Ha megint átolvasod pont azt írom, higy az AI itt is téved szerkntem. Azaz kiegészítem Rock hozzászólását.SoundMania írta: ↑2026.06.09., kedd 05:49GTomi szövege nagyon jól még fogalmazta a sz.. r ezüsthang tulajdonságait (bár réz is tud ilyet szóval nem feltétlenül az anyagon múlik) Rock60 ezt a kritikát csak udvariasan fogalmazta meg.pjm írta: ↑2026.06.08., hétf. 23:50Az 1002 is nagyon folyékony, testes hang. Az, hogyy nehol vékony... milyen dugó, milyen rendszer...Rock60 írta: ↑2026.06.08., hétf. 18:50
Azért halkan hozzátenném, hogy az " igazi ezüstös hang " prekoncepció és hibás általánosítás.
A nem túl jól - rosszul - sikerült ezüstdrótok sajátja ez a tónus.
Pl. a Kondo AN, és PQ ezüstjeire egyáltalán nem jellemző, de még a jóval " olcsóbb " Gekko - ra sem.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1325
GTomi szövege nagyon jól még fogalmazta a sz.. r ezüsthang tulajdonságait (bár réz is tud ilyet szóval nem feltétlenül az anyagon múlik) Rock60 ezt a kritikát csak udvariasan fogalmazta meg.pjm írta: ↑2026.06.08., hétf. 23:50Az 1002 is nagyon folyékony, testes hang. Az, hogyy nehol vékony... milyen dugó, milyen rendszer...Rock60 írta: ↑2026.06.08., hétf. 18:50Azért halkan hozzátenném, hogy az " igazi ezüstös hang " prekoncepció és hibás általánosítás.GTomi írta: ↑2026.06.08., hétf. 18:12
Az eredeti NEI-1002: Egy igazi "ezüstös" hang. Kegyetlenül transzparens, precíz, zseniális részletfeltáró képességgel és hatalmas térrel. Ugyanakkor bizonyos rendszerekben a kritikusok szerint hajlamos lehetett a túl száraz, analitikus vagy enyhén fényes/vékony megszólalásra a felső-közép és magas tartományokban.
Pl. a Kondo AN, és PQ ezüstjeire egyáltalán nem jellemző, de még a jóval " olcsóbb " Gekko - ra sem.
Az 1002 is nagyon folyékony, testes hang. Az, hogyy nehol vékony... milyen dugó, milyen rendszer...Rock60 írta: ↑2026.06.08., hétf. 18:50Azért halkan hozzátenném, hogy az " igazi ezüstös hang " prekoncepció és hibás általánosítás.GTomi írta: ↑2026.06.08., hétf. 18:12
Az eredeti NEI-1002: Egy igazi "ezüstös" hang. Kegyetlenül transzparens, precíz, zseniális részletfeltáró képességgel és hatalmas térrel. Ugyanakkor bizonyos rendszerekben a kritikusok szerint hajlamos lehetett a túl száraz, analitikus vagy enyhén fényes/vékony megszólalásra a felső-közép és magas tartományokban.
Szerintem is át van kábelezve a Kondo V-12 hangkar, jóféle ezüst litzét vélek a PU mögött látni
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3419
Valóban, ez a korábbi fotón nem látszik. De a V~12 felirat az igen, ami szintén az SME karral megegyező. Viszont biztosas átkábelezték némi ezüsttel.
Szerintem is át van kábelezve a Kondo V-12 hangkar, jóféle ezüst litzét vélek a PU mögött látni
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- SoundMania
- Törzsgárda

Úgy tudom a Audio Note "z" végűek mind japánok voltak. Vz, spz. A kisebbekre meg ráírták hogy Japán vagy UK... Spx japan az már iszonyatosan jó szint volt. Kb ksl-spz áron mennek el.revox írta: ↑2026.06.08., hétf. 12:25de pontosítok az érthetőség kedvéért.
a kondo ksl technológiás kábelekból régebben volt réz és ezüst.
egyféle hangfalkábel (KSL SPc és SPz) és egyféle tápkábel (KSL ACc és ACz) volt rézből és ezüsből is. Ezüstből volt kétféle interkonnekt (KSL Lp és KSL Vz, ami nem azonos a hagyományos Vz-vel, rézből csak egy (Vc).
látva a forgalmazási trendeket, a kondo megszüntette az össze réz kábelét és az Lp-t leváltotta jelenleg az theme41 nevű kábel és a Vz-t a theme31. (Masaki kivezeti a régi elnevezések nagy részét, talán csak az Ongaku maradt meg,az kivezethetetlen fogalom, hisz az az egész brand alapja)
a régi, közös AN egy másik világ volt, de a japán rendszerekben akkor is csak a csúcs volt értelmezett (akkor az SM által emlegetett Vz reinkarnációi voltak), ezt az angolok képezték le kisebb szintekre is (ami egyébként nekem nem okoz gondot, így legalább aki kisebb pénzmaggal gondolkodott,annak is voltak alternatívák. persze, a régi érában se a VZ-vel kezdtek, talán az AN-V volt az első a 70-es évek végén, de akkor csak simán QSSC volt és japánból származó történet)
az AN.UK vonal mai napig megőrizte a szinteket, de Kondo halála után rámentek az erősebb sorokra is vastagon.
aki nincs benne, annak egy elég kavalkádos sztori ez, de erre való a telefon: Aki nem tudja, miről van szó, sok idő kibogozni, inkább telefonáljon egyet és hamar kiderül![]()
![]()
- SoundMania
- Törzsgárda

