miwa
jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj 
megnéztem, mi van az idézésben és miért katyvasz.white-tiger írta: ↑2026.06.02., kedd 12:57Az elmélet lehet katyvasz. Csak nálam a gyakorlat nem ezt igazolta. Ha egy kábel minden szempontból előrelépés tök mindegy milyen márka jelzés van ráírva.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:21Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:05
Nálad mi a szinergia receptje? Mert nálam az hogy bármelyik kábelt (kívül vagy belül mindegy) kicserélem jobbra akkor jobb hangot kapok. Az utolsó nagy változás a hangszedő kivezetőkábel (tekercsről a hátsó csatlakozótüskékig) cseréjének hatását hallva a kar belsőkábel cseréje volt. Ami némileg magyarázható azzal, hogy amit már a rendszer elején elveszítesz a hangból , azt máshol már nem tudod visszaszerezni.
A kábelszinergia lényege, hogy a kasztok ne keveredjenek. Mindenhova azonos szint kell és több értelme van egy olcsó,,de homogén kábelezésnek, mint a vegyesvágottnak.
Megállok Vágó Úr![]()
Ez esetben inkább SM-val értek egyet, mert nálam is ez vált be.
A rendszer szinergia fontosabb mint a kábel szinergia. Ami nem azt jelenti hogy adott rendszerben nem lehet értelme azonos kábeleknek. Sok ösvény vezethet ugyanannak a hegynek a csúcsára. Bármilyen komponenshez választunk kábelt, tulajdonképpen az egész rendszerhez választjuk.![]()
készülék és kábel szinergia. kölön-külön is és együtt, egyben.white-tiger írta: ↑2026.06.02., kedd 12:57Az elmélet lehet katyvasz. Csak nálam a gyakorlat nem ezt igazolta. Ha egy kábel minden szempontból előrelépés tök mindegy milyen márka jelzés van ráírva.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:21Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:05
Nálad mi a szinergia receptje? Mert nálam az hogy bármelyik kábelt (kívül vagy belül mindegy) kicserélem jobbra akkor jobb hangot kapok. Az utolsó nagy változás a hangszedő kivezetőkábel (tekercsről a hátsó csatlakozótüskékig) cseréjének hatását hallva a kar belsőkábel cseréje volt. Ami némileg magyarázható azzal, hogy amit már a rendszer elején elveszítesz a hangból , azt máshol már nem tudod visszaszerezni.
A kábelszinergia lényege, hogy a kasztok ne keveredjenek. Mindenhova azonos szint kell és több értelme van egy olcsó,,de homogén kábelezésnek, mint a vegyesvágottnak.
Megállok Vágó Úr![]()
Ez esetben inkább SM-val értek egyet, mert nálam is ez vált be.
A rendszer szinergia fontosabb mint a kábel szinergia. Ami nem azt jelenti hogy adott rendszerben nem lehet értelme azonos kábeleknek. Sok ösvény vezethet ugyanannak a hegynek a csúcsára. Bármilyen komponenshez választunk kábelt, tulajdonképpen az egész rendszerhez választjuk.![]()

Az elmélet lehet katyvasz. Csak nálam a gyakorlat nem ezt igazolta. Ha egy kábel minden szempontból előrelépés tök mindegy milyen márka jelzés van ráírva.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:21Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:05
Megállok Vágó Úr![]()
pedig nem értedtrane írta: ↑2026.06.02., kedd 11:49(a többit lásd lent)
most tkp. azt írtad le, ami miatt SM-val (és másokkal) vitázol - egyrészt (ja, meg persze én nem értem továbbra sem)
másrészt pedig az a baj az utóbbi mondatoddal, revi, hogy nem vagy tisztában olyan alap műszaki dolgokkal, amik okán amit írsz, sajna nem igaz - de mindegy is![]()
a lényeg, hogy a kábelezés egy komplex dolog![]()
(a többit lásd lent)
mondom,nem egyet beszélünktrane írta: ↑2026.06.02., kedd 09:27
nem értem hát![]()
az a kábel egyáltalán nem csak a kimentőtrafós erősítőkhöz passzol, most is épp' egy Pass-szal hallgatom
, ill. minden olyan erősítővel szuperül szól, amiben van a kimenten egy induktív tekercs
![]()
nadeésakkor mi az a kábelkatyvasz, amire hivatkoztál, ha nem ez? vagy csak újbeszélül írsz: van amikor ez, meg van, amikor az?. ha más írja, az, ha te, akkor meg homogén...
![]()
s írom ezeket mindenféle indulat nélkül, csupán vitázva
![]()
nem értem hátrevox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:38Na jó. Szerintem nem erted a kábelszinergiát. Elővettél egy hangfalkábelt, ami kimenőtrafös erősítőkhöz passzol. De ezzel hol a gond? Ez csak egy kábel. Ehhez kell a rendszerben egyéb olyan kábeleket bepakolni, amivel szinten van. Az összesnek ugyanazt, vagy nagyon hasonló tápkábelt használni es ide passzoló IC-t. Ez így homogén.
Nem ertem, ezen mit nem lehet érteni
Ha átkerül a Heed cuccba drót, más hangfaldrótot használsz, de olyat, ami illik a többihez.
Szerintem rágd meg újra.
De ennyire nem is kell szèlsőségrs drót.
Nálam full rézzel.működik a cucc, full ezüsttel szintén. De, ha a hangfaldrótot kicserélem rézre, beáll egy nagy katyvasz, ami kb 2 nap alatt éri el a hallgathatazlan szintet. Két lehetőség van: upGrade, vagy downGrade madzagok terén, de így nem naradhat.
Pörgesd át![]()
Pedig már a TMP szint is megérzi, ha az ezüst és rész nem megfelelően keveredik.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 23:15Avocado kivételével, mert ahhoz még nem volt szerencsém, a többihez: én ez sehol nem ilyennek hallottam. Szerintem csak 1 megoldás van. Spz vissza a rendszerbe. :) Már egy M1, P1se, p1pp rendszerben is...revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 23:00He?! Kondo ksl spz helyere ha beteszek spc-t, ket megokdás van. Vagy vissza az spz-t, vagy összes Avocado kiszedese és spc a helyére. LP maradhat, az nem kavar be. Így is-úgy is jó, de vegyesvágottban nem. Ha Avocado bentmarad, szétfolyik a történet, pl a szubokban.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:45
De milyen réz drótot? Kondonak, AN-nek nem voltak jó rezei. Az újakat Isis, meg Lexus vagy mik nem ismerem.... Szóval nem csodálom ha ezüst helyett ha 1 réz akkor nem bírod. Senki "nem bírná". Mindenkinek hiányozna a jobb. Ezüsttel (upgrade) azért nem ez a helyzet.
Szerintem.... :)

Avocado kivételével, mert ahhoz még nem volt szerencsém, a többihez: én ez sehol nem ilyennek hallottam. Szerintem csak 1 megoldás van. Spz vissza a rendszerbe. :) Már egy M1, P1se, p1pp rendszerben is...revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 23:00He?! Kondo ksl spz helyere ha beteszek spc-t, ket megokdás van. Vagy vissza az spz-t, vagy összes Avocado kiszedese és spc a helyére. LP maradhat, az nem kavar be. Így is-úgy is jó, de vegyesvágottban nem. Ha Avocado bentmarad, szétfolyik a történet, pl a szubokban.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:45De milyen réz drótot? Kondonak, AN-nek nem voltak jó rezei. Az újakat Isis, meg Lexus vagy mik nem ismerem.... Szóval nem csodálom ha ezüst helyett ha 1 réz akkor nem bírod. Senki "nem bírná". Mindenkinek hiányozna a jobb. Ezüsttel (upgrade) azért nem ez a helyzet.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:38
Na jó. Szerintem nem erted a kábelszinergiát. Elővettél egy hangfalkábelt, ami kimenőtrafös erősítőkhöz pasdzol. De ezzel hol a hond? Ez csak egy kábel. Ehhez kell s rendszerben egyéb olyan kábeleket brpakolni, amivel szinten van. Az összesnek ugyanazt, vagy nagyon hadonló tápkábelt hadználni es ide pasduoló IC-t. Ez így homogén.
Ha átkerül a Heed cuccba drót, más hangfaldrótot hadználsz, de okyat, ami illik a többihez.
Szerintem rágd meg újra.
Nálam full rézzel.működik a cucc, full ezüsttel szintén. De, ha a hangfaldrótot kucserélem rézre, beáll egy nagy karyvasz, ami kb 2 nap akatt éri el a hallgathatazlan szintet. Két lehetőség van: upGrade, vagy downGrade madzagok terén, de így nem naradhat.
Pörgesd át![]()
He?! Kondo ksl spz helyere ha beteszek spc-t, ket megokdás van. Vagy vissza az spz-t, vagy összes Avocado kiszedese és spc a helyére. LP maradhat, az nem kavar be. Így is-úgy is jó, de vegyesvágottban nem. Ha Avocado bentmarad, szétfolyik a történet, pl a szubokban.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:45De milyen réz drótot? Kondonak, AN-nek nem voltak jó rezei. Az újakat Isis, meg Lexus vagy mik nem ismerem.... Szóval nem csodálom ha ezüst helyett ha 1 réz akkor nem bírod. Senki "nem bírná". Mindenkinek hiányozna a jobb. Ezüsttel (upgrade) azért nem ez a helyzet.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:38Na jó. Szerintem nem erted a kábelszinergiát. Elővettél egy hangfalkábelt, ami kimenőtrafös erősítőkhöz pasdzol. De ezzel hol a hond? Ez csak egy kábel. Ehhez kell s rendszerben egyéb olyan kábeleket brpakolni, amivel szinten van. Az összesnek ugyanazt, vagy nagyon hadonló tápkábelt hadználni es ide pasduoló IC-t. Ez így homogén.trane írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:56
az a baj, revi, hogy valójában itt és most nincsenek érveid, (s ezt jól értsd, lécci!) 'csak' adott (és komoly, de azonos elem-rendszerű, ie. homogén) összeállításokban szerzett (bár alapos) tapasztalataid - amik viszont épp' emiatt nem mindenhatóak e (ti. kábelezés) téren-, s épp' ezért nem kellene odaföntről kinyilatkoztatni
. van az úgy, hogy az ember nem ért mindenhez, de attól nem lesz kevesebb
![]()
Ha átkerül a Heed cuccba drót, más hangfaldrótot hadználsz, de okyat, ami illik a többihez.
Szerintem rágd meg újra.
Nálam full rézzel.működik a cucc, full ezüsttel szintén. De, ha a hangfaldrótot kucserélem rézre, beáll egy nagy karyvasz, ami kb 2 nap akatt éri el a hallgathatazlan szintet. Két lehetőség van: upGrade, vagy downGrade madzagok terén, de így nem naradhat.
Pörgesd át![]()
Túl engedékeny vagySoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:40Én máshogy pontoznám őket az biztos.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:12Na, majd holnap, telón kifolyik a szememSoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:43
Ezzel sem értek teljes mértékben egyet. Pár éve volt Fraktál ic kábelem pár. Akkor többen azt mondták, hogy ilyen jól még nem hallottak lemezt szólni mint ahogy szólt a rendszerem. Aztán volt alkalmam kipróbálni Kondo vz meg ksl lp/lpz kábeleket többet is és akkor kiderült, hogy volna még hova fejleszteni a Fraktálok helyett is. Viszont amikor gyengébbeket (v, Vx, L, spc) kötögettünk be, bizony mind komoly visszalépés volt bármilyen kombinációban is. És egyértelműen kiderül hogy a V és a Vx egymás rokonai csak és nem a vz-ké. És a "homogén" olcsóbbak helyett akár a Raktál-t akár a vz-t tettük be mindig jelentős (ráadásul hasonló) javulás hallatszott. A kettő közül pedig mindig a vz volt a jobb. Szintén bármilyen variáció a többivel.
Sőt van ismerősöm aki mostanában kezdi lecserélik a vz-it Lpz-re és milyen rendszerben? Hát Heed-ban..... :)
És nagyon régen voltak más drótjaim is. Talán kimber volt legtöbb. És ment az összes a hirdetésbe amikor sikerült egy V-t szerezni. Aztán lett később L meg lett spc is egy darabig. Aztán leszámoltam ezekkel a színtekkel végleg. Nagyon alacsony szinten tartják a készülékek kvalitásait. Jó készülékek nem tudják magukat kifutni velük és a tuningolt készülékek sem tudják megmutatni a teljes tudásukat. Ahhoz hogy halljam mennyire jó egy készülék, jobb dróttal kell összekötni mint itt a legtöbben gondolják vagy sejtik. Ezért szoktam magammal vinni a vz-t szinte mindenhova. Hogy "otthonossá" tegyem az ott hallottakat és hogy hullanak az állak. És mindenhol bevált a taktika. Pedig azok között is voltak unszinergikus rendszerek is bőven, mindenféle kábelekkel, meg voltak szinergikusak is azonos, időnként a készülékekkel is azonos márkákkal is. Szóval ez az azonos szint de az azonos márka+azonos szint sem mindenható a tapasztalataim szerint a szinergia tekintetben. És ha végig viszem a logikát sajnos látszik hogy a jó hangot nem lehet olcsón megúszni. Szerintem....
Egyébként nekem a Vz mást jelent. Drágának kevés, kevésnek drága.
Ha 0 a számegyenesen az AN-S es 10 a ksl LP, akkor a Vz kb 2,5ön van (a ksl Vz is nax 4). Annyira nagy a távolság az LP-hez, nem költenék Vz-re. Absz az S-V-VX vonal, de ott ő a király. De ugyanazon jellegű hibákat hordozza(Lp-hez képest), mint egy V kábel,csak valamivel kevesebbet. Így, ha vennem kell, akkor inkább 100-150 ezer egy V-ért, mint 500 egy Vz-ért. Mindkettőn ugyanazt a "hibát" hallom, akkor már sokat ne költsek rá.
Ami ebben nekem necces, a Kondo erősítökbe ksl Vz-ket raktak. Régen gondolkodom LP-re kicseréltetni, de lehet felborítja a belső egyensúlyt. Ezért nem vágok szét egy LP-t, de tervben van egy digit beszerzése es próba(2x50 cm kell kb bele). Ha borul a balansz, lesz belöle fél méteres ICde fene tudja, lehet jól sül el.
Ettől, persze, jó kábel a Vz, de minden relatív. Vagy LP-t veszek, vagy mindegy. Nálam a ksl Vz is erős kompromisszum (lenne). A régi főleg. Akkor minek költsek annyit?
Sorry, de én a magam aspektusából így látom a Vz-t. Máshogy működik, amiröl mesélsz. De én speec nem adnék erte pénzt
, drága kompromisszum.
De akkor az spc-t idehozhattad volna hiszen az is kondosabb mint az AN vz. Vagyis lehetne szerinted akár 5-ös is.... Szerintem bárki hallja, hogy nem lenne az igaz. :)
Kb szerintem s nulla, v max1, Vx max2. Spc ic-nek max 1 de szerintem rosszabb az mint a V, de mindegy. AN Vz 5, Kondo Vz 6, Lp/lpz legyen 10..... Kb. Szerintem....

