talán még vállalható távolság: Zsámbék, Gabriele étterem és pizzéria
Én ismerem a konyháját is, nyugodt szívvel ajánlom

talán még vállalható távolság: Zsámbék, Gabriele étterem és pizzéria

Még engem vádolsz szelektív olvsással

Bocs, félreérthető voltam ;-) Ahonnan származom, és ahol melóztam, magyar város (Zalaegerszeg ;-) , az otthoni rég volt főnököm étterme megy jól. Jé, most gondoltam bele, hogy lassan 15 éve költöztünk el, és az étterem már akkor is működött pár éve - hogy repül az idő :-)Alex_Aston írta: ↑2026.06.07., vas. 15:06Ja, az már-már közepes város.![]()
Ott azért, főleg osztrák viszonyban, gondolom vam rendesen fizetőképes kereslet.
Megnézem, mit írnak róla: a "klasszik" helyek a kedvenceim :-)

Ja, az már-már közepes város.

Kisváros = 54.000-es megyeszékhely ;-)Alex_Aston írta: ↑2026.06.07., vas. 11:29És a mondandód végén leírtad, hogy azért a volt főnöködnek sikerült kisvárosban is jót alkotni.![]()

....Mert egy átlagos városban, főleg kisebben összesen nincs annyi étterem, amennyi csak déli menüs hely van a melóhelyed környékén a leírtak alapján :-)....

...az életre ;-)

Mire rossz példa? Több helyen is van ebéd menü 2500-ért. Van ahol sz@r, van ahol egész normális. Előbbi az A épület, utóbbi a D, ezért én oda szoktam menni, ha nem otthonról viszek ebédet, mert általában ezt preferálom, de heti 1-2 alkalom van, hogy kimegyek a Double Delight-ba.
Külföldön "a lét a tét" alapon nálunk is játszik ez a megoldás. Itthon meg a "safe menü": Metro-s (ARO) rántott sajt és rántott csirkemell ("a változatosság gyönyörködtet" alapon mindenki kap ezt is, azt is), köretnek hasábburgonya (Aviko). Nem szükséges ragaszkodni a márkához, mert átlag büfében úgyis garantáltan ezt kapod

Űber korrekt.BLX írta: ↑2026.06.06., szomb. 18:45Es az megvan, hogy Budapesten egyre tobb helyen van fix service fee, ami kotelezoen rajta van a szamlan. Nem mondjak es nincsen kiirva sem sok helyen. Amimor fizetsz, a service feevel megterhelt totalra kernek/adhatsz tovabbi tip-et. Ja es ebbol nem igazan latnak semmit az alkalmazottak. Es a hely lehet akar self service is. Lassan becsi arak vannak Budapesten, de a minoseg meg elmarad. Sajnos. Termeszetesen tisztelet a kivetelnek.

Az infopark nagyon rossz példa a mondandód bizonyítására.Alex_Aston írta: ↑2026.06.06., szomb. 17:48Írod, hogy örül az ember, ha nem szendvicset kell ennie, vagy ha nem, akkor csak a legelső helyre kell beülnie. Miért is? Mindenki meg tudja oldani, ha akarja.
Nálunk az Infoparkban, 3 perc sétán belül van vagy 5 étkezési lehetőség. Ami a mi házunkban van, az minősíthetetlen. De a szomszéd UGYANANNYI pénzért érezhetően jobbat ad. Mégis, amikor mondom a többieknek, akkor az a válasz, hogy ááá, ez egyszerűbb... persze, aki egyszer kipróbálja, utána megérti. De ugye ezért tenni kell, és én azt látok az élet minden területén, hogy sokan, vahy talan a többség az egyszerűbb irányt választja, aztán csodálkozik, hogy az egyetlen lehetőség, amit próbált, nem tökéletes. A dolgokért tenni kell.

Amennyiben nem jó a kaja legyen az bárhol is és előre kell fizetni lehúzás az egész….Aszpirin írta: ↑2026.06.06., szomb. 17:16Jaja, ráadásul mindezt egy méretes tableten tolják eléd, jó nagyban három borravaló lehetőséggel, és egy icipici "no tip" lehetőséggel, teljesen publikusan, hogy mindenki lássa, hogy mennyit adsz vagy nem adsz.-CB- írta: ↑2026.06.06., szomb. 16:45Ennek a "gépesített továbbgondolása", mikor pl. Egy burgerezőben kártyával fizetsz rendeléskor a PULTNÁL, aztán az applikációban jelöld meg, hány százalék borravalót adsz. Előre, mikor azt sem tudod, mit fogsz kapni....ráadásul, ha nincs rajtam szemüveg, a legsmucigabb attitűdömet sem tudom mindíg hiba nélkül hozni![]()

Nem kerül többe, sem pénzben, sem időben.

Jaja, ráadásul mindezt egy méretes tableten tolják eléd, jó nagyban három borravaló lehetőséggel, és egy icipici "no tip" lehetőséggel, teljesen publikusan, hogy mindenki lássa, hogy mennyit adsz vagy nem adsz.-CB- írta: ↑2026.06.06., szomb. 16:45Ennek a "gépesített továbbgondolása", mikor pl. Egy burgerezőben kártyával fizetsz rendeléskor a PULTNÁL, aztán az applikációban jelöld meg, hány százalék borravalót adsz. Előre, mikor azt sem tudod, mit fogsz kapni....ráadásul, ha nincs rajtam szemüveg, a legsmucigabb attitűdömet sem tudom mindíg hiba nélkül hozni![]()

Mármint a pizza áltlában, vagy a rendelt pizza nem tud jó lenni?Alex_Aston írta: ↑2026.06.06., szomb. 11:22A másik az étel rendelés, főleg a pizza, hisz ezek jók sosem lesznek.

Ennek a "gépesített továbbgondolása", mikor pl. Egy burgerezőben kártyával fizetsz rendeléskor a PULTNÁL, aztán az applikációban jelöld meg, hány százalék borravalót adsz. Előre, mikor azt sem tudod, mit fogsz kapni....ráadásul, ha nincs rajtam szemüveg, a legsmucigabb attitűdömet sem tudom mindíg hiba nélkül hozniAszpirin írta: ↑2026.06.06., szomb. 16:32Az USA-ban is terjed mindenfelé a rögzített "Service fee" a számlákon. Messze nem általános még, de egyre több helyen lehet vele találkozni. Kb mint nálunk.
Azt gondolom, hogy olyan helyeken, ahol a borravaló beette magát a gasztro-kulturális szokások közé, nem korrekt dolog a "Szervizdj", ami elvileg a borravalót helyettesíti. Elvileg. Nekem ezzel mindig vegyes érzéseim voltak, és konkrétan kellemetlen, amikor ilyen helyeken fizetnem kell. Az USA külön sztori, ott, ahol 20-25% borravaló kifejezetten elvárt, és az étlapon is eleve nettó árak vannak, mihez kezdj egy "Service fee" tétellel a számládon? Ott már kifejezetten olyan lehúzásnak tűnik, mint a LV-i hotelek esetében a "resort fee".

Az USA-ban is terjed mindenfelé a rögzített "Service fee" a számlákon. Messze nem általános még, de egyre több helyen lehet vele találkozni. Kb mint nálunk.

Nem veszem sértésnek - de ne vedd sértésnek, hogy ez nettó baromág ;-)Alex_Aston írta: ↑2026.06.06., szomb. 11:22Viszont aki MekiBurgerKíefcí helyeken (is) eszik, azt nem tudom értelmezni azzal, hogy bármilyen szintű igénye lenne akárcsak alap szintű étkezési igényességre.

Tényleg ne vedd sértésnek, vagy támadásnak.