Igen, eleve. A billentyűzetben a dps4 van "betárolva" és csak rányomok hogy ne kelljen annyit írni. Szerintem nem beszerezhető már régóta a régi.Rock60 írta: ↑2026.06.07., vas. 20:54Szerintem félreértettél, vagy én Téged...SoundMania írta: ↑2026.06.07., vas. 15:25
4.1... Persze kapható. Nincs jelentősége, hogy árnyékolt. Nem attól jó.![]()
A dps 4.1 tudom, hogy kapható. Azt nem tudom, hogy a dps 4.0 van-e ?
Szoktad mondani, hogy az árnyékolás csak ront a hangon.
Azért említettem, hogy a 4.1 - es árnyékolt, és érdeklődtem, hogy a 4.0 is árnyékolt ( volt ) - e ?
Vagy, amikor dps4 - ről beszélsz, akkor eleve a 4.1 - re gondolsz ?![]()
Arra az SME V-12 karra csak a Kondo logó került rá - az ellensúlyon megmaradt az árulkodó "SME" felírat.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

Arra az SME V-12 karra csak a Kondo logó került rá - az ellensúlyon megmaradt az árulkodó "SME" felírat.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Kondo Ginga futómű + Kondo V-12 kar + IO XP pick-up (+ SFz E transformer)
- tunerman
- V.I.P.

