SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 23:15
revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 23:00
SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 22:45
De milyen réz drótot? Kondonak, AN-nek nem voltak jó rezei. Az újakat Isis, meg Lexus vagy mik nem ismerem.... Szóval nem csodálom ha ezüst helyett ha 1 réz akkor nem bírod. Senki "nem bírná". Mindenkinek hiányozna a jobb. Ezüsttel (upgrade) azért nem ez a helyzet.
He?! Kondo ksl spz helyere ha beteszek spc-t, ket megokdás van. Vagy vissza az spz-t, vagy összes Avocado kiszedese és spc a helyére. LP maradhat, az nem kavar be. Így is-úgy is jó, de vegyesvágottban nem. Ha Avocado bentmarad, szétfolyik a történet, pl a szubokban.
Avocado kivételével, mert ahhoz még nem volt szerencsém, a többihez: én ez sehol nem ilyennek hallottam. Szerintem csak 1 megoldás van. Spz vissza a rendszerbe. :) Már egy M1, P1se, p1pp rendszerben is...
Szerintem.... :)
Pedig már a TMP szint is megérzi, ha az ezüst és rész nem megfelelően keveredik.
Amikor az Avantfardeból kipakoltam a Kondo ezüstöket, volt egy rakat qssc ezüstöm. Abból csináltam tápdrózojat az AA erősítőbe, a szubokhoz es a TMP MC preampba. A CD-ben maradt Avocado. Hangfaldrótok spc-k lettek. A phonotól es CD-től qssc V ment az erősítőbe. Aztán rlöször az erősítőből került ki az ezüst táp, spc helyére. Majd a phonoból es a szubokból is. IC maradt az ezüst. Ez, így sokkal emészthetőbben szól, mint a réz hangfaldrót es ezüst tápok mixe.
A mixeléssel egy nylonfüggönykerül a hangképbe, de alapvwtően, valami zavar kerül a rendszerben. A hangok eltompulnak a befejezesük előtt es az egesz hangkép megszűnik valószerűnek tűnni, a lecsengések maradnak, csak felpuhulnak.
Amikor a TMP réz kábelrendszerbe betettem egy qssc ezüst IC-t, ugyanez történt. Ide a Trane féle Hitachi sax102 jobb megoldás volt,használtpiaci ára nekem 20e volt legutóbb (van több) .
A FAL-Kobdo rendszerben minden ezüst, kívül-belül. Ide meg nem próbáltam réz kábelt emlékeim szerint, de szerintem toleránsabb lenne, mint az Avantgarde. De hosszú távon valsz itt is visszaütne. De néha réz hangszedőt teszek be. Sok a szőnyeg, túlcsillapított a szoba.
A KSL LP nagyon más ezüst, azt bárhova teszem, nem érdekli, réz, vagy ezüst a rendszer. De talán az egyik leg-rézhangúbb ezüstkábel, a rezektől lényegesen jobb felbontással.egyszer találtam amerikai tesztet, mark levinsonnal tolták, meg azok is bepisáltak tőle.
Summázva, óvatosan kell keverni az ezüstöt rézzel, mert simán ki lehet hozni rosszabbat, mint gatyamadzaggal
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu