white-tiger írta: ↑2026.06.02., kedd 12:57
revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:21
SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:05
Nálad mi a szinergia receptje? Mert nálam az hogy bármelyik kábelt (kívül vagy belül mindegy) kicserélem jobbra akkor jobb hangot kapok. Az utolsó nagy változás a hangszedő kivezetőkábel (tekercsről a hátsó csatlakozótüskékig) cseréjének hatását hallva a kar belsőkábel cseréje volt. Ami némileg magyarázható azzal, hogy amit már a rendszer elején elveszítesz a hangból , azt máshol már nem tudod visszaszerezni.
Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.
A kábelszinergia lényege, hogy a kasztok ne keveredjenek. Mindenhova azonos szint kell és több értelme van egy olcsó,,de homogén kábelezésnek, mint a vegyesvágottnak.
Megállok Vágó Úr
Az elmélet lehet katyvasz. Csak nálam a gyakorlat nem ezt igazolta. Ha egy kábel minden szempontból előrelépés tök mindegy milyen márka jelzés van ráírva.
Ez esetben inkább SM-val értek egyet, mert nálam is ez vált be.
A rendszer szinergia fontosabb mint a kábel szinergia. Ami nem azt jelenti hogy adott rendszerben nem lehet értelme azonos kábeleknek. Sok ösvény vezethet ugyanannak a hegynek a csúcsára. Bármilyen komponenshez választunk kábelt, tulajdonképpen az egész rendszerhez választjuk.
készülék és kábel szinergia. kölön-külön is és együtt, egyben.

egyébként majdnem ugyanezt írtad le

és ez nem vagy-vagy kérdés,mint a fikcionált dauma kontra Vz, mert van lehetőség mindkét esetben (készülék és kábel) tartani a szinergiát. Nincs fontossági sorrend és a "mi lenne ha csak egyiket választhatnád" felvetés nem életszerű. mivel minden gond nélkül választhat az ember bármit
Egyénként én nem tudom, SM mit mond,mert belekavarodtam. De az biztos,azzal nem tudok egyetérteni, hogy a Vz alatt nem létezik kiegyenlített és jó hangú kábelrendszer.
többször elmondta, hogy a ksl spc nem jó semmire. És ha őszinte akarok lenni,ha csak bekötöm valahova,akár hangfaldrótnak, vagy tápdrótnak,urambocsá interkonnektnek (esetleg egy ksl VC-t,ami dedikált interkonnekt,de csak réz), valóban, pont olyan szürke egér, mint a külső szigetelése. De, ha bedugom mindenhova és ez passzol az elektronikákhoz (hogy Trane is értse

nálam pl passzol az avantgarde erősítő+AA tölcsér rendszerbe), ott megjelenik valami olyan komplex előadás, amire nem lenne alkalmas,csak itt-ott bedugva. És nálam pont ez a rendszer az,ahol az erősítőből, a phonoból és a szubokból inkább kihíztam az ezüst tápdrótot, mert volt egy pici fedettség így a hangjában és persze,semmi kedvem, pénzem ide bevásárolni ezüst hangfaldrótból (az a második rendszer,elég az elsőbe a rakat ezüst, nem vagyok milliárdos), így bizonyos kábelek, elvileg butábbra cseréjével értem el, hogy a hang ne legyen enyhén műanyagos. Számomra kétséges, hogy be kell mindig tenni a jobbat, mert ha az nem oda való, bizonyos jellemzők jobbak lesznek, de az összkép lehet zavaros

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu