Valóban, tanulni sosem késő.
Pl. Önmérsékletet, és mások elfogadását is.

Valóban, tanulni sosem késő.
Ok,figyelünk,tanulunk,és az is ok hogy az ismétlés a tudás anyja,na de ebből is,ami sok az már sokk.
majd egyszer megérted, mit is
igazad van. ha nem kácsás, vagy maszekban tekert vasalózsinór,már nem is kábel
Mint mindig-is.
Ilyesmi,csak annál jobban, mint elképzeljük.
Ilyesmire számítottam. Az a kis köd...
Utolsó előtti. Kb 2002-től 2013ig.Rock60 írta: ↑2026.06.02., kedd 19:57Milyen hiányosságai vannak az LP-hez képest ?revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:12
Egyébként nekem a Vz mást jelent. Drágának kevés, kevésnek drága.
Ha 0 a számegyenesen az AN-S es 10 a ksl LP, akkor a Vz kb 2,5ön van (a ksl Vz is nax 4). Annyira nagy a távolság az LP-hez, nem költenék Vz-re. Absz az S-V-VX vonal, de ott ő a király. De ugyanazon jellegű hibákat hordozza(Lp-hez képest), mint egy V kábel,csak valamivel kevesebbet. Így, ha vennem kell, akkor inkább 100-150 ezer egy V-ért, mint 500 egy Vz-ért.
Mindkettőn ugyanazt a "hibát" hallom, akkor már sokat ne költsek rá.
...Ettől, persze, jó kábel a Vz, de minden relatív. Vagy LP-t veszek, vagy mindegy. Nálam a ksl Vz is erős kompromisszum (lenne). A régi főleg. Akkor minek költsek annyit?
Sorry, de én a magam aspektusából így látom a Vz-t.
( Bár sosem hallottam LP-t, azért vannak tippjeim - önmagában is hallgatva - de kíváncsi vagyok mit mondasz.)
Nem is tudtam, hogy többféle Vz van...
Az enyémen KONDO AUDIO NOTE KSL - Vz felirat van. Az most melyik ? Réginek, vagy újnak számít ?
500 - al nem számolnék, 4-450 körül mozog szerintem.
Ez félrement. Az spc addig szürke, míg ide-oda teszek egyet. Ha mind az, hirtelen megjönnek a színek, ritmika, timing (időzítés). Ez az utolsó egy igen fontos dolog es a kavarással ez sérül legjobban. Ha ez nem OK, szólhat bármi szépen, jól nem fog :)SoundMania írta: ↑2026.06.02., kedd 17:49
Revi, az hogy valami szürke de legalább egységes, azért hagyna némi kétséget bennem Avantgarde tulajként.
Milyen hiányosságai vannak az LP-hez képest ?revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:12
Egyébként nekem a Vz mást jelent. Drágának kevés, kevésnek drága.
Ha 0 a számegyenesen az AN-S es 10 a ksl LP, akkor a Vz kb 2,5ön van (a ksl Vz is nax 4). Annyira nagy a távolság az LP-hez, nem költenék Vz-re. Absz az S-V-VX vonal, de ott ő a király. De ugyanazon jellegű hibákat hordozza(Lp-hez képest), mint egy V kábel,csak valamivel kevesebbet. Így, ha vennem kell, akkor inkább 100-150 ezer egy V-ért, mint 500 egy Vz-ért.
Mindkettőn ugyanazt a "hibát" hallom, akkor már sokat ne költsek rá.
...Ettől, persze, jó kábel a Vz, de minden relatív. Vagy LP-t veszek, vagy mindegy. Nálam a ksl Vz is erős kompromisszum (lenne). A régi főleg. Akkor minek költsek annyit?
Sorry, de én a magam aspektusából így látom a Vz-t.

Revi, az hogy valami szürke de legalább egységes, azért hagyna némi kétséget bennem Avantgarde tulajként. Ahogy mondtam/írtam, szerintem ilyen szinteken teljesen kár lebutítani a rendszert azért hogy a néhány preferált paraméteredben legyen jó. Legyen jó mindenben. De ehhez kevés a kábelszinergia spc szintű kábelekből. Olcsó készülékekhez meg megint kevés, mert sosem fogod megtudni mire képes egy telekompromisszummal készülék és hogyan rakd össze ilyennel (illetve mellőzésével) a jó hangú de mégis olcsó rendszert. Hacsak nem próbálod végig az összes variációt. Amit te (is) például még tudtad tenni. Így gyakorlatilag pár jóra sikerült terméket, kábelt tudsz receptre.... Nagyjából ezt teszi más is. Próbálva segíteni a kevesebb tapasztalattal rendelkezőket. És ugyanoda többféle dologgal el lehet jutni. Sőt mindenkinek is lehet igaza, csak amiért a vz-t szoktam ajánlgatni az azért van mert az mindenhol tarolt. Persze nem a te FAL rendszered szintjén, de nem is annak a társaságnak szoktam betolni. És készülékeket is lehet többféleképpen tuningolni. Lehet úgy hogy megtartja az alapkarakterét csak pár/jópár dologban jobb lesz. És lehet úgy is hogy mindenben sokkal jobb lesz de elveszti az eredetileg sem jó alapkarakterét. Nekem például még nem panaszkodott senki hogy nem lett sokkal de sokkal jobb valami. Igaz nem Ongakut tuningoltam... :)revox írta: ↑2026.06.02., kedd 13:25készülék és kábel szinergia. kölön-külön is és együtt, egyben.white-tiger írta: ↑2026.06.02., kedd 12:57Az elmélet lehet katyvasz. Csak nálam a gyakorlat nem ezt igazolta. Ha egy kábel minden szempontból előrelépés tök mindegy milyen márka jelzés van ráírva.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:21
Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.
A kábelszinergia lényege, hogy a kasztok ne keveredjenek. Mindenhova azonos szint kell és több értelme van egy olcsó,,de homogén kábelezésnek, mint a vegyesvágottnak.
Megállok Vágó Úr![]()
Ez esetben inkább SM-val értek egyet, mert nálam is ez vált be.
A rendszer szinergia fontosabb mint a kábel szinergia. Ami nem azt jelenti hogy adott rendszerben nem lehet értelme azonos kábeleknek. Sok ösvény vezethet ugyanannak a hegynek a csúcsára. Bármilyen komponenshez választunk kábelt, tulajdonképpen az egész rendszerhez választjuk.![]()
egyébként majdnem ugyanezt írtad le
és ez nem vagy-vagy kérdés,mint a fikcionált dauma kontra Vz, mert van lehetőség mindkét esetben (készülék és kábel) tartani a szinergiát. Nincs fontossági sorrend és a "mi lenne ha csak egyiket választhatnád" felvetés nem életszerű. mivel minden gond nélkül választhat az ember bármit
![]()
Egyénként én nem tudom, SM mit mond,mert belekavarodtam. De az biztos,azzal nem tudok egyetérteni, hogy a Vz alatt nem létezik kiegyenlített és jó hangú kábelrendszer.
többször elmondta, hogy a ksl spc nem jó semmire. És ha őszinte akarok lenni,ha csak bekötöm valahova,akár hangfaldrótnak, vagy tápdrótnak,urambocsá interkonnektnek (esetleg egy ksl VC-t,ami dedikált interkonnekt,de csak réz), valóban, pont olyan szürke egér, mint a külső szigetelése. De, ha bedugom mindenhova és ez passzol az elektronikákhoz (hogy Trane is értsenálam pl passzol az avantgarde erősítő+AA tölcsér rendszerbe), ott megjelenik valami olyan komplex előadás, amire nem lenne alkalmas,csak itt-ott bedugva. És nálam pont ez a rendszer az,ahol az erősítőből, a phonoból és a szubokból inkább kihíztam az ezüst tápdrótot, mert volt egy pici fedettség így a hangjában és persze,semmi kedvem, pénzem ide bevásárolni ezüst hangfaldrótból (az a második rendszer,elég az elsőbe a rakat ezüst, nem vagyok milliárdos), így bizonyos kábelek, elvileg butábbra cseréjével értem el, hogy a hang ne legyen enyhén műanyagos. Számomra kétséges, hogy be kell mindig tenni a jobbat, mert ha az nem oda való, bizonyos jellemzők jobbak lesznek, de az összkép lehet zavaros
![]()
roppant egyszerű :)white-tiger írta: ↑2026.06.02., kedd 16:41Na, Revi - ezt hívnám én a leírtak alapján szinergikus kábel katyvasznak...revox írta: ↑2026.06.02., kedd 00:03Pedig már a TMP szint is megérzi, ha az ezüst és rész nem megfelelően keveredik.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 23:15
Avocado kivételével, mert ahhoz még nem volt szerencsém, a többihez: én ez sehol nem ilyennek hallottam. Szerintem csak 1 megoldás van. Spz vissza a rendszerbe. :) Már egy M1, P1se, p1pp rendszerben is...
