Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

d_dok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: d_dok »

robi20064 írta:
2026.05.06., szer. 15:19
frankoo írta:
2026.05.05., kedd 18:01
Sziasztok,

Auralichoz Lightning dS 8.1 vagy esetleg nem sokkal régebbi verziója nincs meg valakinek IPA vagy APK vagy mindkét formátumban?

Köszi! leborulok.gif
Android-on inkabb Bubble UPnP-vel probalkozz, iOS alatt pedig JPLAY iOS-el, elvileg mindketto mukodik vele, persze kerdes milyen funkciot hasznaltal volna a Lightning DS-bol.
Tapasztalataim szerint Android alatt az USB Audio Player PRO hangja a legjobb.

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1467

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

frankoo írta:
Sziasztok,

Auralichoz Lightning dS 8.1 vagy esetleg nem sokkal régebbi verziója nincs meg valakinek IPA vagy APK vagy mindkét formátumban?

Köszi! leborulok.gif
Android-on inkabb Bubble UPnP-vel probalkozz, iOS alatt pedig JPLAY iOS-el, elvileg mindketto mukodik vele, persze kerdes milyen funkciot hasznaltal volna a Lightning DS-bol.

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tudatosan a premium szegmensbe pozicionaltak magukat (anno az Apple meg az volt) ahogy a termekeik ara is ezt tukrozte.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 554
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

robi20064 írta:
2026.05.05., kedd 19:24
APK-bol mindig is csak korai beta volt, utana kaszaltak az Androidos vonalat.
Ami igazi balf*szság, látva a droid vs ios részesedést.

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút

APK-bol mindig is csak korai beta volt, utana kaszaltak az Androidos vonalat.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 554
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

frankoo írta:
Sziasztok,

Köszi! leborulok.gif
Mennyire régi? Itt 10+ éves van > https://apkpure.com/lightning-ds/com.au ... ightningDS

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 169

Hozzászólás Szerző: frankoo »

Sziasztok,

Köszi! leborulok.gif
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Lyngdorf TDAI 2200 - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Victor Ql-Y5

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 167

Hozzászólás Szerző: O_S »

Nálam ONE koax leszerepelt az állandó szolgáltatás kimaradás miatt.
Most egy mobil routert használok és 192-s felvételek is megakadás nélkül szólnak, igaz, csak a streamer használja.
Nem a legolcsóbb megoldás, de eddig bevált.

d_dok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
2026.05.04., hétf. 15:56

Az viszont nagyon is számít, hogy a szolgáltató rezen vagy optikai szálon hozza be a WAN-t, értelemszerűen az optika a nyerő.
Van erről konkrét tapasztalatod, vagy a műszaki adatok alapján mondod?
Nálam jelenleg a ONE szolgáltat koax kábelen, de elérhető a Telekom optikai kábeles szolgáltatása is. Egy ideje már fontolgatom a váltást, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy hangminőség javulással jár.

d_dok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

BBalu írta:
2026.05.04., hétf. 11:30
Köszönöm az infót! Bridge módban tapasztaltad, hogy az újabb modemeknek jobb a hangja?
Nálam router módban fut, csak a wifit kapcsolatam ki rajta. Így volt egyértelmű a hangminőség javulás.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3549
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

BBalu írta:
2026.05.04., hétf. 11:30
Köszönöm az infót! Bridge módban tapasztaltad, hogy az újabb modemeknek jobb a hangja?
A szolgáltatói oldalon is érdemes lenne fejleszteni: tapasztalataim szerint az újabb modemeknek jobb a hangja.
Nálam a fehér Connect Box után az Arris következett, ott volt egy nagyobb minőségi ugrás, most Sagemcom F3896 van, ez csak kicsivel jobb, de modernebb, kevésbé melegszik.
[/quote]
[/quote]

Nem tapasztaltam ilyesmit, de öt éve volt az utolsó ilyen csere.
Az viszont nagyon is számít, hogy a szolgáltató rezen vagy optikai szálon hozza be a WAN-t, értelemszerűen az optika a nyerő.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

BBalu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: BBalu »

[/quote]

A szolgáltatói oldalon is érdemes lenne fejleszteni: tapasztalataim szerint az újabb modemeknek jobb a hangja.
Nálam a fehér Connect Box után az Arris következett, ott volt egy nagyobb minőségi ugrás, most Sagemcom F3896 van, ez csak kicsivel jobb, de modernebb, kevésbé melegszik.
[/quote]

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2736

Hozzászólás Szerző: mishow »

alto írta:
2026.05.04., hétf. 10:11
d_dok írta:
2026.05.04., hétf. 09:47
BBalu írta:
2026.04.23., csüt. 23:42
Honnan is kezdjem!? :) A rendszeremben tizenéve talán két fix pont van: Plinius Anniversary integrált erősítő és az anno még "UPC" fehér Connect box-a (wifis router)... :rolleyes:
Én sosem bíztam a szolgáltató által telepített routerekben (értelemszerűen ők a megbízhatóság és a költséghatékonyság mátrixában próbálják megtalálni az optimumot), minden esetben bridge üzemmódra konfiguráltatom őket, és mögé kötök egy saját routert, ahol érvényesíteni tudom a saját preferenciáimat.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
A barátom, aki nálam az itthoni rendszert kiépítette és karbantartja, rögtön azzal kezdte, hogy a szolgáltató routerét bridge üzemmódra állíttatta, és utána tett egy olyan boardot, amit már ő kezel, akár távoli eléréssel is. Mivel irodai és üzemi rendszereket épít, ezt nemcsak a stabilitás, hanem a kiberbiztonság miatt is teszi, mert a connenct boxok - elmondása szerint - meglehetősen alacsony szinten védettek. A jel végül nálam is MicroTik routereken keresztül jut el oda, ahova kell (hap_ac2), a streamer előtti router kapott lineáris tápot (TMP), a többi kapcsitáppal megy, de őszintén szólva nálam nem olyan wow a változás, bár hallható.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3549
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

d_dok írta:
2026.05.04., hétf. 09:47
BBalu írta:

Honnan is kezdjem!? :) A rendszeremben tizenéve talán két fix pont van: Plinius Anniversary integrált erősítő és az anno még "UPC" fehér Connect box-a (wifis router)... :rolleyes:
Én sosem bíztam a szolgáltató által telepített routerekben (értelemszerűen ők a megbízhatóság és a költséghatékonyság mátrixában próbálják megtalálni az optimumot), minden esetben bridge üzemmódra konfiguráltatom őket, és mögé kötök egy saját routert, ahol érvényesíteni tudom a saját preferenciáimat.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

d_dok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

BBalu írta:

BBalu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lazac írta:
2026.04.24., pén. 11:50
BBalu írta:
Elárulod a Mikrotik router típusát?
Mikrotik hex rb750gr3 a típusa

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: Lazac »

BBalu írta:
Elárulod a Mikrotik router típusát?

audiofill
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: audiofill »

Üdv. Egy kis segítség kellene, hátha tudja valaki a választ. Vendégeskedik nálam egy Matrix Audio Mini I4-es streamer. A problémám az vele, hogy az usb c-re dugott ssd kikapcsolás után is kapja a áramot, világít a merevlemez házon a led. Nem találok a beállításban olyat, hogy megszünjön a táp. Van erre esetleg megoldás? Előre is köszi a választ.

BBalu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kedves Fórumtársak,

A zenehallgatás és sajnos (?) a hifizés régóta a hobbim, hifizés alatt a zene lejátszásban rejlő potenciál felszínre hozását értem, azzal a céllal h a reprodukált hang minél életszerűbbnek hasson. Az avx-et 'tizenéve' követem, ez idő alatt lehetőségeimhez mérten néhány dolgot a saját rendszeremben kipróbáltam, tapasztaltam, de nagyon ritkán éreztem úgy, hogy a személyes tapasztalataimat érdemes lenne megosztani... A hifi világában úgy gondolom, hogy nagyon kevés általános jó megoldás létezhet, ha és amennyiben van ilyen, ami szerintem a már sokat ismételt okokból következik: minden rendszer egyedi, különbözik a hallásunk és a személyes preferenciánk, a környezetünk, a lehallgató helyiségek akusztikája, hogy az adott készülékek az adott helyen milyen zavarokkal terheltek, ésmégsorolhatnánk.
Úgy gondolom h inkább csak ötletelés szinten érdemes mások tapasztalataival, tanácsaival viszonyulni. Ezzel a felütéssel érdemes kezelni a hálózati lejátszásban történt út keresésemet, ami most egy időre lezárult, ezért gondoltam, h megosztom. Hosszú lesz.

Kezdetben a Connect box volt a hálózati "mindenes": modem, router, switch. Ment a gyári tápjáról, tette a dolgát úgy-ahogy... abban az időben még nem Tidal-oztam - talán nem is volt Mo-n zene streaming- egy Synology NAS-on gyűjtögettem a kedvenc zenéket amit egy Oppo 105 varázsolt analóg jellé a Plinius számára. Még sokkal inkább gyerekcipőben járt a hálózatról lejátszott zene kiszolgálása készülékek szempontjából. Emlékszem hogy az Oppo-val kapcsolatban azt a tanácsot kaptam egy hifi kereskedőtől, hogy inkább írjam ki cd-re a zenéket , úgy jobb minőségben élvezhetem mint a NAS-ról. Ez lehet h akkor helytálló tanács lett volna, de bevallom sosem próbáltam ki. CD-ket időnként vásároltam, mégis inkább a NAS-ról való lejátszás csiszolgatása érdekelt. A hifis olvasmányaim során egy külföldi oldalon olvastam arról h a switch jót tehet... Kipróbáltam hát egy mezei switchet és tényleg valami más lett. Arra már nem emlékszem h jobbnak éltem-e meg, arra viszont igen, h a változás "bizonyítéka" volt az ami elindított.

A következő állomásnak azt tekintem amikor a mezei switch-es tapasztaláson felbúzdulva beruháztam egy kis Paul Pang switchbe - köszönet Fapacinak érte! - ami analóg tápot kapott, és a Connect box is fel lett turbózva egy Microsoft tuning táppal. Egyértelműen felbontást növekedést, nyugodtabb, pihentetőbb karaktert véltem felfedezni a változtatások áldásos hatásaként. A hálózat részét tekintve ezzel így boldogan el is voltam több évig. Amikor is egy boka sérülés miatt hosszabb fekvésre lettem ítélve, ígyhát a szokásosnál többet olvasgattam hifi témában, és jött a gondolat, hogy majd amikor újból lábra fogok állni, talán érdemes lenne a Connect Box-nak egy analóg tápot adni, hátha tovább visz azon az úton amit a gyári táp / Microsoft tuning táp csere mutatott. Ezt a gyanút erősítette, hogy a Microsoft táp előtti tápkábel csere is visszaköszönt a hangban. Gyógyulás, mankó eldob, analóg táp be, Microsoft táp ki... Röviden csak annyit, hogy minden alkalommal pozitívan éltem meg, ahogy egy-egy gyári kapcsolóüzemű tápegység helyét átvette egy komolyabb táp.

Elköltöztünk, ami többek között két változást is generált:

- az új lakást már nem tudta lefedni a Connect Box wifivel, de mivel minden szobában van LAN kábel behúzva, ez egy ideig nem zavart annyira h foglalkozzak a témával

- kellett még egy switch, így bekerült a Connect box után egy jó minőségű, fémházas Cisco switch. Ebben az időben már nem a Paul Pang switchet használtam a streamer előtt, hanem egy Hydra-t és már Tidal-oztam. A Cisco switch volt az első, a Hydra sorba kötve a második switch a hálózatban.
Kíváncsi voltam h a mezei Cisco hozzátesz, netalán elvesz, vagy csak észrevétlenül kerül be a hangképbe. Úgy véltem, hogy a Cisco az olcsó tápjával picit rontott a hangképen , fókuszt veszített a rendszer, viszont -nem hifi szempontból - kellett az itthoni hálózatba.
Nem nagyon szeretek hangminőségben visszafelé lépdelni, 'előre megyünk nem hátra' /elnézést! ;)/ , szóval meg kellett próbálni a már jól bevált receptet: analóg tápot a Cisconak! Hamár lúd, legyen Márton: egy dupla kimenettel rendelkező táphoz nem kellene még egy tápkábelt venni és a Connect Box továbbra is szuper kiszolgálásban részesülhetne. Az igényeknek a Nuprime LPS tökéletesen megfelelne. Nade...! A Nuprime LPS tápot sokkal jobban megéte csomagban venni az Omnia SW8 switch-el... Szóval a streamer elől a Hydra switch el, helyére bekerült az Omnia SW-8 (ez lett a második switch a rendszerben) . A Cisco és a Connect Box pedig megkapták az LPS212-öt. A hang tisztább, részletezőbb lett.

Innen magamtól már nem biztos, hogy foglalkoztam volna az itthoni hálózattal, és mekkora hiba lett volna, de a "sors" időnként dobott valamit, ami akkor nyűgnek tűnt, utólag hálás vagyok érte...

Egyre inkább problémás volt a hiányos wifi lefedettség a lakásban, nem nagy kedvvel, de belevágtam egy Ubiquiti Access Point bekábelezésébe , felszerelésébe. Amikor felkerült az AP, a Connect box-ban kikapcsoltuk a wifit. Volt bennem egy kis kíváncsiság, hamár dolgoztunk vele hátha valamit javít a zene streamelésben is, de őszintén szólva nem számítottam változásra, mivel a streamer LAN kábellel csatlakozott a hálózathoz, a wifit csak az iPad, mint távirányító használta. Ezen a ponton következett egy nagy meglepetés számomra, ami el is gondolkoztatott, hogy bár cserélgetem a kábeleket, a tápegységeket, elcsatolásokat, mégis más szempontból mennyire nem értem miben rejlik a hangminőség.
Nagyon nehéz helyesen megítélni 1-1 változás mértékét, én az AP felszerelését és a UPC-s routerben a wifi kikapcsolását egy igen jelentős változásnak éltem meg, legalább olyan - ha nem nagyobb - mértékűnek, mint a switch cseréket.

Közben persze a LAN és egyéb kábelek világában is kalandoztam, de attól tartok h ez a poszt enélkül is túl hosszú lesz, nem mennék bele a részletekbe, nem is emlékszem már pontosan minden típusra, talán annyit érdemes tudni, h ebből a szempontból is lépegettem, próbálgattam.

Az AP felszerelése után az egyik - szintén beteg - "hifis" barátom pedzegette, hogy ki kellene próbálnom egy routert is, a Connect boxot megszabadítani ezektől a feladatoktól is. Úgy gondoltam, hogy igen, tök jó lenne kipróbálni, de korlátozott az idevágó tudásom, ez így most működik, szerintem "jóóólszól" , marad így.

Az Oppo mint cég, időközben befejezte a lejátszók gyártását, megszűnt a support, majd X idő múlva elérkezett Tidal lejátszás szempontból a vég. sad.gif Kellett egy új streamer.
Ekkor már volt DAC-om, az Oppot csak mint futómű használtam. Nem szeretek olyan dolgokat kifizetni egy termékben amit nem használok, emiatt kifejezetten futóművet kerestem, ami egy Auralic Aries G1.1 lett, részben azért mert a legrégebbi készülékeit is életben tartotta szoftveresen az Auralic, ami nagyon szimpatikus volt számomra. Az Oppo után nem akartam újból a support nélküli szoftveres csapdába esni. :rolleyes: sikerült...

Az Aries előrelépés volt, de nem éltem meg annyira jelentős mértékűnek, mint amit reméltem. Évekkel korábban az Oppo kapott egy táp oldali tuningot, szubjektív, de az Oppo tuningját nagyobb lépésnek éltem meg, mint később az Auralic - Oppo helycserét. Ilyen szempontból csalódás is lehetett volna az Aries, de inkább a lehetőséget láttam meg benne és éltem a feltételezéssel, hogy nálam az Auralic nem tudja kifutni magát. Nem szoktam a fő készülékeket sűrűn cserélni, inkább próbálgatom, hogy mit lehet kihozni belőlük, mondjuk egy Hoer Wege táppal, vagy minőségibb kábelezéssel, elcsatolással. Ebben a felállásban használtam a rendszert talán 2-3 évig, ValhallA Ákos munkásságának jóvoltából nagyon jelentős kvalitás szabadult fel ahogy a kábelezés egységes, szuper minőségű és átgondolt formát kezdett ölteni. Ami abban is követhető, hogy ma már az Auralic és az Oppo produkciója szerintem nem összehasonlítható , nem azonos ligában mozognak.

A rendszeremben több Nuprime termék is helyet kapott, az említett tápegység és az Omnia switch, később egy EVO 2 DAC is, talán a Nuprime felől fújt a szél... a bogár elkezdett rágni, hogy ki kellene próbálni egy nagy switchet, a Nuprime SW Ultimate-et. Hála Robinak (Hangtér Galéria) erre sor tudott kerülni. Kivettem az Omnia-t , a helyére bekerült a nagy switch. Nagyon nem kellett megizzadni, hogy észrevegyük a változást, egyértelműen jobb lett nagyon sok szempontból a hang, és semmilyen szempontból nem lett rosszabb. Egy ideje már csak abban az esetben lépek, ha az adott csere hatása 100%-ban tetszik, nem hoz magával számomra semmi negatívumot. Az SW Ultimate számos pozitív hozadéka közül a legfontosabb, hogy életszerűbbé vált a produkció, több textúra jelent meg a hangszerek hangjában, határozotabbá vált a holografikus hangkép. Minden szuper volt.

Aki ezt a hobbit gyűri nem hiszem h meglepődik: felmerült h az első switch esetén a Cisco adja át a helyét a Nuprime Omnia-nak.... :) Megtörtént a csere, ami után a hálózatom zene streamelés szempontjából instabillá vált. Minden eszköz tökéletesen működött (Netflix, Youtube, stb) , csak az Auralic-al vesztettem el folyamatosan a kapcsolatot, ami a zenelejátszás megakadásához vezetett újra és újra. Hiába állítottam vissza az eredeti állapotot a Cisco switch-el , úgy sem volt többé stabil. Wifiről rendben volt a zene lejátszás, ha csak egy router volt a rendszerben szintén probléma mentes volt, de a két switch-el vmi nem stimmelt.
Nem vagyok IT szakember, elkezdtem a switchekre gyanakodni, de külön-külön jól működtek. Így az Auralic-ot kezdtem gondolatban temetni, de azt meg sikerült kizárni azzal h wifiról minden oké, és egy switchet használva is oké. Segítségül hívtam AI nevű jóbarátomat, aki mindenféle jó tanáccsal látott el, többek között állítsam fixre az Auralic IP-jét, ami vmennyit segített, de nem volt tökéketes. Az AI haverom arra bíztatott h vegyek egy routert és ki is fejtette hosszasan, h miért: a Connect box, mint router gyenge lábakon áll, hangminőség szempontokat figyelembe véve le kellene tekerni a processzorát amennyire lehet. Ne nagyon végezzen műveleteket szegényke.
AI szerint jelentős potenciál rejlik még a rendszerben ami pl. egy Mikrotik routerrel felszabadulhatna. Konrét típust is ajánlott. Legyen wifi nélküli és egyéb szempontokat is felsorolt, az egyszerűség jegyében. Hmmm...
Jóval olcsóbb opciónak tűnt egy Mikrotik beszerzése, mint futóművet cserélni, próbáljuk meg.

A Connect box-ot bridge üzemmódba tette a szolgáltató, egy kis segítséggel beüzemeltük a routert (analóg tápról), minden működött, pozitív változás a mikro dinamika terén egyértelmű, még több a textúra, levegősebb a hangkép, szóval minden szuper lenne, ha a LDS-ről indítva a Tidal-t nem akadna meg néha a zene lejátszás. :smile51:
Vissza AI-hoz , szépen végig navigált néhány router beállításon. Most úgy fest, h stabil lett a lejátszás dupla switchel is, nagyon remélem h ez hosszútávon is visszaigazolódik. Az élmény pazar. A beállítások és a router beiktatása a folyamat végén ismét nem várt pozitív változásokat okozott. A mértékét nehéz kifejezni és óvatosan is lennék ezzel kapcsolatban, azt ki merem jelenteni, hogy a Mikrotik router többet hozott a konyhára, mint mondjuk egy LAN kábel fejlesztés. Persze az is könnyen lehet h az egyik hatása nem tud felszínre jutni a másik nélkül.

Ha a mostani tapasztalataimmal kezdeném újra a folyamatot, valószínűleg először a router és az AP kerülne felszerelésre, ezek hifis árakhoz viszonyítva emészthető összegek, és csak ezután következnének a switchek, komolyabb LAN kábelek.
Sokszor téved az AI, most viszont abszolút helyénvaló volt a helyzet felismerése és nem tudom h a segítsége nélkül vajon össze tudtam volna kaparni innen-onnan azokat a beállításokat amik - talán - megoldották a problémámat!? Nem hiszem.

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

Kedves Fórumozó(k)!
Segítséget szeretnék kérni annak dolgában, hogy meghallgatnék a saját rendszeremben egy Wiim streamert. Jelesül, szeretném összehasonlítani a hangzását egy Raspberry Pi 5 moOde Audio streamerével.
Hátha van valaki, akit érdekel egy Dunaudio rendszerben - SMSL D300 tuning DAC, végfok, hangfal(Purifi/Bliesma hsz. készlettel!), szénkábelekkel(táp-hangfal-IC) - hogyan muzsikál a Wiim. :)
Helyileg Budapest 16. kerületében lakozik a rendszer.
Várom jelentkezését (Húsz9ötnegyven8kettő90) a kalandvágyó Úriembernek.
Köszönöm a figyelmet!
Üdv, Dee

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2736

Hozzászólás Szerző: mishow »

merida írta:
2026.03.04., szer. 07:38
a sorrend alulról kezdve: Wiim , Silent Angel, Lindemann.
Ez eddig nem meglepő. Ami inkább az, hogy a Bremen B1+Heed dac, nincs messze a Lindemann-tól.
… és ha a hirdetési oldalon jól látom, a Lindemannt épp beelőzi egy Lumin :rolleyes:

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1552

Hozzászólás Szerző: vazze »

kargidje írta:
2026.04.09., csüt. 19:53
vazze írta:
2026.03.02., hétf. 19:47
IMG_7963.jpeg

Nos hát megvolt , elvégeztem azt a tesztet amire már régóta készültem és már régóta csiklandozott a kíváncsiság.
Fontos , hogy amik itt ‘elhangzanak’ azok szigorúan a saját tapasztalataim! Lehet egyeseknek nem fog minden tetszeni , de nem cél , hogy mindenkinek kedvére való legyen egy ilyen teszt.
De miről is van szó?
Van egy Wiim Pro Plus tavaly nyár óta és kölcsön kaptam egy Lindemann MB Source-t.
Amíg nem hallottál jobbat, addig azt hiheted, hogy jól szól a Wiim, de amint feltűnik egy komolyabb, egyből rájössz, hogy nem szól jól. Ahogy írod, lapos, fénytelen, az apró részletek szinte teljes hiánya ... stb.
Nem azért mert a tiéd, de sajnos a Wharfedale Linton nem egy erős darab, amint kapna a Lindemann egy hozzá méltó hangfalpárt maga mellé még inkább vigyorognál sőt :nonononono:

Az egyetlen negatívum a Lindemann baromi drága bocs.gif
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nagyon szivesen bocsátkozom vitába a Linton-al kapcsolatban , de nem akarom ezt a topikot feleslegesen teleszemetelni. Ha neked volt már és elmondod miért nem annyira jó szerinted akkor kérlek oszd meg a tapasztalataidat! Köszi!
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha már szóba került akkor pár szó az ominózus teszt utóéletéről.

Visszacsomagoltam a Lindemann-t és visszapakoltam a wiim-et majd vártam , hogy mikor küldjem a csomagot vissza.
Eltelt pár nap és meg tudtam egyezni a bolt tulajával , így a cucc végül nálam maradt.
Gyorsan újra beüzemeltem és a wiim-et pedig meghirdettem , hogy ne is kezdjek oda-vissza tesztelgetni.
Szerencsére két nap alatt elvitték. Az analóg táp még megvan, majd eladom.

Néhány további észrevétel/különbség: a wiim-ben volt eq meg szobakorrekció de ezeket nem használtam , így a lendemann-ban sem hiányolom ezeket.
Az app kicsit butább de néhol viszont jelentősen gyorsabb, egyébként teljesen élhető.
Az optikai bemenetre nem kapcsol automatikusan hanem oda kell léptetni-ez is megszokható.
A kijelző többé-kevésbé rendben van. A hangerő állítást szép nagy számokkal jelzi , viszont ha cd-hallgatok akkor kb semmit sem lehet kiolvasni belőle olyan kicsik a számok.
Hát nagyjából ennyi. A hangja nagyon jó , a saját építésű kis dobozaim szárnyalnak tőle :D
IMG_8156.jpeg

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

kargidje írta:
2026.04.09., csüt. 19:53
vazze írta:
IMG_7963.jpeg

Nos hát megvolt , elvégeztem azt a tesztet amire már régóta készültem és már régóta csiklandozott a kíváncsiság.
Fontos , hogy amik itt ‘elhangzanak’ azok szigorúan a saját tapasztalataim! Lehet egyeseknek nem fog minden tetszeni , de nem cél , hogy mindenkinek kedvére való legyen egy ilyen teszt.
De miről is van szó?
Van egy Wiim Pro Plus tavaly nyár óta és kölcsön kaptam egy Lindemann MB Source-t.
Amíg nem hallottál jobbat, addig azt hiheted, hogy jól szól a Wiim, de amint feltűnik egy komolyabb, egyből rájössz, hogy nem szól jól. Ahogy írod, lapos, fénytelen, az apró részletek szinte teljes hiánya ... stb.
Nem azért mert a tiéd, de sajnos a Wharfedale Linton nem egy erős darab, amint kapna a Lindemann egy hozzá méltó hangfalpárt maga mellé még inkább vigyorognál sőt :nonononono:

Egyetértek. Ezért is van meghirdetve a Linton már több mint két hete.
Ár/érték arányban verhetetlen , de valóban nem Lindemann kategória.
Már jó ideje egy saját kisdobozt hallgatok és közben keresgélek.
Erősítő fronton is feljebb akarok lépni és már le van beszélve egy meghallgatás egy kollégával valamikor júliusban.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

vazze írta:
IMG_7963.jpeg

De miről is van szó?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”