jatélleg
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
A válasz egyszerű: mert úgy lesz jó.trane írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:38mivel erre már sokadszorra térsz vissza, azé' ezt kifejthetnéd, revi. csak mert - ha maradunk a 2 legutóbbi példád mellett - az Avantgarde erőlködő tervezői teljesen más anyagfelhasználással és kapcsolással rakták össze a készüléküket, mint Qvortrup (vagy Kondo) az erősítőiket
, nem beszélve a Quad CD-játszódról, s akkor ugyan miért kellene teljesen azonos kábelezésnek futnia a rendszer elejétől-a-végéig, mikor a maZZagok meglehetősen eltérő elektromos paraméterekkel (amik jelentősen tudják befolyásolni a hangzást) rendelkező készülékeket kötnek össze, miközben nekik is megvannak a saját elektromos paramétereik
![]()
(s itt természetesen nem egy homogén AN-rendszerről beszélek
)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
mivel erre már sokadszorra térsz vissza, azé' ezt kifejthetnéd, revi
A kábelszinergia lényege, hogy a kasztok ne keveredjenek. Mindenhova azonos szint kell és több értelme van egy olcsó,,de homogén kábelezésnek, mint a vegyesvágottnak.
Megállok Vágó Úr
Ez a katyvaszelmélet. Egy értelmes rendszerben nem lehet ész nélkül.kábelt cserélgetni.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 20:05
Nálad mi a szinergia receptje? Mert nálam az hogy bármelyik kábelt (kívül vagy belül mindegy) kicserélem jobbra akkor jobb hangot kapok. Az utolsó nagy változás a hangszedő kivezetőkábel (tekercsről a hátsó csatlakozótüskékig) cseréjének hatását hallva a kar belsőkábel cseréje volt. Ami némileg magyarázható azzal, hogy amit már a rendszer elején elveszítesz a hangból , azt máshol már nem tudod visszaszerezni.
A kábelszinergia lényege, hogy a kasztok ne keveredjenek. Mindenhova azonos szint kell és több értelme van egy olcsó,,de homogén kábelezésnek, mint a vegyesvágottnak.
Megállok Vágó Úr
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
mivel már többedszerre írod le ugyanúgy, csak szólok: Herbie's (Audio Lab > https://herbiesaudiolab.com/?srsltid=Af ... PXPyLyKR2h ) lesz az
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1326
Nálad mi a szinergia receptje? Mert nálam az hogy bármelyik kábelt (kívül vagy belül mindegy) kicserélem jobbra akkor jobb hangot kapok. Az utolsó nagy változás a hangszedő kivezetőkábel (tekercsről a hátsó csatlakozótüskékig) cseréjének hatását hallva a kar belsőkábel cseréje volt. Ami némileg magyarázható azzal, hogy amit már a rendszer elején elveszítesz a hangból , azt máshol már nem tudod visszaszerezni.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 19:30Írtam valamit a gatyamadzagtól a full ezüstig, de vagy nem küldtem be, csak akartam, vagy kukáztákSoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 17:51Értem. Szerintem azért az sem baj ha emellett még a hangzás is jó. :) és persze lehet élni az L kábellel is meg az spc-vel is, meg ezekből power kábelekkel is, csak nagyon nem ugyanaz.... Sőt pár napig biztos én is kibirnám velük, egy jobb installban, de utána nagyon kezdene hiányozni sokminden a hangjukból.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 15:57
hogy tudnám, xarul![]()
épp ezen tűnődtem, most itthonról melózok és a hálószobában döglök egy laptoppal. itt összegyűjtöttem mindent,ami xar lehet.
Bár a TMP Quantic erősítő még nem kapott (az a bázis), de egy pár audio note AZ1 doboz van. egy 7ezer forintos dvd játszó,ami ksl spc hangfalkábel belső ereiből kettő kivéve, koax digittel csatalkozik a tmp DAC-jára. A dvd tápkábele ksl spc-ből van és a hangfalkábel is az. Mindezt,míg volt,darumákon hintáztattam. az erősítőbe egy Tiglon tápdrót van,de csak azért az,mert van és ne a fiókban üljön,ha máshol nem használom. Míg volt itt kölön CD játszó,az is ksl spc-vel volt a 220-ra csatalkoztatva. Az elosztókat mezei villanyszerelő 3x2,5-ös tömör drótból csináltam és még olyan vajákosság is van, hogy taket batpure supertweeter, vékony, gatyamadzaggal bekötve. ja, a tévé egyik rca csatija le van földelve ksl spc egy belső szállal a 220 védőföldre. Minden xart összedugva valami búgott.
gondoltam,laza háttérzenének jó lesz Artur Rubinsten 11 lemezes Chopin gyűjteménye, de a tkm kivan vele, mert az alvásomat néha megzavarja az a k zongora,ha odver neki a májsztró, pedig halkan megy. Hogy szól? tudja a fene. Egy szó jut eszembe: szabadon
sors fintora, pont írni akartam, szoktunk Ákossal (Clarinet Audio) témázgatni, ezeken a 30 éveken, hogy sokan még mindig az azóta el nem ért Ongakut kergetik,holott az egy maga nemében zseniális,de 35 éves hang (való igaz,mai napig azért ott van). Erre csörög a telefon, amikor a nevét elkezdtem írni és hívott, na, nem e miattcsak fura volt,mint akinek kamerája van...
Szóval ha Ákosnak azt mondom, szabadon szól, érti és tudja, milyen az,amikor az Avantgarde alatt nem izzad egy erősítő, szóljon az bármilyen szépen. Xal, amit én összerakok, nem szól szépen,de igyekszik szabad lenni, és drótokat is így választok, ritkán ajánlok. Kaparja ki mindenki a sajátját, azzal tanul![]()
![]()
![]()
Le nem írom újra, de a lényeg, 4 hifi, 4 eltérő kábelezéssel, mégis mind értelmezhető. A közös bennük a kábelszinergia. Ez a varázsszó![]()
- SoundMania
- Törzsgárda

Talán pontosabb lett volna ha úgy írom hogy a magasabb hangminőség szempont kivételével/vagy azon kívül, a többi jelenleg nem érdekes. Így azok nem érdekelnek. Olyan sem hogy az árához képest hogyan "szól".... :) bár az említett kábeled nem ismerem, így neked kellene megítélned hogy mennyire jó a vz mellett/után, de mivel itt most azt írod hogy a vz-t tartanád meg nyilván, így érted hogy miről van szó....Rock60 írta: ↑2026.06.01., hétf. 19:03Én is a VZ-t tartanám meg, nyilván.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 10:44
Nos arra céloztam hogy ha vz-t azért nem lehetne használni mert merev és elhúzná a darumát, inkább vz-t hagynám a rendszerbe és darumát helyett keresnék mást....
Rock ezt tisztázta, hogy näla nem emiatt esett erre a választás. A többi indoka nem is érdekel tovább mert mások a szempontok...
Mi nem érdekel és miben mások a szempontok ?
Én semmi EQ - t nem hallok belőle.
Nem a mélye, vagy a magasa több, nem ez a lényege.
Minden nyugodtabb, természetesebb. A magasa és a mélye is. Meg a közepe.
Meg a tere. Meg a levegője.
Olyan érzés - nálam - a hangzás változása, mintha egy madár először a kalitkában verdesne, aztán kinyitnánk az ajtót, és huss ! Így, szakmailag...
Na, ez nekem pont elég...
Miközben a ( használt ) ára összevethető a Darumával, nálam a hatása jóval átütőbb.
Egyazon készülék alatt nem hasonlítottam össze őket, de míg a dac alatt a kommersz fémtüskékhez, vagy pláne a gyári gumilábakhoz képest a Daruma nyilván sokkal jobb, addig a csöves erőlködő láthatóan tervezgetett gyári fémlábait kiváltva a Herb's - el egy klasszist javult az erősítő hangja.
Megkockáztatom, hogy majdnem egy VZ-nyit...
Hallottál, próbáltál már ilyet ? ( Nem fakocka.)revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 09:57a Daruma nem equalizál, nem tonalitást bűvöl, nem lágyít,vagy keményít, csak feszes alátámasztás okozta feszültséget,torzítást nem engedi megjelenni hangképben.Rock60 írta: ↑2026.05.31., vas. 19:15
Egyébként nálam baromi jól működinek a Herbie's Audio rezgéscsillapító cuccai.
