Pont nem rád gondoltam. Mert te tudtommal eléggé eltérő árazású, minőségű, stb. kábeleket használsz, amibe belefér még a DIY is. Hanem azokra gondoltam, akik szerint Vz alatt nincs elfogadható kábel. De el tudom fogadni, hogy ők így hallják a saját és ismerőseik rendszerén tesztelve is. Ezt ők tudják, az ők cucca. Engem nem érdekel.Rock60 írta: ↑2026.06.07., vas. 13:15Nem értek annyira a kérdéshez, hogy meg tudjam ítélni, hogy helytálló-e az elméleti véleményed az AN rendszerek derengő fényű homályba borult ködös hangképéről, a gyakorlat viszont - számomra - ezt egyértelműen cáfolja.wasiliy888 írta: ↑2026.06.07., vas. 10:52
Mindenesetre készségesen elfogadom a véleményeteket, hogy vannak annyira uniformizáló rendszerek (kimenő trafókkal - ezek fojtótekercsként visszafogják az energiákat, szénréteg ellenállásokkal, pl AN tantallum - a magastartományt vágják picit, csövekkel - amik derengő fénye jótékony homályba borítja a teljes hangképet, hogy ezzel a képzavarral éljek), ahol a 300-400e Ft alatti kábelek mind egyformának tűnnek. De ez a legkevésbé sem a kábel hibája.
Viszont nektek is el kellene fogadni, hogy léteznek olan transzparens, nagy áteresztő képességgel bíró rendszerek, amik viszont meg tudják mutatni a lényegesen olcsóbb kábelek közötti, akár sokkal kisebb különbségeket is.
Ha jól értem, "szerintünk" minden kábel egyformának tűnik 300 - 400 ezer alatt.![]()
Ezt nem tudom hol, kitől olvastad, hallottad, tudtommal ilyet senki nem állított.
Ez kérem, hülyeség...![]()
Még a holt s...r, " ködös és homályos " AN rendszerekben is tökéletesen lehet kottázni az olcsóbb és eltérő áru kábelek hangját. ( És pontosan megítélni.)
" Elfogadjuk."![]()
De, ez mit bizonyít ?![]()
Valószínűleg egy transzparens, nagy áteresztő képességű drága rendszerben is brillírozna a Vz és az olcsóbb kábelek különböző mértékben mind sokkal rosszabbak lennének.
Csak nem kellene úgy tálalni, hogy mindenki számára ez az egyetlen érvényes igazság, mert unalmas.