Rudi bácsi kábelei hogy passzolnak a rendszerelméletbe? :) Vagy itt a végén nem rá (is) gondoltál? :)revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:16Milyen erv kellene ahhoz, hogy ertemesen kell válogatni a rendszerkomponrnseket?trane írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:56az a baj, revi, hogy valójában itt és most nincsenek érveid, (s ezt jól értsd, lécci!) 'csak' adott (és komoly, de azonos elem-rendszerű, ie. homogén) összeállításokban szerzett (bár alapos) tapasztalataid - amik viszont épp' emiatt nem mindenhatóak e (ti. kábelezés) téren-, s épp' ezért nem kellene odaföntről kinyilatkoztatni
![]()
Kivenni egy hülye példát, amit épeszű ember nem követ el nem érv, csak kekeckedés. Kinek, hol léptem a tyúkszemere? Bocsánat, hogy a rendszerszemléletet feltételeztem egy 20 éve kábeleket fonogató csapattólmajd vezessétek elő a vegyesvágott kábelelméletet egy illusztrisabb társaságnak, de ne csodálkozzatok, ha furán néznek
![]()

De milyen réz drótot? Kondonak, AN-nek nem voltak jó rezei. Az újakat Isis, meg Lexus vagy mik nem ismerem.... Szóval nem csodálom ha ezüst helyett ha 1 réz akkor nem bírod. Senki "nem bírná". Mindenkinek hiányozna a jobb. Ezüsttel (upgrade) azért nem ez a helyzet.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:38Na jó. Szerintem nem erted a kábelszinergiát. Elővettél egy hangfalkábelt, ami kimenőtrafös erősítőkhöz pasdzol. De ezzel hol a hond? Ez csak egy kábel. Ehhez kell s rendszerben egyéb olyan kábeleket brpakolni, amivel szinten van. Az összesnek ugyanazt, vagy nagyon hadonló tápkábelt hadználni es ide pasduoló IC-t. Ez így homogén.trane írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:56az a baj, revi, hogy valójában itt és most nincsenek érveid, (s ezt jól értsd, lécci!) 'csak' adott (és komoly, de azonos elem-rendszerű, ie. homogén) összeállításokban szerzett (bár alapos) tapasztalataid - amik viszont épp' emiatt nem mindenhatóak e (ti. kábelezés) téren-, s épp' ezért nem kellene odaföntről kinyilatkoztatni
![]()
Szerintem rágd meg újra.
Pörgesd át![]()

Én máshogy pontoznám őket az biztos.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:12Na, majd holnap, telón kifolyik a szememSoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:43Ezzel sem értek teljes mértékben egyet. Pár éve volt Fraktál ic kábelem pár. Akkor többen azt mondták, hogy ilyen jól még nem hallottak lemezt szólni mint ahogy szólt a rendszerem. Aztán volt alkalmam kipróbálni Kondo vz meg ksl lp/lpz kábeleket többet is és akkor kiderült, hogy volna még hova fejleszteni a Fraktálok helyett is. Viszont amikor gyengébbeket (v, Vx, L, spc) kötögettünk be, bizony mind komoly visszalépés volt bármilyen kombinációban is. És egyértelműen kiderül hogy a V és a Vx egymás rokonai csak és nem a vz-ké. És a "homogén" olcsóbbak helyett akár a Raktál-t akár a vz-t tettük be mindig jelentős (ráadásul hasonló) javulás hallatszott. A kettő közül pedig mindig a vz volt a jobb. Szintén bármilyen variáció a többivel.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:21
Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.
Megállok Vágó Úr![]()
Sőt van ismerősöm aki mostanában kezdi lecserélik a vz-it Lpz-re és milyen rendszerben? Hát Heed-ban..... :)
És nagyon régen voltak más drótjaim is. Talán kimber volt legtöbb. És ment az összes a hirdetésbe amikor sikerült egy V-t szerezni. Aztán lett később L meg lett spc is egy darabig. Aztán leszámoltam ezekkel a színtekkel végleg. Nagyon alacsony szinten tartják a készülékek kvalitásait. Jó készülékek nem tudják magukat kifutni velük és a tuningolt készülékek sem tudják megmutatni a teljes tudásukat. Ahhoz hogy halljam mennyire jó egy készülék, jobb dróttal kell összekötni mint itt a legtöbben gondolják vagy sejtik. Ezért szoktam magammal vinni a vz-t szinte mindenhova. Hogy "otthonossá" tegyem az ott hallottakat és hogy hullanak az állak. És mindenhol bevált a taktika. Pedig azok között is voltak unszinergikus rendszerek is bőven, mindenféle kábelekkel, meg voltak szinergikusak is azonos, időnként a készülékekkel is azonos márkákkal is. Szóval ez az azonos szint de az azonos márka+azonos szint sem mindenható a tapasztalataim szerint a szinergia tekintetben. És ha végig viszem a logikát sajnos látszik hogy a jó hangot nem lehet olcsón megúszni. Szerintem....
Egyébként nekem a Vz mást jelent. Drágának kevés, kevésnek drága.
Ha 0 a számegyenesen az AN-S es 10 a ksl LP, akkor a Vz kb 2,5ön van (a ksl Vz is nax 4). Annyira nagy a távolság az LP-hez, nem költenék Vz-re. Absz az S-V-VX vonal, de ott ő a király. De ugyanazon jellegű hibákat hordozza(Lp-hez képest), mint egy V kábel,csak valamivel kevesebbet. Így, ha vennem kell, akkor inkább 100-150 ezer egy V-ért, mint 500 egy Vz-ért. Mindkettőn ugyanazt a "hibát" hallom, akkor már sokat ne költsek rá.
Ami ebben nekem necces, a Kondo erősítökbe ksl Vz-ket raktak. Régen gondolkodom LP-re kicseréltetni, de lehet felborítja a belső egyensúlyt. Ezért nem vágok szét egy LP-t, de tervben van egy digit beszerzése es próba(2x50 cm kell kb bele). Ha borul a balansz, lesz belöle fél méteres ICde fene tudja, lehet jól sül el.
Ettől, persze, jó kábel a Vz, de minden relatív. Vagy LP-t veszek, vagy mindegy. Nálam a ksl Vz is erős kompromisszum (lenne). A régi főleg. Akkor minek költsek annyit?
Sorry, de én a magam aspektusából így látom a Vz-t. Máshogy működik, amiröl mesélsz. De én speec nem adnék erte pénzt
, drága kompromisszum.
Minden OK, de néha er meglepetes es olyankor magamra haragszom, miért szólaltam megtrane írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:34...revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:16Milyen erv kellene ahhoz, hogy ertemesen kell válogatni a rendszerkomponrnseket?
Kivenni egy hülye példát, amit épeszű ember nem követ el nem érv, csak kekeckedés. Kinek, hol léptem a tyúkszemere? Bocsánat, hogy a rendszerszemléletet feltételeztem egy 20 éve kábeleket fonogató csapattólmajd vezessétek elő a vegyesvágott kábelelméletet egy illusztrisabb társaságnak, de ne csodálkozzatok, ha furán néznek
![]()
(mostanában valami nincs teljesen rendben veled, Ember
, de semmi közöm hozzá)
Na jó. Szerintem nem erted a kábelszinergiát. Elővettél egy hangfalkábelt, ami kimenőtrafös erősítőkhöz passzol. De ezzel hol a gond? Ez csak egy kábel. Ehhez kell a rendszerben egyéb olyan kábeleket bepakolni, amivel szinten van. Az összesnek ugyanazt, vagy nagyon hasonló tápkábelt használni es ide passzoló IC-t. Ez így homogén.trane írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:56az a baj, revi, hogy valójában itt és most nincsenek érveid, (s ezt jól értsd, lécci!) 'csak' adott (és komoly, de azonos elem-rendszerű, ie. homogén) összeállításokban szerzett (bár alapos) tapasztalataid - amik viszont épp' emiatt nem mindenhatóak e (ti. kábelezés) téren-, s épp' ezért nem kellene odaföntről kinyilatkoztatni
![]()

...revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:16Milyen erv kellene ahhoz, hogy ertemesen kell válogatni a rendszerkomponrnseket?
![]()
Milyen erv kellene ahhoz, hogy ertemesen kell válogatni a rendszerkomponrnseket?trane írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:56az a baj, revi, hogy valójában itt és most nincsenek érveid, (s ezt jól értsd, lécci!) 'csak' adott (és komoly, de azonos elem-rendszerű, ie. homogén) összeállításokban szerzett (bár alapos) tapasztalataid - amik viszont épp' emiatt nem mindenhatóak e (ti. kábelezés) téren-, s épp' ezért nem kellene odaföntről kinyilatkoztatni
![]()
Na, majd holnap, telón kifolyik a szememSoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:43Ezzel sem értek teljes mértékben egyet. Pár éve volt Fraktál ic kábelem pár. Akkor többen azt mondták, hogy ilyen jól még nem hallottak lemezt szólni mint ahogy szólt a rendszerem. Aztán volt alkalmam kipróbálni Kondo vz meg ksl lp/lpz kábeleket többet is és akkor kiderült, hogy volna még hova fejleszteni a Fraktálok helyett is. Viszont amikor gyengébbeket (v, Vx, L, spc) kötögettünk be, bizony mind komoly visszalépés volt bármilyen kombinációban is. És egyértelműen kiderül hogy a V és a Vx egymás rokonai csak és nem a vz-ké. És a "homogén" olcsóbbak helyett akár a Raktál-t akár a vz-t tettük be mindig jelentős (ráadásul hasonló) javulás hallatszott. A kettő közül pedig mindig a vz volt a jobb. Szintén bármilyen variáció a többivel.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:21Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:05
Megállok Vágó Úr![]()
az a baj, revi, hogy valójában itt és most nincsenek érveid, (s ezt jól értsd, lécci!) 'csak' adott (és komoly, de azonos elem-rendszerű, ie. homogén) összeállításokban szerzett (bár alapos) tapasztalataid - amik viszont épp' emiatt nem mindenhatóak e (ti. kábelezés) téren
Ne keresd, megtettem. Nem kell ilyet használni, ahova nem jó.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:35Mennyi a kapacitása?trane írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:17óh Mester, de mi lenne, ha egy picikét lejjebb ereszkednél és tényleg elmondanád, hogy szerinted miért kellene legyen, hogy a homogén kábelezés mindenféle rendszerben az egyetlen helyes út?revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 21:13Látod, ennyi ez. Mindenesetre, nem én sírom tele a kábelezzünk topicot es nem a drótjaimtól hemzseg az apró :)
Nekem inkább az a megdöbbentő, hogy a homogén kábelezés még nem egyértelmű. Ezt nem tudtam, hogy még az alapokig se ért el a csapat, így nem is csodálkozom, ha egy kukkot nem ért a többség a leírt mondatokból.
Én kerek elnézést, hogy balga mód ilyeneket feltételeztem![]()
s hogy egy konkrét példát is mondjak: egy Heed rendszerbe bekötött Polk Cobra a relatíve magas kapacitása miatt elb@ssza a hangot (és hosszabb távon az erősítőt is), de ha egy (kimenő trafós, ami nem érzékeny erre) AN-rendszerbe kötöd, az szárnyal tőle
. akkor...?
![]()

Ezzel sem értek teljes mértékben egyet. Pár éve volt Fraktál ic kábelem pár. Akkor többen azt mondták, hogy ilyen jól még nem hallottak lemezt szólni mint ahogy szólt a rendszerem. Aztán volt alkalmam kipróbálni Kondo vz meg ksl lp/lpz kábeleket többet is és akkor kiderült, hogy volna még hova fejleszteni a Fraktálok helyett is. Viszont amikor gyengébbeket (v, Vx, L, spc) kötögettünk be, bizony mind komoly visszalépés volt bármilyen kombinációban is. És egyértelműen kiderül hogy a V és a Vx egymás rokonai csak és nem a vz-ké. És a "homogén" olcsóbbak helyett akár a Raktál-t akár a vz-t tettük be mindig jelentős (ráadásul hasonló) javulás hallatszott. A kettő közül pedig mindig a vz volt a jobb. Szintén bármilyen variáció a többivel.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:21Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:05
Megállok Vágó Úr![]()
500pF/foot (Dick Olsher of The Absolute Sound) - mert?