( Gaboni ébenfa vagy acril golyó ül a szilikát kockában kialakított mélyedésben. Nem libeg, fix.)
Az erősítő alatt van egyelőre csak használatban, a dacom túl könnyű hozzá, 1 kg egységenként a minimális terhelhetősége.
az más dolog,ha egy rendszert az ráz fel,hogy beengdejük a feszültságet,mert a nélkül már túl nyugodt hangja lenne.
az említett kocka pont ilyen EQ eszköz,ami az anyagminőséggel és annak auditív hatásával hangol. bár a fakockának is van némi feszültségelvezető hatása.
Én semmi EQ - t nem hallok belőle.
Nem a mélye, vagy a magasa több, nem ez a lényege.
Minden nyugodtabb, természetesebb. A magasa és a mélye is. Meg a közepe.
Meg a tere. Meg a levegője.
Olyan érzés - nálam - a hangzás változása, mintha egy madár először a kalitkában verdesne, aztán kinyitnánk az ajtót, és huss ! Így, szakmailag...
Na, ez nekem pont elég...
Miközben a ( használt ) ára összevethető a Darumával, nálam a hatása jóval átütőbb.
Egyazon készülék alatt nem hasonlítottam össze őket, de míg a dac alatt a kommersz fémtüskékhez, vagy pláne a gyári gumilábakhoz képest a Daruma nyilván sokkal jobb, addig a csöves erőlködő láthatóan tervezgetett gyári fémlábait kiváltva a Herb's - el egy klasszist javult az erősítő hangja.
Megkockáztatom, hogy majdnem egy VZ-nyit...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2026.06.01., hétf. 19:59-kor.
Le nem írom újra, de a lényeg, 4 hifi, 4 eltérő kábelezéssel, mégis mind értelmezhető. A közös bennük a kábelszinergia. Ez a varázsszó
Írtam valamit a gatyamadzagtól a full ezüstig, de vagy nem küldtem be, csak akartam, vagy kukáztákSoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 17:51Értem. Szerintem azért az sem baj ha emellett még a hangzás is jó. :) és persze lehet élni az L kábellel is meg az spc-vel is, meg ezekből power kábelekkel is, csak nagyon nem ugyanaz.... Sőt pár napig biztos én is kibirnám velük, egy jobb installban, de utána nagyon kezdene hiányozni sokminden a hangjukból.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 15:57hogy tudnám, xarulSoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 14:58
Mivel az ismerősöm és a dolgait kb 37 éve ismerem így tudom mennyire hihetek neki. A te rendszered nem ismerem hogyan tudod megszólaltatni.![]()
épp ezen tűnődtem, most itthonról melózok és a hálószobában döglök egy laptoppal. itt összegyűjtöttem mindent,ami xar lehet.
Bár a TMP Quantic erősítő még nem kapott (az a bázis), de egy pár audio note AZ1 doboz van. egy 7ezer forintos dvd játszó,ami ksl spc hangfalkábel belső ereiből kettő kivéve, koax digittel csatalkozik a tmp DAC-jára. A dvd tápkábele ksl spc-ből van és a hangfalkábel is az. Mindezt,míg volt,darumákon hintáztattam. az erősítőbe egy Tiglon tápdrót van,de csak azért az,mert van és ne a fiókban üljön,ha máshol nem használom. Míg volt itt kölön CD játszó,az is ksl spc-vel volt a 220-ra csatalkoztatva. Az elosztókat mezei villanyszerelő 3x2,5-ös tömör drótból csináltam és még olyan vajákosság is van, hogy taket batpure supertweeter, vékony, gatyamadzaggal bekötve. ja, a tévé egyik rca csatija le van földelve ksl spc egy belső szállal a 220 védőföldre. Minden xart összedugva valami búgott.
gondoltam,laza háttérzenének jó lesz Artur Rubinsten 11 lemezes Chopin gyűjteménye, de a tkm kivan vele, mert az alvásomat néha megzavarja az a k zongora,ha odver neki a májsztró, pedig halkan megy. Hogy szól? tudja a fene. Egy szó jut eszembe: szabadon
sors fintora, pont írni akartam, szoktunk Ákossal (Clarinet Audio) témázgatni, ezeken a 30 éveken, hogy sokan még mindig az azóta el nem ért Ongakut kergetik,holott az egy maga nemében zseniális,de 35 éves hang (való igaz,mai napig azért ott van). Erre csörög a telefon, amikor a nevét elkezdtem írni és hívott, na, nem e miattcsak fura volt,mint akinek kamerája van...
