Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2871
Re: Sztereó erősítők
köszi mindenkinek
...én konkrétan az MF M6si500 lettem volna kiváncsi,de közben sikerült leveleznem topictársunkal,akinek több példánya volt,több helyszinen használta,és nem volt vele gond sehol sem
...de tárgytalan már a téma az M6Si500-al kapcsolatban,haverom döntése az, hogy inkább szervizelteti az MF F15-sét 
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Ez nem a földpotenciáltól függ. A 230 Voltos hálózati tápfeszültség un. DC komponense a tiszta szinuszjel torzulásától keletkezik, amelyet jellemzően bizonyos ipari elektromos gépek, háztartási nagyfogyasztók asszimetrikus terhelése okoz. Úgy érdemes elképzelni, hogy a tiszta szinusz jel esetén a görbe felső része alatti terület (a szinuszjel határozott integráltja 0 és 180 fok között) és a görbe alsó része alatti terület (a szinuszjel határozott integráltja 180 és 360 fok között) pontosan megegyezik, azaz az eredő DC komponens zéró. Egy torzult jel esetén pedig eltér egymástól, így az eredő DC komponens egy nullától különböző érték lesz.-CB- írta: ↑2026.07.05., vas. 07:40Úgy tudom a toroid trafó az egyenfeszültségtől zúg. Tehát ha megvaltozik a földpotenciál. Nálam nincs fi relé, meg elég vacak a hálózat, ha bekapcsol a boyler, zúg a router analóg tápja.wasiliy888 írta: ↑2026.07.04., szomb. 21:17Az említett készülékkel kapcsolatban nem, de egyébkent mintha lett volna már ez téma valamely másik topikban. És úgy emlékszem, hogy inkább a környezettől függő. Nem annyira a lakás, vagy házban lévő többi fogyasztó által a hálózatra visszajuttatott zaj mennyiségétől, hanem inkább környék, utca fogyasztói által. Tehát a helyi villamosművek a hálózaton eszközölt fejlesztéseitől lehet remélni a megszűnését, mérséklődését. Persze, lehet hogy egy jócskán alulgerjesztett, többszörösen árnyékolt, gyantával vagy más rezgéscsillapítóval kiöntött táptrafóval szerelt készülék kevésbé érzékeny rá. De ebben nem vagyok kompetens, talán istván01 meg tudná mondani.dixie-chicken írta: ↑2026.07.01., szer. 08:05Hali mindenkinek,gyors kérdés,haverom részére..bizonyos körökben (?) az a hir járja,hogy a Musical Fidelity M6Si500,használat közben "zajos,búg a trafó"...OK,nekem is voltak készülékeim ahol ez jelen volt,de kb 1m távolságrol,ez ha szólt a zene,ez már nem volt hallható...tapasztalatok/vélemények?
köszi![]()
Toroid trafók esetén a hálózati DC offset eltolhatja a munkapontot a szaturációs tartomány felé, ami rezgést okozhat és extra melegedést is.
A problémát hálózati egyenfeszültség-blokkolókkal (ún. DC blockerekkel) lehet kiküszöbölni, melyet a búgó transzformátorú készülék elé kell bekötni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1420
Úgy tudom a toroid trafó az egyenfeszültségtől zúg. Tehát ha megvaltozik a földpotenciál. Nálam nincs fi relé, meg elég vacak a hálózat, ha bekapcsol a boyler, zúg a router analóg tápja.wasiliy888 írta: ↑2026.07.04., szomb. 21:17Az említett készülékkel kapcsolatban nem, de egyébkent mintha lett volna már ez téma valamely másik topikban. És úgy emlékszem, hogy inkább a környezettől függő. Nem annyira a lakás, vagy házban lévő többi fogyasztó által a hálózatra visszajuttatott zaj mennyiségétől, hanem inkább környék, utca fogyasztói által. Tehát a helyi villamosművek a hálózaton eszközölt fejlesztéseitől lehet remélni a megszűnését, mérséklődését. Persze, lehet hogy egy jócskán alulgerjesztett, többszörösen árnyékolt, gyantával vagy más rezgéscsillapítóval kiöntött táptrafóval szerelt készülék kevésbé érzékeny rá. De ebben nem vagyok kompetens, talán istván01 meg tudná mondani.dixie-chicken írta: ↑2026.07.01., szer. 08:05Hali mindenkinek,gyors kérdés,haverom részére..bizonyos körökben (?) az a hir járja,hogy a Musical Fidelity M6Si500,használat közben "zajos,búg a trafó"...OK,nekem is voltak készülékeim ahol ez jelen volt,de kb 1m távolságrol,ez ha szólt a zene,ez már nem volt hallható...tapasztalatok/vélemények?
köszi![]()
-
Sokolradio96
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 10
Re: Trio(Kenwood) KA-7300 japán belpiacos integrált erősítő
Kedves Old Hifi Audio!
Köszönöm a választ, engem máris meggyőztél! Akkor lássuk mit is kapunk ma közel 200e-ért és mi vár a leendő gazdára?
Egy külsőleg szép állapotban lévő dual-mono sztereó erősítő látható, legalábbis annak tűnik.. szimmetrikus felépítéssel.
Idáig szinte best buy is lehetne, de! 1 dologban biztos vagyok! Ezekkel az "old hifi" cuccokkal csak 1 baj van, megveszed és azzal a lendülettel viheted a műszerészhez, elektrotechnikushoz! Hacsak nem vagy tapasztalt technikus, gondolok itt pl a recsegő potikra, melyek nem szakszerű "lekontaktolása" olaj a tűzre és az esetek többségében idéglenes megoldás.
Más dolog, amely lemaradt és pótolnám!
A leendő gazdinak legyen tudomása arról hogy AC100V-ról üzemel a készülék gyárilag, amely kissé alattomos módon került megnevezésre a hirdetésben: " 2000 W-os toroid átalakító trafóval együtt".
Ez azt jelenti hogy a készülék itthol önmagában nem használható, mivel Japán belpiacos, nem szereti az AC230V-ot.
Természetesen, mint irtam 50+ éves készülék, ne várjunk sokat. De! Aki ilyen eszközöket venne, nem árt majd egy kis szaktudás hozzá, vagy egy szervizes kolega.
Sokan vannak közöttünk akiknek nem mindegy mit kapnak a pénzükért és a szervízháttér megléte örök életre szól, amely alap feltétel!
Sikeres eladást kívánok hozzá és tényleg nem akartam lehúzni a gépet, de jobb inkább tisztázni mi is vár a gazdira és mennyi is az annyi végül! Legendák ide vagy oda, ma már vannak jobb gépek ennyiért, teljesen új magyar termékek, örök garanciával, olcsóbban. Azthiszem elkell jutni a hifiben egy bizonyos "szintig" amikor már nem mindegy!
Köszönöm a választ, engem máris meggyőztél! Akkor lássuk mit is kapunk ma közel 200e-ért és mi vár a leendő gazdára?
Egy külsőleg szép állapotban lévő dual-mono sztereó erősítő látható, legalábbis annak tűnik.. szimmetrikus felépítéssel.
Idáig szinte best buy is lehetne, de! 1 dologban biztos vagyok! Ezekkel az "old hifi" cuccokkal csak 1 baj van, megveszed és azzal a lendülettel viheted a műszerészhez, elektrotechnikushoz! Hacsak nem vagy tapasztalt technikus, gondolok itt pl a recsegő potikra, melyek nem szakszerű "lekontaktolása" olaj a tűzre és az esetek többségében idéglenes megoldás.
Más dolog, amely lemaradt és pótolnám!
A leendő gazdinak legyen tudomása arról hogy AC100V-ról üzemel a készülék gyárilag, amely kissé alattomos módon került megnevezésre a hirdetésben: " 2000 W-os toroid átalakító trafóval együtt".
Ez azt jelenti hogy a készülék itthol önmagában nem használható, mivel Japán belpiacos, nem szereti az AC230V-ot.
Természetesen, mint irtam 50+ éves készülék, ne várjunk sokat. De! Aki ilyen eszközöket venne, nem árt majd egy kis szaktudás hozzá, vagy egy szervizes kolega.
Sokan vannak közöttünk akiknek nem mindegy mit kapnak a pénzükért és a szervízháttér megléte örök életre szól, amely alap feltétel!
Sikeres eladást kívánok hozzá és tényleg nem akartam lehúzni a gépet, de jobb inkább tisztázni mi is vár a gazdira és mennyi is az annyi végül! Legendák ide vagy oda, ma már vannak jobb gépek ennyiért, teljesen új magyar termékek, örök garanciával, olcsóbban. Azthiszem elkell jutni a hifiben egy bizonyos "szintig" amikor már nem mindegy!
