Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mechanikus órák

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6498

Re: Mechanikus órák

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Robici írta:
2026.06.17., szer. 10:50
Aszpirin írta:
2026.06.17., szer. 00:19
Hát gondolom egy "rendes" óragyűjteményhez képest.
Ezt ismered?
https://www.youtube.com/watch?v=hVER9lkZUIM
Nem, de majd megnézem, köszi!
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2026.06.17., szer. 10:46
Tegnap este láttam, megszűnik a Grand Seiko árusítás a Seiko Butikban. sad.gif
Igen, végignéztem én is a videót, sajnálom, hogy itthon nem lesz - ha jól értettem - egyáltalán fizikai megtekintést lehetővé tévő GS-árusító helyszín. A 15% kedvezmény, amit belengettek, igen vonzó, én már régóta szemezek egyik darabjukkal, de az az "olcsóbbik" GS-árszegmensbe tartozik, és az igazi egy legújabb generációs SpringDrive-os lenne - azok ára még így is 4 milla fölött marad sajnos... Amit én folyton nézegettem, az nincs a kifutó készleten, de még rendelhető augusztusig...
Aztán vége a GS-nek itthon.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1286
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Aszpirin írta:
2026.06.17., szer. 00:19
Ezt ismered?
https://www.youtube.com/watch?v=hVER9lkZUIM

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Tegnap este láttam, megszűnik a Grand Seiko árusítás a Seiko Butikban. sad.gif

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2026.06.09., kedd 23:44
Mihez képest nem nagy? :-)
Amúgy van ebben mindenféle:
- 6 mechanikus óra (kezdve az első automata órámmal, egy Citizen Eagle7-tel, amit még egyetemista koromban vettem - sajnos a korábbi óráim, amelyek között volt egy zöld számlapos felhúzós Poljot és egy éneklős/stopperes kvarc is a 80-as évek elejéről,elvesztődtek a gyerekkori családi fészekben - nagyon szeretném őket látni a gyűjteményemben, de már nemincs sok remény, mindent felkutattam -, de az Eagle7 megmaradt és máig működik)
- 5 analóg kvarcóra
- 1 analóg-digitális kvarc, az egyik nagy kedvencem, egy Casio PRW-5000, zseniális szerkezet, rengeteget használtam, amíg még megengedte a formám, hogy hegyeket másszak.
- és 2 okosóra (egy Garmin Fenix 6 Pro és egy Apple Watch Ultra 2)
Szóval messze nem mindegyik mechanikus.

De épp ma rendeltem meg a 16.-at, egy titántokozású GMT-komplikációs búvárórát, mert olyanom még soha nem volt, egyik sem a három fő jellemzőből, tehát ezzel 3 legyet ütök egy csapásra :).

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2026.06.09., kedd 17:08
Az órákat én is kedvem szerint veszem fel, viszont az új órát legalább 2 hétig folyamatosan hordom, mert így tudom meg, hogy tényleg fogom-e máskor is hordani, vagy egy hiba volt beszerezni.
Ez nem rossz ötlet!
Aszpirin írta:
2026.06.09., kedd 17:08
Az óra mellesleg nálam nem alkalmi abban az értelemben, hogy -valamilyen- óra mindig van rajtam, még éjszaka is.
A gyűjteményem nem nagy, ez a Hamilton a 14. órám.
Mihez képest nem nagy? :-)

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2026.06.09., kedd 12:41
Aszpirin írta:
2026.06.08., hétf. 20:12
Ez persze még csak az első nap, de még így is eléggé meglepő ebben az árkategóriában szerintem... vagy nem?
Ez érdekes de nekem ez a pontosság kérdés valahogy sose volt annyira lényeges szempont. Persze részben azért is mert én a vintage Seiko vonalon mozogtam és ha sikerült egy órát jó állapotban megvenni (például nem szétpolírozva) akkor már annak is örülni kellett és nem azt néztem hogy de még legyen tűpontos is. Meg én órát alkalomhoz veszek fel, meg hogy épp milyen kedvem van. Ha meg mechanikus akkor mire újra sorrakerül addigra úgyis lejár és a készülődéshez (mondjuk egy koncertre) úgyis hozzátartozik hogy újra felhúzom és beállítom. Mindennapokra meg ott van a Suunto és a Casio kvarc, de mostanában már azokat is sokszor elfelejtem felvenni ha megyek valahová. De amúgy elfogadom és értem hogy ez a pontosság dolog is lehet fontos, csak nekem (már) nem az.
Nálam sem vásárlási szempont a tűpontosság, különben csak kvarcórát vennék.
De a minőségi összképhez valamilyen szinten hozzátartozik.
És őszintén, a tudat, hogy az óra nem csak minőségi kivitel és szép, stb., hanem pontos is, nagyszerű tud lenni.

Az órákat én is kedvem szerint veszem fel, viszont az új órát legalább 2 hétig folyamatosan hordom, mert így tudom meg, hogy tényleg fogom-e máskor is hordani, vagy egy hiba volt beszerezni. Ugyanez van a Hamiltonnal, most hordom folyamatosan. Egyelőre még mindig szerelem...

Egy példa: nemrég tettem be kvarcórás topikba egy még márciusban beszerzett, de áprilisben megérkezett Seiko Conceptual órát. Kb 1 hétig hordtam is, és megállapítottam, hogy nem szeretem. Már nem az órám, elajándékoztam. Tökélete ajándék volt, a megajándékozott láthatóan nagyon örült neki. De nekem kellett ez az idő, hogy rájöjjek, nem, ez nem lesz az én órám. Szerencsére ilyen ritkán van.

Az óra mellesleg nálam nem alkalmi abban az értelemben, hogy -valamilyen- óra mindig van rajtam, még éjszaka is.
A gyűjteményem nem nagy, ez a Hamilton a 14. órám.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
Ez persze még csak az első nap, de még így is eléggé meglepő ebben az árkategóriában szerintem... vagy nem?
Ez érdekes de nekem ez a pontosság kérdés valahogy sose volt annyira lényeges szempont. Persze részben azért is mert én a vintage Seiko vonalon mozogtam és ha sikerült egy órát jó állapotban megvenni (például nem szétpolírozva) akkor már annak is örülni kellett és nem azt néztem hogy de még legyen tűpontos is. Meg én órát alkalomhoz veszek fel, meg hogy épp milyen kedvem van. Ha meg mechanikus akkor mire újra sorrakerül addigra úgyis lejár és a készülődéshez (mondjuk egy koncertre) úgyis hozzátartozik hogy újra felhúzom és beállítom. Mindennapokra meg ott van a Suunto és a Casio kvarc, de mostanában már azokat is sokszor elfelejtem felvenni ha megyek valahová. De amúgy elfogadom és értem hogy ez a pontosság dolog is lehet fontos, csak nekem (már) nem az.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1099

Hozzászólás Szerző: BLX »

Aszpirin írta:
2026.06.08., hétf. 23:16
Igen, egy 7750, egész pontosan L674, de amennyire meg tudtam állapítani internetes keteséseim alapján, nincs semmi különbség.
Akkor biztosan rendben lesz. Remelem sikerül szépen rendbe rakni az órád. :napsut:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Igen, egy 7750, egész pontosan L674, de amennyire meg tudtam állapítani internetes keteséseim alapján, nincs semmi különbség.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1099

Hozzászólás Szerző: BLX »

Aszpirin írta:
2026.06.08., hétf. 21:13
feket663 írta:
2026.06.08., hétf. 20:58
Szerintem valamilyen mérési hiba lehet, mert most újra lemértem abban a pozícióban, most már a járás hiba teljesen elfogadható, viszont az amplitúdót meg nem bírta megmérni. A pontosság is itt a legkisebb, de bánja a fene, kézen hordva teljesen jó. A szerkezet egy Daidong Peacock SL4801 nevű szerkezet, a korábbi Rolex 4130 szerkezet lejárt szabadalma alapján, egyszerűsített formában (a finomhangolás hagyományos karos, míg a Rolexnél menetes súlyok vannak a billegő keréken) gyártják, nyilván az anyagok se annyira csúcsminőségűek, de amint látszik szépen jár.
sgss.jpeg
Az amplitúdó mérése ezeknek a telefonos applikációknak a gyengeségük... nem aggódnék érte. Ha nagyon kell az amplitúdő, rendelj egy Weishi 1000-est az Aliról, az szép pontos értéket fog mutatni /bár ezekné a szerkezeteknél ki tudja milyen amplitúdó számít jónak? A 280 elsőre így lehelletnyivel kevésnek tűnik így számomra laikusnak egy új óra esetén, de egyrészt telefonos méréssel megállapított amplitúdó-értékből én tuti nem vonnék le semmi következtetést, másrészt meg nem is értek semennyit ezekhez a szerkezetekhez.

A +10s is teljesen jó érték szerintem, még ha hozná is hordva a napi +10s-ot stabilan.

Amúgy ezt a szerkezetet szervizelik itthon? Vagy teljesen mindegy is, az óra árára tekintettel? Milyen árkategóriát képvisel ez az óra? Bocs a sok kérdésért, de teljesen rookie vagyok az aliexpresszes márkákkal kapcsolatban, én eddig onnan nem merte, órát rendelni.

(ha már itt tartunk, ismersz/ismertek itthon megbízható órást, aki bevállalná egy Longines mechanikus kronográf szervizelését? Már két helyről is elutasítottak, és valahogy nincs kedvem az Ungaro-Swiss-hez vinni, ahol egy 2 perces szíj-igazítás/szemkiszedés is 4ezer forintba kerül...)
Érdemes körbekérdezni:

Hantos László https://www.facebook.com/hantosora/?locale=hu_HU
Baross u. Longines szerviz, Tóth Károly https://time-service.hu/elerhetosegeink
Swiss Service Kft. Kirchner István Edison u. 12. (06 1) 252 4740 (itt csak az Istvánnál hagynám)
Borsi és Hoblyák Óraszerviz Zugló https://www.facebook.com/borsihoblyakoraszerviz/ (ők viszonylag "új szerviz", még nem voltam, viszont jókat hallottam eddig)

Milyen szerkezet van benne? Gondolom valamelyik klasszikus, pl ETA 7750?, így az alkatrész beszerzés sem lehet nagy gond egyik szerviznek sem, ha esetleg kellene valami hozzá.

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Aszpirin írta:
2026.06.08., hétf. 21:13
feket663 írta:
Szerintem valamilyen mérési hiba lehet, mert most újra lemértem abban a pozícióban, most már a járás hiba teljesen elfogadható, viszont az amplitúdót meg nem bírta megmérni. A pontosság is itt a legkisebb, de bánja a fene, kézen hordva teljesen jó. A szerkezet egy Daidong Peacock SL4801 nevű szerkezet, a korábbi Rolex 4130 szerkezet lejárt szabadalma alapján, egyszerűsített formában (a finomhangolás hagyományos karos, míg a Rolexnél menetes súlyok vannak a billegő keréken) gyártják, nyilván az anyagok se annyira csúcsminőségűek, de amint látszik szépen jár.
sgss.jpeg
Az amplitúdó mérése ezeknek a telefonos applikációknak a gyengeségük... nem aggódnék érte.
A +10s is teljesen jó érték szerintem, még ha hozná is hordva a napi +10s-ot stabilan.

Amúgy ezt a szerkezetet szervizelik itthon? Vagy teljesen mindegy is, az óra árára tekintettel? Milyen árkategóriát képvisel ez az óra? Bocs a sok kérdésért, de teljesen rookie vagyok az aliexpresszes márkákkal kapcsolatban, én eddig onnan nem merte, órát rendelni.

(ha már itt tartunk, ismersz/ismertek itthon megbízható órást, aki bevállalná egy Longines mechanikus kronográf szervizelését? Már két helyről is elutasítottak, és valahogy nincs kedvem az Ungaro-Swiss-hez vinni, ahol egy 2 perces szíj-igazítás/szemkiszedés is 4ezer forintba kerül...)
Látod, ennél adtak csavarhúzót is, amivel a szíj rövidítése 1 perc alatt megoldható. Viszont a szíj rögzítésére szolgáló rugós tengely olyan pici helyen hozzáférhető, hogy kénytelen voltam venni 4,5 dollárért egy spéci szerkezetet, amivel ki lehet operálni, mert nekem a gumi szíjak tetszenek, abból is egy aliexpresses modellt választottam, 11 dollárért piros színben.
Sajnos én a világ végén, a keleti határon élek, közel Romániához, ha bármi gondom lesz, oda fogom vinni javíttatni, ott van egy órás szaki, aki egy ismerősöm Omega óráját már rendbe szedte, persze az sem biztos, hogy meg tudja ezt csinálni. Gondolom azért egy tisztítás-olajozás nem fog egyik órásnak sem problémát jelenteni (nyilván a saját kínai órámról beszélek, nem a tiedről). De ha sokat kérnek, akkor lehet érdemesebb új szerkezetet venni bele. Korábban is írtam, hogy mennyi volt a vég ára, most is nagyjából 520 dollárért lehet kapni, ebből lejött vagy 110 dollár ÁFA korrekció, meg akkor is volt, meg most is van 10-éig akciós kupon, amivel 360-370 dollár most is a végső ára, amit ki kell fizetni. Aztán jön a postás vámkezelés, ami az alábbi táblázatban fizetendő tételeket jelentette:
posta.jpg
Ebből legjobban a postai közreműködés díját sajnálom, mert több napig ültek a benyújtott dokumentumokon, csak kétszeri telefonálás után derült ki, hogy mivel nem írtam be a feladót (mert fogalmam se volt, hogy ki lehet), ezért újra ki kellett tölteni, és megint ültek rajta pár napig... na mindegy.
Eversolo DMP-A8, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

feket663 írta:
sgss.jpeg
Az amplitúdó mérése ezeknek a telefonos applikációknak a gyengeségük... nem aggódnék érte. Ha nagyon kell az amplitúdő, rendelj egy Weishi 1000-est az Aliról, az szép pontos értéket fog mutatni /bár ezekné a szerkezeteknél ki tudja milyen amplitúdó számít jónak? A 280 elsőre így lehelletnyivel kevésnek tűnik így számomra laikusnak egy új óra esetén, de egyrészt telefonos méréssel megállapított amplitúdó-értékből én tuti nem vonnék le semmi következtetést, másrészt meg nem is értek semennyit ezekhez a szerkezetekhez.

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Aszpirin írta:
2026.06.08., hétf. 20:37
feket663 írta:
2026.06.08., hétf. 20:19
Nekem a kiskínai ezt produkálja, aztán a gyakorlatban meg mióta megjött, egyszer állítottam be, múlt hét előtti hét pénteken, és azóta kb 4 másodperc késést szedett össze. Nyilván ezt senki se hiszi el, de eskü, tényleg nem hazudok. Volt annó egy Omega Speedmasterem, valami reduced, teljes dátumos, automata verzió, az naponta stabilan 6-8 másodpercet késett. De ez a Sugess valami hihetetlen...
sug.jpeg
Miért ne hinném el, simán lehet... egyszerűen kva nagy szerencséd volt, és maradjon is ilyen, jó sokáig.

Mondjuk az az utolsó mérés - már ami a BE-t illeti, ha nem valami tévedés - engem tuti nagyon idegesítene, és párszor már megismételtem volna...
Amúgy ez milyen szerkezet?
A reddit fórumain hasonló pontosságról számolnak be, valószínűleg a gyártás során ügyesen be lehet szabályozni, és másoknak is szerencséje volt. A korábbi verziókban ETA7750 klón volt, azzal voltak gondok, de kb 2-3 éve már ezekkel a szerkezetekkel szerelik, és ezekről jó véleménnyel vannak.
sgss.jpeg

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

feket663 írta:
2026.06.08., hétf. 20:19
Nekem a kiskínai ezt produkálja, aztán a gyakorlatban meg mióta megjött, egyszer állítottam be, múlt hét előtti hét pénteken, és azóta kb 4 másodperc késést szedett össze. Nyilván ezt senki se hiszi el, de eskü, tényleg nem hazudok. Volt annó egy Omega Speedmasterem, valami reduced, teljes dátumos, automata verzió, az naponta stabilan 6-8 másodpercet késett. De ez a Sugess valami hihetetlen...
sug.jpeg
Miért ne hinném el, simán lehet... egyszerűen kva nagy szerencséd volt, és maradjon is ilyen, jó sokáig.

Mondjuk az az utolsó mérés - már ami a BE-t illeti, ha nem valami tévedés - engem tuti nagyon idegesítene, és párszor már megismételtem volna...
Amúgy ez milyen szerkezet?

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Aszpirin írta:
Robici írta:
2026.06.08., hétf. 10:05
Aszpirin írta:
2026.06.07., vas. 15:35
Detto fatto. Megvan a gyűjteményem legújabb darabja.
Akkor a zöld számlapos óra kipipálva. :tutiok:
Egébként vagy én trafáltam bele, vagy nagyon jó ez a H-40 szerkezet... A Tegnap Timegrapher X-szel mérve -4s/d-re jött ki a pontossága, és ezt úgy tűnik, még übereli is, kb -3.5 s/d így egynapos folyamatos hordás után...
sug.jpeg

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Robici írta:
2026.06.08., hétf. 10:05
Aszpirin írta:
Egébként vagy én trafáltam bele, vagy nagyon jó ez a H-40 szerkezet... A Tegnap Timegrapher X-szel mérve -4s/d-re jött ki a pontossága, és ezt úgy tűnik, még übereli is, kb -3.5 s/d így egynapos folyamatos hordás után...

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Aszpirin írta:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
2026.06.07., vas. 07:16
Neee, szemüveg nélkül olvasom - Hamilton kaki fing - :D :D bocs
:fekverohog:
Kaki ide, fing oda, muszáj volt megnézzek egyet…
.
IMG_8160.jpeg

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 748
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Neee, szemüveg nélkül olvasom - Hamilton kaki fing - :D :D bocs
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Már elég régóta szeretnék egy Hamilton Khaki Field King-gel, de nemrég kiadták egy új változatát, aminek ugyan nem "24 órás" a számlapja, viszont cserében orvosolták a Khaki-k korábbi problémáit: ezzel végre lehet már fürödni is, valamint a zafírüveg kapott végre tükröződéscsökkentő bevonatot. Bár az "ikonikus" Khaki-kinézettől kissé eltávolodott a nem-24 órás számlap, számomra így még jobban is tetszik, letisztultabbá, kevésbé zsúfolttá vált.
Az ETA 2834-2-re épülő H-40 (nem Powermatic-80) szerkezet pedig úgy tűnik telitalálat: 80h-ra megnövelt járástartalék (cserébe 3Hz-re /21600-ra/ csökkentett lengésszám) a való életben meglepően jó pontossággal párosul.

Szóval nagyon-nagyon nézegetem, és ennek általában egyféle vége szokott lenni nálam.... még nincs zöld számlapos órám, szóval... egy zöld számlapos Khaki-n gondolkodom. Itteni vélemény/tapasztalat esetelg?
Screenshot 2026-06-06 at 18.58.02.png

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Közben utánanéztem, mert nem hagyott nyugodni ez a Sky Dweller ügy. A hamisítványok nem tudják a teljes funkcióit, annyira bonyolult az a szerkezet. Persze nagyjából kinézhet úgy egy klón, mint az eredeti, de az összes funkciót sosem fogja tudni.

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Aszpirin írta:
2026.05.30., szomb. 03:47
feket663 írta:
2026.05.29., pén. 21:01
Ma érkezett ez a kis kínai szerkezet. Automata, oszlopkerekes, és ahhoz képest, hogy stopperes, még elég vékony is. A telefonomra letöltöttem egy alkalmazást, és ezt az eredményt mutatja. A kiviteléről csak annyit, hogy megmutattam egy jóbarátomnak, aki pár évente cserélgeti az eredeti Rolexeit, most épp egy Sky Dweller-e van (azt nem nagyon tudják hamisítani sem), azonnal azt mondta, hogy vegyek neki is egyet használósnak.. Sajnos nincsen profi fényképezőgépem, így csak ilyen minőségű képet tudtam készíteni róla. Az ára kb feleannyi, mint amennyiért leszervizelnek egy eredeti Rolexet, 360 dolcsi (épp volt rá valami 60 dolláros kupon az aliexpressen) plusz 42 ezer Ft(vám+ÁFA plusz a királyi posta fantasztikus munkájának ellenértéke (ami 11 ezer forint volt)
Rolex Cosmograph Daytona, Oystersteel kivitelben: https://www.rolex.com/watches/cosmograp ... 500ln-0001

(A Sky Dwellert mellesleg épp úgy hamisítják, mint bármely rolexet: https://www.replicachronoshop.com/produ ... y-dweller/)
A Sky Dweller hamisítást nem tudtam, de ettől függetlenül az övé eredeti. Az enyém meg egy homage.

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ma érkezett ez a kis kínai szerkezet. Automata, oszlopkerekes, és ahhoz képest, hogy stopperes, még elég vékony is. A telefonomra letöltöttem egy alkalmazást, és ezt az eredményt mutatja. A kiviteléről csak annyit, hogy megmutattam egy jóbarátomnak, aki pár évente cserélgeti az eredeti Rolexeit, most épp egy Sky Dweller-e van (azt nem nagyon tudják hamisítani sem), azonnal azt mondta, hogy vegyek neki is egyet használósnak.. Sajnos nincsen profi fényképezőgépem, így csak ilyen minőségű képet tudtam készíteni róla. Az ára kb feleannyi, mint amennyiért leszervizelnek egy eredeti Rolexet, 360 dolcsi (épp volt rá valami 60 dolláros kupon az aliexpressen) plusz 42 ezer Ft(vám+ÁFA plusz a királyi posta fantasztikus munkájának ellenértéke (ami 11 ezer forint volt)
Csatolmányok
709737755_27053699520935827_814020352998041922_n.jpg
709822265_27053699167602529_2831504007042740959_n.jpg

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 748
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Nekem is van ám mindenféle vacak órám szuper 8 köves :) annyi volt körülötte a földön, mikor megtaláltam
Érdekes jelenség ez a meha vekker. Felváltva hordom a Samu okossal, milyen kedvem van.
Kérdezné a hozzáértő, hogy mikor van kedvem felvenni a kovakövit, miután beállítottam (az okossal ezt sosem kell és mp pontos)
Nehéz ezt megmagyarázni, de tényleg kedvelem hordani, jól esik valamiért nézni az egyszerűségét és a mozgás folytonosságát, amit látunk a kivágott résen
Nézem az okoson, hogy mennyit mentem, léptem, pulzusom, mit meg hogy kéne - de igazán nem számít - csak az, hogy mennyi az idő. Mindig ez a kérdés. Azt meg jól mutatja a meha
Csatolmányok
20260415_192233.jpg
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”