végigolvastam a topikot és már csak az maradt meg bennem kérdésként, hogy a Kolibri két ( vagy hány ) nagyobb testvérét hol lehetne meghallgatni, vagy esetleg megvásárolni egy példányt.
Látom megszűnt az itteni Dragonweed topik és sajnos a weboldal sem üzemel teljesen és nincs is információ.
Hangfal javítás/tuning előtt állva hajlok arra, hogy inkább váltsak egy hazai készítésű, de alapvetően jobb minőségű hangfal felé. A Kolibrit már hallottam, tetszett is. Jelenleg egy Innovations Alto adná alá az áramot, elvileg ehhez jól passzolna ez a vonal.
hello,

ha @dragonweed nem tud segíteni, írj rám. van egy közös ismerősünk Andrással ,aki jó dobozokat készít, értelmes áron. ha most kezdeném, vennék olyat és köszönöm, kiszálltam. Alto világ. Nem próbáltam azzal, de több olyan erősítővel,ami ebbe a körbe tartozik.

ui: ahányszor meglátom a neved, a PeCsa ugrik be (de lehet semmi köze hozzá :D )
When I come up
When I rush
I rush for you
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

rush4you
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

asebestyen írta:
2026.05.20., szer. 07:16
rush4you írta:
Szia!

https://www.avxforum.hu/forum/memberlis ... le&u=53702

Üdv,
ákos
Köszi szépen!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8173

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

rush4you írta:
Szia!

https://www.avxforum.hu/forum/memberlis ... le&u=53702

Üdv,
ákos
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

rush4you
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: pantera »

Igen... "speed rulez". :smile53: A legfontosabb tényező a természeteshez közeli hangvisszaadás listáján. A tranziensek jól -időben helyesen- felépülő Fourier sorában (ritkán fordul elő, de egy ultrakönnyű membrános szélessávúnál többnyire igen) található a térinformációk legalább 80%-a.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Smart845 írta:
2025.05.16., pén. 13:20
Szerintem úgy,hogy az ember egy ilyen dobozzal szemben nem támaszt nagy elvárásokat.A Sokol rádió is sávhatárolt,dinamikátlal,nem részletgazdag,egydimenziós stb.volt,de arról is tudta az ember,hogy ez ennyit tud és kész.
ennyire azért nem vagyok láma :D :smile53:
Ettől többet hozott. De alapvetően akkor azt nyilatkoztam róla, a legjobban a virtuozitást tudta visszaadni (ezt Fernando Saunders gitárjátékán figyeltem meg főként). A tonális egyensúlya talán jobban rendben volt,mint a fotón állványként funkciónáló, lényegesen "nagyobb" FAL egyutasnak. Az egydimenziósság meg főleg nagyon távol áll tőle. Olyan sztereója volt, aminek a 20 milla fölötti többutasok is jelenthetnek :rolleyes:

Egy tőlem -sokkal- okosabb ember mondta, a tonális hibákat, hiányát az agy könnyedén pótolja, javítja, de pl a gyors tranziensek hiányát nem tudja. Na, ennél voltak és roppant gyorsak. Igaz, nem nagy a hálószoba, de megdöbbentő,ahogy az a kis vacak szól. Nem szól úgy, mint egy 100 literes doboz, de 3-4-5 litert simán elhitet a hallgatójával. Vannak érdekes jelenségek, ez egy közülük :rolleyes:

Azért hozzátenném, amikor az un vinyl partyn megkergettük a Kolibrit, talán Corpus Christi-vel, az is túlmutatott a litereken. De valójában itt -vélhetően- az történik, ezekre nem is figyel az ember, mert a zenei történések mindent felülírnak.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 234

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

revox írta:
2025.05.15., csüt. 13:58
pantera írta:
2025.05.12., hétf. 22:31
"milyen kicsi dobozt lehet csinálni amiből még zene jön"
nem tudom,lehet e offolni,de a FAL tetején lévő kocka megdöbbentő dolgot művel(t) :D Azóta #hollóházi gyűjteményét gyarapítja, de utólag, lehet jobb lett volna megtartani, pl nyaraláshoz. DVD-t úgyis viszek, TMP ANT és ez elfér egy kisebb szatyorban... De ettől sokkal teljesebb hangképet mutatott. Nem tudom, hogy ver(t) át, de nem volt hiányérzetem :D (47Lab, Micro Cube)