Kondo Ginga futómű + Kondo V-12 kar + IO XP pick-up (+ SFz E transformer)
Azért halkan hozzátenném, hogy az " igazi ezüstös hang " prekoncepció és hibás általánosítás.GTomi írta: ↑2026.06.08., hétf. 18:12
Mi az a masina a felső polcon ?
Én sajnos nem...
Mi az a masina a felső polcon ?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
Az egyik AI szerint (mindegyiket meg kell kérdezni, mit gyűjtenek össze, van-e összhang a gyűjtésükben):
1. Anyagszerkezet (A legnagyobb különbség)
Eredeti NEI-1002: 2 darab tiszta, monokristályos ezüst (UP-OCC Silver) vezetőért tartalmazott, komoly háromszoros árnyékolással.
NEI-1002 MKII (vagy II): A tiszta ezüst szálakat lecserélték egy ezüst-arany ötvözetre (körülbelül 5% aranytartalommal). Ez az első alkalom, hogy ebben a kategóriában a Neotech aranyat kevert az ezüsthöz.
A hang karakterisztikája (Felhasználói tapasztalatok)
A hifisek beszámolói alapján a két generáció teljesen más tonális egyensúlyt és zeneiséget képvisel:
Az MKII (Ezüst/Arany): Az arany hozzáadásával a felhasználók szerint a kábel plasztikusabb, melegebb és organikusabb lett. Eltűnt az ezüstre néha jellemző sterilség vagy élesség. A frekvencia-egyensúlya sokkal simább, a mélytartománya pedig testesebb és kerekebb lett, miközben a felbontásból és a térből szinte semmit sem veszített.
Figyelem a DIY-építőknek: A felhasználók megjegyzik, hogy a méterenként megvásárolható MKII kábel külső átmérője a külső köpennyel együtt elérheti a 13-17 mm-t is (kiviteltől függően), így a csatlakozók kiválasztásánál nagyon figyelni kell, mert a standard méretű RCA vagy XLR dugókba egyszerűen nem fér be. Maga a Neotech is saját, kifejezetten ehhez tervezett (NEX és NER szériás) nagyméretű dugóit ajánlja hozzá.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
vagy egy S hangú V
de legyen bármi is, nem disszertációnak született és nyilván közel se teljes lajtsrom az AN-ekről (nem is tudnám elkészíteni), csak ami elég nagy-vonalakban, hogy teljesen ne vesszen el a fonal
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
de pontosítok az érthetőség kedvéért.
a kondo ksl technológiás kábelekból régebben volt réz és ezüst.
egyféle hangfalkábel (KSL SPc és SPz) és egyféle tápkábel (KSL ACc és ACz) volt rézből és ezüsből is. Ezüstből volt kétféle interkonnekt (KSL Lp és KSL Vz, ami nem azonos a hagyományos Vz-vel, rézből csak egy (Vc).
látva a forgalmazási trendeket, a kondo megszüntette az össze réz kábelét és az Lp-t leváltotta jelenleg az theme41 nevű kábel és a Vz-t a theme31. (Masaki kivezeti a régi elnevezések nagy részét, talán csak az Ongaku maradt meg,az kivezethetetlen fogalom, hisz az az egész brand alapja)
a régi, közös AN egy másik világ volt, de a japán rendszerekben akkor is csak a csúcs volt értelmezett (akkor az SM által emlegetett Vz reinkarnációi voltak), ezt az angolok képezték le kisebb szintekre is (ami egyébként nekem nem okoz gondot, így legalább aki kisebb pénzmaggal gondolkodott,annak is voltak alternatívák. persze, a régi érában se a VZ-vel kezdtek, talán az AN-V volt az első a 70-es évek végén, de akkor csak simán QSSC volt és japánból származó történet)
az AN.UK vonal mai napig megőrizte a szinteket, de Kondo halála után rámentek az erősebb sorokra is vastagon.
aki nincs benne, annak egy elég kavalkádos sztori ez, de erre való a telefon: Aki nem tudja, miről van szó, sok idő kibogozni, inkább telefonáljon egyet és hamar kiderül
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
kondo kábel csak egy szint vanwasiliy888 írta: ↑2026.06.08., hétf. 11:16Én nem kétlem, hogy az AN-rendszerek baromi jól tudnak szólni, csak nem szabad spórolni a kábelezésen. Inkább a 3., 4. szintű ezüst kábelt érdemes megvenni még az 1. és 2. szintű rendszer elemek mellé, mint fordítva.tunerman írta: ↑2026.06.08., hétf. 11:00Igen.wasiliy888 írta: ↑2026.06.08., hétf. 10:56
Én nem voltam ott, ezért csak tippelek, hogy AN ezüst kábelekkel volt elejétől a végéig "bedrótozva", vagy nem?
Mert amint kiveszed belőle az (AN)ezüst kábelt, sajnos, a magasban nem lesz eléggé nyitott, a dinamika elvész, stb. És ahogy Revi írta, elég egy helyen hozzányúlni, hogy boruljon az egész hangzás.
az an.uk igyekezett ezt leképezni, olcsóbb alternatívákhoz. Ami egyébként sikerült is nekik, csak ezt se lehet ész nélkül dugdosni, mint gizikét a buszpályaudvar padján éjszaka,mert lehet egyszer megjön az éjféli busz
halfnote.hu
halfnote.hu
Mert amint kiveszed belőle az (AN)ezüst kábelt, sajnos, a magasban nem lesz eléggé nyitott, a dinamika elvész, stb. És ahogy Revi írta, elég egy helyen hozzányúlni, hogy boruljon az egész hangzás.
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 314
Én nem kétlem, hogy az AN-rendszerek baromi jól tudnak szólni, csak nem szabad spórolni a kábelezésen. Inkább a 3., 4. szintű ezüst kábelt érdemes megvenni még az 1. és 2. szintű rendszer elemek mellé, mint fordítva.tunerman írta: ↑2026.06.08., hétf. 11:00Igen.wasiliy888 írta: ↑2026.06.08., hétf. 10:56Én nem voltam ott, ezért csak tippelek, hogy AN ezüst kábelekkel volt elejétől a végéig "bedrótozva", vagy nem?
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
- tunerman
- V.I.P.

Igen.wasiliy888 írta: ↑2026.06.08., hétf. 10:56Én nem voltam ott, ezért csak tippelek, hogy AN ezüst kábelekkel volt elejétől a végéig "bedrótozva", vagy nem?
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 314
Én nem voltam ott, ezért csak tippelek, hogy AN ezüst kábelekkel volt elejétől a végéig "bedrótozva", vagy nem?
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
- tunerman
- V.I.P.

halfnote.hu
halfnote.hu
Furutech DPS-4 nevű kábel volt az első generáció, a Furutech DPS-4.1 a jelenlegi verzió, ez a közvetlen utód.
A DSP-4.1 esetében a Furutech minimálisan módosított a belső szerkezeten és a szigetelésen (Alpha-OCC + DUCC vezetőér), ez fut most is a piacon.
A kábelben található három fő vezetőér keresztmetszete egyenként 4,02 mm² (11 AWG). Nagyon gyakran a hirdetésekben vagy fórumokon a vastagságra utalva nevezik tévesen „DPS-4.0”-nak a kábelt, miközben a hivatalos terméknév DPS-4.1.
A DSP-4.1 folyóméteres kiszerelésben a Forint/EUR árfolyam függvényében jelenleg kb. 155 000 forintért kapható a franciáknál (Audiophonics).
A hazai és nemzetközi hifi fórumokon a szerelt példányok hossztól és csatlakozótól függően az alábbi árakon szoktak gazdát cserélni:
- 1,5 méteres szerelt változat: 340 000 Ft körül
- 2 méteres szerelt változat: 380 000 – 450 000 Ft között
Sajnos, ezt is hamisítják, ha használtan veszed, az alábbiakra érdemes ügyelni:
- A külső köpeny színe: A gyári DPS-4.1 köpenye jellegzetes mélyvörös/bordó színű.
- Feliratok: A hamisítványokon a betűtípus vastagsága vagy a szöveg elrendezése gyakran eltér a gyáritól.
- Csatlakozók: Mivel ezt a kábelt méterre veszik, a szerelése "DIY" módon történik, ezért többnyire olcsóbb csatlakozóval szerelik, de a maximális teljesítményt a Furutech FI-50 NCF dugókkal éri el.
A DSP-4.1 esetében a Furutech minimálisan módosított a belső szerkezeten és a szigetelésen (Alpha-OCC + DUCC vezetőér), ez fut most is a piacon.
A kábelben található három fő vezetőér keresztmetszete egyenként 4,02 mm² (11 AWG). Nagyon gyakran a hirdetésekben vagy fórumokon a vastagságra utalva nevezik tévesen „DPS-4.0”-nak a kábelt, miközben a hivatalos terméknév DPS-4.1.
A DSP-4.1 folyóméteres kiszerelésben a Forint/EUR árfolyam függvényében jelenleg kb. 155 000 forintért kapható a franciáknál (Audiophonics).
A hazai és nemzetközi hifi fórumokon a szerelt példányok hossztól és csatlakozótól függően az alábbi árakon szoktak gazdát cserélni:
- 1,5 méteres szerelt változat: 340 000 Ft körül
- 2 méteres szerelt változat: 380 000 – 450 000 Ft között
Sajnos, ezt is hamisítják, ha használtan veszed, az alábbiakra érdemes ügyelni:
- A külső köpeny színe: A gyári DPS-4.1 köpenye jellegzetes mélyvörös/bordó színű.
- Feliratok: A hamisítványokon a betűtípus vastagsága vagy a szöveg elrendezése gyakran eltér a gyáritól.
- Csatlakozók: Mivel ezt a kábelt méterre veszik, a szerelése "DIY" módon történik, ezért többnyire olcsóbb csatlakozóval szerelik, de a maximális teljesítményt a Furutech FI-50 NCF dugókkal éri el.
Azért említettem, hogy a 4.1 - es árnyékolt, és érdeklődtem, hogy a 4.0 is árnyékolt ( volt ) - e ?
Vagy, amikor dps4 - ről beszélsz, akkor eleve a 4.1 - re gondolsz ?
Szerintem félreértettél, vagy én Téged...SoundMania írta: ↑2026.06.07., vas. 15:25
4.1... Persze kapható. Nincs jelentősége, hogy árnyékolt. Nem attól jó.
Vagy, amikor dps4 - ről beszélsz, akkor eleve a 4.1 - re gondolsz ?
- SoundMania
- Törzsgárda

4.1... Persze kapható. Nincs jelentősége, hogy árnyékolt. Nem attól jó.Rock60 írta: ↑2026.06.07., vas. 14:13Most néztem utána, a dps4.1 nem is annyira megfizethetetlen. Azt is láttam, hogy árnyékolt.SoundMania írta: ↑2026.06.07., vas. 12:39
Van ismerősöm, aki már nagyjából harmadszor cserélte le a készülékeit azonos gyártón belül mindig jobbra de a vz maradt mindig a rendszerben. Van akinél nevenincs ic meg egy olcsó Tiglon hangszórókábel mellé dugtunk be Furutech dps4 - est és dobtunk egy hátast.
A dps4 is ? Van még más eltérés is közöttük ? Egyáltalán kapható még ?