Nos arra céloztam hogy ha vz-t azért nem lehetne használni mert merev és elhúzná a darumát, inkább vz-t hagynám a rendszerbe és darumát helyett keresnék mást....revox írta: ↑2026.06.01., hétf. 09:57a Daruma nem equalizál, nem tonalitást bűvöl, nem lágyít,vagy keményít, csak feszes alátámasztás okozta feszültséget,torzítást nem engedi megjelenni hangképben.Rock60 írta: ↑2026.05.31., vas. 19:15Én sem értem a VZ vs Daruma problémádat...SoundMania írta: ↑2026.05.31., vas. 00:51
Pedig egyszerű. Inkább ne legyen daruma a rendszerben, de legyen legalább egy vz. Daruma helyett van mit választani, vz helyett nem igazán. :)![]()
Egyik sem zárja ki a másikat, mert a VZ van olyan lágy, hogy tudjon tőle működni a Daruma.![]()
Az viszont igaz, hogy ha összeférhetetlenség miatt választanom kellene a kettő között, nem kérdés, hogy a VZ maradna.( 15 - szörös érték.)
Egyébként nálam baromi jól működinek a Herbie's Audio rezgéscsillapító cuccai.
( Gaboni ébenfa vagy acril golyó ül a szilikát kockában kialakított mélyedésben. Nem libeg, fix.)
Az erősítő alatt van egyelőre csak használatban, a dacom túl könnyű hozzá, 1 kg egységenként a minimális terhelhetősége.
az más dolog,ha egy rendszert az ráz fel,hogy beengdejük a feszültságet,mert a nélkül már túl nyugodt hangja lenne.
az említett kocka pont ilyen EQ eszköz,ami az anyagminőséggel és annak auditív hatásával hangol. bár a fakockának is van némi feszültségelvezető hatása.
Rock ezt tisztázta, hogy näla nem emiatt esett erre a választás. A többi indoka nem is érdekel tovább mert mások a szempontok...