Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Elnézést a gondolatmenet megszakításáért, csak gondoltam megkérdezem, hátha valaki hallotta/tudja, mi a különbség a Neotech NEI 1002 és az 1002 MKII között?
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 125
Látom, te is nekifutottál meg egyszer... Eredmény: szinergikus kábel katyvasz light...revox írta: ↑2026.06.02., kedd 17:10roppant egyszerű :)white-tiger írta: ↑2026.06.02., kedd 16:41Na, Revi - ezt hívnám én a leírtak alapján szinergikus kábel katyvasznak...revox írta: ↑2026.06.02., kedd 00:03
Pedig már a TMP szint is megérzi, ha az ezüst és rész nem megfelelően keveredik.
Amikor az Avantfardeból kipakoltam a Kondo ezüstöket, volt egy rakat qssc ezüstöm. Abból csináltam tápdrózojat az AA erősítőbe, a szubokhoz es a TMP MC preampba. A CD-ben maradt Avocado. Hangfaldrótok spc-k lettek. A phonotól es CD-től qssc V ment az erősítőbe. Aztán rlöször az erősítőből került ki az ezüst táp, spc helyére. Majd a phonoból es a szubokból is. IC maradt az ezüst. Ez, így sokkal emészthetőbben szól, mint a réz hangfaldrót es ezüst tápok mixe.
A mixeléssel egy nylonfüggönykerül a hangképbe, de alapvwtően, valami zavar kerül a rendszerben. A hangok eltompulnak a befejezesük előtt es az egesz hangkép megszűnik valószerűnek tűnni, a lecsengések maradnak, csak felpuhulnak.
Amikor a TMP réz kábelrendszerbe betettem egy qssc ezüst IC-t, ugyanez történt. Ide a Trane féle Hitachi sax102 jobb megoldás volt,használtpiaci ára nekem 20e volt legutóbb (van több) .
A FAL-Kobdo rendszerben minden ezüst, kívül-belül. Ide meg nem próbáltam réz kábelt emlékeim szerint, de szerintem toleránsabb lenne, mint az Avantgarde. De hosszú távon valsz itt is visszaütne. De néha réz hangszedőt teszek be. Sok a szőnyeg, túlcsillapított a szoba.
A KSL LP nagyon más ezüst, azt bárhova teszem, nem érdekli, réz, vagy ezüst a rendszer. De talán az egyik leg-rézhangúbb ezüstkábel, a rezektől lényegesen jobb felbontással.egyszer találtam amerikai tesztet, mark levinsonnal tolták, meg azok is bepisáltak tőle.
Summázva, óvatosan kell keverni az ezüstöt rézzel, mert simán ki lehet hozni rosszabbat, mint gatyamadzaggal
A végén már nem emlékeztem az elejére...![]()
az elején betettem mindent,amit találtam és ahova sikerült, elvielg jobbat, mint ezüst tápkábelek. de szép sorban kidobálta a rendszer. Pontosabban az a nyamvadt réz hangfalkábel, mert minden más ezüst volt. Az interkonnektek maradtak ezüstök, de az összes ezüst tápdrótot ki kellet szedjem. De ez se teljesen igaz,mert a CD játszóban és az LP futóműben Avocadok maradtak, de az erősítőkből, mint erősítő,szubok és phono preamp ki kellett venni.
így fuss neki újrade lehet siettem, most épp van meló és szívat is mellé,xal elég gyorsan pörgettem ezeket a sztorikat
![]()
utána az LP csak a grátisz,menynire nem úgy viselkedik,mint a többi AN ezüst. De ott teljesen más az elemi szálak mérete és a dielektrikum (szigetelés).
ja, ami kimaradta. Nemrég még az Avantgarde köré épülő rendszer volt tele KSL ezüsttel, mindenhol. Elkészült a FAL hangfalam és oda került a kondo amp és az összes KSL ezüst. Az avantgarde rendszer pedig lett a diszkós motyó, az avanatgarde erősítővel és azok a madzagok mentek oda,ami maradt,vagy találtam a fiókba. Így QSSC V interkonnektek és QSSC hangfaldrótból készített tápkábelek és biwire KSL SPC hangfalkábelek és a magas átkötve a szubról. Így indult kisebb kanyarok után az Avantgarde rendszer, mint system-2. És a QSSC tápdrótokat sorba kidobálta, nem tudott együttdolgozni a réz hangfaldróttal. Most, köszöni,jól van, Nyáron többet is hallgatom,mint az ezüstbányát, nem fűt annyira.
De elhangzott előtte valahol a lényeg is, hogy a Vz sokkal jobban működik - akár különböző rendszerekben is - ha komplett rendszerben együtt használod, mert így fokozottan erősítik egymás hatását. Ez így már érthető, és nyilván ez is egy útja a szinergiának. Ahogy lehet más is, mint nálam és sokunknál. Pont az ízlés és a különböző rendszerek miatti preferenciák miatt.

Szerintem is érthető. Az, hogy van, akinek túlér a komfortzónáján más kérdés.
Most pl régi rézsodratból (kb 30 éves hangfalkábel) készített tápdrótokat dugtam be a szubokba és valami, nem nagyon hallható, csak érezhető légnyomás vágott gyomron a Prodigy Expereince albumról, amire most megesküdnék, hogy még sose "hallottam". De szikár, letisztult es a szubokat baromi jól integrálja a tölcsérekhez.
Már pár napja bedugtam, akkor az orgona tűnt fel, mennyire izomból tolta,de szerintem azóta járódott. 18 méter vol.12e Ft
Most egy elcseszett masterelesű Patti Smith Horses forog. CD szerű pontosság analógról. Annyira zavaróan közel van az élő zenéhez, már az a zavaró, hogy azt a picit miért nem lehet még odatenni
Persze, LP az IC.
De azt nem tudom, ezek a tápok, hogy viselkednének máshol, de gyanítom, hasonlóan. De lehet ez máshol vékonynak hatna. Semmi háj,csont-bőr-izom(!!!) a produkció. Nem az a nyugis hang, amire jót lehet szunyókálni a vasárnapi ebéd után :) bár Patti Horsese vélhetően bármivel alkalmatlan lenne sziexztára :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Ne eroltesd.
Persze a megértésben sokat segített az ékezetek használata.
Nem bánom, hogy nem privátban nyomták, mert számomra érdekes a téma és teljesen érthetően írta le a gondolatait.robi20064 írta: ↑2026.06.03., szer. 18:01
Esetleg legkozelebb beszelgethetnel vele privatban is errol :) A temahoz akkor lenne szerencses hozzaszolni ha elotte atgondolod, erthetoen es strukturaltan fogalmazod meg amit akarsz es nem csak telefonrol gyorsan rank zuditod az aktualis gondolathalmazt a fejedbol mindennemu tematika nelkul.
Persze a megértésben sokat segített az ékezetek használata.
Ez nem könyv, ami ha nem tetszik, akkor félredobja.
Interaktív a topic, beregisztrál, és kérdezhet bármiről, ami érdekli, ha akar.
Egyébként, ha pl. benézek a dac, vagy erősítő topicba, és a 95 % - át nem értem, amiről ott szó van, akkor nem gondolom, hogy az az ott csevegők hibája és persze a kutyát nem érdekli, hogy maradok - e, vagy sem.
Hát akkor az elég kuka.
Ez nem könyv, ami ha nem tetszik, akkor félredobja.
Interaktív a topic, beregisztrál, és kérdezhet bármiről, ami érdekli, ha akar.
Egyébként, ha pl. benézek a dac, vagy erősítő topicba, és a 95 % - át nem értem, amiről ott szó van, akkor nem gondolom, hogy az az ott csevegők hibája és persze a kutyát nem érdekli, hogy maradok - e, vagy sem.
Senkinek nincsen megkötve a keze, hogy új, neki tetsző témát hozzon fel, pl. DIY kábelfonatokról, klón dugókról, stb, még ha SM - nek ez nem is tetszik, vagy csak simán unalmasnak tartja, majd kibekkeli, amikor újra Acrolink, vagy Vz, LP lesz a téma...
Shimano, teljesen igazad van.
Nekem is ez a tapasztalatom. Összehozott a sors két pár Oyaide klónnal, azon túl, hogy rendesen össze sem lehet illeszteni a két felét, a hangja is szánalmas.
A Kácsás kis tégla iec és Legrand schuko bőven hozza az elvárhatót.
MishowShimano írta: ↑2026.06.03., szer. 15:46Mint mindig-is.![]()
De felvetek mást,legyen mit rágni pro és kontra.Hozzám került egy jó kábel zsír újan c 13 schurter iec-el,kipróbáltam frissibe,jónak tűnt,viszont ez mivel nem megy bele az elosztómba,c 15 kell,és így nem tudtam volna viszonylag gyorsan bejáratni,ráfaragtam egy olcsóbb c15-ös iec csatit,ezzel ment egy hétig,aztán ment a helyére,de olyan sz@r hangja lett,volt,hogy csak vakartam a fejem hogy most mi is történt.![]()
Raktam rá másikat,"jobbat" és hát azzal sem volt igazán kerek.Már már azon agyaltam hogy visszaküldöm,de elötte még visszaraktam a schurtert,és lám,egyből jó lett.
Konklúzió.Ezek az olcsó nevenincs,ilyen olyan feliratos,vagy klón dugók sz@rt sem érnek,akkor inkább már egy bevonat nélküli schurter iec vs legrand schuko páros,azok legalább nem cseszik el a hangot,szerintem.
És itt nem az volt hogy mintha,meg egy kicsit jobb,rosszabb,ha nem pofánvágós.
Konklúzió 2.Kerüljétek az olcsó de pofás dugópárosokat,vagy ha csak azok jönnek szembe,képbe,akkor azokból inkább a bevonat nélküli változatokat,azokon legalább látszik hogy miből is vannak.
Senkinek nincsen megkötve a keze, hogy új, neki tetsző témát hozzon fel, pl. DIY kábelfonatokról, klón dugókról, stb, még ha SM - nek ez nem is tetszik, vagy csak simán unalmasnak tartja, majd kibekkeli, amikor újra Acrolink, vagy Vz, LP lesz a téma...
Shimano, teljesen igazad van.
Nekem is ez a tapasztalatom. Összehozott a sors két pár Oyaide klónnal, azon túl, hogy rendesen össze sem lehet illeszteni a két felét, a hangja is szánalmas.
A Kácsás kis tégla iec és Legrand schuko bőven hozza az elvárhatót.
Esetleg legkozelebb beszelgethetnel vele privatban is errol :) A temahoz akkor lenne szerencses hozzaszolni ha elotte atgondolod, erthetoen es strukturaltan fogalmazod meg amit akarsz es nem csak telefonrol gyorsan rank zuditod az aktualis gondolathalmazt a fejedbol mindennemu tematika nelkul.revox írta: ↑2026.06.03., szer. 17:27és nagy meglepetésemre, ez még mindig új valakinek... egy kábelt önmagában nem lehet értelmezni, bár sokan megpróbálják (jó, a nagy többség). nincs ezzel gond, de őszintén meglepődtem ezen.
utána már csak SM-el beszélgettem, mert nem értek azzal egyet, hogy csak fent van boldogság. Arra már nem kell figyelni, kettőnk dolga volt, de kábel![]()
és nagy meglepetésemre, ez még mindig új valakinek... egy kábelt önmagában nem lehet értelmezni, bár sokan megpróbálják (jó, a nagy többség). nincs ezzel gond, de őszintén meglepődtem ezen.
utána már csak SM-el beszélgettem, mert nem értek azzal egyet, hogy csak fent van boldogság. Arra már nem kell figyelni, kettőnk dolga volt, de kábel
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Revi, no offense habar az lesz. Tanulni a valoban hozzaertoktol erdemes, hiaba uzod ezt huszonharminc valahany eve, ettol meg leginkabb csak egy nagyon lelkes amator vagy aki idorol idore ugyan azokat a koroket futja es ugyan azokat a kaotikus mantrakat ismetelgeti. Ember legyen a talpan aki azt el tudja donteni hogy egy paraszthajszallal ezen vagy azon az oldalan vagy SM-nek. De talan mindegy is :)
Az megint mas kerdes - es talan kevesbe mindegy - hogy egy kezdo nem kabeltagado aki ide beteved az nagyjabol egy perc utan fordul is ki miutan visszaolvasott ket oldalnyit.
törölni ne kelljen,főleg a telónShimano írta: ↑2026.06.03., szer. 16:33Ok,figyelünk,tanulunk,és az is ok hogy az ismétlés a tudás anyja,na de ebből is,ami sok az már sokk.![]()
Leírtad már a lentieket többször,sm véleménye meg már álomból felverve is meg van mindenkinek,de ettől függetlenül nyomhatjátok,nem zavar,viszont az igen,hogy még mindig nem megy az idézés,saját magatokat is idézitek sokszor,persze ez kényelmesebb mint törölni,csak olvasni ne kelljen,főleg telón.![]()
amúgy egy kis pikírt poénnak szántam, csak-hogy, dobjak rá még egy lapáttal
de az élet azt mutatja, sajnos sok igazság van benne... érdemes lesz ezen elrágódni, a sokk után
halfnote.hu
halfnote.hu
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4194
Valóban, tanulni sosem késő.
Pl. Önmérsékletet, és mások elfogadását is.
Csak a Marantz! :-D
Ok,figyelünk,tanulunk,és az is ok hogy az ismétlés a tudás anyja,na de ebből is,ami sok az már sokk.
Leírtad már a lentieket többször,sm véleménye meg már álomból felverve is meg van mindenkinek,de ettől függetlenül nyomhatjátok,nem zavar,viszont az igen,hogy még mindig nem megy az idézés,saját magatokat is idézitek sokszor,persze ez kényelmesebb mint törölni,csak olvasni ne kelljen,főleg telón.
majd egyszer megérted, mit is
halfnote.hu
halfnote.hu
igazad van. ha nem kácsás, vagy maszekban tekert vasalózsinór,már nem is kábel
inkább figyelj és tanulj, még egyszer jól jöhet
halfnote.hu
halfnote.hu
Mint mindig-is.
De felvetek mást,legyen mit rágni pro és kontra.Hozzám került egy jó kábel zsír újan c 13 schurter iec-el,kipróbáltam frissibe,jónak tűnt,viszont ez mivel nem megy bele az elosztómba,c 15 kell,és így nem tudtam volna viszonylag gyorsan bejáratni,ráfaragtam egy olcsóbb c15-ös iec csatit,ezzel ment egy hétig,aztán ment a helyére,de olyan sz@r hangja lett,volt,hogy csak vakartam a fejem hogy most mi is történt.
Raktam rá másikat,"jobbat" és hát azzal sem volt igazán kerek.Már már azon agyaltam hogy visszaküldöm,de elötte még visszaraktam a schurtert,és lám,egyből jó lett.
Konklúzió.Ezek az olcsó nevenincs,ilyen olyan feliratos,vagy klón dugók sz@rt sem érnek,akkor inkább már egy bevonat nélküli schurter iec vs legrand schuko páros,azok legalább nem cseszik el a hangot,szerintem.
És itt nem az volt hogy mintha,meg egy kicsit jobb,rosszabb,ha nem pofánvágós.
Konklúzió 2.Kerüljétek az olcsó de pofás dugópárosokat,vagy ha csak azok jönnek szembe,képbe,akkor azokból inkább a bevonat nélküli változatokat,azokon legalább látszik hogy miből is vannak.
Ilyesmi,csak annál jobban, mint elképzeljük.
halfnote.hu
halfnote.hu
Hallottam már olcsóbb drótokat is " tisztábban " szólni, de azokról hamar - vagy később - kiderült, hogy hifik a Vz-hez képest.
Gondolom, az LP úgy tisztább és precízebb, hogy közben nem hifi.
Ilyesmire számítottam. Az a kis köd...
Hallottam már olcsóbb drótokat is " tisztábban " szólni, de azokról hamar - vagy később - kiderült, hogy hifik a Vz-hez képest.
Gondolom, az LP úgy tisztább és precízebb, hogy közben nem hifi.
Utolsó előtti. Kb 2002-től 2013ig.Rock60 írta: ↑2026.06.02., kedd 19:57Milyen hiányosságai vannak az LP-hez képest ?revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:12
Egyébként nekem a Vz mást jelent. Drágának kevés, kevésnek drága.
Ha 0 a számegyenesen az AN-S es 10 a ksl LP, akkor a Vz kb 2,5ön van (a ksl Vz is nax 4). Annyira nagy a távolság az LP-hez, nem költenék Vz-re. Absz az S-V-VX vonal, de ott ő a király. De ugyanazon jellegű hibákat hordozza(Lp-hez képest), mint egy V kábel,csak valamivel kevesebbet. Így, ha vennem kell, akkor inkább 100-150 ezer egy V-ért, mint 500 egy Vz-ért.
Mindkettőn ugyanazt a "hibát" hallom, akkor már sokat ne költsek rá.
...Ettől, persze, jó kábel a Vz, de minden relatív. Vagy LP-t veszek, vagy mindegy. Nálam a ksl Vz is erős kompromisszum (lenne). A régi főleg. Akkor minek költsek annyit?
Sorry, de én a magam aspektusából így látom a Vz-t.
( Bár sosem hallottam LP-t, azért vannak tippjeim - önmagában is hallgatva - de kíváncsi vagyok mit mondasz.)
Nem is tudtam, hogy többféle Vz van...
Az enyémen KONDO AUDIO NOTE KSL - Vz felirat van. Az most melyik ? Réginek, vagy újnak számít ?
500 - al nem számolnék, 4-450 körül mozog szerintem.
Sima Vz-től jobb.
Az LP más. Tisztább, precizebb. Tipikusan az a drót, ha nincs zsebben az ára, be se kösd, mert baj lesz. Elég élő, néha már zavaróan. Kicsit stúdiósabb jellegü hang, csak komoly felbontással.
halfnote.hu
halfnote.hu
Ez félrement. Az spc addig szürke, míg ide-oda teszek egyet. Ha mind az, hirtelen megjönnek a színek, ritmika, timing (időzítés). Ez az utolsó egy igen fontos dolog es a kavarással ez sérül legjobban. Ha ez nem OK, szólhat bármi szépen, jól nem fog :)SoundMania írta: ↑2026.06.02., kedd 17:49
Revi, az hogy valami szürke de legalább egységes, azért hagyna némi kétséget bennem Avantgarde tulajként.
De ez sok olyan esetet is megmagyaráz, amikor valaki azt tapasztalja, hogy egy an kábelnek, akár Vz, színezett, "kellemes", de döglött karaktere van. Pedig nem, csak nem tudja, egy kábel nem kábel :)
Na jó, kicsit genyóztam is
halfnote.hu
halfnote.hu
( Bár sosem hallottam LP-t, azért vannak tippjeim - önmagában is hallgatva - de kíváncsi vagyok mit mondasz.)
Az enyémen KONDO AUDIO NOTE KSL - Vz felirat van. Az most melyik ? Réginek, vagy újnak számít ?
Milyen hiányosságai vannak az LP-hez képest ?revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:12
Egyébként nekem a Vz mást jelent. Drágának kevés, kevésnek drága.
Ha 0 a számegyenesen az AN-S es 10 a ksl LP, akkor a Vz kb 2,5ön van (a ksl Vz is nax 4). Annyira nagy a távolság az LP-hez, nem költenék Vz-re. Absz az S-V-VX vonal, de ott ő a király. De ugyanazon jellegű hibákat hordozza(Lp-hez képest), mint egy V kábel,csak valamivel kevesebbet. Így, ha vennem kell, akkor inkább 100-150 ezer egy V-ért, mint 500 egy Vz-ért.
Mindkettőn ugyanazt a "hibát" hallom, akkor már sokat ne költsek rá.
...Ettől, persze, jó kábel a Vz, de minden relatív. Vagy LP-t veszek, vagy mindegy. Nálam a ksl Vz is erős kompromisszum (lenne). A régi főleg. Akkor minek költsek annyit?
Sorry, de én a magam aspektusából így látom a Vz-t.