Műanyag tokozás, rugós fém szíj- USA gyártmány.
Turis modell, 500 Ft.
Ennyit azért megért, még ha arany szín
ű is.
Könnyű, nyári viselet

Egyáltalán nem vettem személyeskedésnek,, hisz nekem nincs 60 bar-os órám :) (igaz 50 br-os az van

Tényleg, kösz a kiigazítást! Egyébként nem kell személyeskedésnek venned, persze mindenki akkora krumplit hord, amekkorát akar. Csak azt veszem észre, hogy ebben az iparágban is számháborúzik mindenki, hogy kinek nagyobb-erősebb.Aszpirin írta: ↑2026.06.21., vas. 23:42Amit írtál, az viszont már ott akad el, hogy vákuumban mérik, ahogy "belehalad a levegő az órába". Egyébként jó ez a "belehalad" megközelítés, csak nem vákuumban, mert ha kiszippantjuk a levegőt az óra körül, akkor éppen hogy ki szeretne szabadulni a levegő az óratokból - csakhogy ilyen módszerrel is mindössze 1 bar-ig tudnának mérni, mert - és ez az, amit amire az emberek jó nagy része nem emlékszik a fizikából - a tökéletes vákuum az 0 bar, és a természetes tengerszinti atmoszférikus nyomástól ez mindössze kb 1 bar-ral kevesebb. Nem tudsz sehogyan 10 bar-os "vákuumot" csinálni, ez fizikailag értelmezhetetlen.
Azt pedig, hogy én, mint búvárkodással nem foglalkozó mai búváróra-vásárló mit nézek, hadd ne mondja meg nekem senki.
De az biztos, hogy ahhoz hogy ma búvárórának minősüljön valami, a vízhatlansága legalább 15-20 bar kell legyen. Nem elég, ha csak úgy néz ki. Akkor sem, ha teljesen mindegy valakinek, hogy 10 vagy 30 vagy 60 bart bír ki az óra a nyomásteszten.

Nem fogunk csörtézni, mert lehet vákuummal is mérni, csak nem éppen azt méred akkor, amit nyomás alá helyezéssel mérnél.
Nem tudom, mit értesz a sport alatt, de a "búváróra" kifejezés már régóta nem a búvárkodásról szól. Amikor a Rolex megalkotta a Submarinert, akkor az valóban búvároknak készült, és akkor a Rolex még egyáltalán nem volt luxusmárka, megbízható és nagyon jó minőségű munkaórák gyártója volt, aki a célcsoort képviselőivel mindig konzultált, és főleg ez különböztette meg a többi "munkaóra"-gyártótól. Nem mellesleg nem csak a búvárórája lett ikonikus, hanem a GMT Master is első volt a GMT-órák kategóriájában, és eredetileg kifejezetten a PanAm pilótáinak készült, az ő igényeik alapján (és a piros-kék lünetta is a PanAm színeit képviseli).tamagaba írta: ↑2026.06.21., vas. 22:35De, annak is utána néztem, hogy aki ezt a sportot űzi, azt nem nagyon érdekli a luxus hobbi, hogy a Rolex-e mennyit tud.
Meg vannak erre a modern quartz mérőeszközök a kezén, ami pont erre lett kitalálva és nem is az idő érdekli a kijelzőn, hanem más merüléssel kapcsolatos adatok.
https://www.suunto.com/en-hu/Products/d ... -nautic-s/

Na, akkor kard ki kard csörtézzünk ki mennyit tud az órák tömörség vizsgálatáról

Az ugye tudod, hogy létezik nyomáspróba? És igen, amelyik órán 60bar vagy 600m van, azt teljesítenie kell nyomáspróbán. Hozzáteszem, hogy Magyarországon nem láttam még 60bar-os nyomáspróbát elvégző óraszervizt, de ha egy jónevű órás cég ráírja egy órára, hogy 60bar, akkor újan tuti, hogy kiállja a 60bar-os nyomáspróbát a tok. A hazugságot nem szokták kockáztatni, mert soha nem tudni, ki ellenőrzi valóban, és a lebukás elég nagy botrányt okozhat. Persze nem agy kínainak, mert ők azt írnak rá bármire, amit akarnak. Az köztudomású, hogy Aliexpresszről vett cuccok paraméterei jó eséllyel hazugság. Nemrég láttam 20.000 mAh-s akkumulátor cella tesztjét, valami 1090 mAh volt valójában, míg ugyanakkor améretben egy Sanyo 3000 mAh-s még túl is teljesítette a ráírtat. Egy magyar fazon tesztelte le, a Youtube-ion fenn van. Na ugyanez van a kínai órákkal is.

Na konkrét mai árakkal tudok szolgálni.

Teljesen egyetértek, lennebb írtam is, hogy az a szerkezet 8 évesen már jócskán megérett a szervizre.peterson írta: ↑2026.06.19., pén. 10:11Megnéztem az árlistájukat, elég kedvezőnek tűnik! Arról nem "esik szó", hogy ez minden gyártóra vonatkozik-e, de ha vállalnak, gondolom egy 3 mutatós dátumos Chopard L.U.C.-t nem ennyiért szervizelnek?!
Igen a felsorolásodban eltaláltad a márkát és a típuscsaládot is...Lehet drága ez a helyi szervíz, de olyanok, ahol gondolkodás nélkül ott hagyom bármelyik órámat! Azt pedig el kell fogadni, hogy a mechanikus órák rendszeres (jellemzően 6-7 év) szervízt igényelnek, akár az autók. Lehet elhanyagolni, de az korai tönkremenetelhez, elhasználódáshoz, pontatlanabb járáshoz vezetnek. Itt is érvényes a mondás: akinek van pénze majomra...

Megnéztem az árlistájukat, elég kedvezőnek tűnik! Arról nem "esik szó", hogy ez minden gyártóra vonatkozik-e, de ha vállalnak, gondolom egy 3 mutatós dátumos Chopard L.U.C.-t nem ennyiért szervizelnek?!Aszpirin írta: ↑2026.06.19., pén. 09:54
Azért a 110 egy hárommutatós-dátumos esetben az tuti márkaszervizes szervizára egy “nagynevű” órának (mondjuk legyen Omega Seamaster vagy Panerai Luminor vagy Gran Seiko, esetleg AP, stb) , amit a 3millás ár nálad is valószínűsít. Amiket én írtam, azok tényleg a reális árak alja, egy 8-as Miyota esetében, nem akartam túlságosan elijeszteni.
Ami a csodákat illeti, itt vannak az Ungaro Swiss szervizárai, róluk azt kell tudni, hogy ők a hivatalos nagykereskedője és egyben márkaszervize is az összes ETA-szerkezetes iSwatch Group márkának (Hamilton, Longines, Rado, Tissot, Doxa, Cornavin, stb), de nem kizárt, hogy pl. Omegâkat, Blancpain-eket is hozzâjuk kell vinni. Nézd meg a hivatalos ârlistájukat: https://astoriaoraplaza.hu/pages/service-center Amíg Budapesten êltem, hozzájuk hordtamaz órâimat, semmi panaszom nem volt sem a hozzálâllásukra, sem a munkaminőségükre, és akkor ők drágának számítottak.

Azért a 110 egy hárommutatós-dátumos esetben az tuti márkaszervizes szervizára egy “nagynevű” órának (mondjuk legyen Omega Seamaster vagy Panerai Luminor vagy Gran Seiko, esetleg AP, stb) , amit a 3millás ár nálad is valószínűsít. Amiket én írtam, azok tényleg a reális árak alja, egy 8-as Miyota esetében, nem akartam túlságosan elijeszteni.peterson írta: ↑2026.06.19., pén. 08:20Azért ne lepődj meg, ha ettől magasabb ajánlatot kapsz!
Én nemrég jelentettem be szervízre (~ fél éves várólista!) egy középkategóriás, márkás órát (jelenlegi futó modell olyan 3 milla körül), nekem már 20 éve megvan, ez lesz a második szervize, mert ennek a szerkezetnek 10 év a ciklus. 110e Ft a díja és ha belegondolunk kb. ugyan annyi alkatrész van a Festinádban is, ugyan annyira kell szétszedni, és ha a vásárlói réteget célozva olcsóbban is számolnak nagy csodák nincsenek. Ja és én is vidéken lakom, nem BP-i szervízbe vittem.

Azért ne lepődj meg, ha ettől magasabb ajánlatot kapsz!

Keress rá Google Maps-en, tuti találsz ott is órást a közelben. Egy ilyen szerkezeten ezeket a műveleteket minden valamirevaló "hagyományos" órás szaki el kell tudja végezni. Sokszor egy idős órásmester jobban megcsinálja, mint a "nagy" szervizek. Szerintem.

Olvass bele megint az eggyel korábbi hozzászólásomba, mert közben - az általad idézett poszt-változat után - még belejavítottam, a lényeg: "kenés" = teljes szerviz, magyarázatot lásd előbb, illetve aminek még utánanéztem: ennél az ásványi üvegnél nem játszik a polírozás. Csak a csere.
Köszönöm! Tudom hogy piaci értéke nem sok, de nekem megér akár 50 ezer pénzt is...azt el rakom...sokat hordtam már... jöhet az utód.Aszpirin írta: ↑2026.06.18., csüt. 21:13Közben megvan: Ha stimmel a 8 év, akkor ez egy Festina F6846/2 vagy F6846/4, Miyota 82S0 automata szerkezettel.
A szerkezet szervizelése reálisan 40ezer egy független órásnál, de ezt a szerkezetet érdemes lehet inkább cserélni, bár úgy sem úszod meg sokkal kevesebbért. A kristályüveg cseréje is legalább 15ezer forint lesz, polírozást nem tudom.
A gond az,, hogy az óra a képen látható állapotban nem ér annyit, amennyiért lehet szervizeltetni (reálisan ebben az állapotban kb 20-25ezret érhet de úgy is nehéz lenne eladni...). Szóval, hacsak nincs különleges szentimentális értéke, én hagynám, hogy járjon ameddig akar, és hordanám.... max az üvegét cseréltetném le (nem tudom, hogy ekkora karcoknál játszik-e még a polírozás, én ilyent soha nem kértem/csináltattam). A Miyota 8-as egy robusztus szerkezet, nagyon sokáig bírja, akár még ugyanennyi ideig elmegy, de persze egyre pontatlanabb lesz, egyre kevesebb jéréstartalékkal. Már most sem ártana bemérni a paramétereit, ezt akár egy telefonos applikációval és egy kábeles headsettel is megteheted. A lengésszög és a járástartalék árulkodik a leginkább a szerkezet állapotáról, utóbbit ugye pofonegyszerű megmérni, mondjuk egy nap reggel 8-kor felhúzod teljesen, leteszed és nem mozgatod többé... ránézel este, majd reggel, majd megint este... amikor már nem jár, mutatni fogja, mikor állt meg, és simán ki tudod számolni a járástartalékát. Ez z egyik legfontosabb mutatója a szerkezet állapotának.
Egyébként nekem is van órám, aminek a szervizeltetése a piaci értékének többszöröse, mégis épp most viszem szervizeltetni, mert számomra óriási eszmei értékkel bír. Tehát ha a tiéd is ilyen, akkor dönthetsz úgy, hogy megmented. A szerkezet cseréje/szervizeltetése plzs a kristály cseréje együtt olyan 50ezer lesz reálisan, de lehet ennél kicsivel kevesebb és sokkal több is![]()

Közben megvan: Ha stimmel a 8 év, akkor ez egy Festina F6846/2 vagy F6846/4, Miyota 82S0 automata szerkezettel.

Az, hogy még nem láttam ilyent azt is jelenti, hogy soha nem volt ilyen a kezemben (más Steinhart már igen), de a Steinhart egészen kiváló órákat készít fantasztikus ár/érték arányban, tehát gondolom a válasz igen, van benne elegendő unbalansz ahhoz, hogy húzza az órát a rotor. Most rendeltem tőlük a már említett GMT-s búvárórát, reélem holnap vagy a jövő hét elején meg is érkezik (elküldték már), de abban egy Sellita SW330 Premium van, "rendes" rotorral, szóval nem fogom megtudni sem, hogy van-e ebben a betett képen láthatóban elég unbalansz :) Mindenesetre eszméletlenül királyul néz ki.

Én vidéken (tatabányán / Tatán szervizeltetek, de amíg Budapesten laktam, az Astoriához hordtam az Ungaro Swiss-hez, akik drágák, de nagyon rendben van, amit csinálnak szerintem.

A Forgách utcában vannak (fiam volt ott a sajátjával). Egy üveg cserét csak meg tudnak csinálni. A szerkezethez szerintem nem kéne nyúlni. 8 év nem nagy idő

Van benne elég unbalansz?

Én is nézegettem régebben GS-eket de egyszerűen sajnálok annyi pénzt kiadni egy órára. Még kedvezménnyel is. Persze ha lenne mondjuk legalább 50 milliós bankbetétem akkor azt mondanám, egye fene... :-) De így, inkább nem. Viszont lehet, hogy akkor hamarosan bemegyek még hozzájuk egyszer utoljára megnézegetni a GS-eket élőben. Nekem is a Spring Drive-ok tetszenének. Mondjuk a heritage-ben a kvarcok is tetszenek mert azok tokozása is a klasszikus formájú de ha vennék egyszer egy kvarc GS-t akkor utána mindig az jutna eszembe hogy miért nem gyűjtöttem inkább Spring Drive-ra...Aszpirin írta: ↑2026.06.17., szer. 11:01Igen, végignéztem én is a videót, sajnálom, hogy itthon nem lesz - ha jól értettem - egyáltalán fizikai megtekintést lehetővé tévő GS-árusító helyszín. A 15% kedvezmény, amit belengettek, igen vonzó, én már régóta szemezek egyik darabjukkal, de az az "olcsóbbik" GS-árszegmensbe tartozik, és az igazi egy legújabb generációs SpringDrive-os lenne - azok ára még így is 4 milla fölött marad sajnos... Amit én folyton nézegettem, az nincs a kifutó készleten, de még rendelhető augusztusig...
Aztán vége a GS-nek itthon.