Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MusicBrainz IOS app

hildgyorgy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 75
Kapcsolat:

Re: MusicBrainz IOS app

Hozzászólás Szerző: hildgyorgy »

Frissítettem v1.1.1-re

- hibajavítások
- a release kártyáról gombnyomással indítható az Apple Music-ban az adott album lejátszása.

Ha valaki olyan aranyos, hogy kipróbálja, bármilyen visszajelzéssel boldoggá tenne...:) Vagy hogy mit tudjon még az app és mi fölösleges benne...

Üdv, Gyuri
MusiCards_v1-1-1.jpg
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T

hildgyorgy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

iOS app:
ios.png
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S

hildgyorgy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Webapp:
01.png
02.png

hildgyorgy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Sziasztok! tonee73 nagyon köszönöm a topik létrehozását!

Szóval: a fórumon úgy látom, hogy ez a MusicBrainz téma nem túl virális...:))) A Discogsból kissé elegem lett, főleg mivel bosszantott, hogy a magyar albumcímek és számcímek minden szavának kezdőbetűjét nagybetűvel kell kezdeni... Valamint a klasszikus zenei tételek olasz címeit is...

Rátaláltam a MusicBrainz-re, ami egy nyílt zenei metaadatbázis. Ugyanúgy kell felvinni az előadókat, szerzőket, mint a Discogsban, csak jóval gazdagabbak a zenékhez tartozó adatok és az is tetszik hogy ezek az adatok széleskörű kapcsolatokat ápolnak egymással. Sokan használják a MusicBrainz adatait, a plex vagy a roon is, igaz csak fallback-nek az allmusic után. Illetve rengeteg indie app vagy lejátszóba épített szoftver.

Szóval elkezdtem nézegetni a zenegyűjteményemet a Discogs helyett a MusicBrainzen és azt láttam, hogy bár baromi gazdag az adatbázis, magyar zenékben nagy a hiány. Vagy 200 albumot már felvittem, Anima Sound Systemtől Grencsó kollektíván át a Kaltenecker Trióig sokfélét.

Azt is láttam, hogy a MusicBrainz webes kinézete a szörnyű és az idegesítő tengely mentén írható le. Építész vagyok, nem tudok kódolni, de érdekelt, hogy lehet-e szebb kinézetet adni a MusicBrainz adatoknak. Épp jókor jött az AI kóderek gyors fejlődése így gondoltam megnézem, mi sül ki belőle.

Először egy webappot készítettem. A tervezés, design, működés az enyém, a kód: AI

MusicBrainz Release Viewer
https://hildgyorgy.github.io/mb-release-viewer/

Használat: a keresőbe ezt írd:
"album title" album release keresés, pl: "kind of blue"
"artist," -> előadó keresése, pl "miles davis," (a vessző fontos)
"artist, album title" -> album keresése, pl "davis, kind" - erre kiadja többek között Miles Davis: Kind of Blue albumát

Fontos: ami Discogsban a "master" az MusicBrainzben "release group"

Ha van kedvetek, próbáljátok ki. Őszinte app, ahol nincs adat, ott nem is mutatja. És biztatok mindenkit, hogy javítsa, bővítse a MusicBrainz adatait a baromi ronda https://musicbrainz.org-on...:)))

Következő próbálkozásom egy hasonló IOS app, aminek az 1.0 verziója most lett kész:

MusiCards
https://apps.apple.com/hu/app/musicards ... 6763909271

A felület négy mozgatható „kártyából” áll:
SEARCH - RELEASE - TRACKS - ARTIST & DISCOGRAPHY

Jelenleg tud:

* artist és release keresést
* kombinált artist + release keresést
* track cím alapján release keresést
* CD vonalkód-beolvasást
* MusicBrainz release MBID keresést
* Apple Music „Now Playing” alapú release felismerést
* klasszikus zenei tracklista-nézetet work / movement struktúrával
* recording krediteket és technikai stáblistát
* kategorizált diszkográfiát

A koncepciót, UI-t, működést itt is én találtam ki, a Swift-programozás pedig ChatGPT és Claude AI.

Ha valaki kipróbálja, minden visszajelzésnek örülök!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6660

MusicBrainz IOS app

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

:smile32:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”