Kép
Szerintem úgy,hogy az ember egy ilyen dobozzal szemben nem támaszt nagy elvárásokat.A Sokol rádió is sávhatárolt,dinamikátlal,nem részletgazdag,egydimenziós stb.volt,de arról is tudta az ember,hogy ez ennyit tud és kész.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pantera írta:
2025.05.12., hétf. 22:31
"milyen kicsi dobozt lehet csinálni amiből még zene jön"
nem tudom,lehet e offolni,de a FAL tetején lévő kocka megdöbbentő dolgot művel(t) :D Azóta #hollóházi gyűjteményét gyarapítja, de utólag, lehet jobb lett volna megtartani, pl nyaraláshoz. DVD-t úgyis viszek, TMP ANT és ez elfér egy kisebb szatyorban... De ettől sokkal teljesebb hangképet mutatott. Nem tudom, hogy ver(t) át, de nem volt hiányérzetem :D (47Lab, Micro Cube)

Kép
halfnote.hu

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Most például:
4 liter levegő, némi fa, fém, műanyag, meg persze vudu.... :D A "milyen kicsi dobozt lehet csinálni amiből még zene jön" projekt része. Az alja 40 Hz (mérve-hallgatva).

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pantera írta:
2025.03.05., szer. 22:58
Igen, András ilyen "kíváncsi fáncsi" típus, szeret kevéssé kitaposott ösvényekkel is próbálkozni. Tudom, ismerem jól, elég sűrűn találkozom vele.... :D :D
Te is? én is... már lehet találkoztunk is :cheers1:
Most épp egy elég macerás projektben van jelen, mint elsőszámú tanácsadó :tutiok:
halfnote.hu

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Igen, András ilyen "kíváncsi fáncsi" típus, szeret kevéssé kitaposott ösvényekkel is próbálkozni. Tudom, ismerem jól, elég sűrűn találkozom vele.... :D :D

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 740

Hozzászólás Szerző: tollact »

Nekem is lett egy ilyen kis aranyos.Eddig nagyon tetszik.
IMG_2293[1].JPG
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

pärt
Őslakos
Őslakos

Tervezője, András elég nyitott a nem pusztán technikai megközelítésekre is, magyarán sokat kísérletezett ezo, paranormális jellegű dolgokkal, például Peter W. Belt ötleteivel is, amiknek egyik fő csapása a színes kiegészítők használata volt. Nem minden "korszakában" alkalmazta ezeket; amennyire látom, attól függ, hogy mi áll éppen az érdeklődése középpontjában. Ha valami radikálisan más irányba indul el - pl. D-osztályú erősítők, omni-dobozok, szélessávú hangsugárzók, határfeszegető ultramini dobozok, krio kezelt kábelek, stb - akkor ezek az észlelési határon billegő dolgok kicsit hátrébb szorulnak.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 740

Hozzászólás Szerző: tollact »

Tul írta:
2021.01.14., csüt. 12:54
Hogy az enyém is fel legyen elevenítve - most az újszülött kislányunk andalítja.

IMG_20210110_125102.jpg

IMG_20210110_125128.jpg
A magassugárzón mi az a kék pötty? Valami tuning?
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1305

Hozzászólás Szerző: Tul »

Pont, mint előtte :) Sajnos jóideje (és még jóideig) nem tudok rendes komponens rendszert használni. A Satorik is édesanyámnál állnak, hogy ne a hideg padláson kelljen átvészelniük az elkövetkező éveket.
Különben nagyon megszerettem a kompakt/egybe eszközöket. A hobbi DJ feladatra pedig alkalmasabb egy pár aktív stúdió monitor.
asebestyen írta:
2022.01.04., kedd 08:02
És milyen az elkolibritlenedett lét, Gergő?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”