Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
nem AI...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
pärt írta: ↑2026.06.24., szer. 22:07Ezmiez? Gondolom, szívfájdító svájci hegyek.AAttila írta: ↑2026.06.24., szer. 21:53Na,amikor ezt megláttam,rögtön Szalon jutott eszembe![]()
https://www.instagram.com/reel/DZ5yQYcJ ... JvYzgyaA==(Instát rég töröltem a 'csába)
Megpróbálom valahogy betenni a videót,de ha valakinek hamarabb megy,annak köszi szépen.
(Instát rég töröltem a 'csába)
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5526
Ezmiez? Gondolom, szívfájdító svájci hegyek.AAttila írta: ↑2026.06.24., szer. 21:53Na,amikor ezt megláttam,rögtön Szalon jutott eszembe![]()
https://www.instagram.com/reel/DZ5yQYcJ ... JvYzgyaA==
Na,amikor ezt megláttam,rögtön Szalon jutott eszembe
Két hete vakarózok,mi is hiányzik az életemből...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Szatyorreklám.
De volt olyan sporttárs,aki szerintem már kb 120rpm-el forgatott (alföldön) és már úgy szótam rá, válts már bazzmeg,mert szétbaxxa az agyam a kipörgött áttétel egyenetlen lánccsattogása
inkább ezt,mint valamikor Hunorunk tekerést hallgatni,aki ész nélkül,ütemtelenül hajtotta a vasat és tök idegesítő volt,ha mögötted jött,mert a ritmusodat szétvágtapärt írta: ↑2026.06.22., hétf. 15:58Lehet, hogy igazad van, és a bringásokból hiányzik a feltűnési viszketegség szikrája is, minden technikai beszerzésüket szigorúan racionális elvek mentén végzik.![]()
Láttam már pár videót, ahol elborult tekintettel pörgetik a kerekekeket, összehasonlítva hangjukat.
Szerintem a zajkeltéssel járó örömszerzés pszichológiája a csattogós falepke után sem változik: Figyeljetek, itt vagyok! Látjátok, halljátok?Screenshot_2026-06-22-15-53-03-72_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
halfnote.hu
halfnote.hu
Láttam már pár videót, ahol elborult tekintettel pörgetik a kerekekeket, összehasonlítva hangjukat.
Szerintem a zajkeltéssel járó örömszerzés pszichológiája a csattogós falepke után sem változik: Figyeljetek, itt vagyok! Látjátok, halljátok?
- pärt
- Őslakos

