Igen, a Roksan-t valóban nagyon jó futóműnek találták az angol sajtóban, voltak akik szerint jobb is lett (pl.: Malcolm Stewart), mint az LP12, de voltak akiknél a Linn maradt az etalon (mint az említett Hi-Fi Review magazinból Chris Frankland). A Xerxes '85-ben jött ki, addig semmi sem tudta megszorítani a Linn-t a sajtó szerint, pedig a Gyrodec - ha jól tudom - '81-ben jelent meg és ott volt ugye a Rock is, meg az Oracle Delphi Kanadából, ami szinte egy időben jelent meg a Gyrodec-kel, vagy az MRM Source futómű, ami sokkal komolyabb volt, mint a Sondek a maga 7,5 kg-os tányérjával és 5 rugójával, a Pink Triangle az akril tányérral és balsafa szubsasszival, nem is beszélve a nagy japán pörgetőkről (Micro Seiki, Luxman, Trio Kenwood, Kyocera, Marantz, stb.).Rock60 írta: ↑2026.05.08., pén. 14:32Én úgy hallottam - igaz, az itthoni kereskedőtőlHifimad írta: ↑2026.05.08., pén. 09:18
A népszerűsége szerintem nagyban köszönhető az agresszív marketingnek, ill. a 80-as évek angol szaksajtójában kihirdetett és táplált egyeduralmának. Minden futóművet ahhoz hasonlítottak és a legtöbbjük elvérzett az összehasonlításban (sokszor méltánytalanul). Ebben én a Hi-Fi Review magazint találtam a leginkább lúdasnak, a Xerxes-ről (és mellesleg a Pink Triangle PT Too-ról is) olyan véleményt írtak a Sondek-kel való összevetés során, hogy az alapján inkább vettem volna egy Dual-t, mint Xerxes-t vagy PT Too-t.
- hogy a Roxánt szénné dícsérték az anglikán szaksajtóban. De, máshonnan is ez jött le, hogy a Roxan elbitorolta a koronát a Linntől.
Úgyhogy, a szaksajtótól még örök klasszikus - OLD TIMER - válhatott volna belőle.
Hacsak, nem kritikus műszaki szemmel vizsgálja valaki.
Mikor a dobozból kivéve először megláttam a megvágott kardeszkáját, egyből az a gondolat suhant át az asztalos/kertész agyamon, hogy mitől nem fog az lekornyadni egyszer csak ???
Persze, nem lenne vele baj, ha abból a kb 2000 forint anyagköltségű alkatrészből lenne utánpótlás.
Azrán, hogy az a milliónyi tuning cég, akik pl a Regákhoz tonnaszámra ontanak mindenfélét, miért nem villantanak ezt - azt a Roxan-hoz, pl. azt a nyomorult kardeszkát, azt már csak ők tudják...![]()
Engem is nagyon zavar, hogy a Roksan-hoz nem lehet kapni tuning dolgokat, mert az alkatrészeik a Linn-hez hasonlóan túlárazottak. Pedig nem ártana ha a felső lapból lenne utángyártott, nem venném meg a teljes Inspire Hi-Fi mod kitet. Touraj-nak kellett volna asztalossal konzultálnia a Xerxes megjelenése előtt, mert ha Neked egyből feltűnt, hogy rossz a konstrukció, akkor nyilván egy angol asztalos is erre a következtetésre jutott volna, ha látja.