Főleg a mélyekkel volt problémám. Hiányoltam a megfelelő kontrollt és a gyorsaságot. Tologattam a szobában, jó pár állványt, elcsatolást, tápkábelt kipróbáltam, hátha segítenek, de számomra mindig kissé döngős, lötyögős basszust produkált, és nem olyat, amit egy stúdiós sztenderdnek számító hangsugárzótól elvárnék. A szobám akusztikája elég jó, mivel viszonylag nagy a helyiség és tág határok mentén variálható az elhelyezés, valamint ugyanott előtte egy Genelec 1038 volt (meg jó pár egyéb doboz), aminek a mélye letépte a fejemet.
Belenéztünk az elektronikájába is, és a konstrukció felett már kissé eljárt az idő. Ugyanazt a koncepciót tolják évtizedek óta, kisebb változtatásokkal. Az SMD alkatrészekből is lehetne olyan korszerűbb megoldásokat használni, amelyek mérhetően sokkal jobbak a jelenlegi konstrukcióknál (100Ft helyett mondjuk 400 Forintos alkatrészekről van szó). Nem véletlen, hogy Vinkler ATC100 dobozai az MZX elektronikával igencsak túlmutatnak a gyárin.
Az ATC középsugárzója tényleg jó, de a gyári elektronikával szerintem nem tudja teljesen kifutni magát, ráadásul mostanra vannak komoly alternatívái is. Pl. a mostani dobozaimban lévő 165 mm-es Purifi hangszórót nem adnám érte
Szóval 7 év ATC-vakarózás után a mostani MZX dobozommal leülni zenét hallgatni egy végre megérkeztem feeling.