Lehet, hogy igazad van, és a bringásokból hiányzik a feltűnési viszketegség szikrája is, minden technikai beszerzésüket szigorúan racionális elvek mentén végzik.
Szerintem a zajkeltéssel járó örömszerzés pszichológiája a csattogós falepke után sem változik: Figyeljetek, itt vagyok! Látjátok, halljátok?
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10084
Na meg amúgy is tekerni kell a kereket, nem racsnizni. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
bár a fene tud más fejével gondolkodni
meg, amúgy is,ki a fene figyel fel aegy birngásra,amikor legszívesebben kiírtanák az összest. a gyalogosok rettenek,hogy elütik a járdásn, az autósok meg szívből gyűlölik mindet
nekem sose tűnt fel,mennyire zakatol (csak az Nite... de azon gondolkodom, azon a küllők nem voltak jól meghúzva,lehet az zenegette meg nagyon. azt tudom,akkor vettem cuccokat,mert azt nem tudta senki értrelmesen beállítani, így megmaradt -az emléke- a küllők lazasága és az tud muzsikáálni elég jól).
vakarózok,az enyémek milyenek,... lehet nem is hangos, nem tudom
egyszer volt egy DT Swiss kerekem is, típus passz, talán 40-es felnivel. nekem nem tűnt erősebbnek a rotorhangja,mint a többi.
de való igaz,csengő helyet kiváló
szerintem ezt túllátod
nekem sose tűnt fel,mennyire zakatol (csak az Nite... de azon gondolkodom, azon a küllők nem voltak jól meghúzva,lehet az zenegette meg nagyon. azt tudom,akkor vettem cuccokat,mert azt nem tudta senki értrelmesen beállítani, így megmaradt -az emléke- a küllők lazasága és az tud muzsikáálni elég jól).
vakarózok,az enyémek milyenek,... lehet nem is hangos, nem tudom
de való igaz,csengő helyet kiváló
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10084
Az én 350-es agyam hangerejével pont elégedett vagyok. Nem túl hangos, de jelzi, hogy jelen van. Mondjuk én kicseréltettem a gyári 36-ost, 54-es ratchet-re, de feltételezem ettől nem változptt a hang erőssége.pärt írta: ↑2026.06.22., hétf. 14:51Idáig csak kilincses reteszelésű agyaim voltak, mindegyik körökkel halkabb, mint a Trek-en lévő Aeolus DT Swiss agya, ami star ratchet-es. Szokatlan volt, úgyhogy kicsit gyengítettem a rugóin - csakúgy, mint a korábbi agyaim kilincses példányainál - de számottevően ettől sem halkult. Elvagyok vele, lassan megszokom.asebestyen írta: ↑2026.06.22., hétf. 13:40A hangosság és a reteszelés fajtája között nincs közvetlen összefüggés. Mindkét fajtából létezik akár ugyanazon gyártónál hangos és silent verzió is, de akár super silent is. A többi, legfőbb ok leginkább tényleg az, hogy most ez a hangos hátsó agy a menő.
Gyanítom, hogy ennek a varacskos kerregés utáni vágynak sokaknál az a magyarázata, hogy egy fejfelkapás erejéig a magunkfajta kutyaütő szintű kocabringásnak is profi aurát kölcsönöz.![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyanítom, hogy ennek a varacskos kerregés utáni vágynak sokaknál az a magyarázata, hogy egy fejfelkapás erejéig a magunkfajta kutyaütő szintű kocabringásnak is profi aurát kölcsönöz.
- pärt
- Őslakos

Idáig csak kilincses reteszelésű agyaim voltak, mindegyik körökkel halkabb, mint a Trek-en lévő Aeolus DT Swiss agya, ami star ratchet-es. Szokatlan volt, úgyhogy kicsit gyengítettem a rugóin - csakúgy, mint a korábbi agyaim kilincses példányainál - de számottevően ettől sem halkult. Elvagyok vele, lassan megszokom.asebestyen írta: ↑2026.06.22., hétf. 13:40A hangosság és a reteszelés fajtája között nincs közvetlen összefüggés. Mindkét fajtából létezik akár ugyanazon gyártónál hangos és silent verzió is, de akár super silent is. A többi, legfőbb ok leginkább tényleg az, hogy most ez a hangos hátsó agy a menő.
Gyanítom, hogy ennek a varacskos kerregés utáni vágynak sokaknál az a magyarázata, hogy egy fejfelkapás erejéig a magunkfajta kutyaütő szintű kocabringásnak is profi aurát kölcsönöz.

az se utolsó dolog, minél nagyobb a felni, annál jobban átveszi a rezgést és felerősíti. bár ennek a fulcrum zero nite kerekem az ellenpéldája,ami úgy keleppelt (gyári kenéssel, kb 50 kili után), hogy a bükki ereszkedéskor a rendőrök igen felkapták a fejüket,mi is fog kifordulni a kanyarban
3 rendőr + az igazoltatott motoros meredt szemekkel bámult felém,majd utánam
sokszor kenés függvénye amúgy. a direkt rotorzsírok nagyon vékony zsírok,majdnem folynak. ha ez erős rugóval párosul,elég zajos tud lenni, főleg,hogy a fölösleget kinyomja teljesen. a parasztketteseken a gépzsír az csendes,cseréba,ha jól megtömik a szaki, néha elfelejt reteszelniasebestyen írta: ↑2026.06.22., hétf. 13:40A hangosság és a reteszelés fajtája között nincs közvetlen összefüggés. Mindkét fajtából létezik akár ugyanazon gyártónál hangos és silent verzió is, de akár super silent is. A többipärt írta: ↑2026.06.21., vas. 23:46Valószínűleg ún. star ratchet rendszerű, ezek hangosabbak, mint a korábban elterjedtebb kilincses típusok. Emellett még beállítás és kenés kérdése is: bizonyos határok közt ízlés szerint hangolhatóak (gyengébb/erősebb rugó, sűrűbb/hígabb kenőanyag, illetve ez utóbbi mennyisége). Most épp az ordító racsnihang hódít. Egy előnye biztos van: elég jól kiváltja a csengetést, amit a gyalogosok tekintélyes hányada személyes sértésként él meg., legfőbb ok leginkább tényleg az, hogy most ez a hangos hátsó agy a menő.
az se utolsó dolog, minél nagyobb a felni, annál jobban átveszi a rezgést és felerősíti. bár ennek a fulcrum zero nite kerekem az ellenpéldája,ami úgy keleppelt (gyári kenéssel, kb 50 kili után), hogy a bükki ereszkedéskor a rendőrök igen felkapták a fejüket,mi is fog kifordulni a kanyarban
halfnote.hu
halfnote.hu
, legfőbb ok leginkább tényleg az, hogy most ez a hangos hátsó agy a menő.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8204
A hangosság és a reteszelés fajtája között nincs közvetlen összefüggés. Mindkét fajtából létezik akár ugyanazon gyártónál hangos és silent verzió is, de akár super silent is. A többipärt írta: ↑2026.06.21., vas. 23:46Valószínűleg ún. star ratchet rendszerű, ezek hangosabbak, mint a korábban elterjedtebb kilincses típusok. Emellett még beállítás és kenés kérdése is: bizonyos határok közt ízlés szerint hangolhatóak (gyengébb/erősebb rugó, sűrűbb/hígabb kenőanyag, illetve ez utóbbi mennyisége). Most épp az ordító racsnihang hódít. Egy előnye biztos van: elég jól kiváltja a csengetést, amit a gyalogosok tekintélyes hányada személyes sértésként él meg.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- pärt
- Őslakos

Valószínűleg ún. star ratchet rendszerű, ezek hangosabbak, mint a korábban elterjedtebb kilincses típusok. Emellett még beállítás és kenés kérdése is: bizonyos határok közt ízlés szerint hangolhatóak (gyengébb/erősebb rugó, sűrűbb/hígabb kenőanyag, illetve ez utóbbi mennyisége). Most épp az ordító racsnihang hódít. Egy előnye biztos van: elég jól kiváltja a csengetést, amit a gyalogosok tekintélyes hányada személyes sértésként él meg.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 751
- Kapcsolat:
Miért van olyan erős racsni hangja a menő verseny cangáknak, amikor nem teker?
Elmegy mellettem és elég száraz kerepelő hangot ad.
Elmegy mellettem és elég száraz kerepelő hangot ad.
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Jelentem, túléltem

61 km, 1 óra 57 perc alatt. Korosztàlyban 45. Hely a 123- ból.
61 km, 1 óra 57 perc alatt. Korosztàlyban 45. Hely a 123- ból.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Mindenesetre ez a Calvados finom, megy is fel a zenehallgató fotelem mellé.
- pärt
- Őslakos

Azt még nem kóstoltam, úgyhogy nem mondanék róla elhamarkodottan véleményt, de okkal feltételezem, hogy italnak alkalmasabb, mint lánckenésre .
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8204
Jobb mint egy muc-off lancolaj- kromofag szett
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- pärt
- Őslakos

Apák napjára kaptam a pockoktól egy üveg calvadost, meg az aktívabbtól egy közös tekerést.
Felénk majd csütörtök körül tetőzik 34 fokkal, addig ki kell használni a kellemes hűvös időt.
- pärt
- Őslakos

Úgy kell, ha már az első kettő nem sikerült.
Felénk majd csütörtök körül tetőzik 34 fokkal, addig ki kell használni a kellemes hűvös időt.
11ó40p-kor indultam,hogy szokjam a meleget