Alex_Aston írta: ↑2026.06.06., szomb. 11:22
Viszont aki MekiBurgerKíefcí helyeken (is) eszik, azt nem tudom értelmezni azzal, hogy bármilyen szintű igénye lenne akárcsak alap szintű étkezési igényességre.
Nem veszem sértésnek - de ne vedd sértésnek, hogy ez nettó baromág ;-)
OK, te ezek szerint olyan szerencsés vagy, hogy csakis és kizárólag válogatott, egy bizonyos - és elég magas szintet elérő éttermekben étkezel, mert időd, lehetőséged és pénzed is van rá. És feltételezem jobban is főzöl, mint ahogy az éttermek többségében főznek a szakácsok, hiszen néha otthon is enni kell, szemetet, igénytelen vackot meg nem lehet magunkba lapátolni ;-)
De szerintem nagyon kevesen vannak ezzel így...
Az emberek többsége örül, ha a hétköznapokon nem szendvicset kell ennie, hanem el tud ugrani egy menüs helyre: szigorúan a legközelebbibe, ennyi a szempont, mert az ebédidő ugye véges. OK, nagyvárosban talán van több ilyen hely is elérhető távolságban ;-) Mert mindennap itthon főzni sem lehet, meg nem is mindenkinek van a munkahelye "hazaugrok" távolságban. A magammal vitt és megmikrózott ételnél, kevés kivételtől eltekintve meg kb. minden jobb.
A KFC és a BurgerKing nekem nem OK, nem szeretem őket: a Mekiben viszont ha gyorsan kell valami éhhalál ellen simán lehet enni valamit! Persze nem mindennap ;-) , de havonta 1x-2x mi pl. beugrunk, ha úton vagyunk, és nincs más (meg nem is mindig akar az ember eltölteni 1-2 órát egy étteremben még akkor sem, ha útba esne egy megfelelő, mert sietős a dolga ;-)
Pizza: szerencsére van a városunkban két olasz (igazi olasz, alig beszélnek németül) pizzéria, akik tudják a dolgukat, de oda is érdemes elmenni a kajáért, mert a kiszállítás necces: sokáig tarthat, megdöglik a kaja ;-) De ha megvárom, amíg elkészül és percek alatt hazaérek vele (kisváros) , azért az még OK: és ismét az van ugye, hogy itt ül a család, mindenkinek van valami dolga éppen, nem olyan egyszerű autóba vágni mindenkit, mert a pizza a kemencéből az igazi! Az élet csupa kompromisszum ;-)
Szóval szerintem azt mondani, hogy valaki eleve nem lehet igényes, mert nem CSAK igényes helyeken eszik, finoman szólva khm... érdekes. Kb olyan mintha azt mondanád, hogy a F1 világbajnok (nem tudom ki az ;-) eleve nem lehet igazi F1 pilóta, hiszen a hétköznapokban - feltételezem - nem egy F1-es autóval közlekedik ;-)
És nem, én profi szakács sem vagyok ;-) De attól még tudhatom, hogy mi a jó, és főleg hogy nekem mi a jó. Hidd el ettem már annyiféle étteremben, hogy kb. el tudom dönteni valamiről, hogy hová tartozik ;-) És ismét F1-es példa (nem tudom miért ez jutott eszembe, sohasem néztem ;-) A szerelő nem tud gondolom úgy vezetni, mint a pilóta, de meg tudja javítani az autót. A pilóta meg valószínűleg nem tudja megjavítani, de ettől még észreveszi, ha valami nem OK.