Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

wasiliy888 írta:
2026.06.07., vas. 10:52
Rock60 írta:
2026.06.06., szomb. 21:37

De azt miért nem lehet megérteni, hogy minden relatív ? gondolkodik.gif
...
Igen, ebben egyetértünk, hogy minden relatív. Így az is, hogy milyen rendszerbe illeszt be valaki egy kábelt.
Szerintem, nem reális az az ajánlás, hogy csak az a kábel nyújt elfogadható teljesítményt, ami a teljes rendszer negyedét teszi ki árban. Habár számomra elegendő egyetlen ic kábel, szóval még akár azt is mondhatnám, hogy akkor az legyen valami igazán ütős darab. De tápkábelek esetében egy hasonló árazású darab, már igencsak vadnak tűnik, mivel abból kellene három, vagy négy minimum.

Mindenesetre készségesen elfogadom a véleményeteket, hogy vannak annyira uniformizáló rendszerek (kimenő trafókkal - ezek fojtótekercsként visszafogják az energiákat, szénréteg ellenállásokkal, pl AN tantallum - a magastartományt vágják picit, csövekkel - amik derengő fénye jótékony homályba borítja a teljes hangképet, hogy ezzel a képzavarral éljek), ahol a 300-400e Ft alatti kábelek mind egyformának tűnnek. De ez a legkevésbé sem a kábel hibája.

Viszont nektek is el kellene fogadni, hogy léteznek olan transzparens, nagy áteresztő képességgel bíró rendszerek, amik viszont meg tudják mutatni a lényegesen olcsóbb kábelek közötti, akár sokkal kisebb különbségeket is.
Igen ez a felsorolás képzavar. Nem arról van szó, hogy nem lehet hallani az olcsó kábelek közötti különbséget, hanem hogy ami ott található azok között nincs is akkora eltérés mint amit egy vz mutat hozzájuk képest.
Van ismerősöm, aki már nagyjából harmadszor cserélte le a készülékeit azonos gyártón belül mindig jobbra de a vz maradt mindig a rendszerben. Van akinél nevenincs ic meg egy olcsó Tiglon hangszórókábel mellé dugtunk be Furutech dps4 - est és dobtunk egy hátast. És sorolhatnám...

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 315

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Rock60 írta:
2026.06.06., szomb. 21:37

...
Igen, ebben egyetértünk, hogy minden relatív. Így az is, hogy milyen rendszerbe illeszt be valaki egy kábelt.
Szerintem, nem reális az az ajánlás, hogy csak az a kábel nyújt elfogadható teljesítményt, ami a teljes rendszer negyedét teszi ki árban. Habár számomra elegendő egyetlen ic kábel, szóval még akár azt is mondhatnám, hogy akkor az legyen valami igazán ütős darab. De tápkábelek esetében egy hasonló árazású darab, már igencsak vadnak tűnik, mivel abból kellene három, vagy négy minimum.

Mindenesetre készségesen elfogadom a véleményeteket, hogy vannak annyira uniformizáló rendszerek (kimenő trafókkal - ezek fojtótekercsként visszafogják az energiákat, szénréteg ellenállásokkal, pl AN tantallum - a magastartományt vágják picit, csövekkel - amik derengő fénye jótékony homályba borítja a teljes hangképet, hogy ezzel a képzavarral éljek), ahol a 300-400e Ft alatti kábelek mind egyformának tűnnek. De ez a legkevésbé sem a kábel hibája.

Viszont nektek is el kellene fogadni, hogy léteznek olan transzparens, nagy áteresztő képességgel bíró rendszerek, amik viszont meg tudják mutatni a lényegesen olcsóbb kábelek közötti, akár sokkal kisebb különbségeket is.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 205

Hozzászólás Szerző: xilop »

SoundMania írta:
2026.06.06., szomb. 09:11
xilop írta:
2026.06.05., pén. 19:55
Na végre nem a vz a téma😂😂😂😂
Amíg lesz a "10ezerért mit fonjunk kib..ott jót" addig szerintem a Vz szóbahozása aktuális lesz ellenpontnak. És te már próbáltál Vz-t, hogy unod ami róla szól? :)
Igen, hallottam, nem dobtam tőle hátast, de tudjuk, hogy egy fecske nem csinál nyarat, egymagában nem fogja megváltani a világot ha a rendszer többi eleme nem passzol a hangkarakteréhez,
én más irányban kábelezek, nem mondom hogy jobb, de más, de nem is rosszabb😁

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

wasiliy888 írta:
2026.06.06., szomb. 21:07
SoundMania írta:
2026.06.06., szomb. 20:52
wasiliy888 írta:
2026.06.06., szomb. 11:58

Sajnos, ez így nem nagyon közelíti a valóságot. Akkor lehetne a Vz téma ebben a tekintetben, ha néhány tízezresért lehetne kapni, mondjuk úgy 50-100e között hossz és csatlakozók függvényében. Ami persze messze van a valós árától. Értem én, hogy valakinek a 300e annyira nem pénz, mint a 30e, de csak azt kellene végre felfogni, hogy ezzel nem mindenki van így. Ezért inkább megfonogatom magamnak a kábelemet 20-30e összegért, és örülök neki, mert jobb, mint egy gyári 50-60e áron, mégha ez nem is szint mínusz nulla alatt sokkal ANbe számolva.
Én inkább a téma unalmasságára gondoltam. Sokaknak az olcsó kábelekkel vesződés minimum ugyanolyan unalmas. És majdnem mindegy hogy 20e vagy 60e. Ott még elég kicsi a külömbség.
De ha abból indulok ki, amit mondasz, hogy a Vz úgy átlagosan mindenhol jó, amúgy meg az LP-hez sehol sincs, mindezt 450 ezresért tudja, akkor nekem az sz@r. Egy kábel 450ért igenis legyen baromira jó, annyira legalább, hogy az egyszeri hifista dobjon egy hátast tőle. Bízom benne, hogy vannak ilyenek. Talán olcsóbban is, igaz, azok nem AN vagy Kondo gyártmányok. Mert ezek leginkább egy AN rendszerben tudják megmutatni milyen nagyszerűek - mint az közismert.
A vz pont ilyen. 450ért az egyszeri hifista hátast dob tőle nem csak AN rendszerrel.
Sokszor (bár ezek szerint nem elégszer) leírtam már hogy igaz a világ összes kábeleinek csak kis részéhez volt szerencsém én még drágábban sem hallottam jobbat mint a vz pedig lehet hallottam vagy 100 félét.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1550

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

wasiliy888 írta:
2026.06.06., szomb. 21:07

De ha abból indulok ki, amit mondasz, hogy a Vz úgy átlagosan mindenhol jó, amúgy meg az LP-hez sehol sincs, mindezt 450 ezresért tudja, akkor nekem az sz@r. Egy kábel 450ért igenis legyen baromira jó, annyira legalább, hogy az egyszeri hifista dobjon egy hátast tőle.
A Vz baromira jó 450 - ért, de az LP még jobb használtan 900 - ért, a Scootto annál is jobb a fültanúk szerin használtan két milláért.

Mi Ford Fiestával és Skoda Octaviákkal autózunk, de azért sejtjük, hogy az S Merci sokkal jobb, de azt is, hogy a Pagani Zonda, vagy Bugatti Veyron nagyon-nagyon-nagyon sok millióért más kategória...

Az élet már csak ilyen. :smile29:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pjm írta:
2026.06.06., szomb. 20:04

Nem értem miért. Tudom, higy a vz - szerintetek- mindennek az alfája és omegája, de még így sem. Mindent tudni kell a helyén kezelni, meg van a helye a 1o ezer forintos kábelnek és a vz-nek is. Ennek megértése nem lenne rossz, máris kevesebb feszültség lenne itt. Már ha ez cél egyáltalán. Lehetséges, higy érdemes lenne egy zárt vz topicot nyitnotok, hogy a hifisták ne rondítsanak a tömjénbe.
Sajnos tudomásul kell venni, hogy az árkülönbség óriási a belépőszíntű és a High-End termékek között, legyen az kábel, erősítő, vagy hangfal, vagy bármi.
Mivel abszurd elképzelés, hogy különböző kategóriáknak különböző topicot nyissunk - értem, hogy vicc volt - ezért el kell viselnünk a mi pénztárcánktól eltérő lehetőségekkel bíró fórumtársak véleményét is.
Nekem ez egyáltalán nem esik nehezemre, nem is értem, hogy egyeseket miért irritál...
( Egyébként a Vz és kategóriával felette lévő komponensek tulajdonosai jellemzően nincsenek is jelen a fórumon, SM, Revi és néha Supravox a kivételek közé tartozik. )

A Vz nem " szerintünk " mindennek az Alfája és Omegája,
SM már túllépett rajta, de a kategóriáján túlmutatón is a legjobbnak tartja, Revi szerint nem is annyira jó, nekem meg azért van, mert szerencsés csillagzat alatt hozzájutottam egyhez és boldog is vagyok vele, teljesen idegen és szerényebb környezetben is nagyot emel a végeredményen, miközben már egy ideje kapizsgálom, hogy miben gyengébb a drágábbaknál, mert hát minden relatív... :smile53:

Úgyhogy téma szempontjából tőlem jöhet az Avocado és a DIY fonat is, akit meg idegesít, annak ott a Seduxen... :D

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:
2026.06.06., szomb. 20:52
wasiliy888 írta:
SoundMania írta:

Amíg lesz a "10ezerért mit fonjunk kib..ott jót" addig szerintem a Vz szóbahozása aktuális lesz ellenpontnak. És te már próbáltál Vz-t, hogy unod ami róla szól? :)
Sajnos, ez így nem nagyon közelíti a valóságot. Akkor lehetne a Vz téma ebben a tekintetben, ha néhány tízezresért lehetne kapni, mondjuk úgy 50-100e között hossz és csatlakozók függvényében. Ami persze messze van a valós árától. Értem én, hogy valakinek a 300e annyira nem pénz, mint a 30e, de csak azt kellene végre felfogni, hogy ezzel nem mindenki van így. Ezért inkább megfonogatom magamnak a kábelemet 20-30e összegért, és örülök neki, mert jobb, mint egy gyári 50-60e áron, mégha ez nem is szint mínusz nulla alatt sokkal ANbe számolva.
Én inkább a téma unalmasságára gondoltam. Sokaknak az olcsó kábelekkel vesződés minimum ugyanolyan unalmas. És majdnem mindegy hogy 20e vagy 60e. Ott még elég kicsi a külömbség.
De ha abból indulok ki, amit mondasz, hogy a Vz úgy átlagosan mindenhol jó, amúgy meg az LP-hez sehol sincs, mindezt 450 ezresért tudja, akkor nekem az sz@r. Egy kábel 450ért igenis legyen baromira jó, annyira legalább, hogy az egyszeri hifista dobjon egy hátast tőle. Bízom benne, hogy vannak ilyenek. Talán olcsóbban is, igaz, azok nem AN vagy Kondo gyártmányok. Mert ezek leginkább egy AN rendszerben tudják megmutatni milyen nagyszerűek - mint az közismert.
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

pjm írta:
2026.06.06., szomb. 20:04
SoundMania írta:
xilop írta:
.
Nem értem miért. Tudom, higy a vz - szerintetek- mindennek az alfája és omegája, de még így sem. Mindent tudni kell a helyén kezelni, meg van a helye a 1o ezer forintos kábelnek és a vz-nek is. Ennek megértése nem lenne rossz, máris kevesebb feszültség lenne itt. Már ha ez cél egyáltalán. Lehetséges, higy érdemes lenne egy zárt vz topicot nyitnotok, hogy a hifisták ne rondítsanak a tömjénbe.
Inkább árkategória szerinti topikozás kellene. 0-1M, meg a Vz.... :)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

wasiliy888 írta:
SoundMania írta:
xilop írta:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 391

Hozzászólás Szerző: pjm »

SoundMania írta:
xilop írta:
.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2026.06.06., szomb. 12:51
wasiliy888 írta:

A Vz IC kábel, fonogatni meg inkább tápkábelt szoktunk, én legalábbis.
Neked van DIY interconnected ?

A Vz sajna inkább 400 - 450 ezres, nem 300...
Hát akkor mégsem tanultam semmit, tényleg ismételni kell. Azt hittem, hogy jó a Vz mindennek is, nem csak ic kábelnek. Viszont ha egy pár métere 450e, akkor abból kijön 3db nagyjából 35 centis (csatlakozókkal együtt) ic, akkor már csak 150e darabja. Persze nekem így sem kell, mert a ValhallA ic kábelem 15e forintért vettem (1m-es pár), így nincs versenytársa, ezért is nincs DIY ic kábelem. Természetesen azért meg tudnám csinálni, csak nem fonogatnám. Meg usb kábelre is van tervem, az nem is lenne drága, csak rövid. Hangsugárzó kábelből meg azért nincs DIY nekem - csak mielőtt megkérded -, mert a 2x6m hosszhoz, amire szükségem van (igen, tudom, hogy így nem is lehet zenét hallgatni, snnyira sok - nekem mégis megfelel) belekerülne anyagáron, úgy 60-70e-be. Mondjuk, a Qed hs kábelem ebben a hosszban biztosan el tudnám adni többért, talán majd jövőre meg is csinálom.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

wasiliy888 írta:

A Vz IC kábel, fonogatni meg inkább tápkábelt szoktunk, én legalábbis.
Neked van DIY interconnected ?

A Vz sajna inkább 400 - 450 ezres, nem 300...

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:
xilop írta:

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5518

Hozzászólás Szerző: pärt »

A kábeliparban értő fülekre talált a maccimalista ójdofilek régi óhaja: végre itt a csuklós dugó.
Csatolmányok
Screenshot_2026-06-05-16-41-16-74_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

xilop írta:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

xilop írta:
Nem is szól hozzá senki érdemben.
:D

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 205

Hozzászólás Szerző: xilop »

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Elnézést a gondolatmenet megszakításáért, csak gondoltam megkérdezem, hátha valaki hallotta/tudja, mi a különbség a Neotech NEI 1002 és az 1002 MKII között?

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

revox írta:
2026.06.02., kedd 17:10
white-tiger írta:
2026.06.02., kedd 16:41
revox írta:
2026.06.02., kedd 00:03

Pedig már a TMP szint is megérzi, ha az ezüst és rész nem megfelelően keveredik.
Amikor az Avantfardeból kipakoltam a Kondo ezüstöket, volt egy rakat qssc ezüstöm. Abból csináltam tápdrózojat az AA erősítőbe, a szubokhoz es a TMP MC preampba. A CD-ben maradt Avocado. Hangfaldrótok spc-k lettek. A phonotól es CD-től qssc V ment az erősítőbe. Aztán rlöször az erősítőből került ki az ezüst táp, spc helyére. Majd a phonoból es a szubokból is. IC maradt az ezüst. Ez, így sokkal emészthetőbben szól, mint a réz hangfaldrót es ezüst tápok mixe.
A mixeléssel egy nylonfüggönykerül a hangképbe, de alapvwtően, valami zavar kerül a rendszerben. A hangok eltompulnak a befejezesük előtt es az egesz hangkép megszűnik valószerűnek tűnni, a lecsengések maradnak, csak felpuhulnak.

Amikor a TMP réz kábelrendszerbe betettem egy qssc ezüst IC-t, ugyanez történt. Ide a Trane féle Hitachi sax102 jobb megoldás volt,használtpiaci ára nekem 20e volt legutóbb (van több) .

A FAL-Kobdo rendszerben minden ezüst, kívül-belül. Ide meg nem próbáltam réz kábelt emlékeim szerint, de szerintem toleránsabb lenne, mint az Avantgarde. De hosszú távon valsz itt is visszaütne. De néha réz hangszedőt teszek be. Sok a szőnyeg, túlcsillapított a szoba.

A KSL LP nagyon más ezüst, azt bárhova teszem, nem érdekli, réz, vagy ezüst a rendszer. De talán az egyik leg-rézhangúbb ezüstkábel, a rezektől lényegesen jobb felbontással.egyszer találtam amerikai tesztet, mark levinsonnal tolták, meg azok is bepisáltak tőle.

Summázva, óvatosan kell keverni az ezüstöt rézzel, mert simán ki lehet hozni rosszabbat, mint gatyamadzaggal
Na, Revi - ezt hívnám én a leírtak alapján szinergikus kábel katyvasznak... 🤣🤣🤣
A végén már nem emlékeztem az elejére... 🤣
roppant egyszerű :)

az elején betettem mindent,amit találtam és ahova sikerült, elvielg jobbat, mint ezüst tápkábelek. de szép sorban kidobálta a rendszer. Pontosabban az a nyamvadt réz hangfalkábel, mert minden más ezüst volt. Az interkonnektek maradtak ezüstök, de az összes ezüst tápdrótot ki kellet szedjem. De ez se teljesen igaz,mert a CD játszóban és az LP futóműben Avocadok maradtak, de az erősítőkből, mint erősítő,szubok és phono preamp ki kellett venni.

így fuss neki újra :D de lehet siettem, most épp van meló és szívat is mellé,xal elég gyorsan pörgettem ezeket a sztorikat :D

utána az LP csak a grátisz,menynire nem úgy viselkedik,mint a többi AN ezüst. De ott teljesen más az elemi szálak mérete és a dielektrikum (szigetelés).

ja, ami kimaradta. Nemrég még az Avantgarde köré épülő rendszer volt tele KSL ezüsttel, mindenhol. Elkészült a FAL hangfalam és oda került a kondo amp és az összes KSL ezüst. Az avantgarde rendszer pedig lett a diszkós motyó, az avanatgarde erősítővel és azok a madzagok mentek oda,ami maradt,vagy találtam a fiókba. Így QSSC V interkonnektek és QSSC hangfaldrótból készített tápkábelek és biwire KSL SPC hangfalkábelek és a magas átkötve a szubról. Így indult kisebb kanyarok után az Avantgarde rendszer, mint system-2. És a QSSC tápdrótokat sorba kidobálta, nem tudott együttdolgozni a réz hangfaldróttal. Most, köszöni,jól van, Nyáron többet is hallgatom,mint az ezüstbányát, nem fűt annyira.
Látom, te is nekifutottál meg egyszer... Eredmény: szinergikus kábel katyvasz light... 🤣🤣🤣
De elhangzott előtte valahol a lényeg is, hogy a Vz sokkal jobban működik - akár különböző rendszerekben is - ha komplett rendszerben együtt használod, mert így fokozottan erősítik egymás hatását. Ez így már érthető, és nyilván ez is egy útja a szinergiának. Ahogy lehet más is, mint nálam és sokunknál. Pont az ízlés és a különböző rendszerek miatti preferenciák miatt. 🙂 juppi.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4771
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2026.06.03., szer. 18:53

Nem bánom, hogy nem privátban nyomták, mert számomra érdekes a téma és teljesen érthetően írta le a gondolatait.
Persze a megértésben sokat segített az ékezetek használata. :D
Szerintem is érthető. Az, hogy van, akinek túlér a komfortzónáján más kérdés.

Most pl régi rézsodratból (kb 30 éves hangfalkábel) készített tápdrótokat dugtam be a szubokba és valami, nem nagyon hallható, csak érezhető légnyomás vágott gyomron a Prodigy Expereince albumról, amire most megesküdnék, hogy még sose "hallottam". De szikár, letisztult es a szubokat baromi jól integrálja a tölcsérekhez.
Már pár napja bedugtam, akkor az orgona tűnt fel, mennyire izomból tolta,de szerintem azóta járódott. 18 méter vol.12e Ft :D
Most egy elcseszett masterelesű Patti Smith Horses forog. CD szerű pontosság analógról. Annyira zavaróan közel van az élő zenéhez, már az a zavaró, hogy azt a picit miért nem lehet még odatenni :D Ez addig, míg kellően távol vagyunk, nem okoz problémát, itt most igen. Xal ez se jó :) nem azt hallod, milyen közel vagy,hanem az tudtasul,hogy sose fogod elérni es ezt folyamatosan a pofádbavágja :D
Persze, LP az IC.

De azt nem tudom, ezek a tápok, hogy viselkednének máshol, de gyanítom, hasonlóan. De lehet ez máshol vékonynak hatna. Semmi háj,csont-bőr-izom(!!!) a produkció. Nem az a nyugis hang, amire jót lehet szunyókálni a vasárnapi ebéd után :) bár Patti Horsese vélhetően bármivel alkalmatlan lenne sziexztára :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1466

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

Ne eroltesd.
Screenshot 2026-06-03 at 19.22.06.png

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

robi20064 írta:
2026.06.03., szer. 18:01

Esetleg legkozelebb beszelgethetnel vele privatban is errol :) A temahoz akkor lenne szerencses hozzaszolni ha elotte atgondolod, erthetoen es strukturaltan fogalmazod meg amit akarsz es nem csak telefonrol gyorsan rank zuditod az aktualis gondolathalmazt a fejedbol mindennemu tematika nelkul.
Nem bánom, hogy nem privátban nyomták, mert számomra érdekes a téma és teljesen érthetően írta le a gondolatait.
Persze a megértésben sokat segített az ékezetek használata. :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

robi20064 írta:
2026.06.03., szer. 16:49

Az megint mas kerdes - es talan kevesbe mindegy - hogy egy kezdo nem kabeltagado aki ide beteved az nagyjabol egy perc utan fordul is ki miutan visszaolvasott ket oldalnyit.
Hát akkor az elég kuka.
Ez nem könyv, ami ha nem tetszik, akkor félredobja.
Interaktív a topic, beregisztrál, és kérdezhet bármiről, ami érdekli, ha akar.

Egyébként, ha pl. benézek a dac, vagy erősítő topicba, és a 95 % - át nem értem, amiről ott szó van, akkor nem gondolom, hogy az az ott csevegők hibája és persze a kutyát nem érdekli, hogy maradok - e, vagy sem.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Shimano írta:
2026.06.03., szer. 15:46
mishow írta:
2026.06.03., szer. 14:58
Úgy látom, a kábel topicot ismét elvesztettük sad.gif
Mint mindig-is. ;)
De felvetek mást,legyen mit rágni pro és kontra.Hozzám került egy jó kábel zsír újan c 13 schurter iec-el,kipróbáltam frissibe,jónak tűnt,viszont ez mivel nem megy bele az elosztómba,c 15 kell,és így nem tudtam volna viszonylag gyorsan bejáratni,ráfaragtam egy olcsóbb c15-ös iec csatit,ezzel ment egy hétig,aztán ment a helyére,de olyan sz@r hangja lett,volt,hogy csak vakartam a fejem hogy most mi is történt. gondolkodik.gif
Raktam rá másikat,"jobbat" és hát azzal sem volt igazán kerek.Már már azon agyaltam hogy visszaküldöm,de elötte még visszaraktam a schurtert,és lám,egyből jó lett.
Konklúzió.Ezek az olcsó nevenincs,ilyen olyan feliratos,vagy klón dugók sz@rt sem érnek,akkor inkább már egy bevonat nélküli schurter iec vs legrand schuko páros,azok legalább nem cseszik el a hangot,szerintem.
És itt nem az volt hogy mintha,meg egy kicsit jobb,rosszabb,ha nem pofánvágós.
Konklúzió 2.Kerüljétek az olcsó de pofás dugópárosokat,vagy ha csak azok jönnek szembe,képbe,akkor azokból inkább a bevonat nélküli változatokat,azokon legalább látszik hogy miből is vannak.
Mishow
Senkinek nincsen megkötve a keze, hogy új, neki tetsző témát hozzon fel, pl. DIY kábelfonatokról, klón dugókról, stb, még ha SM - nek ez nem is tetszik, vagy csak simán unalmasnak tartja, majd kibekkeli, amikor újra Acrolink, vagy Vz, LP lesz a téma... :D

Shimano, teljesen igazad van.
Nekem is ez a tapasztalatom. Összehozott a sors két pár Oyaide klónnal, azon túl, hogy rendesen össze sem lehet illeszteni a két felét, a hangja is szánalmas. :angry:
A Kácsás kis tégla iec és Legrand schuko bőven hozza az elvárhatót.

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1466

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

revox írta:
2026.06.03., szer. 17:27
robi20064 írta:
2026.06.03., szer. 16:49

idorol idore ugyan azokat a koroket futja es ugyan azokat a kaotikus mantrakat ismetelgeti.
és nagy meglepetésemre, ez még mindig új valakinek... egy kábelt önmagában nem lehet értelmezni, bár sokan megpróbálják (jó, a nagy többség). nincs ezzel gond, de őszintén meglepődtem ezen.
utána már csak SM-el beszélgettem, mert nem értek azzal egyet, hogy csak fent van boldogság. Arra már nem kell figyelni, kettőnk dolga volt, de kábel :rolleyes:
Esetleg legkozelebb beszelgethetnel vele privatban is errol :) A temahoz akkor lenne szerencses hozzaszolni ha elotte atgondolod, erthetoen es strukturaltan fogalmazod meg amit akarsz es nem csak telefonrol gyorsan rank zuditod az aktualis gondolathalmazt a fejedbol mindennemu tematika nelkul.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”