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 306
Az említett készülékkel kapcsolatban nem, de egyébkent mintha lett volna már ez téma valamely másik topikban. És úgy emlékszem, hogy inkább a környezettől függő. Nem annyira a lakás, vagy házban lévő többi fogyasztó által a hálózatra visszajuttatott zaj mennyiségétől, hanem inkább környék, utca fogyasztói által. Tehát a helyi villamosművek a hálózaton eszközölt fejlesztéseitől lehet remélni a megszűnését, mérséklődését. Persze, lehet hogy egy jócskán alulgerjesztett, többszörösen árnyékolt, gyantával vagy más rezgéscsillapítóval kiöntött táptrafóval szerelt készülék kevésbé érzékeny rá. De ebben nem vagyok kompetens, talán istván01 meg tudná mondani.dixie-chicken írta: ↑2026.07.01., szer. 08:05Hali mindenkinek,gyors kérdés,haverom részére..bizonyos körökben (?) az a hir járja,hogy a Musical Fidelity M6Si500,használat közben "zajos,búg a trafó"...OK,nekem is voltak készülékeim ahol ez jelen volt,de kb 1m távolságrol,ez ha szólt a zene,ez már nem volt hallható...tapasztalatok/vélemények?
köszi![]()
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
- Old Hifi Audio
- Nincs visszaút

- Értékelés: 16
- Kapcsolat:
Kedves Sokolradio!
Ez valóban nem a Te hirdetésed.
Köszönjük a hozzászólást és a jó kívánságokat. További szép napot neked!
Ez valóban nem a Te hirdetésed.
Köszönjük a hozzászólást és a jó kívánságokat. További szép napot neked!
-
Sokolradio96
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 10
Kedves Old Hifi Audio! Lenne 1 kérdésem. Egy minimum 49 de inkább 50+ éves készülékért még van aki ad pénzt? Miközben itthol csodálatos magyar kézműves erősítők, elő-végfokok, dac-ok, RIAA-k és sok más eszköz készül, fele annyiért jobb hanggal mint az itt hirdetett "őskövület." Természetesen lehet attól jó gép, de azért 50év az 50év! Egy biztos, nem én fogom megvenni, aki viszont így tenne, hát..jó zenehallgatást! Egyébként szép gép! 
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2871
Hali mindenkinek,gyors kérdés,haverom részére..bizonyos körökben (?) az a hir járja,hogy a Musical Fidelity M6Si500,használat közben "zajos,búg a trafó"...OK,nekem is voltak készülékeim ahol ez jelen volt,de kb 1m távolságrol,ez ha szólt a zene,ez már nem volt hallható...tapasztalatok/vélemények?
köszi
köszi
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Milyen érdekes. Ez nálam DIY PP monoblokk triódásomban 20éve már így lett felépítve. 100k is pont akkora, amit te most javasolsz. Az már csak pici többlet, hogy helipot az állító és még az is tól-ig mozgatja a fixbias feszt. Ami itt nem látszik, a csövek alatt még van egy katód biasz ellenálló-kondér. Tehát a biasz fesz két tagból épül fel. A katód biasz is emeli a megfutás biztonságot.tunerman írta: ↑2026.06.27., szomb. 12:44Miután már másodszor adta meg magát egy mai tervezésű elektroncsöves erősítő, és átgondolva a lehetséges okokat egy biztonsági ellenállás beforrasztását tartottam szükségesnek. A végcsövek negatív "bias" munkapont beállításához egy potmétert használnak, aminek a leszedője ha kontakthibás lesz akkor megszünik a negatív rácsfeszültség és tönkremehet a végcső.
Ezért a negatív tápfeszültség és a potméter középső kivezetése közé beforrasztottam egy biztonsági 100k-s ellenállást, mert ha megszakad a poti, akkor a 100k-n keresztül a nagyobb negatív feszültség lezárja az elektroncsövet... így nincs azonali elhalálozása annak a drága végcsőnek![]()
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3415
Ja, értem! Akkor így is lehet állítgatni, csak így tuti nem megy tönkre a cső, ha a poti viszont igen.
Ezért neveztem "biztonsági ellenállásnak" a beépített négy darab 100k-t, az elektroncsöves erősítő pedig ugyanúgy használható/állítható mint eddig.
Csak bármilyen kontakthiba, vagy potméterszakadás esetén a végcső lezár, és így nincs nagymértékű károkozás.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- tunerman
- V.I.P.

...De komolyan, lehet nem jól gondolom, csak talán azért tettek oda potit, ahova ellenállást kellett volna...
A fixed bias egyszerű beállításához (akár többféle végcsőhöz) megfelelelő egy trimmer potméter, csak az üzembiztonságot(!) azért mindenképpen el kell érni.
Főleg a mai végcsövek igen magas árszinvonala miatt is...
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- wasiliy888
- Fórumlakó

Érdekes, amit írsz. Nem egyértelmű számomra, hogy ugyanarról az erősítőről van szó, vagy csupán egyazon márkáról. Akárhogy is, én nem vonnám le a következtetést általánosságban a mai erősítők tervezőiről, még akkor sem, ha csöves erősítőt terveztek (ez utóbbi vicc volt).tunerman írta: ↑2026.06.27., szomb. 12:44Minden tiszteletem a mai modern elektroncsöves erősítők tervezőinek, de azért szerintem van még mit tanulniuk a "régi" kapcsolástechnikai megoldásokból.![]()
Miről is van szó?
Miután már másodszor adta meg magát egy mai tervezésű elektroncsöves erősítő, és átgondolva a lehetséges okokat egy biztonsági ellenállás beforrasztását tartottam szükségesnek. A végcsövek negatív "bias" munkapont beállításához egy potmétert használnak, aminek a leszedője ha kontakthibás lesz akkor megszünik a negatív rácsfeszültség és tönkremehet a végcső.
Ezért a negatív tápfeszültség és a potméter középső kivezetése közé beforrasztottam egy biztonsági 100k-s ellenállást, mert ha megszakad a poti, akkor a 100k-n keresztül a nagyobb negatív feszültség lezárja az elektroncsövet... így nincs azonali elhalálozása annak a drága végcsőnek![]()
TJ.
De komolyan, lehet nem jól gondolom, csak talán azért tettek oda potit, ahova ellenállást kellett volna - nem vitatva a szakvéleményed, mert te értesz hozzá, én meg csak tippelgetek - hogy a leendő tulajdonos, egy esetleges más típusú cső beillesztésekor rugalmasabban tudja állítani annak a munkapontját. (Vagy ez ostobaság?)
És még azt is el tudom képzelni, hogy valami jó drága potméter lehetett ott, eredetileg a tervező szándéka szerint, de jött a gazdasági felelős, és azt mondta, oda meg minek ilyen drága, ha csak munkapontot állítgatnak vele. És beírta a filléres potit helyette.
Persze előbb-utóbb bekövetkezik, amit írtál, de lehet, hogy csak 15-20 év elteltével.
- tunerman
- V.I.P.

Az, de az elvi probléma megoldását írtam le, a többi egyszerű fixed bias beállító potméteres is általában így van kivitelezve.rookakoma írta: ↑2026.06.27., szomb. 19:30Musashi?tunerman írta: ↑2026.06.27., szomb. 12:44.
TJ.
TJ.
Musashi?tunerman írta: ↑2026.06.27., szomb. 12:44.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

Minden tiszteletem a mai modern elektroncsöves erősítők tervezőinek, de azért szerintem van még mit tanulniuk a "régi" kapcsolástechnikai megoldásokból.
Miről is van szó?
Miután már másodszor adta meg magát egy mai tervezésű elektroncsöves erősítő, és átgondolva a lehetséges okokat egy biztonsági ellenállás beforrasztását tartottam szükségesnek. A végcsövek negatív "bias" munkapont beállításához egy potmétert használnak, aminek a leszedője ha kontakthibás lesz akkor megszünik a negatív rácsfeszültség és tönkremehet a végcső.
Ezért a negatív tápfeszültség és a potméter középső kivezetése közé beforrasztottam egy biztonsági 100k-s ellenállást, mert ha megszakad a poti, akkor a 100k-n keresztül a nagyobb negatív feszültség lezárja az elektroncsövet... így nincs azonali elhalálozása annak a drága végcsőnek
TJ.
Miről is van szó?
Ezért a negatív tápfeszültség és a potméter középső kivezetése közé beforrasztottam egy biztonsági 100k-s ellenállást, mert ha megszakad a poti, akkor a 100k-n keresztül a nagyobb negatív feszültség lezárja az elektroncsövet... így nincs azonali elhalálozása annak a drága végcsőnek
TJ.
Vagy esetleg egy Marantz, mondjuk egy Marantz PM-66SE?