Szóval ha Ákosnak azt mondom, szabadon szól, érti és tudja, milyen az,amikor az Avantgarde alatt nem izzad egy erősítő, szóljon az bármilyen szépen. Xal, amit én összerakok, nem szól szépen,de igyekszik szabad lenni, és drótokat is így választok, ritkán ajánlok. Kaparja ki mindenki a sajátját, azzal tanul![]()
![]()
Le nem írom újra, de a lényeg, 4 hifi, 4 eltérő kábelezéssel, mégis mind értelmezhető. A közös bennük a kábelszinergia. Ez a varázsszó
halfnote.hu
halfnote.hu
Én is a VZ-t tartanám meg, nyilván.SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 10:44
Nos arra céloztam hogy ha vz-t azért nem lehetne használni mert merev és elhúzná a darumát, inkább vz-t hagynám a rendszerbe és darumát helyett keresnék mást....
Rock ezt tisztázta, hogy näla nem emiatt esett erre a választás. A többi indoka nem is érdekel tovább mert mások a szempontok...
- SoundMania
- Törzsgárda

Értem. Szerintem azért az sem baj ha emellett még a hangzás is jó. :) és persze lehet élni az L kábellel is meg az spc-vel is, meg ezekből power kábelekkel is, csak nagyon nem ugyanaz.... Sőt pár napig biztos én is kibirnám velük, egy jobb installban, de utána nagyon kezdene hiányozni sokminden a hangjukból.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 15:57hogy tudnám, xarulSoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 14:58
Mivel az ismerősöm és a dolgait kb 37 éve ismerem így tudom mennyire hihetek neki. A te rendszered nem ismerem hogyan tudod megszólaltatni.![]()
![]()
sors fintora, pont írni akartam, szoktunk Ákossal (Clarinet Audio) témázgatni, ezeken a 30 éveken, hogy sokan még mindig az azóta el nem ért Ongakut kergetik,holott az egy maga nemében zseniális,de 35 éves hang (való igaz,mai napig azért ott van). Erre csörög a telefon, amikor a nevét elkezdtem írni és hívott, na, nem e miatt
csak fura volt,mint akinek kamerája van...
Szóval ha Ákosnak azt mondom, szabadon szól, érti és tudja, milyen az,amikor az Avantgarde alatt nem izzad egy erősítő, szóljon az bármilyen szépen. Xal, amit én összerakok, nem szól szépen,de igyekszik szabad lenni, és drótokat is így választok, ritkán ajánlok. Kaparja ki mindenki a sajátját, azzal tanul
hogy tudnám, xarulSoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 14:58
Mivel az ismerősöm és a dolgait kb 37 éve ismerem így tudom mennyire hihetek neki. A te rendszered nem ismerem hogyan tudod megszólaltatni.
sors fintora, pont írni akartam, szoktunk Ákossal (Clarinet Audio) témázgatni, ezeken a 30 éveken, hogy sokan még mindig az azóta el nem ért Ongakut kergetik,holott az egy maga nemében zseniális,de 35 éves hang (való igaz,mai napig azért ott van). Erre csörög a telefon, amikor a nevét elkezdtem írni és hívott, na, nem e miatt
Szóval ha Ákosnak azt mondom, szabadon szól, érti és tudja, milyen az,amikor az Avantgarde alatt nem izzad egy erősítő, szóljon az bármilyen szépen. Xal, amit én összerakok, nem szól szépen,de igyekszik szabad lenni, és drótokat is így választok, ritkán ajánlok. Kaparja ki mindenki a sajátját, azzal tanul
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- Törzsgárda

Mivel az ismerősöm és a dolgait kb 37 éve ismerem így tudom mennyire hihetek neki. A te rendszered nem ismerem hogyan tudod megszólaltatni.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 13:39sokaknak időbe telik, mire rájönnek (mi SE voltunk kivételek)SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 13:03
Erre csak annyit tudok mondani, hogy igaz nem elsőkézből, de ismerős postafordultával küldte vissza a spec alkatrészes Avantgarde erősítőt mert sokkal rosszabbul szólt mint a saját csövese. Szóval bocs de vannak fenntartásaim az állításaiddal kapcsolatban.![]()
hes duo szoba 2004. kontra 2005.
sokaknak időbe telik, mire rájönnek (mi SE voltunk kivételek)SoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 13:03
Erre csak annyit tudok mondani, hogy igaz nem elsőkézből, de ismerős postafordultával küldte vissza a spec alkatrészes Avantgarde erősítőt mert sokkal rosszabbul szólt mint a saját csövese. Szóval bocs de vannak fenntartásaim az állításaiddal kapcsolatban.
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- Törzsgárda

Erre csak annyit tudok mondani, hogy igaz nem elsőkézből, de ismerős postafordultával küldte vissza a spec alkatrészes Avantgarde erősítőt mert sokkal rosszabbul szólt mint a saját csövese. Szóval bocs de vannak fenntartásaim az állításaiddal kapcsolatban.revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 11:50pl milyen erősítőt? mert az AA Model5 direkte ezekhez lett fejlesztve és talán ettől lazábban semmi nem kezeli a bár magas érzékenységgel bíró, mégis kritikusan hajtható AA tölcséreket. a hangsúly a lazán van, míg más erősítők kínlódnak vele, ez elvan, mint a Bugatti Veyron a 40-es táblánálSoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 10:39
Szerintem ha jobb erősítőket használtatok volna (nem nehéz találni) akkor érdemes lett volna meghallgatni ksl ezüstökkel is, hogy érezd mi a még" élőbb"hang. Ami emellett valódibb is.
Valószínű teljesen mások voltak a prioritások itt is.És amíg más kínlódik, lehet oda tenni az ördög arany hajszálát is,nem lesz jobb. És ez akkora előny,azt a luxust is megengedheti magának,hogy xarik a lusxusra
![]()
jobb lenne e ezüsttel? Biztos, de az alap kérdés nem ez volt,hanem, hogy szerepel itt egy L kábel. jól szerepel, így akinek ez a célja a rendszerrel,hogy hagyja kifutni,annak ez egy olcsó megoldás lehet.
nem húzza el, még az LP sem,pedig az merevnek mondhatóSoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 10:44
halfnote.hu
halfnote.hu
És amíg más kínlódik, lehet oda tenni az ördög arany hajszálát is,nem lesz jobb. És ez akkora előny,azt a luxust is megengedheti magának,hogy xarik a lusxusra
jobb lenne e ezüsttel? Biztos, de az alap kérdés nem ez volt,hanem, hogy szerepel itt egy L kábel. jól szerepel, így akinek ez a célja a rendszerrel,hogy hagyja kifutni,annak ez egy olcsó megoldás lehet.
pl milyen erősítőt? mert az AA Model5 direkte ezekhez lett fejlesztve és talán ettől lazábban semmi nem kezeli a bár magas érzékenységgel bíró, mégis kritikusan hajtható AA tölcséreket. a hangsúly a lazán van, míg más erősítők kínlódnak vele, ez elvan, mint a Bugatti Veyron a 40-es táblánálSoundMania írta: ↑2026.06.01., hétf. 10:39
Szerintem ha jobb erősítőket használtatok volna (nem nehéz találni) akkor érdemes lett volna meghallgatni ksl ezüstökkel is, hogy érezd mi a még" élőbb"hang. Ami emellett valódibb is.
Valószínű teljesen mások voltak a prioritások itt is.
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- Törzsgárda

Nos arra céloztam hogy ha vz-t azért nem lehetne használni mert merev és elhúzná a darumát, inkább vz-t hagynám a rendszerbe és darumát helyett keresnék mást....revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 09:57a Daruma nem equalizál, nem tonalitást bűvöl, nem lágyít,vagy keményít, csak feszes alátámasztás okozta feszültséget,torzítást nem engedi megjelenni hangképben.Rock60 írta: ↑2026.05.31., vas. 19:15Én sem értem a VZ vs Daruma problémádat...SoundMania írta: ↑2026.05.31., vas. 00:51
Pedig egyszerű. Inkább ne legyen daruma a rendszerben, de legyen legalább egy vz. Daruma helyett van mit választani, vz helyett nem igazán. :)![]()
Egyik sem zárja ki a másikat, mert a VZ van olyan lágy, hogy tudjon tőle működni a Daruma.![]()
Az viszont igaz, hogy ha összeférhetetlenség miatt választanom kellene a kettő között, nem kérdés, hogy a VZ maradna.( 15 - szörös érték.)
( Gaboni ébenfa vagy acril golyó ül a szilikát kockában kialakított mélyedésben. Nem libeg, fix.)
Az erősítő alatt van egyelőre csak használatban, a dacom túl könnyű hozzá, 1 kg egységenként a minimális terhelhetősége.
az más dolog,ha egy rendszert az ráz fel,hogy beengdejük a feszültságet,mert a nélkül már túl nyugodt hangja lenne.
az említett kocka pont ilyen EQ eszköz,ami az anyagminőséggel és annak auditív hatásával hangol. bár a fakockának is van némi feszültségelvezető hatása.
- SoundMania
- Törzsgárda

Mi az a bmc?revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 09:41nemtom, lehet. bár olyan nyílt hangot még semmiből nem hallotam, mint a BMC trio setupja, a kolbász AN drótokkalSoundMania írta: ↑2026.05.31., vas. 00:45
Mármint hogy az L hagyna bármit élni? Talán nagyon alacsony szinten.... Egy Avantgarde-t csak megfojt.![]()
Ja ez lehet::
"mi valamikor, kb 2004 magasságában a BMC-nek eladtunk egy szett TRIO-t 2 Basshornnal. Gyors bekábelezni grátiszba ment hangfaldrótnak a kék AN-B (mint az L,csak nem litze) és tápoknak az La-ból készített tápmadzag. Avantgarde Model 5 erőstő és Quad CDP99. Az IC-re nem emlékszem,de nem volt nagy durranás az se.
"
Szerintem ha jobb erősítőket használtatok volna (nem nehéz találni
Valószínű teljesen mások voltak a prioritások itt is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SoundMania 2026.06.01., hétf. 10:50-kor.
a Daruma nem equalizál, nem tonalitást bűvöl, nem lágyít,vagy keményít, csak feszes alátámasztás okozta feszültséget,torzítást nem engedi megjelenni hangképben.Rock60 írta: ↑2026.05.31., vas. 19:15Én sem értem a VZ vs Daruma problémádat...SoundMania írta: ↑2026.05.31., vas. 00:51Pedig egyszerű. Inkább ne legyen daruma a rendszerben, de legyen legalább egy vz. Daruma helyett van mit választani, vz helyett nem igazán. :)![]()
Egyik sem zárja ki a másikat, mert a VZ van olyan lágy, hogy tudjon tőle működni a Daruma.![]()
Az viszont igaz, hogy ha összeférhetetlenség miatt választanom kellene a kettő között, nem kérdés, hogy a VZ maradna.( 15 - szörös érték.)
halfnote.hu
halfnote.hu
most nem számolom meg,hány daruma van a rendszerben, a kábelek meg kondo ksl LP, SPz (és tudod, a hangFALon belül is spz van) és ACz táp mindenhol. ja, a hangFAL alatt is daruma van.
nem érzem az összeférhetetlenséget, de az összefüggést se teljesen. a hálószobaiban ksl spc-k vannak, ott azért nincs már daruma,mert odaadtan a TMP-nek kölcsönbe. A tölcsérek nem darumán vannak, de az avantgarde erősítő is azon ül,ami hajtja. ebben a rendszerben főleg spc van, meg némi QSSC
de a darumákok ettől függetlenek, mellé az áruk bagatel egy Vz használtpiaci ára mellett is
axxem eltévedtünk a dróterdőben a daruma tisztáson
egy Vz mondjuk 500 ezer, egy szett Daruma kb 25ezerSoundMania írta: ↑2026.05.31., vas. 00:51Pedig egyszerű. Inkább ne legyen daruma a rendszerben, de legyen legalább egy vz. Daruma helyett van mit választani, vz helyett nem igazán. :)revox írta: ↑2026.05.30., szomb. 22:38Ezt az összefüggést nem teljesen értem a Daruma kontra kábelek között...SoundMania írta: ↑2026.05.29., pén. 20:40
biztos, hogy kábelből sem adnám vz alá egy daruma miatt sem. Inkább néznék más alátétet.
most nem számolom meg,hány daruma van a rendszerben, a kábelek meg kondo ksl LP, SPz (és tudod, a hangFALon belül is spz van) és ACz táp mindenhol. ja, a hangFAL alatt is daruma van.
nem érzem az összeférhetetlenséget, de az összefüggést se teljesen. a hálószobaiban ksl spc-k vannak, ott azért nincs már daruma,mert odaadtan a TMP-nek kölcsönbe. A tölcsérek nem darumán vannak, de az avantgarde erősítő is azon ül,ami hajtja. ebben a rendszerben főleg spc van, meg némi QSSC
de a darumákok ettől függetlenek, mellé az áruk bagatel egy Vz használtpiaci ára mellett is
axxem eltévedtünk a dróterdőben a daruma tisztáson
halfnote.hu
halfnote.hu
nemtom, lehet. bár olyan nyílt hangot még semmiből nem hallotam, mint a BMC trio setupja, a kolbász AN drótokkalSoundMania írta: ↑2026.05.31., vas. 00:45
Mármint hogy az L hagyna bármit élni? Talán nagyon alacsony szinten.... Egy Avantgarde-t csak megfojt.
halfnote.hu
halfnote.hu
Köszönöm a segítséget!fülelek írta: ↑2026.05.30., szomb. 22:35Nem a kábelen múlik a mélyhangok dúsulása, hanem inkább a jócskán változó impedanciameneten, amire a csöves erősítőd reagál, ahogy bír szegény. A minimum 3,5Ohm, meg a 80Hz-en levő 12Ohm komoly frekvenciaválasz különbséget produkál az erősítő átvitelében. És akkor még nem említettem a doboz elhelyezését a szobában, amiről egyelőre nem tudunk semmit, de az is sokat változtathat a mély hangok érzékelésében. Szerintem egyelőre totál felesleges egy hangszórókábel cserétől remélni a javulást. Ráadásul még az is könnyen előfordulhat, hogy egy rosszabb kábelre cseréled, amit azértr hallasz jobbnak, mert a mélyhang kiemelést szubjektíve valamelyest ellensúlyozza a magastartomány nagyobb élénksége, ami viszont nagy valószínűséggel torzítások eredményeképp jön létre. Szóval elhelyezés, másik erősítő kipróbálás (egyelőre csak próba, nem csere) és csak a végén kábelezés, ami lehet pont az i betűre, de most még az i szára is erősen görbe.![]()
HTTP 500 Internal server error
Pedig az AVX-es server aztán full AN tetőtől talpig, kézzel tekerik a gaboni szilikát hegyekben kialakított mélyedésben a nagy ébenfák tövében 1 század microméter pontossággal legyártott és beültetett akril golyójú hifista főpapok, oszt mégis....
Jó, mindent azért így se bír ki...
OFF
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8209
ONRock60 írta: ↑2026.05.31., vas. 19:15Én sem értem a VZ vs Daruma problémádat...SoundMania írta: ↑2026.05.31., vas. 00:51Pedig egyszerű. Inkább ne legyen daruma a rendszerben, de legyen legalább egy vz. Daruma helyett van mit választani, vz helyett nem igazán. :)![]()
HTTP 500 Internal server error
Pedig az AVX-es server aztán full AN tetőtől talpig, kézzel tekerik a gaboni szilikát hegyekben kialakított mélyedésben a nagy ébenfák tövében 1 század microméter pontossággal legyártott és beültetett akril golyójú hifista főpapok, oszt mégis....
OFF
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok