Arra az SME V-12 karra csak a Kondo logó került rá - az ellensúlyon megmaradt az árulkodó "SME" felírat.
TJ.

Azért halkan hozzátenném, hogy az " igazi ezüstös hang " prekoncepció és hibás általánosítás.GTomi írta: ↑2026.06.08., hétf. 18:12
Az eredeti NEI-1002: Egy igazi "ezüstös" hang. Kegyetlenül transzparens, precíz, zseniális részletfeltáró képességgel és hatalmas térrel. Ugyanakkor bizonyos rendszerekben a kritikusok szerint hajlamos lehetett a túl száraz, analitikus vagy enyhén fényes/vékony megszólalásra a felső-közép és magas tartományokban.
Én sajnos nem...

Az egyik AI szerint (mindegyiket meg kell kérdezni, mit gyűjtenek össze, van-e összhang a gyűjtésükben):
vagy egy S hangú V
de pontosítok az érthetőség kedvéért.
kondo kábel csak egy szint vanwasiliy888 írta: ↑2026.06.08., hétf. 11:16Én nem kétlem, hogy az AN-rendszerek baromi jól tudnak szólni, csak nem szabad spórolni a kábelezésen. Inkább a 3., 4. szintű ezüst kábelt érdemes megvenni még az 1. és 2. szintű rendszer elemek mellé, mint fordítva.tunerman írta: ↑2026.06.08., hétf. 11:00Igen.wasiliy888 írta: ↑2026.06.08., hétf. 10:56
Én nem voltam ott, ezért csak tippelek, hogy AN ezüst kábelekkel volt elejétől a végéig "bedrótozva", vagy nem?
Mert amint kiveszed belőle az (AN)ezüst kábelt, sajnos, a magasban nem lesz eléggé nyitott, a dinamika elvész, stb. És ahogy Revi írta, elég egy helyen hozzányúlni, hogy boruljon az egész hangzás.

Én nem kétlem, hogy az AN-rendszerek baromi jól tudnak szólni, csak nem szabad spórolni a kábelezésen. Inkább a 3., 4. szintű ezüst kábelt érdemes megvenni még az 1. és 2. szintű rendszer elemek mellé, mint fordítva.tunerman írta: ↑2026.06.08., hétf. 11:00Igen.wasiliy888 írta: ↑2026.06.08., hétf. 10:56Én nem voltam ott, ezért csak tippelek, hogy AN ezüst kábelekkel volt elejétől a végéig "bedrótozva", vagy nem?

Igen.wasiliy888 írta: ↑2026.06.08., hétf. 10:56Én nem voltam ott, ezért csak tippelek, hogy AN ezüst kábelekkel volt elejétől a végéig "bedrótozva", vagy nem?

Én nem voltam ott, ezért csak tippelek, hogy AN ezüst kábelekkel volt elejétől a végéig "bedrótozva", vagy nem?

Szerintem félreértettél, vagy én Téged...SoundMania írta: ↑2026.06.07., vas. 15:25
4.1... Persze kapható. Nincs jelentősége, hogy árnyékolt. Nem attól jó.

4.1... Persze kapható. Nincs jelentősége, hogy árnyékolt. Nem attól jó.Rock60 írta: ↑2026.06.07., vas. 14:13Most néztem utána, a dps4.1 nem is annyira megfizethetetlen. Azt is láttam, hogy árnyékolt.SoundMania írta: ↑2026.06.07., vas. 12:39
Van ismerősöm, aki már nagyjából harmadszor cserélte le a készülékeit azonos gyártón belül mindig jobbra de a vz maradt mindig a rendszerben. Van akinél nevenincs ic meg egy olcsó Tiglon hangszórókábel mellé dugtunk be Furutech dps4 - est és dobtunk egy hátast.
A dps4 is ? Van még más eltérés is közöttük ? Egyáltalán kapható még ?
Most néztem utána, a dps4.1 nem is annyira megfizethetetlen. Azt is láttam, hogy árnyékolt.SoundMania írta: ↑2026.06.07., vas. 12:39
Van ismerősöm, aki már nagyjából harmadszor cserélte le a készülékeit azonos gyártón belül mindig jobbra de a vz maradt mindig a rendszerben. Van akinél nevenincs ic meg egy olcsó Tiglon hangszórókábel mellé dugtunk be Furutech dps4 - est és dobtunk egy hátast.

Pont nem rád gondoltam. Mert te tudtommal eléggé eltérő árazású, minőségű, stb. kábeleket használsz, amibe belefér még a DIY is. Hanem azokra gondoltam, akik szerint Vz alatt nincs elfogadható kábel. De el tudom fogadni, hogy ők így hallják a saját és ismerőseik rendszerén tesztelve is. Ezt ők tudják, az ők cucca. Engem nem érdekel.Rock60 írta: ↑2026.06.07., vas. 13:15Nem értek annyira a kérdéshez, hogy meg tudjam ítélni, hogy helytálló-e az elméleti véleményed az AN rendszerek derengő fényű homályba borult ködös hangképéről, a gyakorlat viszont - számomra - ezt egyértelműen cáfolja.wasiliy888 írta: ↑2026.06.07., vas. 10:52
Mindenesetre készségesen elfogadom a véleményeteket, hogy vannak annyira uniformizáló rendszerek (kimenő trafókkal - ezek fojtótekercsként visszafogják az energiákat, szénréteg ellenállásokkal, pl AN tantallum - a magastartományt vágják picit, csövekkel - amik derengő fénye jótékony homályba borítja a teljes hangképet, hogy ezzel a képzavarral éljek), ahol a 300-400e Ft alatti kábelek mind egyformának tűnnek. De ez a legkevésbé sem a kábel hibája.
Viszont nektek is el kellene fogadni, hogy léteznek olan transzparens, nagy áteresztő képességgel bíró rendszerek, amik viszont meg tudják mutatni a lényegesen olcsóbb kábelek közötti, akár sokkal kisebb különbségeket is.
Ha jól értem, "szerintünk" minden kábel egyformának tűnik 300 - 400 ezer alatt.![]()
Ezt nem tudom hol, kitől olvastad, hallottad, tudtommal ilyet senki nem állított.
Ez kérem, hülyeség...![]()
Még a holt s...r, " ködös és homályos " AN rendszerekben is tökéletesen lehet kottázni az olcsóbb és eltérő áru kábelek hangját. ( És pontosan megítélni.)
" Elfogadjuk."![]()
De, ez mit bizonyít ?![]()
Valószínűleg egy transzparens, nagy áteresztő képességű drága rendszerben is brillírozna a Vz és az olcsóbb kábelek különböző mértékben mind sokkal rosszabbak lennének.
Nem értek annyira a kérdéshez, hogy meg tudjam ítélni, hogy helytálló-e az elméleti véleményed az AN rendszerek derengő fényű homályba borult ködös hangképéről, a gyakorlat viszont - számomra - ezt egyértelműen cáfolja.wasiliy888 írta: ↑2026.06.07., vas. 10:52
Mindenesetre készségesen elfogadom a véleményeteket, hogy vannak annyira uniformizáló rendszerek (kimenő trafókkal - ezek fojtótekercsként visszafogják az energiákat, szénréteg ellenállásokkal, pl AN tantallum - a magastartományt vágják picit, csövekkel - amik derengő fénye jótékony homályba borítja a teljes hangképet, hogy ezzel a képzavarral éljek), ahol a 300-400e Ft alatti kábelek mind egyformának tűnnek. De ez a legkevésbé sem a kábel hibája.
Viszont nektek is el kellene fogadni, hogy léteznek olan transzparens, nagy áteresztő képességgel bíró rendszerek, amik viszont meg tudják mutatni a lényegesen olcsóbb kábelek közötti, akár sokkal kisebb különbségeket is.

Igen ez a felsorolás képzavar. Nem arról van szó, hogy nem lehet hallani az olcsó kábelek közötti különbséget, hanem hogy ami ott található azok között nincs is akkora eltérés mint amit egy vz mutat hozzájuk képest.wasiliy888 írta: ↑2026.06.07., vas. 10:52Igen, ebben egyetértünk, hogy minden relatív. Így az is, hogy milyen rendszerbe illeszt be valaki egy kábelt.
Szerintem, nem reális az az ajánlás, hogy csak az a kábel nyújt elfogadható teljesítményt, ami a teljes rendszer negyedét teszi ki árban. Habár számomra elegendő egyetlen ic kábel, szóval még akár azt is mondhatnám, hogy akkor az legyen valami igazán ütős darab. De tápkábelek esetében egy hasonló árazású darab, már igencsak vadnak tűnik, mivel abból kellene három, vagy négy minimum.

Igen, ebben egyetértünk, hogy minden relatív. Így az is, hogy milyen rendszerbe illeszt be valaki egy kábelt.
Igen, hallottam, nem dobtam tőle hátast, de tudjuk, hogy egy fecske nem csinál nyarat, egymagában nem fogja megváltani a világot ha a rendszer többi eleme nem passzol a hangkarakteréhez,SoundMania írta: ↑2026.06.06., szomb. 09:11Amíg lesz a "10ezerért mit fonjunk kib..ott jót" addig szerintem a Vz szóbahozása aktuális lesz ellenpontnak. És te már próbáltál Vz-t, hogy unod ami róla szól? :)

A vz pont ilyen. 450ért az egyszeri hifista hátast dob tőle nem csak AN rendszerrel.wasiliy888 írta: ↑2026.06.06., szomb. 21:07De ha abból indulok ki, amit mondasz, hogy a Vz úgy átlagosan mindenhol jó, amúgy meg az LP-hez sehol sincs, mindezt 450 ezresért tudja, akkor nekem az sz@r. Egy kábel 450ért igenis legyen baromira jó, annyira legalább, hogy az egyszeri hifista dobjon egy hátast tőle. Bízom benne, hogy vannak ilyenek. Talán olcsóbban is, igaz, azok nem AN vagy Kondo gyártmányok. Mert ezek leginkább egy AN rendszerben tudják megmutatni milyen nagyszerűek - mint az közismert.SoundMania írta: ↑2026.06.06., szomb. 20:52Én inkább a téma unalmasságára gondoltam. Sokaknak az olcsó kábelekkel vesződés minimum ugyanolyan unalmas. És majdnem mindegy hogy 20e vagy 60e. Ott még elég kicsi a külömbség.wasiliy888 írta: ↑2026.06.06., szomb. 11:58
Sajnos, ez így nem nagyon közelíti a valóságot. Akkor lehetne a Vz téma ebben a tekintetben, ha néhány tízezresért lehetne kapni, mondjuk úgy 50-100e között hossz és csatlakozók függvényében. Ami persze messze van a valós árától. Értem én, hogy valakinek a 300e annyira nem pénz, mint a 30e, de csak azt kellene végre felfogni, hogy ezzel nem mindenki van így. Ezért inkább megfonogatom magamnak a kábelemet 20-30e összegért, és örülök neki, mert jobb, mint egy gyári 50-60e áron, mégha ez nem is szint mínusz nulla alatt sokkal ANbe számolva.