Szerintem.... :)
Amikor az Avantfardeból kipakoltam a Kondo ezüstöket, volt egy rakat qssc ezüstöm. Abból csináltam tápdrózojat az AA erősítőbe, a szubokhoz es a TMP MC preampba. A CD-ben maradt Avocado. Hangfaldrótok spc-k lettek. A phonotól es CD-től qssc V ment az erősítőbe. Aztán rlöször az erősítőből került ki az ezüst táp, spc helyére. Majd a phonoból es a szubokból is. IC maradt az ezüst. Ez, így sokkal emészthetőbben szól, mint a réz hangfaldrót es ezüst tápok mixe.
A mixeléssel egy nylonfüggönykerül a hangképbe, de alapvwtően, valami zavar kerül a rendszerben. A hangok eltompulnak a befejezesük előtt es az egesz hangkép megszűnik valószerűnek tűnni, a lecsengések maradnak, csak felpuhulnak.
Amikor a TMP réz kábelrendszerbe betettem egy qssc ezüst IC-t, ugyanez történt. Ide a Trane féle Hitachi sax102 jobb megoldás volt,használtpiaci ára nekem 20e volt legutóbb (van több) .
A FAL-Kobdo rendszerben minden ezüst, kívül-belül. Ide meg nem próbáltam réz kábelt emlékeim szerint, de szerintem toleránsabb lenne, mint az Avantgarde. De hosszú távon valsz itt is visszaütne. De néha réz hangszedőt teszek be. Sok a szőnyeg, túlcsillapított a szoba.
A KSL LP nagyon más ezüst, azt bárhova teszem, nem érdekli, réz, vagy ezüst a rendszer. De talán az egyik leg-rézhangúbb ezüstkábel, a rezektől lényegesen jobb felbontással.egyszer találtam amerikai tesztet, mark levinsonnal tolták, meg azok is bepisáltak tőle.
Summázva, óvatosan kell keverni az ezüstöt rézzel, mert simán ki lehet hozni rosszabbat, mint gatyamadzaggal
A végén már nem emlékeztem az elejére...![]()

Na, Revi - ezt hívnám én a leírtak alapján szinergikus kábel katyvasznak...revox írta: ↑2026.06.02., kedd 00:03Pedig már a TMP szint is megérzi, ha az ezüst és rész nem megfelelően keveredik.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 23:15Avocado kivételével, mert ahhoz még nem volt szerencsém, a többihez: én ez sehol nem ilyennek hallottam. Szerintem csak 1 megoldás van. Spz vissza a rendszerbe. :) Már egy M1, P1se, p1pp rendszerben is...revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 23:00
He?! Kondo ksl spz helyere ha beteszek spc-t, ket megokdás van. Vagy vissza az spz-t, vagy összes Avocado kiszedese és spc a helyére. LP maradhat, az nem kavar be. Így is-úgy is jó, de vegyesvágottban nem. Ha Avocado bentmarad, szétfolyik a történet, pl a szubokban.
Szerintem.... :)
Amikor az Avantfardeból kipakoltam a Kondo ezüstöket, volt egy rakat qssc ezüstöm. Abból csináltam tápdrózojat az AA erősítőbe, a szubokhoz es a TMP MC preampba. A CD-ben maradt Avocado. Hangfaldrótok spc-k lettek. A phonotól es CD-től qssc V ment az erősítőbe. Aztán rlöször az erősítőből került ki az ezüst táp, spc helyére. Majd a phonoból es a szubokból is. IC maradt az ezüst. Ez, így sokkal emészthetőbben szól, mint a réz hangfaldrót es ezüst tápok mixe.
A mixeléssel egy nylonfüggönykerül a hangképbe, de alapvwtően, valami zavar kerül a rendszerben. A hangok eltompulnak a befejezesük előtt es az egesz hangkép megszűnik valószerűnek tűnni, a lecsengések maradnak, csak felpuhulnak.
Amikor a TMP réz kábelrendszerbe betettem egy qssc ezüst IC-t, ugyanez történt. Ide a Trane féle Hitachi sax102 jobb megoldás volt,használtpiaci ára nekem 20e volt legutóbb (van több) .
A FAL-Kobdo rendszerben minden ezüst, kívül-belül. Ide meg nem próbáltam réz kábelt emlékeim szerint, de szerintem toleránsabb lenne, mint az Avantgarde. De hosszú távon valsz itt is visszaütne. De néha réz hangszedőt teszek be. Sok a szőnyeg, túlcsillapított a szoba.
A KSL LP nagyon más ezüst, azt bárhova teszem, nem érdekli, réz, vagy ezüst a rendszer. De talán az egyik leg-rézhangúbb ezüstkábel, a rezektől lényegesen jobb felbontással.egyszer találtam amerikai tesztet, mark levinsonnal tolták, meg azok is bepisáltak tőle.
Summázva, óvatosan kell keverni az ezüstöt rézzel, mert simán ki lehet hozni rosszabbat, mint gatyamadzaggal
vártam...
megnéztem, mi van az idézésben és miért katyvasz.white-tiger írta: ↑2026.06.02., kedd 12:57Az elmélet lehet katyvasz. Csak nálam a gyakorlat nem ezt igazolta. Ha egy kábel minden szempontból előrelépés tök mindegy milyen márka jelzés van ráírva.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:21Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:05
Nálad mi a szinergia receptje? Mert nálam az hogy bármelyik kábelt (kívül vagy belül mindegy) kicserélem jobbra akkor jobb hangot kapok. Az utolsó nagy változás a hangszedő kivezetőkábel (tekercsről a hátsó csatlakozótüskékig) cseréjének hatását hallva a kar belsőkábel cseréje volt. Ami némileg magyarázható azzal, hogy amit már a rendszer elején elveszítesz a hangból , azt máshol már nem tudod visszaszerezni.
A kábelszinergia lényege, hogy a kasztok ne keveredjenek. Mindenhova azonos szint kell és több értelme van egy olcsó,,de homogén kábelezésnek, mint a vegyesvágottnak.
Megállok Vágó Úr![]()
A rendszer szinergia fontosabb mint a kábel szinergia. Ami nem azt jelenti hogy adott rendszerben nem lehet értelme azonos kábeleknek. Sok ösvény vezethet ugyanannak a hegynek a csúcsára. Bármilyen komponenshez választunk kábelt, tulajdonképpen az egész rendszerhez választjuk.![]()
készülék és kábel szinergia. kölön-külön is és együtt, egyben.white-tiger írta: ↑2026.06.02., kedd 12:57Az elmélet lehet katyvasz. Csak nálam a gyakorlat nem ezt igazolta. Ha egy kábel minden szempontból előrelépés tök mindegy milyen márka jelzés van ráírva.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:21Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:05
Nálad mi a szinergia receptje? Mert nálam az hogy bármelyik kábelt (kívül vagy belül mindegy) kicserélem jobbra akkor jobb hangot kapok. Az utolsó nagy változás a hangszedő kivezetőkábel (tekercsről a hátsó csatlakozótüskékig) cseréjének hatását hallva a kar belsőkábel cseréje volt. Ami némileg magyarázható azzal, hogy amit már a rendszer elején elveszítesz a hangból , azt máshol már nem tudod visszaszerezni.
Megállok Vágó Úr![]()

Az elmélet lehet katyvasz. Csak nálam a gyakorlat nem ezt igazolta. Ha egy kábel minden szempontból előrelépés tök mindegy milyen márka jelzés van ráírva.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:21Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:05
Megállok Vágó Úr![]()
pedig nem értedtrane írta: ↑2026.06.02., kedd 11:49(a többit lásd lent)
most tkp. azt írtad le, ami miatt SM-val (és másokkal) vitázol - egyrészt (ja, meg persze én nem értem továbbra sem)
másrészt pedig az a baj az utóbbi mondatoddal, revi, hogy nem vagy tisztában olyan alap műszaki dolgokkal, amik okán amit írsz, sajna nem igaz - de mindegy is![]()
a lényeg, hogy a kábelezés egy komplex dolog![]()
(a többit lásd lent)
mondom,nem egyet beszélünktrane írta: ↑2026.06.02., kedd 09:27
nem értem hát![]()
az a kábel egyáltalán nem csak a kimentőtrafós erősítőkhöz passzol, most is épp' egy Pass-szal hallgatom
, ill. minden olyan erősítővel szuperül szól, amiben van a kimenten egy induktív tekercs
![]()
nadeésakkor mi az a kábelkatyvasz, amire hivatkoztál, ha nem ez? vagy csak újbeszélül írsz: van amikor ez, meg van, amikor az?. ha más írja, az, ha te, akkor meg homogén...
![]()
s írom ezeket mindenféle indulat nélkül, csupán vitázva
![]()