Mármint a pizza áltlában, vagy a rendelt pizza nem tud jó lenni?Alex_Aston írta: ↑2026.06.06., szomb. 11:22A másik az étel rendelés, főleg a pizza, hisz ezek jók sosem lesznek.
Hogy olyan hasonlattal éljek, ami a szívedhez szól, ez az állítás olyan, mintha azt mondanám, hogy az a pálinka, amit boltban veszel, jó nem lehet. Ami az esetek egy jó részére igaz, de ugye nagyon nem mindegy, hogy milyen boltban, és milyen pálinkát veszel. Bp.-en a Rákóczi úton van a Magyar Pálinka Háza nevű bolt, talán ismered, ha nem, érdemes megismerni. Ja, nem olcsó az sem, persze, de eszméletlen jó pálinkák vannak. Szóval így nem lehet általánosítani, és ugyanez érvényes arra is hogy egy ember honnan és mit rendel, az mennyi idő alatt érkezik meg, és hogyan hozzák ki.
Épp most rendelek pizzát (viccen kívül) a helyi (falusi) pékség mintaboltjából, 5 percre van gyalog.
Itt úgy működik, hogy betelefonálsz, mit szeretnél, mit tegyenek rá, és megmondják, hogy mondjuk 20 perc múlva mehetsz érte. Én kb 5 perccel korábban szoktam menni, így konkrétan a szemem láttáéra veszik ki a kemencéből, mire hazaérek vele, épp hogy ehető hőmérsékletűre hűl, de még mindig ropogós és forró.
Rengeteg olaszországi étteremben ettem már autentikus olasz pizzát (csak Rómától északra /Rómát beleértve/ és Szardínián, Rómától délre még nem jártam), és nem állítom, hogy amit itt Száron készítenek, az a legjobb, de simán az olaszországi középmezőnyben lenne. Magyarországi viszonylatban pedig a topban.