Igaz, nem diszkó zenére van optimalizálva, meg nincs rajta hangszínszabályzó, de annyira jó kis erősítő, hogy szerintem még diszkó zenével is jól boldogulna. A teljesítménye "csupán" 2 x 50 W/8 Ohm-n, de ez több is, mint elég, mert ez valós teljesítmény, ez egy példásan megépített, tisztességes készülék és a Cantonhoz is illeszkedne. A múlt évben több példánya is kapható volt a 45.000-55.000 forintos ársávban. A face-n éppen árulnak egyet, de azt valamiért nagyon drágán hirdetik. Érdemes várni rá, akár 1-2 hónapot is, hátha felbukkan egy józan hirdetés.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 748
- Kapcsolat:
Kék Pio, elcsábitja az embert. Méghogy nem számít a formaterv ..alto írta: ↑2026.06.14., vas. 20:10Láttam egy Pioneer SA-610-est 65ezerért a Facebook Old Hifi adásvétel csoportjában (nekem semmi közöm az eladóhoz). Nem biztos, hogy sokkal jobban szól mint a Harman vagy a Denon, de biztosan sokkal jobb vizuális élményt ad. Ráadásul a Pioneer legendás kék korszakának készülékei nagyon jól tartják az árukat.
720920082_1662728331682901_2196978077744598533_n.jpg
Van SM-je, ha baja van, meg lehet javítani
Nincs nagy power, én spec sosem szerettem az ordibáló erősítőket
Hű, ez jó tipp lehet
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Szépen néz ki.alto írta: ↑2026.06.14., vas. 20:10Láttam egy Pioneer SA-610-est 65ezerért a Facebook Old Hifi adásvétel csoportjában (nekem semmi közöm az eladóhoz). Nem biztos, hogy sokkal jobban szól mint a Harman vagy a Denon, de biztosan sokkal jobb vizuális élményt ad. Ráadásul a Pioneer legendás kék korszakának készülékei nagyon jól tartják az árukat.
720920082_1662728331682901_2196978077744598533_n.jpg
Láttam egy Pioneer SA-610-est 65ezerért a Facebook Old Hifi adásvétel csoportjában (nekem semmi közöm az eladóhoz). Nem biztos, hogy sokkal jobban szól mint a Harman vagy a Denon, de biztosan sokkal jobb vizuális élményt ad. Ráadásul a Pioneer legendás kék korszakának készülékei nagyon jól tartják az árukat.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Pioneer A656 esetleg???
Én úgy tudom textil dóm van benne, de nem értek hozzá. Küldök képet.
- Csatolmányok
-
- 650041676_26555705050682563_353986530235880550_n.jpg (94.94 KiB) Megtekintve 1387 alkalommal
-
- 650043950_26555701130682955_2083375147025921803_n.jpg (89.86 KiB) Megtekintve 1387 alkalommal
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1420
Ha ez vmi olcsóbb, fémdóm magassal szerelt Canton, akkor valóban. A sziszegést kiveszi belőle az Evergreen, mert ő eléggé legömbölyíti a magasakat.
-
kimb3r
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 14
Az Evergreen nagyon jó választás a karakterét tekintve a Canton hangfalakhoz. Abszolút értelemben is sokkal jobb, mint a HK, vagy a Denon.
- wasiliy888
- Fórumlakó

A '80-as évek pop, rock, disco zenéit írtad kedvenceidnek, véleményem szerint az eléggé tág kör ahhoz, hogy azt lehessen mondani rá, megérdemelnek egy valamire való elektronikát, mert sok jó dal volt akkor is.
Végigtúrtam az adás-vételt visszafelé 25 oldalon át, és hát azt kell mondjam az általad megadott ársávban elég nehéz jót találni.
Nagyjából tíz hirdetés volt 15e és 75e Ft között, amiből a vége már túl is van a kereteden, de talán lehet alkudni, te meg picit tudsz még nyújtózni. Igazság szerint ezek az erősítők szinte mind egyformák, vagy fogalmazhatom úgy is, hogy egyformán rosszak. Az egyetlen amelyik kiemelkedik a többi közül az Evergeen néven hirdetett darab (60e Ft). Ez Szabó Zoli (fülelek itt a fórumon) elkövetése, Dunaudio és Hivox márkanevek alatt készített máig népszerű dolgokat. Őt meg is tudod kérdezni arról a konkrét darabról szerintem. Én sajnos, nem tudom milyen erős, meg egyéb paramétereit, de biztosan sokkal jobb, mint a '90-es évek kommersz hifi erősítői.
És az általad kedvelt korszak zenéiből is meglepően sokat ki lehet hozni arra alkalmas eszközökkel. Miért adnád alább?
Szia!
Én a 90-es években elég sokáig éltem együtt az alábbi erősítő közvetlen elődjével. Igazi mindenes, nagy tartalékokkal, tiszta szívvel merem ajánlani! A megspórolt pénzből egy átnézés, tisztítás, kondizás, és jó ideig nem lesz gondod!
https://www.jofogas.hu/csongrad/Yamaha_ ... 549486.htm
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene