Rock60 írta: ↑2026.06.12., pén. 17:40
Egy jól ismert magyar kábelgyártó mesélte el - van Tőle pár " olcsóbb " darabom - hogy hány és hány high-end erősítőt próbált az évek során, míg megtalálta azt az egy - kettőt, ami a legszínezetlenebb hangúnak tűnt.
Az egész rendszerét hasonló szempont szerint válogatta össze, hogy a fejlesztés alatt lévő kábeleinek minél jobban felismerje a saját hangját.
Nyilván nem létezik abszolút színezetlen hang, de minél inkább megközelíti azt a kontrollrendszer, , annál inkább lehetséges színezetlen hangú high-end kábelek fejlesztése - mondta.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
SoundMania
Azt gondoltam, olvasol minden bejegyzést és összerakod...SoundMania írta: ↑2026.06.14., vas. 06:12Bárminek a fejlesztése korrekt kontroll rendszert igényel. Fejlesztésen most feljebb lépést értettél, vagy például egy kábel gyártó fejlesztését? És ha "gyáróét" , akkor melyikét?Ugye ne arról van szó aki a facebookért elhagyta ezt a fórumot?
Vagy aki sorra fonják a "jobbnál jobb" kábeleket, a fióknak?
![]()
Legalább az utolsó párat...
Ritkán szólok ehhez a belterjes beszélgetéshez.
De ha van egy normális "kábelrendszered" akkor az egy jó alap kijelentéshez csatlakoznék.
A bécsi kiállításon az tünt fel,hogy azok a rendszerek amelyek Stealth kábelezést használtak az mind magával ragadóan szólt.
De ha van egy normális "kábelrendszered" akkor az egy jó alap kijelentéshez csatlakoznék.
A bécsi kiállításon az tünt fel,hogy azok a rendszerek amelyek Stealth kábelezést használtak az mind magával ragadóan szólt.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1325
Bárminek a fejlesztése korrekt kontroll rendszert igényel. Fejlesztésen most feljebb lépést értettél, vagy például egy kábel gyártó fejlesztését? És ha "gyáróét" , akkor melyikét?Rock60 írta: ↑2026.06.13., szomb. 21:19Valószínüleg igen.SoundMania írta: ↑2026.06.13., szomb. 07:32
És ez fordítva is igaz. Ha van egy jó kábele az embernek, akkor sokkal könnyebben összeszed egy kiegyenlítettebb, jobb rendszert.
De ha kábelfejlesztésről beszélünk - és arról beszéltünk - akkor nyilván kell egy korrekt kontrollrendszer, az nem lehet vitás.
A fentieket pedig azért írtam, mert szerintem kevés illető van itt a fórumon aki annyi helyen és annyiféle készülékkel, rendszerben hallott Vz kábelt mint én és annyifélével hasonlíthatta össze és annyira pozitív eredménnyel!
Valószínüleg igen.SoundMania írta: ↑2026.06.13., szomb. 07:32
És ez fordítva is igaz. Ha van egy jó kábele az embernek, akkor sokkal könnyebben összeszed egy kiegyenlítettebb, jobb rendszert.
De ha kábelfejlesztésről beszélünk - és arról beszéltünk - akkor nyilván kell egy korrekt kontrollrendszer, az nem lehet vitás.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1325
És ez fordítva is igaz. Ha van egy jó kábele az embernek, akkor sokkal könnyebben összeszed egy kiegyenlítettebb, jobb rendszert. És amíg egy jobb komponens a hibákat is megmutatja, addig van is hiba a rendszerben. Csak ezt nem elrejteni kellene hanem feltárni és megszüntetni. Na ezt nem csinálják meg sokan. Inkább félreértelmezik az "új" komponens hangját.... Sokat lehet szenvedni mire érdemes nekiállni komponenst cserélni úgy hogy annak valóban értelme is legyen. Vannak nagyon jó dolgok, de azt úgy látni, hogy kimondottan kerülik az emberek.Rock60 írta: ↑2026.06.12., pén. 17:40Van benne logika.MrCollector írta: ↑2026.06.10., szer. 20:49
Tapasztalataim szerint egy jó kábelezés megmutatja a rendszer kvalitásait, a jót és a rosszat egyaránt. De mivel az emberek többsége az "igazi" rendszerelemekhez hű, azok hiányosságait vagy éppen túlzásait inkább a kábelekkel akarják rendbehozni. Ezért is lehet az, hogy egy kábel valahol jobban valahol rosszabbul teljesít.
Egy jól ismert magyar kábelgyártó mesélte el - van Tőle pár " olcsóbb " darabom - hogy hány és hány high-end erősítőt próbált az évek során, míg megtalálta azt az egy - kettőt, ami a legszínezetlenebb hangúnak tűnt.
Az egész rendszerét hasonló szempont szerint válogatta össze, hogy a fejlesztés alatt lévő kábeleinek minél jobban felismerje a saját hangját.
Nyilván nem létezik abszolút színezetlen hang, de minél inkább megközelíti azt a kontrollrendszer, , annál inkább lehetséges színezetlen hangú high-end kábelek fejlesztése - mondta.
Egy bizonyos szint alatt nem is érdemes a teljesen naturális hangú kábeleket keresni/gyártani, hiszen az árban hozzájuk passzoló alsó - és középkategóriás elektronikák hangja szintén színez rendesen, így van lehetőség megtalálni a hozzájuk passzoló kábelt.
Ezt én mondom...![]()
Van benne logika.MrCollector írta: ↑2026.06.10., szer. 20:49
Tapasztalataim szerint egy jó kábelezés megmutatja a rendszer kvalitásait, a jót és a rosszat egyaránt. De mivel az emberek többsége az "igazi" rendszerelemekhez hű, azok hiányosságait vagy éppen túlzásait inkább a kábelekkel akarják rendbehozni. Ezért is lehet az, hogy egy kábel valahol jobban valahol rosszabbul teljesít.
Egy bizonyos szint alatt nem is érdemes a teljesen naturális hangú kábeleket keresni/gyártani, hiszen az árban hozzájuk passzoló alsó - és középkategóriás elektronikák hangja szintén színez rendesen, így van lehetőség megtalálni a hozzájuk passzoló kábelt.
Ezt én mondom...
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 121
Ez alapvetően lehet igaz, de:MrCollector írta: ↑2026.06.10., szer. 20:49Tapasztalataim szerint egy jó kábelezés megmutatja a rendszer kvalitásait, a jót és a rosszat egyaránt. De mivel az emberek többsége az "igazi" rendszerelemekhez hű, azok hiányosságait vagy éppen túlzásait inkább a kábelekkel akarják rendbehozni. Ezért is lehet az, hogy egy kábel valahol jobban valahol rosszabbul teljesít. Persze ez inkább a frekvenciamenetben mutatkozik meg. Az olyan paraméterek, mint a dinamika, a felbontás, a tér mindenhol ugyan úgy kellene, hogy szerepeljenek.Tctronic írta: ↑2026.06.10., szer. 20:26Szándékosan nem írtam gyártókat. Ami nálam jó, nálad nem biztos. A kábelezés bárki bármit mond rendszer és ízlésfüggő szerintem.wasiliy888 írta: ↑2026.06.10., szer. 20:14Hát engem meg pont nem az ára érdekelne, hogyé vetted, hanem mibűl mi van? Táp, hangfalkanóc, ic, usb, egyéb...
Már ez az "igazi rendszerelem," is egyfajta szubjektív és nem igazán meghatározható kategória, mert mindenkinek van (jobb esetben) valamilyen hangzás ideálja, vagyis már itt lehetek alapból eltérések.
Az általad felsorolt paraméterekkel ugyanaz a helyzet. Nem ugyanúgy fognak szerepelni pontosan a több összetevős rendszer egymásra ható tulajdonságai miatt.
És még az egyéni preferenciák is - nem mindenkinek ugyanazok vagy más mértékben fontos(abb)ak.
Majd megkérdezem tőle
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
az asszony, csak roppant egyszerűen fogalmaz (épp nemrég mondta be): Ha hallgatom a Patti Smith / Horsest és látom a lovakat összevissza mászkálni, akkor az jó...MrCollector írta: ↑2026.06.10., szer. 20:49
Tapasztalataim szerint egy jó kábelezés megmutatja a rendszer kvalitásait, a jót és a rosszat egyaránt. De mivel az emberek többsége az "igazi" rendszerelemekhez hű, azok hiányosságait vagy éppen túlzásait inkább a kábelekkel akarják rendbehozni. Ezért is lehet az, hogy egy kábel valahol jobban valahol rosszabbul teljesít. Persze ez inkább a frekvenciamenetben mutatkozik meg. Az olyan paraméterek, mint a dinamika, a felbontás, a tér mindenhol ugyan úgy kellene, hogy szerepeljenek.
ez ennyire egyszerű
youtu.be/6xjkxYaUD9E
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 314
Ezzel szerintem nincsen baj. Egy kábel önmagában ugyanúgy nem értelmezhető zenehallgatás szempontjából, ahogy a rendszer összes többi eleme sem. Valaki írta itt korábban, hogy nincs világlegjobbja kábel, de igaz ez minden részére a hifi láncnak (kivétel Ongaku hívők).MrCollector írta: ↑2026.06.11., csüt. 05:52
...
Viszont, például akinek mélyhiányos a rendszere az olyan kábelt keres ami ezt kompenzálja, akit a magas bánt az meg azt szeretné tompítani. Ezzel együtt sajnos az általam említett egyéb paraméterek romolhatnak, azonban a rendszer hallgathatóbbá válik.
Beteszel egy új kábelt valamelyik régi helyett, és ha nem tetszik kiveszed, mész tovább a következőre. Nálad ez annyiban különbözik, hogy fejlesztesz egy másikat, amitől azt várod, hogy jobb lesz, mint az előző.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 572
Sajnos nem, bár fejhallgató kábel esetén sikerült jelentős eltérést mérni.wasiliy888 írta: ↑2026.06.10., szer. 22:44Ezzel azt akarod mondani, hogy te ki tudod mérni, hogy az egyik kábel jobb lesz hangzásban, mint a másik az átvitt frekvencia linearitásával, vagy nagyon félreértettelek?MrCollector írta: ↑2026.06.10., szer. 20:49...
Persze ez inkább a frekvenciamenetben mutatkozik meg. Az olyan paraméterek, mint a
...
Mert ez tudtommal egyedülálló dolog lenne a világon.
Arról nem is beszélek, hogy valakinek hangzásra lehet, hogy a rosszabb frekvenciamenet a "jobb". Az előbbi objektív, az utóbbi nem igazán. Ha mondjuk én azt szeretem, hogy kiemel a basszustartományban, akkor nekem a lineáris nem fog tetszeni.
Viszont,például akinek mélyhiányos a rendszere az olyan kábelt keres ami ezt kompenzálja, akit a magas bánt az meg azt szeretné tompítani. Ezzel együtt sajnos az általam említett egyéb paraméterek romolhatnak, azonban a rendszer hallgathatóbbá válik.
Ha kérdésed van: 20/3383456
- wasiliy888
- Fórumlakó

Ezzel azt akarod mondani, hogy te ki tudod mérni, hogy az egyik kábel jobb lesz hangzásban, mint a másik az átvitt frekvencia linearitásával, vagy nagyon félreértettelek?MrCollector írta: ↑2026.06.10., szer. 20:49...Tctronic írta: ↑2026.06.10., szer. 20:26Szándékosan nem írtam gyártókat. Ami nálam jó, nálad nem biztos. A kábelezés bárki bármit mond rendszer és ízlésfüggő szerintem.wasiliy888 írta: ↑2026.06.10., szer. 20:14Hát engem meg pont nem az ára érdekelne, hogyé vetted, hanem mibűl mi van? Táp, hangfalkanóc, ic, usb, egyéb...
Persze ez inkább a frekvenciamenetben mutatkozik meg. Az olyan paraméterek, mint a
...
Mert ez tudtommal egyedülálló dolog lenne a világon.
Arról nem is beszélek, hogy valakinek hangzásra lehet, hogy a rosszabb frekvenciamenet a "jobb". Az előbbi objektív, az utóbbi nem igazán. Ha mondjuk én azt szeretem, hogy kiemel a basszustartományban, akkor nekem a lineáris nem fog tetszeni.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2911
Igen, ezt szokták mondani és így is van. Minél jobbak egy rendszer elemei, az említett hibák vagy hiányosságok annál kevésbé felfedezhetőek, annál kisebbek lesznek. De meglesznek akkor is. Ezért van az, hogy bizonyos erősítők bizonyos hangfalakkal jobban tudnak együtt zenélni, szebben tudnak szólni mint másokkal például. Ezért lesz az hogy ha egy nagyon jó rendszerelemekkel összerakott rendszert kipróbálunk több akár High-end kábellel, akkor is lesz eltérés, másként fognak szólni bármilyen jók is legyenek a rendszer elemei. Ezért nincs mindenek felett álló kábel, nincs olyan amit bárhova beteszünk garantáltan a legjobb hangot kapjuk.MrCollector írta: ↑2026.06.10., szer. 20:49.....
De mivel az emberek többsége az "igazi" rendszerelemekhez hű, azok hiányosságait vagy éppen túlzásait inkább a kábelekkel akarják rendbehozni.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- wasiliy888
- Fórumlakó

Ezt elég nehéz számolni szerintem. A használtnál úgy is számolhatod, hogy mennyibe lett volna újonnan, vagy ha már nem kapható típus melyik új kábel szintjét éri el nagyjából. A DIYnél meg ez utóbbi szintén ér szerintem, nem csak az anyagköltsége plusz belerakott idő mennyi volt. Persze, ez szórakozás is kicsit.Tctronic írta: ↑2026.06.10., szer. 20:20A teljes kábelezés beszerzési áron (amiben valami új, valami használt , sőt még DIY is van benne) kb 1M Ft körül van. Most hogy így leírtam a hasonlat valóban nem jó , szóval azt a részt töröljük a jegyzőkönyvbőlMrCollector írta: ↑2026.06.10., szer. 19:50.....
Csak puszta kíváncsiságból, nálad a high end alsó harmad mettől meddig tart forintosítva?![]()
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Tapasztalataim szerint egy jó kábelezés megmutatja a rendszer kvalitásait, a jót és a rosszat egyaránt. De mivel az emberek többsége az "igazi" rendszerelemekhez hű, azok hiányosságait vagy éppen túlzásait inkább a kábelekkel akarják rendbehozni. Ezért is lehet az, hogy egy kábel valahol jobban valahol rosszabbul teljesít. Persze ez inkább a frekvenciamenetben mutatkozik meg. Az olyan paraméterek, mint a dinamika, a felbontás, a tér mindenhol ugyan úgy kellene, hogy szerepeljenek.Tctronic írta: ↑2026.06.10., szer. 20:26Szándékosan nem írtam gyártókat. Ami nálam jó, nálad nem biztos. A kábelezés bárki bármit mond rendszer és ízlésfüggő szerintem.wasiliy888 írta: ↑2026.06.10., szer. 20:14Hát engem meg pont nem az ára érdekelne, hogyé vetted, hanem mibűl mi van? Táp, hangfalkanóc, ic, usb, egyéb...
- Tctronic
- Beköltözött

Szándékosan nem írtam gyártókat. Ami nálam jó, nálad nem biztos. A kábelezés bárki bármit mond rendszer és ízlésfüggő szerintem.wasiliy888 írta: ↑2026.06.10., szer. 20:14Hát engem meg pont nem az ára érdekelne, hogyé vetted, hanem mibűl mi van? Táp, hangfalkanóc, ic, usb, egyéb...
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Nos igen.Tctronic írta: ↑2026.06.10., szer. 20:20A teljes kábelezés beszerzési áron (amiben valami új, valami használt , sőt még DIY is van benne) kb 1M Ft körül van. Most hogy így leírtam a hasonlat valóban nem jó , szóval azt a részt töröljük a jegyzőkönyvbőlMrCollector írta: ↑2026.06.10., szer. 19:50.....
Csak puszta kíváncsiságból, nálad a high end alsó harmad mettől meddig tart forintosítva?![]()
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Tudod ez egy érdekes dolog. Nyilván számít a vezető anyaga, de ez alapján kár bármilyen következtetést levonni.wasiliy888 írta: ↑2026.06.10., szer. 20:14Hát engem meg pont nem az ára érdekelne, hogyé vetted, hanem mibűl mi van? Táp, hangfalkanóc, ic, usb, egyéb...
- Tctronic
- Beköltözött

A teljes kábelezés beszerzési áron (amiben valami új, valami használt , sőt még DIY is van benne) kb 1M Ft körül van. Most hogy így leírtam a hasonlat valóban nem jó , szóval azt a részt töröljük a jegyzőkönyvbőlMrCollector írta: ↑2026.06.10., szer. 19:50.....
Csak puszta kíváncsiságból, nálad a high end alsó harmad mettől meddig tart forintosítva?
- wasiliy888
- Fórumlakó

Hát engem meg pont nem az ára érdekelne, hogyé vetted, hanem mibűl mi van? Táp, hangfalkanóc, ic, usb, egyéb...
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

Csak puszta kíváncsiságból, nálad a high end alsó harmad mettől meddig tart forintosítva?Tctronic írta: ↑2026.06.10., szer. 18:29A saját kábelezésem egy High-end képzeletbeli árlistán kb az alsó egyharmadban foglal helyet. Valószínűleg tudnék előre lépni, de jelenleg már nincs hozzá energiám, hogy elkezdjek keresgélni. Ebben az is közre játszik, hogy alapvetően nem hiszek a drágább kábel a jobb mindenhatóságában. Volt anno több próbálkozás, de jobb esetben is inkább csak oldalra lépés volt mint előre, így egyenlőre le is tettem a keresgélésről. Biztosan lesz még fellángolás, de utoljára HDMI kábelben futottam egy kört kb egy éve.
Tápkábelek : kb 4-5 éve ugyanaz
Összekötő RCA : kb 6-8 éve ugyanaz
Hangfal kábel : kb 6-7 éve ugyanaz
USB : kb 3-4 éve ugyanaz
Szeretem a rendszeremet, tisztában vagyok a gyengeségeivel, de sokszor el tud varázsolni meg tud lepni a mai napig. És szerintem ez a lényeg.
- Tctronic
- Beköltözött

A saját kábelezésem egy High-end képzeletbeli árlistán kb az alsó egyharmadban foglal helyet. Valószínűleg tudnék előre lépni, de jelenleg már nincs hozzá energiám, hogy elkezdjek keresgélni. Ebben az is közre játszik, hogy alapvetően nem hiszek a drágább kábel a jobb mindenhatóságában. Volt anno több próbálkozás, de jobb esetben is inkább csak oldalra lépés volt mint előre, így egyenlőre le is tettem a keresgélésről. Biztosan lesz még fellángolás, de utoljára HDMI kábelben futottam egy kört kb egy éve.
Szeretem a rendszeremet, tisztában vagyok a gyengeségeivel, de sokszor el tud varázsolni meg tud lepni a mai napig. És szerintem ez a lényeg.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
Tctronic írta: ↑2026.06.10., szer. 08:45Szerintem jól leírtad a lényeget. Amíg az ember nem hall jobbat addig az aktuálissal is tök jól elvan. Hiszen eddig ez a legjobb. A keresgélés feladásának több oka lehet. Folyamatos kudarc (csak rosszabb lett a hang), ár gát (egy bizonyos ár fölé nem tud vagy hajlandó menni az ember). Egyszerűen csak megunja az ember a dolgot.Block írta: ↑2026.06.10., szer. 08:20Érdekes... Én jól megvagyok Kondo ezüst és Nordost Odin nélkül is. Nincs semmi hiányérzetem,...nem keresek már az apróban,...nem akarok próbálgatni sem.Szerintem jól szól a rendszerem,.(és nem ár érték arányra gondoltam) biztos velem van a hiba,...a fülemmel,....vagy a viszonyítási alapokkal. Lehet,ha meghallanám revi Avantgard vagy FAL rendszerét vagy SM és baráti köre valamelyik rendszerét egyből szétbontanám az enyémet és újrakezdeném a nulláról. Nem tudom,....lehet,hogy job is így,hogy nem kell a viszonyítási alapomat "mount everseti" magasságokba helyezni.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono